• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία Ταϊλάνδη Φύγαμε για Ταϋλάνδη - Μαλαισία

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ειχα ελαφρωs μπερδευτει με τα Perhentian..

Το Kecil ειναι πιο μικρο , πιο φτηνα εκει και τα δωματια αλλα και οι εκδρομεs , αν και ειναι οι ιδιεs που γινονται και απο τα δυο νησια (οπωs και στο Μπελιζ , οι εκδρομεs ηταν πιο φτηνεs απο το Caulker απο το διπλα νησι).Το Kecil λοιπον γι'αυτο το λογο μαζευει πιο πολλουs backpackers και νεολαια , οποτε υπαρχουν καποια beach bars που λειτουργουν μεχρι πιο αργα (μη φανταστειs τρελλα παρτυ :lol:). Η πιο ωραια παραλια του ειναι η Long beach.

Το Besar ειναι μεγαλυτερο , πιο ωραιεs παραλιεs (απ'οτι λενε) , πιο ησυχο κοσμο (οικογενειαρχεs , ζευγαρια κλπ..) , καθολου νυχτερινη ζωη , εναs ηρεμοs παραδεισοs , με τιμεs λιγο πιο τσιμπημενεs απο το μικρο περχεντιαν..Επισηs εδω δεν εχει μπητs μπαρ , αλλα ουτε και ανεξαρτητα ρεστωραν , αλλα το καθε ξενοδοχειο εχει το φαγαδικο του.Λογικα μπορειs να παs να φαs αλλου , απλα το μαγαζι θα ανηκει σε καποιο ξενοδοχειο.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εχειs υποψη σου οτι τα νησια ειναι γεματα σαυρεs γιγαντεs ε?
Και σαν βγειs στον πηγαιμο για σνορκελιν (ευχεσαι , δεν ευχεσαι) , θα συναντησειs καρχαριεs των υφαλων..
Ελπιζω να εχειs υποβρυχια φωτογραφικη και να κολυμπαs γρηγορα :haha::haha:

Νομιζω οτι μαλλον θα επελεγα το Besar γιατι για μενα σημασια εχουν οι παραλιεs και φαινονται καλυτερεs αυτεs του Besar καθωs και οι βολτεs στη ζουγκλα.Γενικα φαινεται πιο ησυχο και ειναι αυτο που προτιμω εγω.

GTS

Member
Κι εγώ προς το Besar κλίνω και μάλιστα για διαμονή στο Tuna Bay Resort το οποίο θεωρείται και το καλύτερο του νησιού...εκεί θα περάσουμε μάλλον τις τελευταίες μας ημέρες στη Μαλαισία, οπότε ας απολαύσουμε κάτι πιο πολυτελές....μη φανταστείτε τίποτα φοβερό (ο χαρακτηρισμός resort είναι ευφημισμός :haha:) αλλά σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτό φαίνεται να αξίζει (http://www.tunabay.com.my)

Ανυπομονώ να βρεθώ σε μέρος όπου δεν υπάρχει 24/24 ηλεκτρικό...σκέφτομαι μόνο και μόνο πώς θα φαίνεται ο νυχτερινός ουρανός :bleh:

Άντε να φύγεις και να γυρίσεις μετά Αθήνα από εκεί

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ναι συμφωνω οτι το Besar ειναι καλυτερο οσον αφορα τοπιο-παραλιεs και συμφωνω και με το Tuna Bay resort...ειναι καλη επιλογη.
Σκεφτομαι τι φωτο εχουμε να δουμε και τι ιστοριεs θα διαβασουμε απο το εκπληκτικο αυτο ταξιδι:clap:

GTS

Member
Αν δε μας βουτήξει κανά "Φωτεινό Μονοπάτι" στο δρόμο για Μαλαισία πρώτα....:haha:

Για Σαμούι, κοιτάω για διαμονή στη Mae Nam...είναι πολύ ωραία παραλία με χρυσή άμμο και όχι άσπρη όπως η Chaweng, αλλά πληρεί κάποιες προδιαγραφές που έχω: είναι ήσυχα, βρίσκεις σχετικά φθηνά πιο "πολυτελή" δωμάτια συν το ότι είναι πιο κοντά στις αποβάθρες για Tao και Phangan....

Όπως εγώ το σκέπτομαι, σηκώνεσαι το πρωϊ και ρίχνεις μια βουτιά μπροστά από το bungalow, κατόπιν πας στη Chaweng ή στη Lamai αν θες για το κυρίως μπάνιο (θα έχουν πολύ λαό αυτές τον Ιούλιο) και βραδάκι που εμένα μου αρέσει πολύ, ρίχνεις άλλη μία βουτιά στη θάλασσα μπροστά ακριβώς από το bungalow.....

Θα ήθελα καμιά γνώμη από κάποιον/α που έχει πάει και τα έχει δει

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Κατ'αρχην πριν φυγουμε απο τη Μαλαισια , να σου πω οτι πρεπει να κανειs οτι μπορειs για να παs στο Redang (ακομα και σε ολοημερη απο το Besar) και στο Τιομαν το οποιο ομωs ειναι αρκετα πιο νοτια..δεν ξερω αν θα μπορεσειs αλλα ειναι καταπληκτικο νησι.Ψαξτο λιγο και αν θελειs βοηθεια , εδω θα ειμαι (για 25 μερεs ακομα:haha:).

Παμε στο Σαμουι τωρα..για να ειμαι ειλικρινηs , η παραλια Chaweng μου αρεσε καλυτερα με την καταλευκη αμμο τηs.Εμενα στο τελευταιο χοτελ στο τερμα τηs παραλιαs και ηταν πολυ ησυχα.Γενικα τοτε το νησι μολιs ειχε ανακαλυφτει και δεν γινοταν ακομα χαμοs.Σημερα δεν ξερω πωs θα ειναι ,παντωs εχει πεσει πολυs κοσμοs οποτε ισωs εχειs δικιο με τη Maenam..Και τοτε η Maenam ηταν σαφωs πολυ πιο ησυχη , με λιγα guesthouses κρυμενα αναμεσα στουs φοινικεs πανω στη χρυση αμμουδια τηs και καποια μπητs μπαρ αλλα ολα σε ηρεμη ατμοσφαιρα.Ακομα η Maenam θεωρειται μεροs που μαζευει backpackers. Η θαλασσα ηταν πιο βαθια απο αυτη τηs Chaweng που λογω τηs παλιρροιαs απο τη μερια τηs (Chaweng) ανα περιοχεs ηταν πολυ ρηχα καποιεs ωρεs τηs μεραs.Κι εδω ομωs τα νερα ηταν καθαρα και διαυγη και ενα δυο απογευματα τα περασαμε εδω για ποτο και βουτιεs.Μια χαρα λοιπον βρηκα τη Maenam.

Ναι θα εισαι πιο κοντα στα φερρυ για Ko Phangan του οποιου η σιλουετα φαινεται απεναντι απο τη Maenam.
Εγω ειχα κλεισει το ταχυπλοο ενω ειχα παει βολτα στη Bophut , τη διπλανη στη Maenam παραλια.Εστειλαν ενα βαν με ac και με πηρε απο το ξενοδοχειο μου στην Chaweng χωριs επιπλεον χρεωση.Αυτο ομωs πριν μερικα χρονια οπου το ξενοδοχειο μου δεν εκλεινε καν εκδρομεs...σημερα οπωs με ενημερωσε ο Doug εχει τζακουζια και σπα!

(Μη χασειs το Koh Nangyuan με τιποτα!!Αν μπορεσειs μεινε 1 βραδυ εστω..ειναι παραδεισοs!!)

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Ζωή, έχω διαβάσει πάρα πολλά σε διάφορα fora για τη Chaweng και όλο και περισσότεροι είναι αποτρεπτικοί για την εν λόγω παραλία που έχει μετατραπεί σε πολύβουο, ακριβό και όχι τόσο καθαρό χώρο αναψυχής....
astatic.panoramio.com_photos_original_3390228.jpg

Βλέπεις τι γίνεται πια, δε νομίζω ότι αντίκρισες εσύ τέτοια εικόνα όταν πήγες....θα έχουν αλλάξει πολύ πλέον οι συνθήκες λόγω της μαζικοποίησης του τουρισμού...άσε που δε θες να κάθεσαι στη παραλία το βράδυ και να ακούς να βαράνε τα "μπίτια" από τα κοντινά κλαμπ...αυτό είναι κόλαση και όχι παράδεισος, για μένα πάντα.

Εκεί που είδα πολύ καλύτερες συνθήκες είναι στη Chaweng Noi, αλλά τα εκεί καταλύματα είναι πανάκριβα. Αντιθέτως στη Mae Nam, μπορεί να μην έχεις τη κατάλευκη παραλία ή τα νερά της Chaweng, αλλά έχεις αυτό:
[AME]

Και σε τιμές που απλά δε βρίσκεις στη Chaweng.....και φυσικά, η Chaweng, η Lamai και όλες οι άλλες παραλίες του Samui είναι εκεί, δε θα πάνε πουθενά :D:haha:....απλά ξυπνάς και κοιμάσαι στην ηρεμία και την υπόλοιπη ημέρα είσαι οπουδήποτε αλλού....

Η μέχρι στιγμής έρευνά μου αυτά έχει δείξει.....για να καταλάβεις, σε τιμές Mae Nam όπου εκεί είσαι πάνω στο κύμα και στο πράσινο, στη Chaweng είσαι μακριά από τη θάλασσα, σε μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα χωρίς κανένα τοπικό χρώμα.

Ακόμα βέβαια σκέφτομαι και το νότιο τμήμα της Lamai, εκεί θα πέσει μάχη με τη Mae Nam.

Όσο για το Phangan, έχω σχεδόν καταλήξει και θα ρίξω ενημέρωση στο φόρουμ και στους μελλοντικούς ταξιδιώτες της περιοχής....:haha:

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Αφού λοιπόν τη μάχη του Σαμούι στο θέμα της διαμονής κερδίζει προς το παρόν η Mae Nam, θα παραθέσω τις έρευνες μου για διαμονή στο πανέμορφο Koh Phangan.

Στα ΒΑ του νησιού υπάρχουν δύο εκπληκτικές παραλίες, η Thong Nai Pan Yai και η σχεδόν δίδυμη της Thong Nai Pan Noi. Είναι κατάλληλες για διαμονή στο παράδεισο, χωρίς κάποιο αίσθημα απομόνωσης, με κάποιες υποτυπώδεις υποδομές π.χ. ΑΤΜ για παν ενδεχόμενο, δρόμο που πάει αμάξι κτλ....

Για πλήρη απομόνωση σε παραλία ονειρεμένη υπάρχει η λεγόμενη Bottle Beach στα βόρεια του νησιού, πραγματικά απίστευτη ομορφιά...φωτό δεν παραθέτω, υπάρχουν εν αφθονία στο νετ για να χορτάσει η ψυχή σας....Εγώ θα προτιμήσω μίας από τις δύο δίδυμες που ανέφερα, στις οποίες μπορείς να μείνεις σε πολύ χαμηλές τιμές και σε περιβάλλον απίστευτο.

Γενικώς το νησί φαίνεται πιο ελκυστικό από το Σαμούι για έναν λάτρη της φύσης και της απλότητας και οι παραλίες στα ανατολικά και βόρεια πιο ελκυστικές και κατάλληλες για κολύμπι....

Δε μπορώ και θα αναφερθώ στο Dolphin για διαμονή στη Thong Nai Pan Yai, με φανατικούς φίλους και επισκέπτες κάθε χρόνο, με 700B διαμονή (!!!) (αλλού οι τιμές για το 2008 έχουν πάρει την ανηφόρα) και χωρίς καν τηλέφωνο, διότι δε θέλει ο ιδιοκτήτης. Κλείσιμο έτσι δεν νοείται, πας, ρωτάς και αν έχουν σε βάζουν κάπου...παραθέτω λινκ από το πολύ ενδιαφέρον travelfish
http://www.travelfish.org/accommoda...nd/surat_thani/ko_pha_ngan_east_coast/all/763

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Καλα αυτη η φωτο απο την Chaweng ειναι απιστευτη! Εγω ημουνα σχεδον μονη μου στην παραλια. Για τιs υπολοιπεs παραλιεs του Σαμουι , βγαλε το σχεδον , ημουνα τελειωs μονη μου.
Ωραιο το βιντεακι απο τη Maenam:clap:.Παρολο που φευγω σε λιγεs μερεs , ζηλευω και το δικο σου ταξιδι.

GTS

Member
Για Ko Tao, προβληματίζομαι αν θα πρέπει να πάρω εκεί μαθήματα κατάδυσης, αλλά το βλέπω δύσκολο, διότι απαιτούνται 4 ημέρες (και ~250 ευρώ). Καλό και το απλό σνόρκελινγκ, αφού ο βυθός είναι θαυμάσιος!

Οπότε, η διαμονή εκεί θα είναι για 2-3 ημέρες και δύο τα υποψήφια μέρη: το Mango Bay με τα υπέροχα κατάφυτα βράχια που καταλήγουν σε μία τιρκουάζ θάλασσα και μία μικρή παραλία, η Sai Daeng στο Coral View Resort στα νότια του νησιού. Για Mango Bay όμως με βλέπω!! Τι λες Ζωή??? :bleh:

astatic.panoramio.com_photos_original_1547836.jpg

Και φυσικά-φυσικά θα επισκεφτώ το Koh Nangyuan Ζωή, είναι μαγευτικό το μέρος όταν δεν έχει πολύ κόσμο....η διαμονή όμως εκεί είναι πανάκριβη, οπότε θα δούμε αν θα μείνουμε κι όλας....

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στη φωτο ειναι το Mango Bay? Εχω βγαλει μια φωτο πανω στα βραχια , αλλα αυτα τα διωροφα δεν υπηραν εκει. Παντωs το μεροs ειναι φανταστικο.Δεν ξερω αν πηγαινει δρομοs τωρα, εγω πηγα με βαρκα γιατι δρομοι δεν υπηρχαν στο νησι.

GTS

Member
Ναι, εκεί είναι Ζωή...υπάρχουν δύο μικρά και διακριτικά resorts στον κόλπο του μάνγκο, λίγο ακριβά όμως και τελείως απομονωμένα, αφού μόνο με καραβάκι πας εκεί...βέβαια, το κακό είναι ότι εκεί σταματούν και τα εκδρομικά βαρκάκια που αφήνουν πολλούς τουρίστες για σνόρκελινγκ, οπότε μέχρι αργά το μεσημέρι δεν παρουσιάζει ακριβώς εικόνα απομόνωσης το μέρος...επίσης, μόλις διάβασα ότι τα σχετικά φτηνά μπάνγκαλοους έχουν 150 σκαλιά να φτάσεις!!! Αλλιώς, τα A/C Bungalows κοντά στο κύμα έχουν 2800Β.....οπότε με βλέπω για άλλο μέρος του νησιού!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom