πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

Eagle Fly

Member
Μας έχει τύχει αυτό με το νερό στην Άνδρο προ δεκαετίας, σε μπαράκι μάλιστα που κάναμε μεγάλη κατανάλωση. Ακόμα τσακωνόμαστε... Δε πρέπει να τα αφήνουμε να πέφτουν κάτω έτσι κάτι τέτοια.
Εδώ στον Άγιο Νικόλαο στη Αρτεμιδα ( Λουτσα) , ζήτησα πέρσι δευτερο πατατακι με το ποτο μου, στη παραλια, που είχαμε παει για μπάνιο , ήρθε ο λογαριασμός, με είχε χρεώσει 2 ευρώ επιπλέον, εννοείται πως δεν ξαναπατησα.

Ουτε καν απο το Lild δεν ήταν τα πατατακια , είχε μια σακουλα γίγας και εβαζε 😎

Last edited:

maria91

Member
Athenee. Ηθελαν καποιοι φιλοι που ηρθαν απο εξωτερικο να το επισκεφθουν, οποτε πηγαμε. Προσωπικα ειχα να παω απο τοτε που ηταν Zonar’s. Με το που καθεσαι, πριν προλαβεις να παρεις ανασα, «μπαμ» σου καρφωνουν στο τραπεζι ενα μεγαλο μπουκαλι νερο 8€. ΟΚΤΩ!!! Αυτο κι αν ειναι αισχροκερδεια. Οι μισοι πελατες ηταν τουριστες.
Λαθος δικο σας επρεπε μολις το φερουν να πειτε δε το θελουμε κ ας το εχουν ανοιξει δεν εισασταν υποχρεωμενοι να το πιειτε...εχω παει 2 φορες κ οταν ηταν ζοναρς και τωρα και ποτε δε μου δωσαν να πιω μπουκαλι νερο με το ζορι καμια φορα

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εδώ στον Άγιο Νικόλαο στη Αρτεμιδα ( Λουτσα) , ζήτησα πέρσι δευτερο πατατακι με το ποτο μου, στη παραλια, που είχαμε παει για μπάνιο , ήρθε ο λογαριασμός, με είχε χρεώσει 2 ευρώ επιπλέον, εννοείται πως δεν ξαναπατησα.

Ουτε καν απο το Lild δεν ήταν τα πατατακια , είχε μια σακουλα γίγας και εβαζε 😎
Αν είναι να τους τρως τα πατατάκια τζάμπα καλά κάνεις και δεν ξαναπατας

Eagle Fly

Member
Αν είναι να τους τρως τα πατατάκια τζάμπα καλά κάνεις και δεν ξαναπατας
Πληρώνω κάτι το οποίο έχει χονδρική αγορά, 0.80 ευρώ, 5 ευρώ και χρεώνουν τα πατατακια 2 ευρώ ; Επειδή πηρα δευτερο μπολάκι ;;

Σε λίγο καιρό, μόνο στους ξένους θα τα κανουν αυτά, ο Έλληνας έχει αρχίσει να ξυπνάει και να μη πιανεται κορόιδο.

Γι αυτό οι παραλιες εκτός Σαββατοκύριακου, δεν έχουν το κόσμο που είχαν, πιο παλια Δευτέρες και δεν έβρισκες να κάτσεις, τώρα μόνο Σαββατοκύριακο, γίνεται πανικος 😎

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ηρθε φιλη χθες απο 3ημερο στο Αγκιστρι και μου ειπε οτι οι παραλιες γεμισαν ξαπλωστρες με 9 ευρω το σετ.
Στο Αγκιστρι, μωρε;?
Το "εναλλακτικο"?
Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρισκομαι στην Ανάφη. Και ένας από τους λόγους που ξαναπήγα είναι ότι το νησί δεν έχει ξαπλώστρες σε καμία από τις υπέροχες παραλίες του. Παρθένες πραγματικά. Από τα λίγα μέρη των Κυκλάδων που θυμίζουν τις Κυκλάδες που αγαπήσαμε οι κάπως μεγαλύτεροι. Βέβαια οι τιμές στην εστίαση και εδώ αρχίζουν και παίρνουν επικίνδυνα την ανιουσα! Ίσως όμως ειδικά εδώ όχι και τόσο αδικαιολογητα

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Στο τελευταίο επεισόδιο του tripment στο youtube, του έκαναν μεταξύ άλλων εντύπωση οι τιμές στο κάμπινγκ Αρμενιστής πχ απλή μπύρα 5e στην ταβέρνα του κάμπινγκ, ξαπλώστρες από 15e-25e. Άρα α) μάλλον λεφτά έχουν οι εναλλακτικοί τουρίστες και β) η αισχροκέρδεια επεκτείνεται παντού και όχι μόνο στους κλασικά ακριβούς προορισμούς.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλά το πρόβλημα με τις ομπρελοξαπλώστρες σε κάθε πιθαμή διαθέσιμης γης οφείλεται και λίγο στο γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που γουστάρει να τις πληρώσει, δεν έχει μόνο μία όψη το νόμισμα.
Βλέπω το χάλι να διευρύνεται κάθε χρόνο, κάτι που ξεκίνησε φυσικά στη Χαλκιδική (που αλλού;) στα τέλη των 90s και ξέφυγε με τα της πανδημίας, με το ευχάριστο όμως να είναι ότι πλέον υπάρχουν και μεγάλες αντιδράσεις.

Στο τελευταίο επεισόδιο του tripment στο youtube, του έκαναν μεταξύ άλλων εντύπωση οι τιμές στο κάμπινγκ Αρμενιστής πχ απλή μπύρα 5e στην ταβέρνα του κάμπινγκ, ξαπλώστρες από 15e-25e κτλ. Άρα οι εναλλακτικοί
Κακώς το κρίνει σαν κάμπινγκ αυτό το μέρος γιατί εδώ και χρόνια μόνο τέτοιο δεν είναι, όπως κι άλλα του δευτέρου ποδιού. Πιο πολύ για οργανωμένο συγκρότημα ξύλινων κατοικιών φέρνει, με τις τιμές να είναι ανάλογες πολλές φορές δωματίων και την πληρότητα να φτάνει στο 100% αρκετούς μήνες έως και χρόνο πριν.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πάντως οι εγκαταστάσεις όπως φάνηκαν στο βίντεο δε φέρνουν σε σύγχρονο οργανωμένο συγκρότημα θερινών κατοικιών αλλά περισσότερο σε συγκρότημα μπανγκαλόουζ του 70-80. Αν χρειαζόταν σκηνικό για σίκουελ του "Στο κάμπινγκ" θα είναι ότι πρέπει.

Vicks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εντός Ευρώπης
Ταξίδι-Όνειρο
?
Ηρθε φιλη χθες απο 3ημερο στο Αγκιστρι και μου ειπε οτι οι παραλιες γεμισαν ξαπλωστρες με 9 ευρω το σετ.
Στο Αγκιστρι, μωρε;?
Το "εναλλακτικο"?
Επιβεβαιώνω. Ήμουν Αγκίστρι το σαββατοκύριακο που πέρασε. Σημείωση ότι πάω τουλάχιστον δύο σκ κάθε χρόνο τα τελευταία 7-8 χρόνια. Αυτό που είδα δεν το έχω ξαναδεί.
Να κάνουν κράτηση ξαπλώστρας (!), να περιμένουν όρθιοι μισή ώρα για να κάτσουν σε ψαροταβέρνα, το λεωφορείο για Απόνησο να φεύγει γεμάτο με τους μισούς όρθιους κι άλλους τόσους να έχουν μείνει έξω. Τα ενοικιαζόμενα ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια παντού.
Παρασκευή ήταν οκ, Σάββατο ξεκίνησε σταδιακά η απόβαση, Κυριακή δεν έβρισκες όχι να απλώσεις πετσέτα σε παραλία, όχι ξαπλώστρα, ούτε να πατήσεις το πόδι σου.

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Σχετικά με το φαινόμενο της ξαπλώστρας, ναι, φαινόμενο είναι για μένα, στο Κιάτο, τελευταία τρύπα του τουριστικού ζουρνά, στην κυριολεξία όμως, να δίνουν ως και μπαχτσίσι για να κάτσουν στην πρώτη σειρά ξαπλώστρες, το κάθε λιμοτάγαρο, το θεωρεί status, Ε ρε τάπερ με γεμιστά, παστίτσιο και καρπούζι που τους χρειάζεται, και ελληνικός σε θερμός......Οι επιχειρηματίες, καλά κάνουν, και λίγα παίρνουν, όσο υπάρχουν κουτοί.

jimp

Member
Πάντως αυτές τις μέρες που βρίσκομαι στην Ίο, είτε τις δίνουν δωρεάν είτε κάποια έχουν χρέωση 10 ευρώ το σετ, δεν είναι απαγορευτική τιμή, ειδικά με τα μελτέμια που φυσάνε και δεν μπορείς να βάλεις την δική σου να προφυλαχτείς από τον ήλιο.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom