• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Κατα τη γνωμη μου αν καποιος ξεκινησει νωρις, προλαβαινει ανετα Αγ Σοφια,Μπλε Τζαμι, Τοπ καπι και κινστερνα, αλλωστε ολα ειναι κοντα μεταξυ τους. Κανει ενα μικρο διαλειμμα και συνεχιζει για κλειστη αγορα. Αν θελει να κοιμαται ως τις 10 και να ξεκιναει 12, μαλλον κανενα ελληνικο νησακι χρειαζεται και οχι εξωτερικο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν ξεκινησεις πολυ πρωι με το που ανοιγουν τα μνημεια τα προφταινει κανεις, εφοσον δε βρει ουρες στην Αγια Σοφια και στο Τοπ Καπι.
Κινστερνα και Μπλε Τζαμι απο ενα μισαωρο το καθενα. Δυο ωρες Αγια Σοφια και αλλες τρεις ωρες Τοπ Καπι (ισως ειναι καλυτερα να ξεκινησει κανεις πρωι πρωι κατευθειαν με το χαρεμι). Οι μεταξυ τους αποστασεις ειναι του δεκαλεπτου με τα ποδια.
Και προς το τελος μια κλειστη αγορα. Αν θυμαμαι καλα κλεινει στις 8 το βραδυ. Πρεπει κανεις να παρει το τραμ και να κατεβει μετα απο μια η δυο στασεις.
Πιεσμενα ειναι, ιδιως η αγορα, αλλα βγαινει σε μια ημερα.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η Μονη της Χωρας κανενα 20 λεπτο με ταξι, αναλογα και απο που ξεκινας και τη κινηση που θα συναντησει κανεις. Ειναι κοντα στα τειχη προς τον Κερατιο.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αν ξεκινησεις πολυ πρωι με το που ανοιγουν τα μνημεια τα προφταινει κανεις, εφοσον δε βρει ουρες στην Αγια Σοφια και στο Τοπ Καπι.
Κινστερνα και Μπλε Τζαμι απο ενα μισαωρο το καθενα. Δυο ωρες Αγια Σοφια και αλλες τρεις ωρες Τοπ Καπι (ισως ειναι καλυτερα να ξεκινησει κανεις πρωι πρωι κατευθειαν με το χαρεμι). Οι μεταξυ τους αποστασεις ειναι του δεκαλεπτου με τα ποδια.
Και προς το τελος μια κλειστη αγορα. Αν θυμαμαι καλα κλεινει στις 8 το βραδυ. Πρεπει κανεις να παρει το τραμ και να κατεβει μετα απο μια η δυο στασεις.
Πιεσμενα ειναι, ιδιως η αγορα, αλλα βγαινει σε μια ημερα.
Συνεννοημενοι ημασταν?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Διαφωνώ κάθετα,το προσπάθησα και δεν μου βγήκε.
Κάπου θα χασομερήσεις,κάπου θες να βγάλεις και τις φωτογραφίες σου (και δεν είναι αμελητέος χρόνος) να τσιμπήσεις κάτι,να πιείς κι ένα τσαγάκι βρε αδερφέ.

Αν είναι να πηγαίνω κάπου και να νοιώθω κυνηγημένος,προτιμώ να χάσω κάτι.Δεν πάω ούτε με το πάσο μου και οι χρόνοι που έβαλε η έρση είναι σχετικά σωστοί αλλά δεν μπορούν να τηρηθούν πάντα κι επίσης,δεν ξέρω για σας,αλλά αν τα κάνεις όλα αυτά σερί θα σου κοπούν τα πόδια από τα γόνατα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Zeta

Member
Όσον αφορά την ασφάλεια, να σου αναφέρω ότι πήγαμε πέρσι έχοντας μαζί την κόρη μας 3,5 ετών και δεν φοβήθηκα ούτε μια στιγμή.
Τώρα για το που θα μείνεις σίγουρα είναι ένα θέμα που έχει αναλυθεί σε προηγούμενα θέματα: εξαρτάται από το τι θέλεις. Αν σε ενδιαφέρουν τα αξιοθέατα, θα πρέπει να μείνεις στο Σουλταναχμέτ γιατί σχεδόν όλα είναι εκεί και πολύ κοντά μεταξύ τους. Αν θέλεις και νυχτερινή διασκέδαση, τότε μάλλον είναι καλύτερα στην πλατεία Ταξίμ όπου έχεις βρεί κάτι.
Όπως λένε όμως και οι παλαιότεροι, τους οποίους έλαβα υπ' οψιν μου όταν πήγα, την πρώτη φορά μένεις στο Σουλτναχμέτ!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
1.Να μην πας με γκρουπ .Δεν υπαρχει προβλημα ασφαλειας.Το Νοεμβριο πηγαμε 3 κοπελες μονες και γυριζαμε στις 1 τη νυχτα στο ξενοδοχειο.Εσυ ειπες οτι θα υπαρχει και αντρας στην παρεα ,αν καταλαβα καλα.
Αν βρεις αεροπορικα πολυ τσιμπημενα γιατι ειναι τελευταια στιγμη ,δες τοτε τη λυση του πρακτορειου ,μηπως πετυχεις καλυτερη τιμη.
2.Εργονομικες περιοχες για χοτελ=Σουλταναχμετ και Μπειγιογλου-Περαν.
3.Ξεκινωντας καποιος πρωι και χωρις να κανει αγωνα δρομου μπορει να βγαλει Αγια Σοφια-Μπλε Τζαμι-Τοπ Καπι
4.Καντε οπωσδηποτε κρουαζιερα με τα πλοιαρακια στο Βοσπορο.
5.Το Καπαλι Τσαρσι (κλειστη αγορα) το Νοεμβριο τουλαχιστον εκλεινε στις 7μμ
6.Η Αιγυπτιακη Αγορα -Spice Bazaar ειναι επισης μια πολυ ωραια εμπειρια απο εδωδιμα-φρουτα -λαχανικα-γευσεις-χρωματα-μυρωδιες που πολλα απ αυτα δεν βρισκουμε εδω.
7.Εμπειρια που μου αρεσε πολυ ηταν οι στροβιλιζομενοι δερβισιδες
WHIRLING DERVISH CEREMONY,SUFI MUSIC CONCERT,SIRKECI TRAIN STATION HALL ISTANBUL,Sufi Music Concert & Whirling Dervish CeremonySirkeci Train Station Hall - Turkish Mystic Music & Dance .. 800 Years of Tradition Sufi Music Concert and Whirling Dervish
Παρε μια ιδεα.

harilander

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
χώρα του ποτέ
Eμείς είχαμε πάει πριν δύο χρόνια στην κωνσταντινούπολη με γκρουπ, γνώμη μου είναι την πρώτη φορά καλό είναι να πας με γκρούπ διότι αν πατε για 4 ημέρες (μεχρί να πάτε θα φύγετε)δεν θα μπορέσετε να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα γιατί θα χάσετε αρκετό χρόνο στις μετακινήσεις και επιπλέον η συγκοινωνία δεν είναι καλή.
Εμείς είχαμε μείνει πλατεία ταξίμ στο - The Peak Hotel -Αρκετα καλό ξενοδοχείο και κεντρικό.
θα μου επιτρέψεις να κάνω μια ένσταση στα γραφώμενα σου.Εντάξει, σίγουρα καποιος που δεν ταξιδεύει συχνά και δεν έχει όρεξη να ψάχνεται το γκρούπ είναι καλή λύση ,αλλα ρε παιδι μου και η προετοιμασία, το ψάξιμο είναι η μιση ευχαρίστηση του ταξιδιού.Τώρα όσο αφορά το τι θα προλάβεις να δεις είναι και θέμα ορεξης, προετοιμασίας και αντοχής! Εγω προσωπικά σε 3,5 μέρες είδα Αγια Σοφιά, Τοπ Καπί, Κινστέρνα, μπλε τζαμί,Ντολμαμπαχτσε,Αγορα των μπαχαρικων,Μεγαλο παζάρι, Δερβίσηδες και βόλτα στο Βόσπορο και βραδυνες βόλτες στο Ταξίμ.(Εντάξει μερικες φορές ήταν κουραστικό γιατί και οι δυο μας είχαμε προσφατο ατύχημα στο πόδι).Σίγουρα υπάρχουν άλλα τόσα που δεν είδα και θα ήθελα να δω αλλά δεν είναι ανάγκη να μπαίνουμε στο "tourist fever" δηλαδή να δω οσο περισοτερα γίνεται απλά για να πω οτι τα είδα.Εξάλου είναι μια καλή δικαιολογία για να ξαναπάμε;). Το να πάρεις το τραμ,το λεωφορείο δεν είναι για μένα χάσιμο χρόνου αλλά ενα μέρος της γνωριμίας του λαού που ζεί εκει, γιατί σε ένα μερος δεν πάμε μόνο για τα μνημεία αλλά και γι' αυτους τους ανθρώπους που τα περιβαλουν.Είναι μια καλή ευκαιρία να ζήσεις τον πραγματικό παλμό της πόλης.
Βέβαια ο καθένας βάζει τις δικές του προτεραιότητες

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επισης να προσθεσω οτι δεν ειναι κατ' αναγκην πιο γρηγορες οι μεταφορες με το γκρουπ. Ισα ισα συνηθως ειναι και πιο αργες: αντε να ανεβουν ολοι στο πουλμαν, αντε να περιμενουμε εκεινον που λειπει τη τελευταια στιγμη πηγε για κατουρημα, αντε να μπλεξει το πουλμαν στην επικη κινηση της Πολης (ενω ο μεμονωμενος βρισκεται στο Σουλταναχμετ ειτε με τα ποδια εφοσον επελεξε να μεινει εκει, ειτε με το τραμ το οποιο εχει πρασινο ρευμα).
Νομιζω οτι οχι μονο δεν κερδιζει κανεις χρονο με γκρουπ, αλλα και τον χρονο που εχει δε μπορει να τον διαθεσει οπως θελει: Πρεπει να φυγει απο την Αγια Σοφια τωρα και οχι μιση ωρα αργοτερα ετσι ωστε να προλαβει να βγαλει τις φωτογραφιες που θελει, πρεπει να παει στο αμεσως επομενο αξιοθεατο, ενω αυτο το καφε εκει διπλα ειναι τοσο συμπαθητικο κλπ κλπ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το να πάρεις το τραμ,το λεωφορείο δεν είναι για μένα χάσιμο χρόνου αλλά ενα μέρος της γνωριμίας του λαού που ζεί εκει, γιατί σε ένα μερος δεν πάμε μόνο για τα μνημεία αλλά και γι' αυτους τους ανθρώπους που τα περιβαλουν.Είναι μια καλή ευκαιρία να ζήσεις τον πραγματικό παλμό της πόλης.
Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο σε αυτό.Θεωρώ βασικό μέρος της εμπειρίας να χρησιμοποιήσω τα μέσα που χρησιμοποιεί ο μέσος κάτοικος μιας πόλης για να κινηθεί.Να βρω πως βγάζεις εισιτήριο σε κάθε μηχάνημα,να ρωτήσω έναν διπλανό μου αν είναι σωστή η στάση που έχω υπολογίσει για να το σιγουρέψω,να δω αυτόν που γυρίζει από τη δουλειά του κουρασμένος και να συνειδητοποιήσω για άλλη μια φορά ότι τα προβλήματα που βασανίζουν τον μέσο άνθρωπο εδώ τον βασανίζουν και σε όλα τα άλλα μέρη της γης.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάρω ΜΜΜ σε όποια πόλη κι αν βρεθώ.Εκτός αν θέλω να περπατήσω βέβαια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα