• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επειδή νομίζω ότι λίγα πράγματα ξέρω από μουσεία είσαι σίγουρος ότι είδες το Altes, το Pergamon,το Bode, το Neues και τα βρήκες διαδραστικά, με φαντασία και ακομπλεξάριστα? και κυρίως πιο καλοστημένα από τα αντίστοιχα της Ρώμης (χωρίς το Βατικανό, είναι και έτσι πάρα πολλά) Αν μιλάμε για τα ίδια Μουσεία επίτρεψέ μου να έχω σοβαρές αμφιβολίες και ενστάσεις, αν μιλάς για άλλα πες μας και μας να καταλάβουμε, γιατί γενικά μέχρι τώρα είχα εμπιστοσύνη στην κρίση σου.
Βραβείο διαδραστικότητας το DDR, απλά εκπληκτικό.
Ακομπλεξαριστο το Μουσείο της Σταζι.
Story of Berlin... υπόδειγμα μουσείου διαδραστικότητας και παρουσίασης.
Το καλύτερο audio guide (και στα ελληνικά παρακαλώ) που έχω δει ποτέ είναι στης ΠΕργάμου, απίστευτο συναίσθημα.
Καλύτερο παιδικό μουσείο... δύσκολο να διαλέξω, δεν υπάρχουν οι άνθρωποι... έχεις πάει ας πούμε στο Labyrinth Children's; Πήγα με την κοπέλα μου και το γιο της, δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε από αυτά:
http://www.top10berlin.de/en/cat/family-276/museums-children-1981

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Στα σοβαρά το θέμα τιμής ξέχασα να το αναφέρω στο ... πόνημά μου. Εκπληκτικά φτηνό. Σκανδαλωδώς, εγώ νομίζω ότι τους κλέβω κάθε φορά.
Καλά βέβαια άμα το πάρουμε με το πού θα μπορούσαμε να ζήσουμε, έχω πολλές φίλες Γερμανίδες(φανερώθηκα :p ) και όλες μου είπαν πως είναι μεν φτηνό σε κάποια πράγματα αλλά τα ενοίκιά τους έχουν εξωφρενικές τιμές. Μία απ αυτές είναι και Βερολινέζα

Borealis

Member
Βραβείο διαδραστικότητας το DDR, απλά εκπληκτικό.
Ακομπλεξαριστο το Μουσείο της Σταζι.
Φυσικά και θα είναι διαδραστικό, τι να φοβηθούν μήπως χαλάσουν τη φορμάικα του 60 η το κουτί με το ύφασμα, ακομπλεξάριστο φυσικά της Στάζι!!! τι άλλο θα μπορούσε να είναι στη σημερινή Γερμανία? ποιον κοροιδεύουμε τώρα? τι απέγινε το κοινοβούλιο? στη θέση του κτίζεται σήμερα το παλάτι του Κάιζερ, έμεινε κανένα τούβλο από την φυλακή του Σπαντάου? πολύ επιλεκτικά ακομπλεξάριστοι είναι, τι φοβούνται?
Τέλος πάντων επειδή όλη την ώρα έλεγες για τα μουσεία της Ρώμης νόμιζα ότι πράγματι μιλάμε για Μουσεία και όχι για προπαγάνδα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φυσικά και θα είναι διαδραστικό, τι να φοβηθούν μήπως χαλάσουν τη φορμάικα του 60 η το κουτί με το ύφασμα
Το αν ένα μουσείο είνια διαδραστικό ή όχι δεν έχει να κάνει με το φόβο φθοράς. Αλλά μ το αν σε αφήνει να νιώσεις, να ακουμπήσεις , να μυρίσεις, να συμμετάσχεις σε αυτό που παρουσιάζει. Από το simulator ατομικής βόμβας μέχρι το να μπαίνεις σε σπίτι Της Ανατολικής Γερμανίας κια να μπορείς να βάλεις τα ρούχα, να δεις την τηλεόραση, να κάτσεις στα έπιπλα τους πολίτη της DDR, αυτό είναι το νόημα της διαδραστικότητας.
νόμιζα ότι πράγματι μιλάμε για Μουσεία και όχι για προπαγάνδα.
Ποιο από τα μουσεία που ανέφερα δηλαδή κάνει προπαγάνδα;

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Διαδραστικό πάντως είναι και το Εβραικό μουσείο το οποίο θυμάμαι μου είχε κάνει εντύπωση. Ίσως βέβαια να ήταν και το πρώτο διαδραστικό μουσείο που είχα επισκεφθεί μέχρι τότε και αυτό να έπαιξε τον ρόλο του.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά βέβαια άμα το πάρουμε με το πού θα μπορούσαμε να ζήσουμε, έχω πολλές φίλες Γερμανίδες(φανερώθηκα :p ) και όλες μου είπαν πως είναι μεν φτηνό σε κάποια πράγματα αλλά τα ενοίκιά τους έχουν εξωφρενικές τιμές. Μία απ αυτές είναι και Βερολινέζα
Ειδικά το Βερολίνο σε σχέση με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει πολύ φτηνά ενοίκια και ουδεμία σχέση με το αίσχος του Μονάχου π.χ.
Γενικώς απίστευτα φτηνή ευρωπαϊκή πόλη (με δεδομένη τη χώρα και την ποιότητα ζωής, δεν τη συγκρίνω με τη Σόφια):
https://www.expatistan.com/cost-of-living/berlin
35η σε 55 στη Δ. Ευρωπη και 109η σε 240 παγκοσμίως.

Διαδραστικό πάντως είναι και το Εβραικό μουσείο το οποίο θυμάμαι μου είχε κάνει εντύπωση. Ίσως βέβαια να ήταν και το πρώτο διαδραστικό μουσείο που είχα επισκεφθεί μέχρι τότε και αυτό να έπαιξε τον ρόλο του.
Έχει μπόλικα,αδυνατώ να τα θυμηθώ τώρα, π.χ. ένα εκπληκτικό φυσικής ιστορίας. Έχω μια φίλη Ολλανδέζα που έκανε το μεταπτυχιακό της στη Γερμανία (δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν Βερολίνο) στην παρουσίαση και σχεδιασμό μουσείων, φανταστικά πράγματα.

Last edited by a moderator:

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Λοιπόν παιδάκια οποιαδήποτε παρέμβαση για άλλες πόλεις-κράτη θα διαγράφεται παρακαλώ κρατήστε τα όπλα σας για αυτές τις δυο :)

Borealis

Member
Ποιο από τα μουσεία που ανέφερα δηλαδή κάνει προπαγάνδα;
Όλα όσα απευθύνονται σε γερμανούς εφήβους και τουρίστες αδαείς και όχι σε ένα κοσμογυρισμένο σαν εσένα, επίσης προπαγάνδα είναι να καταστρέφεις τα Μουσεία του Ντάλεμ για να τα μεταφέρεις στο μουσείο προκάτ του ανακατασκευασμένου παλατιού μόνο και μόνο για επίδειξη δύναμης και ματαιοδοξίας.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης η φράση σου "σε άλλους λαούς δεν το βλέπεις τόσο" ουσιαστικά λέει ότι είναι κάποιοι λαοί αρνητικά διατεθειμένοι απέναντι στους Γερμανούς.
Ε προφανως. Αλίμονο αν μεγάλη χώρα/ισχυρό κράτος δεν προκαλούσε αντιπάθειες πουθενά, δε συμβαίνει πουθενά. Με εξαίρεση κάπιες μικρές χώρες που σπάνια προκαλούν αντιπάθεια, όλες οι χώρες/λαοί ροκαλούν αντιπάθειες και συμπάθειες, και rivalries υπάρχουν και ιστορικές αντιπάθειες (οι Πολωνοί ας πούμε έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από Ρώσους και Γερμανούς) και γραφικές αντιπαλότητες στα όρια του αστεϊσμού. Από αυτό μέχρι την αντιγερμανική υστερία που έχει καταλάβει την Ελλάδα υπάρχει απόσταση με τα λαϊκίστικα ΜΜΕ να το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς. Όχι ότι δεν έχουν και οι Γερμανοί τα δικά τους (κυρίως 1-2 κωλοφυλλάδες), αλλά ξαναλέω το ελληνικό διέπεται από υστερία άνευ προηγουμένου.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οκ αν αυτή τη γνώμη έχεις καταλαβαίνω με τι τρόπο κρίνεις. Παρόμοιο πόστ σε αγγλικό φόρουμ πιθανόν να θεωρούνταν τουλάχιστον αγιογραφία και μεροληψία προς τους Γερμανούς.
Που το στηρίζεις αυτό; Εγώ πάλι νομίζω ότι δίνει "χαριστικούς" πόντους στους Ιταλούς για να αποφύγει να του πουν αυτό ακριβώς.

Και φυσικά αναφέρομαι στο στυλ-που κακώς - γίνεται η συζήτηση και λέει "οι Έλληνες ,οι Γερμανοί, οι Άγγλοι..."βάζωντας έναν λαό σα να είναι όλοι ακριβώς το ίδιο.
Σόιμπλε θα θυμήσει η κουβέντα όταν λέει "οι Έλληνες είναι ...."σαν να είναι όλοι το ίδιο.
Ναι, δεν είναι όλοι το ίδιο. Προφανώς. Όταν συζητάμε με στερεότυπα, συζητάμε σε μια λογική μέσου όρου, που προφανώς έχει και τεράστιες εξαιρέσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Που το στηρίζεις αυτό; Εγώ πάλι νομίζω ότι δίνει "χαριστικούς" πόντους στους Ιταλούς για να αποφύγει να του πουν αυτό ακριβώς.
Μπα, τους συμπαθώ τους Ιταλούς. Περισσότερο κι από τους Γερμανούς. Δεν τους εκτιμώ το ίδιο, ούτε τους θαυμάζω, όπως κάνω σε πολλά για τους Γερμανούς.

teoper

Member
Ε προφανως. Αλίμονο αν μεγάλη χώρα/ισχυρό κράτος δεν προκαλούσε αντιπάθειες πουθενά, δε συμβαίνει πουθενά. Με εξαίρεση κάπιες μικρές χώρες που σπάνια προκαλούν αντιπάθεια, όλες οι χώρες/λαοί ροκαλούν αντιπάθειες και συμπάθειες, και rivalries υπάρχουν και ιστορικές αντιπάθειες (οι Πολωνοί ας πούμε έχουν τραβήξει τα πάνδεινα από Ρώσους και Γερμανούς) και γραφικές αντιπαλότητες στα όρια του αστεϊσμού. Από αυτό μέχρι την αντιγερμανική υστερία που έχει καταλάβει την Ελλάδα υπάρχει απόσταση με τα λαϊκίστικα ΜΜΕ να το έχουν ξεφτιλίσει εντελώς. Όχι ότι δεν έχουν και οι Γερμανοί τα δικά τους (κυρίως 1-2 κωλοφυλλάδες), αλλά ξαναλέω το ελληνικό διέπεται από υστερία άνευ προηγουμένου.
Φιλε Γιωργο κανεις ιστορικα ατοπηματα. Οι γερμανοι παντα ηταν αντιπαθεις στους Ελληνες διοτι παντα ηταν αντιθετοι σε οποιαδηποτε ενεργεια μας Ειτε πολεμος ειτε εισοδος μας στην τοτε ΕΟΚ παντα φιλοτουρκοι. Και μην ξεχνας τα θυματα του πολεμου. Καθε δευτερη ελληνικη οικογενεια εχει θυμα στην κατοχη. Αυτα και ας ειναι of topic

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom