• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Kαι 'γω λυπάμαι.... Δεν είναι θέμα κανενός είδους φυλετικού μίσους. Είναι θέμα ασφάλειας και επιβίωσης το οποίο για κάποιο προσωπικό σου λόγο υποθέτω αρνείσαι να το δεις.
Το να μην μπορείς να περπατήσεις δίπλα στο σπίτι σου, όχι με το φόβο της κλοπής αλλά με το φόβο του θανάτου για όσους ανθρώπους έχουν μεγαλώσει με κάποιο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη... είναι τεράστιο πρόβλημα.
Είναι γεγονός ότι σε κάποιες φυλές... όπως το ονομάζεις ή σε κάποιες θρησκείες η ανθρώπινη ζωή δεν έχει μεγάλη αξία...
Συγνώμη που μεγαλώσαμε σε μια Ελλάδα που μας έδινε την πολυτέλεια να δίνουμε αξία στην ανθρώπινη ύπαρξη, εξ'άλλου σιγά-σιγά, αρχίσαμε να το ξεχνάμε... κάτι οι διάφορες φυλές, κάτι οι διάφοροι φίλοι...... χάσαμε το μπούσουλα...
η ελλάδα στην οποία μεγαλώσαμε δεν υπάρχει πιά. κι εγώ θυμάμαι βόλτες στις 4 το πρωί στο κέντρο της αθήνας και ξέρω ότι πλέον θα το λέω στα παιδία μου με νοσταλγία, όπως μου έλεγε ο παπούς μου ότι η κηφισιά ήταν εξοχή στην εποχή του. δυστυχώς φέραμε στο σπίτι μας όλα τα κακά για τα οποία άλλες χώρες υποδοχής μεταναστών μας ζήλευαν κάποτε που δε τα είχαμε

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Φανατισμένοι Χριστιανοί να δεις........!
Για κάποιο λόγο που πραγματικά αγνοώ..., προκαλείς χωρίς λόγο.
Δεν πιστεύω ότι κανείς απ'όσους σου απάντησαν είναι φανατισμένοι χριστιανοί, οι φίλοι της Χρυσής Αυγής, ή φίλοι των ΜΑΤ, ή φανατικοί υποστηρικτές κάποιας κυβέρνησης...
Οι περισσότεροι από μας είμαστε απλά αγανακτισμένοι άνθρωποι που δουλεύουμε ή ζούμε στις συγκεκριμένες περιοχές, και αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε ανάμεσα στους φίλους σου. Οι φίλοι σου τώρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη σωματική μας ακεραιότητα και για την πνευματική και ψυχική μας επίσης....
Δεν κατάλαβα από πότε πρέπει να απολογούμαστε γιατί είχαμε μάθει να ζούμε πιο ανθρώπινα..
Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να μετακομίσουν όλοι στον τόπο τους...και να πάρουν μαζί και τους υποστηρικτές τους... μήπως βρούμε και μεις οι φανατικοί την ησυχία μας...

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
η ελλάδα στην οποία μεγαλώσαμε δεν υπάρχει πιά. κι εγώ θυμάμαι βόλτες στις 4 το πρωί στο κέντρο της αθήνας και ξέρω ότι πλέον θα το λέω στα παιδία μου με νοσταλγία, όπως μου έλεγε ο παπούς μου ότι η κηφισιά ήταν εξοχή στην εποχή του. δυστυχώς φέραμε στο σπίτι μας όλα τα κακά για τα οποία άλλες χώρες υποδοχής μεταναστών μας ζήλευαν κάποτε που δε τα είχαμε

Αν έχεις καμμιά φωτογραφία από τα νεώτερα σου χρόνια, κάτω από το σπίτι σου ή σε περίπατο..., βάλτην σε κορνίζα. Είναι ήδη συλλεκτική!!!!

ANEL

Member
Mε ποιό σκεπτικό ξαναρωτάς αν βλέπουμε λύση στο πρόβλημα
εμείς θα λύσουμε το πρόβλημα αυτό ????
εδω δεν το λύνουν αυτοί που πρέπει

πρώτον με το σκεπτικό πως αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε,καλύτερα ας πάμε μια βόλτα.
και δεύτερον με το σκεπτικό πως αν δεν μπορούμε εμείς,που υποτίθεται πως ¨βλέπουμε" που πάει το πράγμα, έστω να προτείνουμε κάποιες πιθανές λύσεις...τότε θα βρεθούν άλλοι να το κάνουν....όπως πολλές φορές έχει γίνει και στο παρελθόν..αν λοιπόν δεν θέλουμε αυτοί οι άλλοι να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους δεν αρκεί να αμπελοφιλοσοφούμε και να αναμασσάμε τσιτάτα του παρελθόντος.είναι επιτακτική ανάγκη σαν λαός να κάνουμε κάτι, που αν όχι να λύνει, έστω να αμβλύνει το πρόβλημα.
αλλά απ΄όσο φαίνεται αρκούμαστε ακόμα σε συζητήσεις πυροτεχνήματα,που βέβαια μας εκτονώνουν,αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
απλά λέω ότι οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές είναι απελπισμένοι και πιάνονται από όπου βρουν...

μα ετσι δεν γινεται παντα; οσο παραμελεις μια περιοχη και τους κατοικους της, οσο τους κανεις να αισθανονται πολιτες Β ή Γ κατηγοριας, καποιοι θα το εκμεταλευτουν...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για κάποιο λόγο που πραγματικά αγνοώ..., προκαλείς χωρίς λόγο.
Δεν πιστεύω ότι κανείς απ'όσους σου απάντησαν είναι φανατισμένοι χριστιανοί, οι φίλοι της Χρυσής Αυγής, ή φίλοι των ΜΑΤ, ή φανατικοί υποστηρικτές κάποιας κυβέρνησης...
Οι περισσότεροι από μας είμαστε απλά αγανακτισμένοι άνθρωποι που δουλεύουμε ή ζούμε στις συγκεκριμένες περιοχές, και αναγκαζόμαστε να κυκλοφορούμε ανάμεσα στους φίλους σου. Οι φίλοι σου τώρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη σωματική μας ακεραιότητα και για την πνευματική και ψυχική μας επίσης....
Δεν κατάλαβα από πότε πρέπει να απολογούμαστε γιατί είχαμε μάθει να ζούμε πιο ανθρώπινα..
Νομίζω ότι καλύτερα θα ήταν να μετακομίσουν όλοι στον τόπο τους...και να πάρουν μαζί και τους υποστηρικτές τους... μήπως βρούμε και μεις οι φανατικοί την ησυχία μας...
Ηθελα να 'ξερα αν ειχες αλλη χωρα για πατριδα ή αν αναγκαζοσουν να φυγεις μεταναστρια στο εξωτερικο αν θα τα ελεγες ολ' αυτα. Νομιζεις πως ο καθε μετανασταστης εχει ορεξη να αφηνει τον τοπο του και τα τρεχει σε αλλες χωρες;
Λυπαμαι για τον τροπο που σκεφτεστε, εσυ και πολλοι αλλοι...

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
πρώτον με το σκεπτικό πως αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε,καλύτερα ας πάμε μια βόλτα.
και δεύτερον με το σκεπτικό πως αν δεν μπορούμε εμείς,που υποτίθεται πως ¨βλέπουμε" που πάει το πράγμα, έστω να προτείνουμε κάποιες πιθανές λύσεις...τότε θα βρεθούν άλλοι να το κάνουν....όπως πολλές φορές έχει γίνει και στο παρελθόν..αν λοιπόν δεν θέλουμε αυτοί οι άλλοι να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους δεν αρκεί να αμπελοφιλοσοφούμε και να αναμασσάμε τσιτάτα του παρελθόντος.είναι επιτακτική ανάγκη σαν λαός να κάνουμε κάτι, που αν όχι να λύνει, έστω να αμβλύνει το πρόβλημα.
αλλά απ΄όσο φαίνεται αρκούμαστε ακόμα σε συζητήσεις πυροτεχνήματα,που βέβαια μας εκτονώνουν,αλλά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.
Λύσεις υπάρχουν, αλλά δυστυχώς πρέπει να τις αποφασίσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Γιατί ανάμεσά μας υπάρχουν ανθρωποι οι οποίοι βολεύονται τρελλά από τους παράνομους μετανάστες.
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Οι "καλοί άνθρωποι" που νοικιάζουν τα σπίτια τους με το κεφάλι... και έχουν γίνει πλούσιοι , Έλληνες είναι..και βγαίνουν και διαδηλώνουν κάποιοι απ'αυτούς εναντίον των μεταναστών...
Πρόσεξε τώρα, αν μεταφέρεις λαθρομετανάστη με φορτηγό (εν γνώσει ή εν αγνοία σου), στη χώρα, και σε πιάσουν, κατάσχουν το φορτηγό και δικάζεσαι....
Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να μην κατάσχονται τα σπίτια αυτών, που τα νοικιάζουν σε λαθρομετανάστες... (νομίζω κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στο Παρίσι- το λέω με επιφύλαξη).
Αλλά όπως είπαμε... δεν υπάρχει κράτος. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω νόμο του κράτους..

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Ηθελα να 'ξερα αν ειχες αλλη χωρα για πατριδα ή αν αναγκαζοσουν να φυγεις μεταναστρια στο εξωτερικο αν θα τα ελεγες ολ' αυτα. Νομιζεις πως ο καθε μετανασταστης εχει ορεξη να αφηνει τον τοπο του και τα τρεχει σε αλλες χωρες;
Λυπαμαι για τον τροπο που σκεφτεστε, εσυ και πολλοι αλλοι...
Όχι νομίζω, ότι είναι τραγικό να αναγκάζεσαι να φύγεις από τον τόπο που μεγάλωσες.
Επίσης έχω πολλούς φίλους που μεγάλωσαν σαν παιδιά μεταναστών, πρόσεξε... όχι λαθρομεταναστών..
Αν ήμουν λοιπόν μετανάστης θα υπέφερα και είναι το μόνο σίγουρο και δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου.
Πιστεύω όμως ότι δεν θα σκότωνα για μια κάμερα, ούτε θα ξεκλήριζα οικογένειες για να επιβληθώ στον τόπο που με φιλοξενεί, γιατί ακριβώς έμαθα ότι έχει αξία η ανθρώπινη ζωή.
Η λύπη είναι αμοιβαία..........

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πιστεύω όμως ότι δεν θα σκότωνα για μια κάμερα
Μα είπε κανείς ότι δεν είναι αποτρόπαιο και κατακριτέο αυτό;

Αλλά από αυτό μέχρι να ρίξω το φταίξιμο σε όοοοολους τους μετανάστες υπάρχει μια ολόκληρη άβυσσος.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επίσης έχω πολλούς φίλους που μεγάλωσαν σαν παιδιά μεταναστών, πρόσεξε... όχι λαθρομεταναστών..
Ολοι αυτοι που πλεον ειναι νομιμοι μεταναστες, ως λαθρομεταναστες ηρθαν κατ' αρχην και αργοτερα νομιμοποιηθηκαν μεσα απο διαδικασιες που τους εδωσε οι εκ των υστερων ψηφισθεντες νομοι.

Traveller

Member
Παιδιά μου φαίνεται πως ξεφύγαμε λιγάκι...

Προσπαθείτε εδώ και μερικά ποστ να μας πείτε ότι το πρόβλημα στην όλη αυτή τραγική κατάσταση είναι οι μετανάστες... ε όχι οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα... το πρόβλημα είναι καθαρά η λάθος αντιμετώπιση των μεταναστών από ένα ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος...

Το να πλασσαριζόμαστε σαν αγανακτισμένοι, να κατηγορούμε τους μετανάστες σαν επικίνδυνους για την σωματική και ψυχική μας υγεία και να τους στέλνουμε στον αγύριστο συγνώμη είναι φασισμός του κερατά...

Το ξαναείπα και πιο πάνω, το παραμύθι με τον Τσίπρα και τους φίλους μας τους μετανάστες πάλιωσε... ούτε με τον Τσίπρα είμαι, ούτε έχω κολλητούς μου μετανάστες... απλά πιστεύω ότι είναι άδικο για ένα πρόβλημα που δημιούργησε το κράτος μας να κατηγορούνται και να αντιμετωπίζονται σαν ανθρώπινα σκουπίδια συνάνθρωποί μας που έχουν σκούρο ή μαύρο δέρμα... αυτό είναι ξεφτύλα......

Και ρωτάω όλους εσας που σήμερα σκίζεται τα ρούχα σας... όταν οι μετανάστες δούλευαν για να φτιάξουν την Ολυμπιάδα ή όταν έβαφαν και επισκεύαζαν ανασφάλιστοι το σπίτι σας ήταν καλοί?

Όταν καραβιές ολόκληρες από τους προγόνους σας πήγαιναν στην Αμερική και την Ευρώπη να δουλέψουν και οι εκεί ντόπιοι τους έδερναν τους έκλεβαν και τους έλεγαν βρωμοέλληνες ήταν καλά?

Αλλά είπαμε μικροαστοί του κερατά... το μαγαζάκι μας, την ησυχία μας και στο διάολο όλα τα άλλα...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μα είπε κανείς ότι δεν είναι αποτρόπαιο και κατακριτέο αυτό;

Αλλά από αυτό μέχρι να ρίξω το φταίξιμο σε όοοοολους τους μετανάστες υπάρχει μια ολόκληρη άβυσσος.
όπως επίσης κατακριτέο είναι και το ανοιγμένο κεφάλι του διαδηλωτή που χαροπαλεύει... αλλά απο αυτό μέχρι να ρίξεις το φταίξιμο σε όοοολους τους ματατζήδες που πήγε η (ολόκληρη κιόλας) άβυσσος??? οεο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom