mikrh tsopana
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Απ αυτό το τόπικ μαθαίνω.
Δε με εκπλήσσει που πολλοί Έλληνες (βασικά Έλληνες, σε άλλους λαούς δεν το βλέπεις τόσο) είναι τόσο προκατηλειμμένοι απέναντι στους Γερμανούς.
Ναι δε φτάνουν την ελληνική υστερία αντιγερμανισμού ούτε στο δαχτυλάκι τους, τουλάχιστον εγώ αυτό έχω αποκομίσει. Οι μόνοι ίσως εξίσου αντιγερμανοί είναι οι Πολωνοί.Με Άγγλους έχεις καθόλου επαφές; Έχεις ακούσει απόψεις Άγγλων για τους Γερμανούς;
Ναι δε φτάνουν την ελληνική υστερία αντιγερμανισμού ούτε στο δαχτυλάκι τους, τουλάχιστον εγώ αυτό έχω αποκομίσει. Οι μόνοι ίσως εξίσου αντιγερμανοί είναι οι Πολωνοί.
Καλώς ή κακώς βασικά χαρακτηριστικά έχουν οι λαοί. Προφανώς δε χαρακτηρίζουν όλους τους πολίτες μιας χώρας, ούτε καν τους περισσότερους. Αλλά ότι υάρχουν περισσότεροι αντιγερμανοί στην Ελλάδα απ' ό,τι ξέρω γω στην Ισπανία ή την Ιρλανδία είναι δεδομένο. Δε σημαίνει καν ότι οι περισσότεροι Έλληνες είναι αντιγερμανοι, αλλά το ποσοστό τους είναι αισθητά υψηλότερο."οι Έλληνες ,οι Γερμανοί, οι Άγγλοι..."βάζωντας έναν λαό σα να είναι όλοι ακριβώς το ίδιο.
Λογικό, αφού δεν αναφέρθηκα στα αρνητικά τους, ή αυτά που κατά τη γνώμη μου έχουν. Τα οποία όμως δεν είναι αυτά που συνήθως αναφέρονται στην Ελλάδα, αυτό ήθελα να καταδείξω, όχι ότι είναι κανενας υπερλαός. (τέτοιοι είναι μόνο οι Σουηδοί... ΟΚ βασικά οι Σουηδέζες...)Παρόμοιο πόστ σε αγγλικό φόρουμ πιθανόν να θεωρούνταν τουλάχιστον αγιογραφία και μεροληψία προς τους Γερμανούς.
Εσύ τι νόμιζες ότι με τους μισθούς μας ταξιδεύουμε; Βόλφγκανγκ διαβάζεις;Δε ξέρω αν το μίσος προς τους γερμανούς είναι ακριβώς μίσος ή ζήλεια αλλά ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά. Ούτε ποσοστά να παίρνατε. Ή μήπως παίρνετε;
Σε πληρώνουν οι Γερμανοί έ; Φτού προδότη!Εσύ τι νόμιζες ότι με τους μισθούς μας ταξιδεύουμε; Βόλφγκανγκ διαβάζεις;
Ελα το Βερολίνο ψιλοτσάμπα είναι (απίστευτα φτηνό για τέτοια ποιότητα και για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα), δεν ήθελε δάνειο, ακόμη και συνταξιούχος του ΟΓΑ να ήσουν. Αλλά με τον Σόιμπλε τα βάζουν όλοι, όχι με τον Ρέντσι... Προκατηλειμμένοι παιδί μου.Συγκρίνουμε πόλεις και όχι λαούς έτσι; Προσωπικά αν θέλετε είμαι μεν υπέρ της Ρώμης, το Βερολίνο απλά δεν μου έκανε αυτό το κλικ για να είμαι υπέρ του, στην επαγγελματική μου ζωή όμως δεν είμαι απλά υπέρ των Γερμανών, αλλά και μεγάλος θαυμαστής τους. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μας φταίει κανείς που εμείς παίρναμε δάνειο για να πάμε στη Ρώμη και το Βερολίνο
Επειδή νομίζω ότι λίγα πράγματα ξέρω από μουσεία είσαι σίγουρος ότι είδες το Altes, το Pergamon,το Bode, το Neues και τα βρήκες διαδραστικά, με φαντασία και ακομπλεξάριστα? και κυρίως πιο καλοστημένα από τα αντίστοιχα της Ρώμης (χωρίς το Βατικανό, είναι και έτσι πάρα πολλά) Αν μιλάμε για τα ίδια Μουσεία επίτρεψέ μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες και ενστάσεις, αν μιλάς για άλλα πες μας και μας να καταλάβουμε, γιατί γενικά μέχρι τώρα είχα εμπιστοσύνη στην κρίση σου.Στα αξιοθέατα, θα δώσω προβάδισμα στο Βερολίνο. Τα μουσεία του είναι απλά εκπληκτικά, προσωπικά τη θεωρώ την καλύτερη μουσειακώς πόλη στον κόσμο: διαδραστικά, με φαντασία , ακομπλεξάριστα, πιο βερολινέζικα δε γίνεται.