japetus
Member
Πιο εύκολος είναι το ταξί Πιο απλός είναι το λεωφορείο, πιο όμορφος όμως είναι με το καραβάκι που ανεβαίνει τον Κεράτιο από τη γέφυρα του Γαλατά (νομίζω από Ουσκουντάρ αρχικά) μέχρι το Εγιούπ. Δυστυχώς φεύγει κάθε ώρα νομίζω. Τσέκαρε στο σάιτ της IDO για δρομολόγια. Για τους Χαιρετισμούς σίγουρα θα είναι ανοιχτές και άλλες εκκλησίες, ίσως και η Αγ.Τριάδα στο Ταξίμ. Μια άλλη καλή λύση για να το συνδυάσεις με το γ. είναι να πάρετε το καραβάκι για το Καντίκιοϊ. Εκεί είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της Πόλης, Αγία Τριάδα και αυτή και λειτουργεί κανονικά. Θα έχετε και ευκαιρία να δείτε τα παλιά ελληνικά σπίτια, την πολύ ζωντανή αγορά και τα μπαράκια και στο γυρισμό πάλι με το καραβάκι το θέαμα θα σας αποζημιώσει..Καλημέρα!Θέλω τη βοήθεια σας. Πρόκειται να πάμε την άλλη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Έχω τις εξής απορίες:
α. Ποιος ειναι ο πιο εύκολος τρόπος να πάμε στο πατριαρχείο από το Ταξίμ για να παρακολουθήσουμε τους Χαιρετισμους; Μήπως λειτουργεί για τους Χαιρετισμούς και άλλη εκκλησία;
β. Έχετε πάει στο μουσειο ψηφιδωτών;Αξίζει;
γ. Θέλω να μου προτείνετε κάποια διαδρομή με το πλοίο της γραμμής για τον Βόσπορο. Την τουριστική την εχουμε κάνει.
δ. Από το σταθμό Οtongar των υπεραστικών ξέρετε αν υπάρχει τραμ ή λεωφορείο για ταξιμ;
Από το ότογκαρ, έχουν συνήθως οι εταιρείες δικά τους λεωφορειάκια που σε πηγαίνουν στο ταξίμ (αλλά και αλλού) δωρεάν. Αν φτάσετε στην Πόλη με λεωφορείο, θα σας ρωτήσουν στη διαδρομή πού θέλετε να πάτε ώστε να σας κατευθύνουν μετά στο κατάλληλο λεωφορειάκι. Αλλιώς, μπορείτε να πάρετε το μετρό που περνά μέσα από το σταθμό και στο Ακσαράι που κάνει τέρμα να μετεπιβιβαστείτε στο τραμ.