• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και ιδίως με την Έρση σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη ταλαιπωρία που θα υποστείς αν πας με γκρουπ. Άντε να μαζευτούνε όλοι, άντε να τα δούνε όλοι μπλα μπλα μπλα. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι υπέρμαχος των γκρουπ ιδίως σε ό,τι αφορά την Κωνσταντινούπολη που τον θεωρώ "εύκολο" προορισμό να κινηθείς μόνος σου...

Dafni

Member
Συμφωνω με ολους οσους σου ειπαν οτι στην Κωνσταντινουπολη ,το καλυτερο θα ήταν να ταξιδεψετε μονοι σας για ολους τους λογους που αναφερθηκαν.....στην πραξη ομως καλο θα ήταν να λαβεις υποψιν τα εξης
εφοσον μαλλον έχεις αργησει να κλεισεις και οι τιμες για εκεινο το τετραημερο είναι ψηλες καθως υπαρχει μεγαλη ζητηση
-η καλυτερη περιπτωση είναι η Ολυμπιακη (να φυγεις με το πρωινο δρομολογιο και να επιστρεψεις με το βραδυνο,για να εκμεταλευτεις πληρως το τετραημερο)Ομως αυτη τη στιγμη το εισητηριο το δινει 341 το άτομο!!!Αν σε αυτο προσθεσεις τις τρεις διανυκτερευσεις ,που δεν θα ειναι φθηνες λογω της μεγαλης ζητησης το εν λογω τετραημερο, καθως και τα πηγαινε έλα απο και προς το αεροδρομιο,τοτε θα ξεπερασεις σιγουρα το 600αρι που σου ζητα το πρακτορειο(κοιτα αν συμπεριλαμβανονται οι φοροι αεροδρομιου).
Φθηνοτερα βρισκεις με το απογευματινο δρομολογιο απο αθηνα και με επιστοφη το πρωι της Δευτερα απο την Κωνσταντινουπολη(256κατ'ατομο) αλλα έτσι χανεις στην ουσια δυο μερες και επιπλεον πληρωνεις και τις διανυκτερευσεις ....
Η Αιγαιου δεν συμφερει με τιποτα γιατι βγαινει 389 με μεσημεριανες πτησεις και στην αναχωρηση και στην επιστροφη.
Υπαρχει και η επιλογη της Τurikish airlines στα 211 ....
Ετσι καταληγω στα εξης....
-θα ρωτουσα στο πρακτορειο με ποια εταιρεια ταξιδευουν και τις ωρες αφιξης και αναχωρησης
-θα ρωτουσα σε ποιο ξενοδοχειο μενουν, και αν με ικανοποιουσα θα το κοιταζα στο ιντερνετ(αυτο η καποιο αντιστοιχο),να δω σε τι τιμη μπορω να το βρω .
-θα υπολογιζα το κοστος μεταφορας απο και προς το αεροδρομιο,ειτε με ταξι ειτε με φθηνοτερες λυσεις οπως λεωφοειο ή τραινο καθως και ένα μινιμουμ κοστος για μεταφορες (οι μεταφορες με τα μεσα ειναι φθηνες )

θα τα έβαζα κατω αυτα και θα συνεκρινα τι με συμφερει.....αν το κοστος του να παω μονη μου ειναι εστω και λιγο μεγαλυτερο θα το προτιμουσα...αν η διαφορα είναι μεγαλη θα σου προτεινα να πας με το πρακτορειο και να προσπαθησεις να κινηθεις ανεξαρτητα επιλεγοντας μονο να ακολουθησεις τις ξεναγησεις που σε ενδιαφερουν

Ameli

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κέρκυρα
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τα ΜΜΜ της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ καλά (γιατί καπου διάβασα το αντίθετο) πας παντού με συχνα δρομολογια και οικονομικά.
Για το θέμα γκρούπ δεν το συζητώ το έχω αναλύσει στην ιστορία μου, εκτός αν κινηθείτε αυτόνομα από αυτό.
Νομιζω ότι ειδικα όσοι μένουμε Αθήνα το θέμα ασφάλεια σε άλλα κράτη δεν πρέπει να μας ανησυχεί, αφου καταφέρνουμε να επιζήσουμε εδώ.
Το παζάρι κλείνει στις 7, προσωπικά το βαρέθηκα λίγο.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ameli οι συγκοινωνίες είναι καλές όταν υπάρχουν άδειοι δρόμοι...Άρα σπανίως...Έχει τόσο πολλή κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης που το περπάτημα κάνει την απόσταση γρηγορότερη...
Αν βέβαια είναι μεγάλη η απόσταση, να πας από το Πέραν στο Φανάρι παράδειγμα, εκεί ναι θα πάρεις ΜΜΜ ή με βαριά καρδιά και ταξί...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Έχεις να προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο κανάλι; :bleh:
Υπάρχει αντίστοιχο Star στην Τουρκία; Θραύση θα κανε :D
:haha::haha: Αν δεν είχα και σένα....Πάω να το ρετουσάρω.

Ameli

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κέρκυρα
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Το περπάτημα ειναι σίγουρο το "μεσο" που θα χρησιμοποιήσεις παραπάνω, έτσι και αλλιως πως θα νιώσεις την πόλη αν δεν την περπατήσεις. Τώρα για το θέμα της κίνησης επηρεάζει τα λεωφορεία που όμως εκτός από το Φανάρι δεν τα χρησιμοποιείς ιδιαίτερα. Το μετρό, τραμ δεν έχουν τέτοιο θέμα. Τα δε ταξί συγκρίνονται μόνο με τρενάκι στο λούνα παρκ, την έχεις μια ζαλάδα στο τέλος.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Διαφωνώ κάθετα,το προσπάθησα και δεν μου βγήκε.
Κάπου θα χασομερήσεις,κάπου θες να βγάλεις και τις φωτογραφίες σου (και δεν είναι αμελητέος χρόνος) να τσιμπήσεις κάτι,να πιείς κι ένα τσαγάκι βρε αδερφέ.

Αν είναι να πηγαίνω κάπου και να νοιώθω κυνηγημένος,προτιμώ να χάσω κάτι.Δεν πάω ούτε με το πάσο μου και οι χρόνοι που έβαλε η έρση είναι σχετικά σωστοί αλλά δεν μπορούν να τηρηθούν πάντα κι επίσης,δεν ξέρω για σας,αλλά αν τα κάνεις όλα αυτά σερί θα σου κοπούν τα πόδια από τα γόνατα.
Νομίζω ότι το έθεσες πιο σωστά απ'όλους.
Όλοι πια εδώ μέσα είναι εναντίον των γκρουπ, αλλά προτείνουν περιηγήσεις που ακριβώς ακολουθούν τα γκρουπ...
Εξοντωτικά προγράμματα με Αγιασοφιές, κιστέρνες, σεράγια και παζάρια.
Το ταξίδι στην Πόλη είναι πάνω απ'όλα απόλαυση:
Να πιείς τον καφέ σου κοιτάζοντας τα πλήθη, να ρεμβάσεις σε μια από τις γέφυρες του Κεράτιου, να πας στα παλιατζίδικα, να φας με θέα το Βόσπορο, να ανέβεις στον πύργο του Γαλατά για να περιμένεις το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους μιναρέδες.
Κοινώς για να δεις κάποια πράγματα και να απολαύσεις την Πόλη, θέλεις μια βδομάδα.
Αν δεν έχεις χρόνο και θες να δεις πολλά, τότε γκρουπ ασυζητητί.
Σε πάνε, σε φέρνουν και άμα σούρθει, την κοπανάς και πας όπου θέλεις.

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
Να πιείς τον καφέ σου κοιτάζοντας τα πλήθη, να ρεμβάσεις σε μια από τις γέφυρες του Κεράτιου, να πας στα παλιατζίδικα, να φας με θέα το Βόσπορο, να ανέβεις στον πύργο του Γαλατά για να περιμένεις το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους μιναρέδες.
respect η περιγραφη:clap:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
μονες !

να πατε μονες
αξιζει
θα δειτε πιο πολλα και θα σας βγει πιο φτηνα
ολα ειναι κοντα μεταξυ τους, περπατιουνται δηλαδη
το μονο που απεχει καπως ειναι τα πριγκηπονησα που με αμαξι θες πανω απο μια ωρα να φτασεις
αν βρεις καραβακι να πηγαινει, προτιμησε το
να μεινετε στην πλατεια ταξιμ, εχει και φτηνα ξενοδοχεια αν το ψαξεις
Εχω ταξιδεψει αρκετα αλλα σα το ταξιδι της Κωνσταντινουπολης ,επιτυχια δεν ειχε κανενα αλλο.
μας βγηκε φτηνα , ημουν με τον κολλητο μου οι 2 μας και περασαμε σουπερ
το μπονο κακο ειναι οτι εμαθα κατοπιν εορτης οτι ο μπακλαβας εχει 500 θερμιδες ανα κομματι :(

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Το ταξιδι ειναι απολαυση παντου, οχι μονο στην Κωνσταντινουπολη. Απο εδω και περα μπαινει το θεμα του κοστους, του διαθεσιμου χρονου και της επιθυμιας για αλλα ταξιδια. Σωστο οτι η Κων/πολη θελει 6 μερες, αλλες 7 η Ρωμη για το επομενο ταξιδι, 8 το Παρισι, 10 το Λονδινο, 8 το Βερολινο, 15 η Κουβα, 30 η Ινδια, 15 η Αιγυπτος, συμφωνω σε ολα. Μονο που δεν μου χαρισαν ακομα την Eurobank ή εστω το ταχυδρομικο ταμιευτηριο βρε αδερφε, αν τους καταφερω τοσες μερες θα διαθετω και ισως και παραπανω. Ως τοτε ομως θυσιαζω την καλοπεραση για να γεμισει το ματι μου οσο μπορω, αν πιω και κανενα καφεδακι λιγοτερο δεν θα κοψω και φλεβες.
Για χαλαρο προγραμμα εχουμε εκατονταδες νησακια εδω, υπαρχουν και πολλοι εξωτικοι προορισμοι που για οσους ειναι πανω απο 70 προσφερουν απειρες ωρες χαλαρωσης. Εγω προτιμω να ξεποδαριαζομαι.
Στη προκειμενη περιπτωση του μελους που ρωτησε, εχει διαθεσιμες 4 μερες με γκρουπ ή χωρις. Οι επιλογες ειναι 2
1. Ακολουθει το γκρουπ, βλεπει ολα τα παραπανω σε 3 ωρες και μετα ξεροσταλιαζει στο μαγαζι με τα δερματινα ή στο σοου με χορο κοιλιας που θα τους πανε.
2. Προσπαθει να αξιοποιησει το χρονο οσο μπορει πηγαινοντας μεμονωμενα αλλα ξεροντας οτι θα κουραστει αλλα θα απολαυσει.
Μαλτακια, εγω επιχειρησα το προγραμμα και μου βγηκε. Μπορει να ημουν τυχερος, να μην συναντησα μεγαλες ουρες, να μην εβγαλα φωτογραφια τα γενια του προφητη αλλα παντως μου βγηκε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα