• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
1. Ακολουθει το γκρουπ, βλεπει ολα τα παραπανω σε 3 ωρες και μετα ξεροσταλιαζει στο μαγαζι με τα δερματινα ή στο σοου με χορο κοιλιας που θα τους πανε.
Σ'αυτά αν δεν θες, δεν πας.
Και γω έκανα την Πόλη μόνος, την έκανα και με γκρουπ - ήμουν σε συνέδριο. Σε πληροφορώ ότι με το γκρουπ ήταν πιο ξεκούραστα.
Κια όταν άρχισαν να μου τη δίνουν στα νεύρα κάτι ηλίθιοι του γκρουπ την έκαν με ελαφρά. Ούτε σόπινγκ ούτε οριεντάλ.
Όσες φορές πήγα μόνος, ποτέ δεν έβλεπα αυτά που είχα βάλει στόχο να δω. Όλο κάτι άλο έβλεπα και κολλούσα στο δρόμο, έτρωγα απίστευτο χρόνο στα ΜΜΜ, αναγκαζόμουν να παίρνω ταξί, γιατί εκείνο το χιλιοειπωμένο " με το τραμ από το Ταξίμ στο Τούνελα και από κει με το βαγονέτο στο Καράκιοι, και μετά περνάς τη γέφυρα και παίρνεις το τραμ για την Αγία Σοφία" σου τρώει πολύύύ χρόνο.
Επαναλαμβάνω: με το γκρουπ δεν ξοδεύεις χρόνο και έχεις την ελευθερία να πηγαίνεις όπου θέλεις, όταν δεν θέλεις να τους ακολουθήσεις άλλο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομίζω ότι το έθεσες πιο σωστά απ'όλους.
Όλοι πια εδώ μέσα είναι εναντίον των γκρουπ, αλλά προτείνουν περιηγήσεις που ακριβώς ακολουθούν τα γκρουπ...
Εξοντωτικά προγράμματα με Αγιασοφιές, κιστέρνες, σεράγια και παζάρια.
Το ταξίδι στην Πόλη είναι πάνω απ'όλα απόλαυση:
Να πιείς τον καφέ σου κοιτάζοντας τα πλήθη, να ρεμβάσεις σε μια από τις γέφυρες του Κεράτιου, να πας στα παλιατζίδικα, να φας με θέα το Βόσπορο, να ανέβεις στον πύργο του Γαλατά για να περιμένεις το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους μιναρέδες.
Κοινώς για να δεις κάποια πράγματα και να απολαύσεις την Πόλη, θέλεις μια βδομάδα.
Αν δεν έχεις χρόνο και θες να δεις πολλά, τότε γκρουπ ασυζητητί.
Σε πάνε, σε φέρνουν και άμα σούρθει, την κοπανάς και πας όπου θέλεις.
Κατι δεν καταλαβες καλα:
Δεν ειπα οτι ειναι το ιδανικο προγραμμα. Φυσικα και ειναι καλυτερο να υπαρχει χρονος και να το κανει κανεις με τους ιδανικους για τον καθενα και για τον προορισμο χρονους. Καθε ταξιδι πρεπει να ειναι απολαυση, ειτε ειναι στην Πολη για να πιείς τον καφέ σου κοιτάζοντας τα πλήθη, να ρεμβάσεις σε μια από τις γέφυρες του Κεράτιου, να πας στα παλιατζίδικα, να φας με θέα το Βόσπορο, να ανέβεις στον πύργο του Γαλατά για να περιμένεις το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους μιναρέδες, ειτε ειναι στο Παρισι οπου θελει κανεις να πιει τον καφε του στο Saint Germain κοιταζοντας τα πληθη, ρεμβαζοντας στη γεφυρα του Alexandre III, ειτε πηγαινοντας στα παλιατζιδικα, να φαει κανεις με θεα την Notre Dame,κλπ κλπ. Αναλογα ισχυουν για την Νεα Υορκη, το Λονδινο, η το Βερολινο. Και μακαρι να υπαρχει χρονος αρκετος για να κανουμε τετοια μεγαλα απολαυστικα ταξιδια. Αν δεν υπαρχει ομως ο χρονος τι κανουμε; Δεν το κανουμε το ταξιδι; Η το κανουμε ντε και καλα με γκρουπ; Για την τελευταια αυτη λυση που προτεινεις διαφωνω καθετως, οριζοντιως και πλαγιως. Προτιμω να τρεχω μονη μου, παρα με παρεα τριαντα νοματαιων που δεν την εχω διαλεξει, δεν την ξερω κλπ της οποιας η οποια κουραση και εκνευρισμος λογω του στριμωγμενου χρονικα προγραμματος θα ξεσπασει στον οδηγο του πουλμαν, στον ξεναγο, στον αρχηγο του γκρουπ και κατ' επεκταση και πανω μου. Ασε που ειδικα σε γκρουπ για την Πολη θα ακουω ολη την ωρα τα χαριτωμενα: " μας πως μας την καταντησανε την Αγια Σοφια οι τουρκαλαδες" και αλλα τετοια γραφικα.
Αλλωστε, οταν ειμαι μονη μου και να διαπιστωσω οτι αυτο που σχεδιασα δεν βγαινει, κανω εναν επανασχεδιασμο επι τοπου, χωρις να δωσω λογαριασμο σε κανεναν. Πραγμα που δεν ισχυει τοσο ευκολα με το γκρουπ. Γιατι αμα ειναι να μεινεις μονος σου, ας το εκανες εξ αρχης ωστε να κανεις το προγραμμα εξ ολοκληρου οπως σε βολευει και οχι οπως αναγκαζεσαι να το κανεις οπως-οπως, ετσι οπως βγηκε εκεινη την ωρα και στιγμη.
Εν πασει περιπτωσει αυτο που ειπα ειναι οτι το προγραμμα μπορει να βγει και σε μια μερα εν αναγκη και βεβαια με καλο υπολογισμο και οργανωση, ειδικα αν μενει κανεις στο Σουλταναχμετ, οποτε δε θα εχει πρωινη μετακινηση κανενος ειδους, παρα μονο με τα ποδια του.
Και παλι θεωρω οτι μονος σου εξοικονομεις χρονο σε σχεση με το ανεβα κατεβα στο πουλμαν, και μετα το πουλμαν να μπλεξει στην κινηση, να περασει ολο το γκρουπ τον ανιχνευτη μεταλλων (στην Αγια Σοφια) δηλαδη περιμενε εκτος απο εσενα να τον περασσουν και αλλοι 30 νοματαιοι! (καλα αν εισαι ο 30ος δεν σε πειραζει καθολου: σε εχουν ηδη περιμενει ολοι οι υπολοιποι του γκρουπ!) Να χαθει και κανενας στο κατουρημα και να τον ψαχνουν. Μεχρι να τελειωσουν ολες αυτες οι διαδικασιες για το γκρουπ, ο μεμονομενος εχει ηδη δει την Αγια Σοφια κατα το ημιση και ειναι ηδη στον εξωστη. Μεχρι να τελειωσει το γκρουπ και να φορτωθει στο πουλμαν, ο μεμονομενος ηδη πινει τον καφε του μεσα στην Κινστερνα. Οσες φορες εχω κανει εκδρομες με πουλμαν μας παιρνει τουλαχιστον ενα τεταρτο το ανεβα κατεβα. Μετρα χαμενα τεταρτα δηλαδη: ας πουμε οτι φευγουν απο το ξενοδοχειο και πανε στην πλατεια της Αγιας Σοφιας οπου βλεπουν τα σχετικα και μετα γυρνουν πισω στο ξενοδοχειο ειναι ηδη μια ωρα πισω. Αν προσθεσεις και μια κλειστη αγορα βαλε αλλη μιση ωρα. Μιλαμε για χρονο πολλων καφεδων.
Τα ωραρια στην Πολη ειναι 9.30 με 4.30. Το Καπαλι Τσαρσι κλεινει αργοτερα, το ιδιο και το Μπλε Τζαμι (ως λειτουργουν τζαμι εχει αλλο ωραριο). Μεσα σε 7 ωρες μια χαρα βγαινει ενα Τοπ Καπι, μια Αγια Σοφια και μια Κινστερνα.
Απο εκει και επειτα φυσικα και ολα ειναι σχετικα: εχω τυχει και σε πενταωρη ξεναγηση της Αγιας Σοφιας και υποθετω οτι υπαρχουν και κυριες που δεν τους φτανουν 5 ωρες στις αγορες και στα ψωνια.
Και εννοειται οτι το βραδι μετα απο τετοιο προγραμμα δεν εισαι για πολλα πολλα. Αν εχει κανεις κατα νου τα διαφορα ωπα της Πολης δεν νομιζω οτι θα τα καταφερει μετα απο μια τοσο κουραστικη ημερα. Αλλα το θεμα ειναι γιατι πηγαινει ταξιδι: για καφεδες, φαγητο, σιροπιαστα night life η για αξιοθεατα; Φυσικα, αναλογα με το πως ζυγιζει κανεις τα πραγματα φτιαχνει και το προσωπικο του προγραμμα.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αλλωστε, οταν ειμαι μονη μου και να διαπιστωσω οτι αυτο που σχεδιασα δεν βγαινει, κανω εναν επανασχεδιασμο επι τοπου, χωρις να δωσω λογαριασμο σε κανεναν.
Αυτή θεωρώ εγώ την πιο σωστή κουβέντα.

Και ασφαλώς δεν κάνω περίπατο όταν πάω σε μια πόλη.Έλα ρε παιδιά,όλοι λίγο πολύ ίδιους ρυθμούς έχουμε στην εξερεύνηση (μην πιάσουμε τα λεξικά τώρα) μιας πόλης.Απλώς -και μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία στην Πόλη- όταν βγήκα κι από την Αγ.Σοφία και είδα την ώρα έπρεπε να αποφασίσω.Ή Τοπ Καπι και μετά χωρίς πόδια για να χωρέσω την επομένη το Ντολμαμπαχτσε ή δεν βλέπω καθόλου το δεύτερο μεταθέτοντας το πρώτο την επομένη κι έτσι επιμηκύνω την ημέρα μου εκείνη και πίνω και ναργιλεδάκι και τσαγάκι και κάνω και βολτίτσα στο Βόσπορο.Και το απόλαυσα όσο δεν παίρνει.Με τον συμβιβασμό ότι θα ξαναέρθω βέβαια.Αν δεν το είχα αυτό στο μυαλό μου πιθανόν να έκανα διαφορετικά,αλλά ακόμα πιθανότερο να μην πήγαινα μόνο για ένα ΣΚ.

Παραείχα ζορισμένο πρόγραμμα και έτσι ήμουν αναγκασμένος να επιλέξω εκείνη την ώρα τι θα κάνω και να αλλάξω ένα πρόγραμμα που στα χαρτιά φαινόταν βατό.

Κάποιος άλλος θα έλεγε "δεν με νοιάζει ο ναργιλές και η Αιγυπτιακή αγορά κι ας μου κοπούν και τα πόδια".Εξίσου σεβαστό.Δεν τίθεται κανένα θέμα αντιπαράθεσης αφού τα επιμέρους κάθε ταξιδιού είναι καθαρά θέμα υποκειμενικών προτεραιοτήτων.Αλλά όποιος μου πει ότι τα τέσσερα κεντρικά μνημεία της Πόλης βγαίνουν εύκολα και αβίαστα ή είναι ο Superman ή δεν στέκεται όσο εγώ σε κάθε μνημείο ή εγώ παρακουράζομαι εύκολα,πράγμα που δεν πολυπιστεύω αλλά δεν έχω πάει και ταξίδι με κανέναν σας να ξέρω.

XRISTOS71

Member
να πω και εγω την χαζομάρα μου

Κωσταντινούπολη θα πάω σε ενα μηνα απο τώρα .
αεροπορικά και ξενοδοχείο 4* για 5 νύχτες κοστίζουν 275 ευρώ το άτομο .
Στην τιμη συμπεριλαμβανεται και ενα free tranfer στο ξενοδοχείο κατα την άφοιξη .
Σε οργανωμένο που έριξα μια ματιά βγαίνει για 5 μερες ( 4 νυχτες ) 580 ευρω το άτομο ,με ιδια αεροπορική ΟΑ και ιδιες ωρες πτήσεις ( πρωί -βραδυ )
.Ξενοδοχείο αντίστοιχο αλλά σε διαφορετική περιοχή .
Εμεις κλείσαμε στην παλαιά πόλη και το πρακτορείο πλατεία Ταξίμ .
Σε ενα ζευγαρι που είμαστε εμεις η διαφορά στο κόστος είναι περίπου 600 ευρώ !!!
Αρα ξεκινάμε μόνοι μας με 600ευρω κέρδος σε σχεση με το πρακτορείο και με μια μερα παραπάνω μην το ξεχνάμε αυτό .

Χθες ξεκίνησα να ψάχνω και να συγκεντρώνω πληροφορίες για την πόλη .
θεωρώ οτι πρίν φύγουμε θα εχω ήδη μαθει όλα οσα θα μου χρειαστούν για να περάσουμε καλά ,να πάμε σε οσα θεωρώ οτι πρέπει να δούμε για πρωτη φορά ,να πιούμε τα καφεδέκια μας με θεα τον Βόσπορο που λεει και ο traveladdict .
Θα περπατήσουμε πολύ !! οκ το ξερω ,θα κουραστούμε !! ε και ? Και στο Λονδίνο πρίν μια εβδομαδα περπατάγαμε όλη μέρα αλλά περάσαμε τέλεια .

Δεν είμαι απο αυτούς που αφορίζουν τα group και πετάνε καρφίτσες με κερινα ομοιόματα στο όνομα του ατομικού ταξιδιού και μόνο .
Ομως επειδή έχω πάει με group ταξίδια και περισσότερα πλεόν μόνοι μας εχω καταλήξει οτι ατομικά περνάμε καλύτερα .
Δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν ,αλλάζω το πρόγραμμα μου επιτόπου ανάλογα με τις συνθήκες οπως λεει και η φίλη μου η Ερση και όπως ανεφερε και ο maltakias στην δική του ιστορία .
Δεν καθυστερώ κανέναν ,δεν περιμένω κανέναν και γενικά είμαστε άνετοι .
Και ταξί θα πάρω αν δω οτι πρεπει να πω καπου βιαστικά αν τα ΜΜΜ θα με καθυστερήσουν περισσότερο .
Ως βασικός σκοπός του ταξιδιού δεν είναι να δω τα πάντα !!!!!! ας δω αυτα που θεω τώρα και τα υπόλοιπα την επόμενη φορά .

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Στην τιμη συμπεριλαμβανεται και ενα free tranfer στο ξενοδοχείο κατα την άφοιξη

Χρηστο δωσε το ξενοδοχειο -αν μπορεις και ποσο παει η βραδια.
Οι τιμες που πετυχες ειναι πολυ καλες.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μπορει καποιος να κανει μια μικρη περιληψη στα ποστ αυτης της σελιδας; Ειναι πολυ μεγαλα και ως γνωστον βαριεμαι να διαβαζω...

ΥΓ Παντως ο μονος που υπερασπιστηκα τα γκρουπ, ανοιχτα και με επιχειρηματα ημουν εγω;

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Aν θυμάμαι καλά εσύ και η Dafni, βάση διαθέσιμων ημερών και τιμών που ανέφερε η τόπικ στάρτερ...

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μπορει καποιος να κανει μια μικρη περιληψη στα ποστ αυτης της σελιδας; Ειναι πολυ μεγαλα και ως γνωστον βαριεμαι να διαβαζω...

ΥΓ Παντως ο μονος που υπερασπιστηκα τα γκρουπ, ανοιχτα και με επιχειρηματα ημουν εγω;
Ποσα δινεις τη λεξη?:bleh:
ωχ τι μας βαζεις να κανουμε μεσημεριατικα!

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Χρήστο επειδή καθαρά Δευτέρα θα πάω μία βολτίτσα στην πόλη, αλλά ακόμη δεν έχω διαβάσει και δεν έψαξα τίποτα, αν έχεις υπόψη σου για κάποιο καλό εστιατόριο σε παρακαλώ ενημέρωσε με. Κάθε άλλη πληροφορία που θεωρείς χρήσιμη, παρακαλώ γράψτην. Είναι η 4η φορά που την επισκέπτομαι αλλά η τελευταία ήταν πριν 7-8 χρόνια.

XRISTOS71

Member
Στην τιμη συμπεριλαμβανεται και ενα free tranfer στο ξενοδοχείο κατα την άφοιξη

Χρηστο δωσε το ξενοδοχειο -αν μπορεις και ποσο παει η βραδια.
Οι τιμες που πετυχες ειναι πολυ καλες.

Ξενοδοχείο κλείσαμε εδώ
Boutique Maywood Hotel, Sirkeci Istanbul | HOMEPAGE
είχε προταθεί παλαιότερα απο την Ευαγγελία και την marydim

απο 90 ευρω με email και λίγο παζάρι κλείσαμε στα 62 μόνο .
62 χ 5 βραδιές = 310 ευρώ
αεροπορικά με ΟΑ 120 ευρώ το άτομο
σύνολο 240

συνολο 310 + 240 = 530 συνολικά για 2 άτομα ;);)

XRISTOS71

Member
Χρήστο επειδή καθαρά Δευτέρα θα πάω μία βολτίτσα στην πόλη, αλλά ακόμη δεν έχω διαβάσει και δεν έψαξα τίποτα, αν έχεις υπόψη σου για κάποιο καλό εστιατόριο σε παρακαλώ ενημέρωσε με. Κάθε άλλη πληροφορία που θεωρείς χρήσιμη, παρακαλώ γράψτην. Είναι η 4η φορά που την επισκέπτομαι αλλά η τελευταία ήταν πριν 7-8 χρόνια.
Στάυρο και εγω τωρα τα ψάχνω διαβαζοντας της travelpedia της Ερσης και καποιες ιστοριες μελών .

Θα σε ενημερωσω όμως συντομα ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills