Viaggi
Member
Δεν ξέρω κανέναν λαό στον πλανήτη να συμπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο τους Γερμανούς. Επίσης δεν ξέρω και τους Γερμανούς να συμπαθούν κανέναν λαό.
Και ιδίως ο Otto Rehhagel. Πιο αντιπαθής απ' όλους.Φιλε Γιωργο κανεις ιστορικα ατοπηματα. Οι γερμανοι παντα ηταν αντιπαθεις στους Ελληνες διοτι παντα ηταν αντιθετοι σε οποιαδηποτε ενεργεια μας Ειτε πολεμος ειτε εισοδος μας στην τοτε ΕΟΚ παντα φιλοτουρκοι. Και μην ξεχνας τα θυματα του πολεμου. Καθε δευτερη ελληνικη οικογενεια εχει θυμα στην κατοχη. Αυτα και ας ειναι of topic
Από ποιά μηνύματα? Αν σου είναι εύκολο κάνε παράθεση ένα από αυτά.Είναι ξεκάθαρο από τα χόλια αρκετών πως αυτό δε συμβαίνει.
Φίλε επαναλαμβάνεις ένα επιχείρημα το οποίο κατά την γνώμη μου είναι ανίσχυρο. Θα νομίζει κανείς ότι πρέπει να περάσει συνοριακό έλεγχο για να πάει στο μουσείο. Αν δεν το ήξερες ότι υπάρχει κράτος του Βατικανού πριν πας, θα έπαιρνες τίποτα χαμπάρι, όταν πήγες εκεί?ενώ το πραγματικά εκπληκτικό της μουσείο ανήκει σε άλλο κράτος, δεν μπορώ να το προσμετρήσω στη Ρώμη.
Την ημέρα που είναι γεμάτη κόσμο. Αργά το βράδυ όμως που έχει αδειάσει, αν χωθείς στα μισοφωτισμένα σοκάκια της, είναι μαγική.Θύμα της ίδιας της επιτυχίας, χάνει σε ατμόσφαιρα.
Ενώ οι Έλληνες δεν τράβηξαν τα πάνδεινα? Α΄Παγκόσμιος? Κατοχή? Οικονομική διοίκηση της χώρας τα τελευταία χρόνια? όπου είναι προφανές ότι θέλουν να τιμωρήσουν δικαίους και αδίκους? Οι μετανοημένοι Γερμανοί ούτε το Κατοχικό δάνειο, έχουν επιστρέψει!(οι Πολωνοί ας πούμε έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από Ρώσους και Γερμανούς)
Δεν νομίζω ότι έχουμε καμιά υστερία. Δύο άτομα βρίζουμε όλα και όλα.Από αυτό μέχρι την αντιγερμανική υστερία που έχει καταλάβει την Ελλάδα υπάρχει απόσταση
Σε αυτό ακριβώς που παραδέχτηκε κι ο ίδιος.Πως γράφει όλο τα (κατά την άποψη του)θετικά και κανένα αρνητικό.Που το στηρίζεις αυτό; Εγώ πάλι νομίζω ότι δίνει "χαριστικούς" πόντους στους Ιταλούς για να αποφύγει να του πουν αυτό ακριβώς.
Ενώ οι Έλληνες δεν τράβηξαν τα πάνδεινα? Α΄Παγκόσμιος? Κατοχή? Οικονομική διοίκηση της χώρας τα τελευταία χρόνια? όπου είναι προφανές ότι θέλουν να τιμωρήσουν δικαίους και αδίκους? Οι μετανοημένοι Γερμανοί ούτε το Κατοχικό δάνειο, έχουν επιστρέψει!
Δεν νομίζω ότι έχουμε καμιά υστερία. Δύο άτομα βρίζουμε όλα και όλα.
Ειλικρινά τώρα θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και τη γνώμη του Χίτλερ για το Βερολίνο?Ο Χίτλερ πάντως δεν είχε και την καλύτερη άποψη για το Βερολίνο εξαιτίας των φιλελεύθερων αντιλήψεων, ήθελα μάλιστα να κατασκευάσει μια καινούργια πόλη στη θέση του, η οποία θα μετονομαζόταν σε Germania και θα γινόταν η πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα φέρεται να είχε δηλώσει "Το Βερολίνο θα μπορεί να συγκριθεί ως παγκόσμια πρωτεύουσα μόνο με την Αίγυπτο, τη Βαβυλώνα ή τη Ρώμη."
Κι ο Νερωνας για τη Ρωμη. Μα ειναι δυνατον να χρησιμοποιεις ως επιχειρημα την αποψη ενος ψυχοπαθους που αιματοκυλησε τον κοσμο;Ο Χίτλερ πάντως δεν είχε και την καλύτερη άποψη για το Βερολίνο εξαιτίας των φιλελεύθερων αντιλήψεων, ήθελα μάλιστα να κατασκευάσει μια καινούργια πόλη στη θέση του, η οποία θα μετονομαζόταν σε Germania και θα γινόταν η πρωτεύουσα της χώρας. Μάλιστα φέρεται να είχε δηλώσει "Το Βερολίνο θα μπορεί να συγκριθεί ως παγκόσμια πρωτεύουσα μόνο με την Αίγυπτο, τη Βαβυλώνα ή τη Ρώμη."
Τι διαφέρει από το μουσείο της Στάζι ή από την τοπογραφία του τρόμου που αναφέρουν οι θιασώτες του Βερολίνου; Αφού είναι τόσο ακομπλεξάριστοι γιατί "ξέχασαν" να αναφέρουν πως ο κύριος εκφραστής των όσων εκθέτουν αυτά τα μουσεία ήθελε να φτιάξει τη νέα Ρώμη; Γιατί τα σχέδια περιλάμβαναν το νέο Πάνθεον και αν θυμάμαι καλά την αίθουσα του λαού που ήθελε να είναι μεγαλύτερη από την εκκλησία του Αγίου ΠέτρουΕιλικρινά τώρα θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας και τη γνώμη του Χίτλερ για το Βερολίνο?
Πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Εξαιρετικά φιλέλληνες είναι μάλιστα, ιστορικα κιόλας.Φιλε Γιωργο κανεις ιστορικα ατοπηματα. Οι γερμανοι παντα ηταν αντιπαθεις στους Ελληνες διοτι παντα ηταν αντιθετοι σε οποιαδηποτε ενεργεια μας Ειτε πολεμος ειτε εισοδος μας στην τοτε ΕΟΚ παντα φιλοτουρκοι.
Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Δε θα κρίνω μια πόλη ως προορισμό από τι ίσως μπορεί πιθανον ποιος ξέρει να γίνει σε μια δεκαετία. Αυτή τη στιγμή τη βρίσκω την πιο ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ευρώπης.Κάποια στιγμή, πιστεύω είναι υπόθεση μιας δεκαετίας, όλο αυτό θα ξεφουσκώσει.
Δεν ξέρω κάποιον Γερμανό που να μου έχει πει πως αντιπαθεί κάποιον λαό. Ή δε γνωρίζεις Γερμανούς ή σου στοιχίζει στην εκτίμησή σου ότι μάλλον δε μιλάς τη γλώσσα. Εξαιρετικά ώριμος λαός στον τρόπο σκέψης του, μακριά από μισαλλαδοξίες και άλογους συναισθηματισμούς.Δεν ξέρω κανέναν λαό στον πλανήτη να συμπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο τους Γερμανούς. Επίσης δεν ξέρω και τους Γερμανούς να συμπαθούν κανέναν λαό.
Δηλαδή ένας που πάει χωρίς συνοριακό έλεγχο στην Πραγα να τη βαθμολογεί ως κομμάτι της Βιέννης; Βαθμολογούμε πόλεις. Ε το Βατικανό είναι άλλη πόλη, άλλο κράτος. Εγώ όταν κάνω τη λίστα μου με τη βαθμολογία των χωρών τη μετράω χώρια από την Ιταλία, όπως και το Λεσότο εκτός της Ν.Αφρικής και το Μονακό εκτός της Γαλλίας.Φίλε επαναλαμβάνεις ένα επιχείρημα το οποίο κατά την γνώμη μου είναι ανίσχυρο. Θα νομίζει κανείς ότι πρέπει να περάσει συνοριακό έλεγχο για να πάει στο μουσείο. Αν δεν το ήξερες ότι υπάρχει κράτος του Βατικανού πριν πας, θα έπαιρνες τίποτα χαμπάρι, όταν πήγες εκεί?
Καλά δε θα κρίνω την ατσόμσφαιρα μιας ππόλης για το πώς είναι ανάμεσα στις τρεισήμισι και τις πεντέμησι το πρωί. Χώρια που 2 το πρωί πήγα στη Φοντάνα ντι Τρέβι την τελευταία φορά, πάλι δεν κατάφερα να βγάλω φωτογραφία λόγω του κόσμου. Η πόλη σου δίνιε την αίσθηση ότι δεν έχει κατοίκους, παρά μονο τουρίστες. Ακόμη και στα άγρια χαράματα, αίσθηση κανονικότητας δε σου δίνει, ένα κλειστό τουριστομάγαζο, πάλι τουριστομάγαζο είναι, κι ας ανοίγει σε 3 ώρες...Την ημέρα που είναι γεμάτη κόσμο. Αργά το βράδυ όμως που έχει αδειάσει, αν χωθείς στα μισοφωτισμένα σοκάκια της, είναι μαγική.
Ε τώρα μην την ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Το κάναμε μια φορά κι έπεσε το φόρουμ. Για σένα για την οικονομική διοίκηση της χώρας φταίει ο Σόιμπλε, για μένα ο Σόιμπλε είναι για άγαλμα και για το χάλι της χώρας φταίνε 100% και αποκλειστικά οι ψηφοφόροι της. Για μένα οι πολίτες της ΕΕ έχουν επωμιστεί τεράστιο βάρος για τις αηδίες των Ελλήνων, για σένα εκπροσωπούν εκβιαστές, τοκογλύφους κλπ. Αυτό το κομμάτι ας το αφήσουμε απέξω, θα πέσει το φόρουμ πάλι. Συμφωνούμε πως βασικός λόγος της απέχθειας των Ελλήνων για τους Γερμανούς είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας. Για το Β' ΠΑγκόσμιο πέρασαν δεκαετίες. Εμένα το χωριό μου κάηκε όλο από τους Ιταλούς που εκτέλεσαν σχεδόν τους πάντες, δεν έχω δει κανέναν να αντιπαθεί τους Ιταλούς, μα κανέναν.Οικονομική διοίκηση της χώρας τα τελευταία χρόνια?
Το ότι δεν μιλάω τη γλώσσα δεν με κάνει κατώτερο έναντι τους, ούτε νιώθω πως έχω χάσει κάτι.Δεν ξέρω κάποιον Γερμανό που να μου έχει πει πως αντιπαθεί κάποιον λαό. Ή δε γνωρίζεις Γερμανούς ή σου στοιχίζει στην εκτίμησή σου ότι μάλλον δε μιλάς τη γλώσσα. Εξαιρετικά ώριμος λαός στον τρόπο σκέψης του, μακριά από μισαλλαδοξίες και άλογους συναισθηματισμούς.