Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Eπειδη το camino ειναι θεμα των καθολικων, δεν ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις πολλους Ελληνες.
Όντως δε θα βρεις Έλληνες, αλλά όχι επειδή είναι θέμα των καθολικών. Το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν το μονοπάτι για θρησκευτικούς λόγους -σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις- είναι απλώς γελοίο, κοντά στο 4% αν θυμάμαι καλά, σύμφωνα με τις μελέτες του ινστούτου τουρισμού της Γαλικίας. Απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι προέρχεται από χώρες που δεν είναι καθολικές (π.χ. μπόλικη Ασία και προτεσταντικές πλειοψηφικά χώρες). Θέλω να πω μην περιμένεις καμιά ατμόσφαιρα σαν το προσκήνυμα στην Παναγιά της Τήνου, τελείως καμία σχέση... πιο πολύ με την εμπειρία τρεκ στο Νεπάλ μοιάζει.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι καμιά παρέα. Με το που θα ξεκινήσεις το μονοπάτι θα γνωρίσεις ανθρώπους από πιθανά και απίθανα μέρη, όλοι μένουν στα ίδια (σχεδόν δωρεάν) καταλύματα, υπάρχει ένας φοβερός βαθμός αλληλεγγύης (π.χ κουβάλημα ανθρώπου που έπαθε διάστρεμμα, μια κυρία μου έδωσε κάτι χανζαπλάστ που με ανακούφισαν πολύ, κόσμος που μοιράζεται το φαγητό στο δρόμο, ωραίες συζητήσεις κάτω από μια τέντα την ώρα της βροχής κλπ) και αυτό είναι και το μονοπάτι στο κάτω-κάτω, μια ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου και πολλούς ανθρώπους περπατώντας και απολαμβάνοντας ιστορία και φύση.