• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Oι Άθλιοι...

XRISTOS71

Member
πρώτον με το σκεπτικό πως αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε,καλύτερα ας πάμε μια βόλτα.
Δεν πιστευω οτι αναφερεσε σε΄μενα περί μη ουσιαστικου αλλά μια βόλτα μεχρι το sulatso για μπυρίτσα θα την κάνω συντομα !!!

και δεύτερον με το σκεπτικό πως αν δεν μπορούμε εμείς,που υποτίθεται πως ¨βλέπουμε" που πάει το πράγμα, έστω να προτείνουμε κάποιες πιθανές λύσεις...τότε θα βρεθούν άλλοι να το κάνουν....όπως πολλές φορές έχει γίνει και στο παρελθόν.
Δεν είμαστε μόνο εμείς που ''βλέπουμε''που πάει η κατασταση
οι πάντες γνωρίζουν τα πράγματα πώς έχουν ,δεν μπορώ εγω και εσυ και όλοι μαζί να δωσουμε πραγματική λύση στο πρόβλημα .

Φυσικά και συμφωνώ με όσα ανεφερε ο φίλος Νικόλας στο προηγούμενο post.
Ημουν εκει και είδα τι γινόταν , την πλήρωσαν μερικοί μεμονωμένοι αλλοδαποί που έτυχε να είναι στο λαθος σημείο την λάθος ωρα .
Είδα με τα ματια μου ενα κατακάθι ,ενα ξεπλυμα της κοινωνίας (σημ γυναίκα ηταν !!) να χτυπά με κράνος εναν αλλοδαπό 50χρονο στο κεφάλι που ετυχε απλά να περνά απο εκεί και μετα άλλοι 10 ''τσάμπα ''μάγκες να του ρίχνουν κλωτσιές .

Και θες εμεις να λύσουμε το πρόβλημα !!!!!!!

είναι επιτακτική ανάγκη σαν λαός να κάνουμε κάτι, που αν όχι να λύνει, έστω να αμβλύνει το πρόβλημα.
ο λαός δεν μπορεί να κάνει τίποτα απολύτως και ξερεις γιατι ???γαιτι είναι υποχείριο της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας
μιλαμε για τον ίδιο λαό που έδωσε στα 2 μεγαλα κόμματα σχεδόν 75% στις τελευταίες εκλογές και αν αυριο βγει ο Γιωργάκης και μας πάει σε εκλογές πάλι οι ίδιοι θα τους ξαναψηφίσουν

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
όπως επίσης κατακριτέο είναι και το ανοιγμένο κεφάλι του διαδηλωτή που χαροπαλεύει... αλλά απο αυτό μέχρι να ρίξεις το φταίξιμο σε όοοολους τους ματατζήδες που πήγε η (ολόκληρη κιόλας) άβυσσος??? οεο?
Έχω έρθει μούρη με μούρη με δεκάδες διμοιρίες τους εδώ και χρόνια και έχω κάποια άποψη βλέπεις.Κι έχω συναναστραφεί και κανα-δυό από δαύτους.

Ε,δεν νομίζω όσους μετανάστες συναντάς να είναι μαχαιροβγάλτες.Δεν θα μιλούσαμε τώρα.

Traveller

Member
.
Πιστεύω όμως ότι δεν θα σκότωνα για μια κάμερα, ούτε θα ξεκλήριζα οικογένειες για να επιβληθώ στον τόπο που με φιλοξενεί, γιατί ακριβώς έμαθα ότι έχει αξία η ανθρώπινη ζωή.
Η λύπη είναι αμοιβαία..........
Μα τώρα τι είναι αυτά που λες? Οι μετανάστες σκοτώνουν κατά συρροή, ξεκληρίζουν οικογένειες και προσπαθούν να μας επιβληθούν? όλα αυτά είναι αστεία... θέλεις να σου θυμίσω Έλληνες μακελάρηδες που βίασαν δολοφόνησαν και ξεκλήρισαν? Από πότε μοναδικοί εγκληματίες είναι οι μετανάστες? Η τεράστια πλειοψηφία όλων αυτών των φουκαράδων είναι μεροκαματιάριδες άνθρωποι που φοβούνται ακόμη και την σκιά τους... και μην ακούω σάχλες γιατί μένω στην καρδια του προβλήματος...

Γνωρίζετε ότι οι μπάτσοι που μερικοί ένθερμα υπερασπίζεστε δεν θέλουν να κλείσουν πέντε κωλομπαράκια του κερατά που διακινούν ναρκωτικά? όχι γιατί δεν μπορούν αλλά γιατί δεν θέλουν... μην μας τρελλάνετε τώρα με τους μετανάστες... την καμπούρα μας αγανακτισμένοι πολίτες την βλέπετε?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πιστεύω όμως ότι δεν θα σκότωνα για μια κάμερα, ούτε θα ξεκλήριζα οικογένειες για να επιβληθώ στον τόπο που με φιλοξενεί
Αυτο οπως λεει και ο maltakias ειναι κατακριτεο απ' ολους. Ειδεςεσυ κανεναν να ζητοκραυγαζει και να πανηγυριζει γι' αυτο το γεγονος;
Χθες ημουν στο σπιτι ενος Αλβανου και εκεινη την ωρα οι ειδησεις ελεγαν αυτο το θεμα. Γυρνα ο Αλβανος και μου λεει: "Τους παλιανθρωπους, για μια καμερα τον φαγαν τον ανθρωπο." Κι ας ειχε ρεπορταζ με εξαγριωμενους κατοικους του κεντρου που εβριζαν τους μεταναστες.

γιατί ακριβώς έμαθα ότι έχει αξία η ανθρώπινη ζωή.
:shock::shock::shock:Οχι! Ο Αλβανος που σου ειπα εδωσε αξια στην ανθρωπινη ζωη. Εσυ δινεις αξια στην ανθρωπινη ελληνικη ζωη, μονο. Για τους μετναστες και τους διαδηλωτες που χαροπαλευουν στα νοσοκομεια δεν ειδα να σε πιανει πονος... λυπαμαι για δευτερη φορα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν καραβιές ολόκληρες από τους προγόνους σας πήγαιναν στην Αμερική και την Ευρώπη να δουλέψουν και οι εκεί ντόπιοι τους έδερναν τους έκλεβαν και τους έλεγαν βρωμοέλληνες ήταν καλά?
Oι παππούδες μας πήγαιναν στην ξενιτιά με προσκλήσεις απ' το Γερμανικό ή το Αμερικάνικο κράτος που χρειάζονταν χέρια εργασίας σε συγκεκριμένα μέρη και εργοστάσια. Αυτό προϋπόθετε ότι είχαν χαρτιά απ΄το Ελληνικό κράτος και πιστοποιητικά απ΄το κράτος υποδοχής ότι ήταν υγιείς.
Στο Έλις Άιλαντ δε γίνοταν το ξεσκαρτάρισμα αυτών που δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις υγείας?

Μη συγκρίνεις λοιπόν το οργανωμένο μεταναστευτικό ρεύμα της μεταπολεμικής εποχής με το μπάχαλο που συμβαίνει σήμερα που το κάθε καρυδιάς καρύδι έχει έρθει στην πύλη της Ευρώπης (Ελλάδα) και μπορεί να γυρνά ανενόχλητο sans-papiers... η κατάσταση αυτή έχει κουράσει τον πληθυσμό και τα συμπτώματα πιστεύουν θα φανούν σύντομα.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Έχω έρθει μούρη με μούρη με δεκάδες διμοιρίες τους εδώ και χρόνια και έχω κάποια άποψη βλέπεις.Κι έχω συναναστραφεί και κανα-δυό από δαύτους.

Ε,δεν νομίζω όσους μετανάστες συναντάς να είναι μαχαιροβγάλτες.Δεν θα μιλούσαμε τώρα.
ούτε εγώ νομίζω ότι οι δεκάδες (!) διμοιρίες (!!) των ΜΑΤ που έχεις έρθει μούρη με μούρη προσπάθησαν να σου ανοίξουν το κεφάλι γιατί τότε σίγουρα δε θα μιλούσσαμε τώρα, εκτός αν ξέρεις τόσο καλές πολεμικές τέχνες ή είσαι ιππότης Τζεντάι

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Μα είπε κανείς ότι δεν είναι αποτρόπαιο και κατακριτέο αυτό;

Αλλά από αυτό μέχρι να ρίξω το φταίξιμο σε όοοοολους τους μετανάστες υπάρχει μια ολόκληρη άβυσσος.
Ένα λεπτό γιατι κάπου το έχουμε χάσει..
Κανένας δεν καταδίκασε όλους τους μετανάστες. Προσωπικά έχω από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι έχω φίλους μετανάστες. Επίσης είπα ότι γίνομαι ρατσίστρια.Είπα ότι μ'όλα αυτά που τραβάμε έχω αρχίσει στα 46 μου χρόνια να μην με αναγνωρίζω..
Επίσης ας ξεχωρίσουμε κάποτε το μετανάστες από τους λαθρομετανάστες.
Το πρωϊ μίλαγα μ'ένα παιδί που το ξέρω χρόνια και κάνει delivery στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Κυκλοφορεί με σουγιά... δεν το έκανε από πολύ παλιά. Αυτό είναι απόκτημα του, του τελευταίου χρόνου.
Του είπα ακριβώς αυτό: Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Την πληρώνουν και αθώοι ανάμεσα στους εγκληματίες.
Η απάντηση του ήταν ακριβώς : Στην περιοχή είναι σχεδόν όλοι παράνομοι ελάχιστοι είναι οι αθώοι . Οι πιο πολύ είναι εγκληματίες. Του απάντησα ότι είναι υπερβολικός και μου είπε... άσε με ρε Άννα έλα εσύ να κάνεις τη δουλειά μου (τον έχουν κλέψει δύο φορές, τη δεύτερη τον χτυπήσανε κιόλας, δυστυχώς δεν έχει πολλές επιλογές εργασίας).
Καλές οι κορώνες δε λέω... αλλά η ταμπακιέρα είναι το θέμα....

Traveller

Member
Βεβαιότατα... ο συνονόματος μου ο Nick the Greek ήταν του κατηχητικού και η Σικελική μαφία που μετακόμισε στο Σικάγο πήγε για να χτίσει εκκλησίες...

Το τι κλοπές και δολοφονίες έκαναν Έλληνες, Ιταλοί και Πολωνοί μετανάστες εκείνα τα δύσκολα χρόνια στην Αμερική δεν περιγράφονται... αλλά είπαμε αυτοί ήταν Έλληνες και είχαν αγνό και αμόλυντο Ελληνικό αίμα και δεν πιάνονται...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
ούτε εγώ νομίζω ότι οι δεκάδες (!) διμοιρίες (!!) των ΜΑΤ που έχεις έρθει μούρη με μούρη προσπάθησαν να σου ανοίξουν το κεφάλι γιατί τότε σίγουρα δε θα μιλούσσαμε τώρα, εκτός αν ξέρεις τόσο καλές πολεμικές τέχνες ή είσαι ιππότης Τζεντάι
Όχι αλλά πολύ θα ήθελαν.Τους κρατάνε σαν σκυλιά μαντρωμένα που όταν τα αμολάνε γίνονται τα προχθεσινά.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω κράνοι με σύμβολα SS,χυδαίους χαρακτηρισμούς σε γυναίκες επειδή απλώς διαδηλώνουν,εξευτελισμούς μεταναστών σε δημόσιο χώρο,συγκάλυψη ρατσιστικών πράξεων βίας και πολλά άλλα.

Μα καλά γιατί σε καίνε τόσο οι μπάτσοι.Μπας και είσαι;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
O Nick the Greek ήταν παίκτης πόκερ και όχι μαφιόζος ή εγκληματίας... μη λέμε ότι θέλουμε...

Ποτέ δεν υπήρξε οργανωμένο έγκλημα από Έλληνες στην Αμερική... αν ήταν έτσι να είσαι σίγουρος ότι οι μεγαλοπαραγωγοί του Χόλιγουντ θα μας είχαν τιμήσει με κάποια ταινιούλα με αυτό το θέμα...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτο που για ειναι καποιος καλος ανθρωπος πρεπει να ειναι νομιμος κι αν ειναι λαθρομεταναστης δεν ειναι καλος πως το εχετε συνδυασει στο μυαλο σας μερικοι, δεν μπορω να το καταλαβω. Νομιζω αδικα συζηταμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom