fotast
Member
Πέρσι ο Ιανός και φέτος η φωτιά..Κρίμα...Υπάρχει κάποια πρώτη εκτίμηση για τις καταστροφές από την φωτιά;΄Ησασταν εκεί;
Όχι, δεν ήμουν εκεί και δεν έχω εκτίμηση. Στην ευρύτερη περιοχή πάντως τα 8 τελευταία χρόνια έχουν μπει 6 φωτιές.Πέρσι ο Ιανός και φέτος η φωτιά..Κρίμα...Υπάρχει κάποια πρώτη εκτίμηση για τις καταστροφές από την φωτιά;΄Ησασταν εκεί;
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια. Τώρα για ανταποκρίσεις θα στέλνω στα διαλείμματα της οινοποσίας και των λοιπών «αγιασμάτων» αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι απ’ όλο το νησί. Από Ληξούρι σίγουρα…Συνεχίζεις να με εντυπωσιάζεις με την τόσο εμπεριστατωμένη και αναλυτική σου καταγραφή όπως και με τις όμορφες φωτογραφίες σου πού με φέρνουν έστω και νοερά κοντά στον αγαπημένο μου τόπο!!!
Δυστυχώς φέτος τουλάχιστον το καλοκαίρι δεν προβλέπεται να πάμε αλλά από ότι διάβασα σύντομα θα βρίσκεσαι εκεί οπότε περιμένω τις ζωντανές σου ανταποκρίσεις.
Κάθε χρόνο σχεδόν επισκέπτομαι τα Κουρκουμελάτα έστω για ένα καφέ και ένα γλυκό. Θυμάσαι που είχες μείνει στο χωριό και αν το κατάλυμα ήταν καλό; Ρωτώ γιατί πολλές φορές μου ζητάνε την γνώμη μου για καταλύματα στην περιοχή και δεν ξέρω κανένα να προτείνω.Αχ τα Κουρκουμελάτα, σα ζωγραφιά σε αναγνωστικό του δημοτικού είναι! Εκεί είχα μείνει για 15 μέρες περίπου το πάλαι ποτέ 1985 (πριν απ΄το μαντολίνο του Κορέλλι!), αλλά θυμάμαι εξαιρετικά την Κεφαλονιά γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Είσαι τυχερός λοιπόν πούσαι παραμπαστός!
Εμένα που με φιλοξένησες 5 μέρες πέρυσι γιατί δεν μου τα έδειξες ΟΛΑ αυτά;
Με μπανάκι σε 15 παραλίες και φαγητό σε 5 ταβέρνες ανά μέρα θα έβγαινε άνετα.
Α, λοιπόν ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα. Το κατάλυμα ήταν εξαιρετικό, το είχε μία κυρία με την κόρη της και ήταν 3 δωμάτια στη σειρά που έδιναν και τα τρία σε μια μεγάλη κοινή βεράντα με ωραία θέα, πεντακάθαρα και άνετα. Εμείς ήμασταν στο πρώτο, το δεύτερο ήταν κενό και στο τρίτο που ήταν ολόκληρο διαμέρισμα -ωιμέ- είχε εγκατασταθεί η οικογένεια ενός ΄Αραβα πλουσίου: 3 γυναίκες, 4 κόρες και 2 Φιλιπινέζες υπηρεσίες. Η φασαρία που κάνανε ήταν το κάτι άλλο. Εμείς φεύγαμε το πρωί και γυρίζαμε κατά τις 11 το βράδυ. Αυτές δεν φεύγανε ποτέ από εκεί και μέχρι τις 3 το βράδυ μιλάγανε, φωνάζανε και ήταν αγενέστατες όταν τις παρακαλέσαμε να κάνουν ησυχία. Στο τέλος -όπως ήταν φυσικό τσακωθήκαμε άσχημα. Πήραν το άνδρα τους τηλέφωνο και ήρθε ο ΄Αραβας να "καθαρίσει", αλλά εκείνη την ώρα φεύγαμε κι έτσι δεν έγινε ελληνοαραβικό επεισόδιο! Δυστυχώς δεν θυμάμαι πως λέγανε το κατάλυμα ούτε την κυρία που το είχε.Κάθε χρόνο σχεδόν επισκέπτομαι τα Κουρκουμελάτα έστω για ένα καφέ και ένα γλυκό. Θυμάσαι που είχες μείνει στο χωριό και αν το κατάλυμα ήταν καλό; Ρωτώ γιατί πολλές φορές μου ζητάνε την γνώμη μου για καταλύματα στην περιοχή και δεν ξέρω κανένα να προτείνω.
κι εγώ το 1985 πούχα πάει τα είχα βρει παράδεισο!Κουρκουμελάτα.. απιθανο χωριό.. για πρωτη φορά είχα πάει το '80.. με είχε εντυπωσιάσει ..ακόμα και ο χωρος του γηπέδου ο στιβος οι αυλόπορτες οι δρόμοι κλ ήταν κάποιος εφοπλιστης αν θυμάμαι καλά απο κει.. Την επόμενη φορά όμως που πηγα κάπου το '92 δεν ειχα την ιδια εικόνα.. δεν ήταν τόσο προσεγμένα..