• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία πρώτη φορά Κων/λη

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Για Χρήστο, Σταύρο και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο βεβαίως βεβαίως...

Εστιατόρειο Gani Gani, σε μαξιλάρες, ατμοσφαιρικό, με καλό σέρβις και πολύ νόστιμο φαγητό....Πίτες να γλύφεις τα δάχτυλά σου και άδανα κεμπάπ φυσικά μοναδικό. Βραδυνές ώρες καλύτερα(να πετύχετε την ατμόσφαιρα που λέγαμε και τον ναργιλέ). Πίσω από την Ιστικλάλ, στον κεντρικό της Πόλης. Ιδού και το site.

index

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σ'αυτά αν δεν θες, δεν πας.
Και γω έκανα την Πόλη μόνος, την έκανα και με γκρουπ - ήμουν σε συνέδριο. Σε πληροφορώ ότι με το γκρουπ ήταν πιο ξεκούραστα.
Κια όταν άρχισαν να μου τη δίνουν στα νεύρα κάτι ηλίθιοι του γκρουπ την έκαν με ελαφρά. Ούτε σόπινγκ ούτε οριεντάλ.
Όσες φορές πήγα μόνος, ποτέ δεν έβλεπα αυτά που είχα βάλει στόχο να δω. Όλο κάτι άλο έβλεπα και κολλούσα στο δρόμο, έτρωγα απίστευτο χρόνο στα ΜΜΜ, αναγκαζόμουν να παίρνω ταξί, γιατί εκείνο το χιλιοειπωμένο " με το τραμ από το Ταξίμ στο Τούνελα και από κει με το βαγονέτο στο Καράκιοι, και μετά περνάς τη γέφυρα και παίρνεις το τραμ για την Αγία Σοφία" σου τρώει πολύύύ χρόνο.
Επαναλαμβάνω: με το γκρουπ δεν ξοδεύεις χρόνο και έχεις την ελευθερία να πηγαίνεις όπου θέλεις, όταν δεν θέλεις να τους ακολουθήσεις άλλο.
Σχετικο ειναι το "αν δε θες δε πας". Αν ειναι στο μεσον του ημερισιου προγραμματος το μαγαζι με τα δερματινα, πας και λες και ενα τραγουδι, αλλιως ψαχνεις να βρεις ταξι και να την κανεις και να κανεις το δικο σου προγραμμα αυτονομος τελευταια ωρα και στιγμη. Και αν ειναι να πληρωσω ταξι για να φυγω απο το tourist trap, ας το εχω πληρωσει απο το πρωι για να κανω το προγραμμα μου οπως θελω. Και αν με το γκρουπ που εχει κανεις κλεισει στην τιμη περιλαμβανονται και τα καθολου φθηνα εισιτηρια των αξιοθεατων, καταλαβαινω και τον δισταγμο καποιου να τα ξαναπληρωσει, ειδικα αν ειναι ζευγαρι.
Και προφανως δε μπορεις να την κανεις με ελαφρα σε καθε φαση του γκρουπ. Αν θεωρησεις οτι καποιο μνημειο δε σου λεει και πολλα δε μπορεις να συντομευσεις το χρονο σου, ουτε να τον επιμηκυνεις αν διαπιστωσεις οτι σε ενδιαφερει πολυ.
Η δικη μου εμπειρια ειναι αντιδιαμετρικως αντιθετη απο τη δικη σου: οσες φορες εχω κανει τουρ με γκρουπ ο χρονος που χρειαστηκα ηταν πολυ μεγαλυτερος και πολυ σπανια ειδα τα μνημεια ετσι οπως ηθελα να τα δω. (Φαντασου μονο τι χρονος σπαταλιεται για να βγαλει ο καθενας απο το γκρουπ τη φωτογραφια ετσι οπως τη θελει -και δικαιως-χωρις να παρεμβαλλονται οι λοιποι του γκρουπ μεσα στη φωτογραφια του). Οι μονες καλες περιπτωσεις με γκρουπ που το κατευχαριστηθηκα, ηταν κατι πανεπιστημιακες εκδρομες οπου πια δεν επροκειτο για απλη ξεναγηση, αλλα για διαλεξεις απο ειδικευμενους επιστημονες. Αυτο βεβαια δεν ειναι η νορμα. (αλλα και παλι απο εκεινη την εμπειρια θυμαμαι κατι απιθανα καθηλωματα λογω κινησης με το πουλμαν στην παραλιακη περιφερειακη του Τοπ Καπι).
Και το εχω κανει με τα ποδια μεχρι το τουνελ και απο εκει το βαγονετο και μετα το τραμ με δεν μας πηρε πανω απο 15-20 λεπτα στο πηγαινε και κατι παραπανω στο ελα (καθοτι ανηφορα). Μεχρι να ανεβουνε στο πουλμαν ολοι τους εμεις ειχαμε φτασει στην Αγια Σοφια.
Και εγω το εχω βγαλει το προγραμμα που προτεινω ως εξης: Με το που ανοιγει στις 9.30 στο Τοπ Καπι. Γραμμη για τα εισιτηρια του χαρεμιου (πολυ πρωι δεν ειχε ουρα -τωρα συμπτωση ηταν , συνηθες φαινομενο ηταν, δεν ξερω. Αφου τελειωσα το Τοπ Καπι, πηγα στην υπογεια Κινστερνα, οπου ηπια και τον καφε μου (ελπιζω να λειτουργει ακομη το καφε) και προς το τελος Αγια Σοφια (οπου επειδη ημουν στο κλεισιμο ειχα και το προσον τα τελευταια δεκα λεπτα να εχω το μνημειο μονη μου για να βγαλω φωτογραφιες. Βγηκα και κατοπιν οι φυλακες κλειδωσαν την πορτα πισω μου. Ειχε παει περιπου πεντε. Τραμ και σε δυο στασεις Κλειστη Αγορα, ενα ψιλοχαζολογημα και ενα καφε: στο κεντρο της εχει ενα καφε πολυ "in". Τραμ και πισω στο Μπλε Τζαμι. Αυτο ως τζαμι ηταν ανοιχτο. Δε θελει παραπανω απο μιση ωρα και πολυ λεω.
Μετα ετερος καφες στον Ιπποδρομο πλαι. Οκτω -οκτωμιση εχω ξεμπερδεψει και πειναω φυσικα σαν λυκος. Οποτε αναλογως που ειναι το ξενοδοχειο μου διαλεγω το εστιατοριο γιατι μετα ειναι βεβαιο οτι θα επακολουθησει καταρευση, οποτε θελω να συντομευσω τον χρονο μεταβασης στο κρεβατι μου.
Αν απο την αλλη κολησει κανεις στο δρομο και δει κατι αλλο απο αυτο που ειχε προγραμματισμενο να δει, καθολου κακο δεν ειναι και αποτελει και τη χαρη και το λογο για τον οποιο ταξιδευουμε μονοι μας: Για να υπαρχει η πιθανοτητα να ανατραπουν αυτα που σχεδιαζουμε. Αν ντε και καλα θελουμε οπωσδηποτε να δουμε αυτα που ηρθαμε για να δουμε, τι διαολο; Ενα minimum αυτοπειθαρχιας δεν το εχουμε; Εξ ιδιων κρινοντας τα καταφερνω.
Και οσον αφορα τις τιμες στην Κωνσταντινουπολη: μεχρι 31/3 εχουν χαμηλες τιμες και απο 1/4 θεωρειται high season και ανεβαινουν οι τιμες (αν θυμαμαι καλα μεχρι τελος Οκτωβρη-αλλα μπορει να κανω και λαθος).
Εχω φθασει 31/3 και εχω βρει την Πολη χιονισμενη (κουκλα) και 1/4 ειχε μια λαμπρη λιακαδα που κυκλοφορουσαμε ολοι με τα πουκαμισα (παλι κουκλα). Οποτε μαλλον εχει μια λογικη βαση αυτη η διευθετηση των τιμων.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Εστιατόρειο Gani Gani, σε μαξιλάρες, ατμοσφαιρικό, με καλό σέρβις και πολύ νόστιμο φαγητό....Πίτες να γλύφεις τα δάχτυλά σου και άδανα κεμπάπ φυσικά μοναδικό. Βραδυνές ώρες καλύτερα(να πετύχετε την ατμόσφαιρα που λέγαμε και τον ναργιλέ). Πίσω από την Ιστικλάλ, στον κεντρικό της Πόλης. Ιδού και το site.

index

Πρέπει να κλείσεις? Ή πας χύμα?

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Εμείς χύμα πήγαμε, απλά ήταν σχετικά νωρίς 8 το βράδυ και ήταν και καθημερινή...Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, για σιγουριά μπορείς να περάσεις το μεσημέρι και να κλείσεις όμως το τραπέζι σου ;)

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εμείς χύμα πήγαμε, απλά ήταν σχετικά νωρίς 8 το βράδυ και ήταν και καθημερινή...Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, για σιγουριά μπορείς να περάσεις το μεσημέρι και να κλείσεις όμως το τραπέζι σου ;)

Μάλλον κάτι τέτοιο! Και τι τρώμε εκεί?

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Όλο τον κατάλογο! :haha::haha:
Εξαρτάται τι σου αρέσει....Το άδανα κεμπάπ το ανέφερα επειδή συγκεκριμένα ο φίλος μου το κανε μια χαψιά...Εμένα τα καυτερά δεν είναι του γούστου μου, αλλά απ' ότι μου πε ήταν πολύ γευστικό.
Ό,τι πιάτο σε πίτα αν πάρεις είναι πολύ καλό, λαχματζούν και πεϊνιρλί που δε μοιάζει με της Ελλάδος, αλλά φοβερό.
Τούρκικη ρακή-να προσέξεις να είναι σε εμφιαλωμένο μπουκάλι και γλυκά ό,τι πάρεις...χρυσό.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γιαμ γιαμ! Ανυπομονώ! Η Πόλη έχει πάρει ήδη 3 αναβολές και τώρα περιμένω πως και πως!

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Ξενοδοχείο κλείσαμε εδώ
Boutique Maywood Hotel, Sirkeci Istanbul | HOMEPAGE
είχε προταθεί παλαιότερα απο την Ευαγγελία και την marydim
απο 90 ευρω με email και λίγο παζάρι κλείσαμε στα 62 μόνο .
62 χ 5 βραδιές = 310 ευρώ
αεροπορικά με ΟΑ 120 ευρώ το άτομο
σύνολο 240
συνολο 310 + 240 = 530 συνολικά για 2 άτομα ;);)
Χρήστο, για ποια περίοδο ακριβώς είναι οι τιμές που αναφέρεις, γιατί είμαι κι εγώ στην αναζήτηση για ξενοδοχείο

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Η δικη μου εμπειρια ειναι αντιδιαμετρικως αντιθετη απο τη δικη σου
Μα δεν διαφωνώ έρση.
Είμαι υπέρ του να ταξιδεύεις μόνος. Απλά, στην περίπτωση των λίγων ημερών, πολλές φορές συμφέρει και βολεύει να πηγαίνεις με γκρουπ, γιατί γλιτώνεις χρόνο. Μόνο γιαυτό.
Όλα τα άλλα μειονεκτήματα των γκρουπ τα έχουμε χιλιοαναλύσει σε πάμπολλα τόπικ στο παρελθόν.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα πήγαινα με γκρουπ αν είχα πάνω από 3 μέρες.
Και εδώ μιλάμε για ανθρώπους που πάνε πρώτη φορά.
Εσύ έχεις πάει 50 φορές στην Πόλη και την ξέρεις απέξω. Ο άλλος που πάει πρώτη φορά, ξέρεις πόσο χρόνο θα ξοδέψει για να βρει ένα μνημείο, να βρει την είσοδο του μουσείου (εκείνο το yerebatan είναι περιώνυμο!!!!), να ψάξει που είναι η είσοδος του τούνελ και να προσπαθεί να βρει συγκοινωνίες για το Καριέ.
Έμπειροι ταξιδιώτες είμαστε, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Όσες φορές πήγα πρώτη φορά σε ένα μέρος έφαγα πολύ χρόνο για να δω όσα ήθελα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν το διασκέδασα. Αλλά έφαγα χρόνο. Και σε 3 άντε 4 συνολικά μέρες σε μια πόλη σαν τη Κων/πολη, ο χρόνος είναι πολύτιμος.

Ερώτηση: Πόσους καφέδες πίνεις?????:haha: μέτρησα τουλάχιστον τρεις!!!!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου

index
Εγω πηγα για φαγητο στο Gani Gani και προσυπογραφω.Ειχε πολυ ωραια ατμοσφαιρα και ντεκορ ,βγαζεις τα παπουτσια και τρως σε χαμηλο σοφρα καθισμενος σε μαξιλαρες.Ειναι οπως ανεβαινεις την Ιστικλαλ προς Πλατεια Ταξιμ στο δεξι σου χερι ,εκει που ειναι τα Μακ Ντοναλντς (αν θυμαμαι καλα )στριβεις σε αυτο το στενο.

Επισης θα ηθελα να συμφωνησω με τον traveladdict στο θεμα των ΜΜΜ.Συγκριτικα με αλλες πολεις που εχουμε παει ,ειχαμε ενα μπερδεμα και μια μικρη ταλαιπωρια να κινηθουμε.Καθοτι δεν μιλανε Αγγλικα ,δεν μπορουσαμε να συννενοηθουμε και να μας δωσουν οδηγιες.Αυτα βεβαια για πρωτη φορα.Σιγουρα οταν θα ξαναπαμε θα γνωριζουμε καλυτερα τα κατατοπια.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη