taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Γκουχ γκουχ.
Να πω ότι δεν έχεις δίκιο; Έχεις!Γκουχ γκουχ.
Καλά, σιγά μην σε βάλουμε να ακυρώσεις μπανάκια για να γράψεις.Εξ άλλου αν κάνεις πολλά μπάνια, δεν θα αρρωσταίνεις το χειμώνα και θα γράψεις μονοκοπανια την ιστορίαΝα πω ότι δεν έχεις δίκιο; Έχεις!
Μα πώς περνάει έτσι ο καιρός
Θα θυσιάσω κάνα μπανάκι εδώ στην ωραία Φολέγανδρο και θα τη συνεχίσω. Μ'έχει φάει η δουλειά παιδιά, δε φταίω, σεζόν είναι αυτή! Ευχαριστώ για την κατανόηση
Ελπίζω να την έχω τελειώσει πριν τον χειμώνα, όπως και να'χειΚαλά, σιγά μην σε βάλουμε να ακυρώσεις μπανάκια για να γράψεις.Εξ άλλου αν κάνεις πολλά μπάνια, δεν θα αρρωσταίνεις το χειμώνα και θα γράψεις μονοκοπανια την ιστορία
Winter is coming...Ελπίζω να την έχω τελειώσει πριν τον χειμώνα, όπως και να'χει
20 βαθμούς έχουμε ακόμα καλέ!!!Winter is coming...
Το οτι αφηνουν το περιεχομενο του σπιτιου ''εκτεθειμενο'' προς τους εξω ειναι το ενα σκελος. Το αλλο αφορα το γεγονος οτι δεν εχουν τοιχους ή οτιδηποτε αλλο διαχωριστικο μεταξυ των σπιτιων,(σε αντιθεση με εμας που κτιζουμε και περιφραξεις πανω στον υφησταμενο τοιχο πολλες φορες) ουτε βλεπεις περιττα υλικα αγαθα, μπαζα κτλ σε αυλες των σπιτιων. Λογω κυριως των ψυχρων καιρικων συνθηκων, οι βορειοευρωπαιοι ξερουν καλυτερα το νοημα της ζωης και στην προκειμενη επιλεγουν την πρακτικοτητα απο το θεαθηναι και προτιμουν να ασχολουνται με την δικη τους ζωη παρα με την ζωη των αλλων.Το 2011 επισκέφτηκα φίλη που παντρεύτηκε στην Ολλανδία. Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι όλα τα σπίτια είχαν ανοιχτές κουρτίνες και ήταν και ισόγεια. Στην αρχή κι εκείνη δε μπορούσε να το συνηθίσει όμως στην πορεία είδε πως κανείς δε νοιάζεται για το τί κάνεις μες το σπίτι σου, ακόμα κι αν οι περαστικοί περνούσαν ακριβώς μπροστά σου.
Εχει τρία χρόνια που κι εγώ ζω σε σπίτι χωρίς κουρτίνες, βέβαια ρετιρέ. Τη μέρα φαντάζομαι δε με βλέπουν αλλά όταν είναι αναμμένα τα φώτα φαίνονται όλα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, φαντάζομαι ούτε οι γείτονες.
Aν ξέρανε το νόημα της ζωής θα μετανάστευαν μαζικά στα νότια και όχι να κάθονται να περιμένουν στα διαμερίσματά τους κοιτώντας τους περαστικούς πότε θα μπορέσουν να ξαναπάνε διακοπές σε κάποιο μέρος που ο ήλιος βγαίνει πάνω από τρεις ώρες τη μέρα....οι βορειοευρωπαιοι ξερουν καλυτερα το νοημα της ζωης...
Έλα υπομονή, μία μέρα Τρόμσο έμεινε ακόμα και μετά...ετοιμάσου!Για πάμε !