• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι μας “χαλάει” στους συνταξιδιώτες μας?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Λοιπόν εμένα αυτό που με εκνευρίζει πολύ στους συνταξιδιώτες μου είναι να έρχονται το βράδυ έξω από το δωμάτιο μου και να στήνουν αυτί στην πόρτα μου να δούνε αν ροχαλίζω! :mad:
μήπως έρχονται όμως γιατί ανησυχούν για σένα? ή για τη δομική κατάσταση του κτιρίου νομίζοντας ότι γίνεται σεισμός?:haha:

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
μήπως έρχονται όμως γιατί ανησυχούν για σένα? ή για τη δομική κατάσταση του κτιρίου νομίζοντας ότι γίνεται σεισμός?:haha:
Υπερβολές. Ποιός το λέει ότι ροχαλίζω? Με έχεις ακούσει εσύ??? :D

vasilaki

Member
Νομίζω ότι όλα τα παραπάνω συνοψίζονται σε μία και μόνη λέξη ....Ανεξαρτησία.Αυτό εγώ χρειάζομαι στα ταξίδια μου και το επιδιώκω ακόμα και όταν ταξιδεύω με τον άντρα μου. Θέλω να αισθάνομαι ελεύθερη να κάνω το πρόγραμμά μου. Γι αυτό εκτός μία περίπτωσης , ταξιδεύουμε μόνο οικογενειακά. Κανουμε ότι θέλουμε , πάμε όπου θέλουμε και ενίοτε χωριζόμαστε κιόλας και κάνει ότι θέλει ο καθένας μόνος του. Δεν έχω την πολυτέλεια να χάνω και να καταστρέφω τα ταξίδια μου εξαιτίας των άλλων.Βέβαια υπάρχει πρόβλημα όταν ταξιδεύει η παρέα με ένα αυτοκίνητο όλοι μαζί. Εκεί υπάρχει θέμα , αν δεν ταυτίζονται όλων οι απόψεις και γι αυτό το αποφεύγω. Όσο για το οικονομικό , και εμένα με ενοχλεί πολύ να μην καταλαβαίνει ό άλλος τι παραγγέλνει . Γι αυτό θεωρώ ότι οι φίλοι που ταξιδεύουν μαζί θα πρέπει να είναι σχετικά ίδιας οικονομικής επιφάνειας ή έστω φιλοσοφίας.
Σαν να είσαι μέσα στο μυαλό μου! Κι εγω ως τώρα δεν έχω συνταξιδέψει ούτε στην Ελλάδα, στο εξωτερικό ούτε κατά διάνοια για ακριβώς τους ίδιους λόγους και όλους όσους έχουν προαναφερθεί. Έλα όμως που το περασμένο καλοκαίρι είπαμε με ένα φιλικό ζευγάρι αυτό το καλοκαίρι να κάνουμε road trip στην Ευρώπη (Βόρεια Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Νότια Γαλλία για 14 ημέρες και γύρω στα 3000 χλμ με νοικιασμένο αυτοκίνητο). Για πολλούς λόγους, και για να μοιραστούμε το ενοίκιο του αυτοκινήτου, βενζίνες, διόδια κ.λ.π αλλά και για να μην ξεθεωθεί στο οδήγημα ο αρραβωνιαστικός μου, αφού εγώ δεν οδηγώ.

Το αγόρι είναι ο κολλητός του αρραβωνιαστικού μου και μου είναι εξαιρετικά συμπαθής και η κοπέλα συμπαθέστατη, πάντα χαμογελαστή αν και λιγομίλητη. Αλλα μας αγχώνει το γεγονός ότι δεν έχουμε ξαναταξιδέψει μαζί τους, θα έχουμε ένα αυτοκίνητο, και οικονομικά έχουν πολύ μεγαλύτερη άνεση από εμάς. Αν και δεν είναι ψωνισμένοι καθόλου, και από τα λεγόμενα τους, μάλλον θα πρέπει να κολλάμε σε ταξιδιωτική νοοτροπία, φοβάμαι ότι άθελα τους μπορεί να προτείνουν πράγματα που θα μας βγάλουν πολυ εκτος budget ή θα μας κάνουν να νιώσουμε σαν φτωχοί συγγενείς!

Πχ εγώ πρότεινα να κλείσουμε όλα τα ξενοδοχεία από εδώ για να ξέρω τι λεφτά θα μου φύγουν σε διαμονή από την αρχή, και να κάνω το κουμάντο μου.
Αλλα ο φίλος του αγοριού μου μου λέει και αν κάτι τύχει και βγούμε εκτός προγράμματος τι θα γίνει; Σωστο κι αυτό δεν λέω.
Αλλά κι αμα φτάσεις κάπου πτώμα, και δεν βρίσκεις που να μείνεις και πληρώσεις το κοτέτσι για Χίλτον, τι γίνεται;
Αααααχ, τι να κάνουμε για πείτε; Τέλος, πως σας ακούγεται αυτό το budget ανά άτομο; Είναι εφικτό; Έχουμε και λέμε, 200 ευρώ το αεροπορικό για Βενετία (αν το κλείσουμε εγκαίρως), 500 ευρώ για ενοίκιο αυτοκινήτου βενζίνες και διόδια (δηλαδή σύνολο 2000 ευρω στα 4 άτομα), 600 ευρώ το άτομο για διαμονή ( σε δωμάτια γύρω στα 85 ευρώ) και γύρω στα 700 ευρώ για προσωπικά έξοδα (50? τη μέρα), σύνολο γύρω στα 2000? το άτομο. Άντε να ξεφύγουμε και ένα 10% προς τα πάνω 2200? Πως σας ακούγεται; Βγαίνει;
:roll:
Περιμένω τις απόψεις σας για το παραλήρημά μου! Ευχαριστώ!

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Θα συμφωνησω με όλους τους προλαλήσαντες σχετικά με το τί μας χαλάει στους συνταξιδιώτες μας και θα διηγηθώ κι εγώ μία ιστορία που περιλαμβάνει ,νομίζω όλα τα γνωρίσματα του "κακού συνταξιδιώτη" :bleh:
Είχαμε κανονίσει λοιπόν 1 καλοκαίρι να περάσουμε 6 μέρες στην Κεφαλονιά, εγώ, το αγόρι μου, ο αδερφός μου και 2 φίλες μου. Το πρόβλημα εστιάζεται στη μία φίλη μου κι έχει ως εξής.
Έπρεπε να πάμε από την Πάτρα οδηγώντας στην Κυλλήνη από όπου θα παίρναμε το πλοίο για Κεφαλονιά. Είχαμε λοιπόν κανονίσει να περάσουμε να πάρουμε την κοπέλα από το σπίτι της στις 9. Ξέραμε όλοι ότι είναι υπναρού, και γι'αυτό την άλλη μέρα, πρωί πρωί την πήραμε τηλέφωνο για να την ξυπνήσουμε. Κατά περιέργο τρόπο,είχε ήδη ξυπνήσει :shock: Έλα όμως που τελικά την περιμέναμε 20 λεπτά έξω από το σπίτι της γιατί είχε αφήσει κάτι καλλυντικά για να τα βάλει το πρωί στο νεσεσέρ...Χρειάστηκε να κάνω έφοδο με την άλλη φίλη μου στο δωμάτιό της και να της γεμίσουμε εμείς, όπως όπως το νεσεσέρ για να φύγουμε καμμιά φορά. "Μα πώς τα ρίχνετε έτσι? Αφήστε με να τα τακτοποιήσω εγώ..Αλλού τα κραγιόν κι αλλού οι σκιές" έλεγε με ρυθμό χελώνας γιατί ,είπαμε, είναι κι υπναρού η κοπέλα.. Εμείς όμως δε χαμπαριάσαμε, και την πήραμε σηκωτή να φύγουμε. "Μπες στο αυτοκίνητο" της λέω και σου φέρνω εγώ τη βαλίτσα" - μήπως και φύγουμε καμμία φορά γιατί τα αγόρια γκρίνιαζαν και με το δίκιο τους. Πάω να παρω τη βαλίτσα και βλέπω ΔΥΟ βαλίτσες!!!! 2 βαλίτσες για 6 μέρες σε ελληνικό νησί!!! Δεν προλαβαινα να σχολιάσω το θέμα, στρίμωξα τις βαλίτσες (μη ξεχνάμε οτι ήμασταν 5 άτομα στο αυτοκίνητο, συν τις αποσκευές.. πόσα πια να χωρέσει το αέρμο το αυτοκινητάκι?..) και η κυρία κάθισε στη θέση του συνοδηγού για να μη ζαλίζεται, αφήνοντάς μας 3 άτομα στο πίσω κάθισμα, αγκαλιά με τη 1 βαλίτσα της κι αυτή μπροστά να καμαρώνει.....Και το καλύτερο?? Ενώ είχαμε αργήσει εξαιτίας της κι ο αδερφός μου οδηγούσε σαν τον τρελλό για να μη χάσουμε το πλοίο, αυτή στον κόσμο της.. Του ζητούσε να μην τρέχει στις στροφές γιατί θα τη ζαλιζε...
Μετά από αγώνα δρόμου, έδωσε ο Θεός κι επιβιβαστήκαμε στο πλοίο. Η οδύσσειά μας μόλις άρχιζε...;)

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Λοιπόν εμένα αυτό που με εκνευρίζει πολύ στους συνταξιδιώτες μου είναι να έρχονται το βράδυ έξω από το δωμάτιο μου και να στήνουν αυτί στην πόρτα μου να δούνε αν ροχαλίζω! :mad:

Κι άλλη ιδιότροπη! Και πως αλλίως θα μάθουν ότι κοιμήθηκες για να μην κάνουν φασαρία και σ΄ενοχλήσουν??? τς τς τς:bleh:

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Η κοπέλα ζαλιζόταν ΚΑΙ στο πλοίο και μέχρι να φτάσουμε, έπρεπε να τη νταντεύουμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο νησί έχοντας χάσει όλη την απόλαυση της διαδρομής και μαζί με αυτή ,και την υπομονή μας.. Αρχίσαμε να μετανιώνουμε που την πήραμε μαζί μας αλλ ήταν ήδη αργά για να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από υπομονή..
Έρχεται η ώρα της άφιξής μας στο ξενοδοχείο (να αναφέρω εδώ τη- σημαντική- λεπτομέρεια ότι είχε αφήσει σε μένα να οργανώσω το ταξίδι καθώς η ίδια δεν είχε όρεξη για ψάξιμο και μου είχε ζητήσει μόνο ,αν γίνεται, να βρω 1 φτηνό ξενοδοχείο της τάξης των 40 ευρώ το δίκλινο - και φτηνότερο να έβρισκα, δεν τη χάλαγε καθόλου βέβαια καθώς δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά .. Σεβάστηκα λοιπόν την παράκλησή της κι έκλεισα 1 αξιοπρεπές ξενοδοχείο με 50 ευρώ. ) Μόλις το είδε, είπε "αυτό είναι το ξενοδοχείοοοοο? δεν το πιστεύω ότι δίνουμε 50 ευρω γι'αυτό το κοτέτσι..." Μόλις το άκουσα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι γιατί πρώτον, όπως προείπα, το ξενοδοχείο μπορεί να μην ήταν και κανένα πολυτελείας, ήταν όμως πεντακάθαρο, κοντά στο κέντρο και δίπλα σε 1 πανέμορφη παραλία και κανένας μας δεν είχε πρόβλημα. Και στο κάτω κατω, ας καθόταν αυτή να ψάξει για ξενοδοχείο όπως το ήθελε, δηλ. τύπου Χίλτον με 30 ευρω το δωματιο. :bleh: Για να μην τα πολυλογώ άλλο για το ξενοδοχείο, καθημερινά γκρίνιαζε για το ξενοδοχείο κι όταν έβλεπε καμμιά βιλλα πάνω στο κύμα, μονολογουσε " να, εδω έπρεπε να έρθουμε" Το ότι η βίλλα όμως θα στοίχιζε 200 ευρώ κι όχι 40- 50 που ήταν διατεθειμένη να δώσει , αυτό το ξεχνούσε...

vasilaki

Member
Η Μόλις το είδε, είπε "αυτό είναι το ξενοδοχείοοοοο? δεν το πιστεύω ότι δίνουμε 50 ευρω γι'αυτό το κοτέτσι..." Μόλις το άκουσα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι γιατί πρώτον, όπως προείπα, το ξενοδοχείο μπορεί να μην ήταν και κανένα πολυτελείας, ήταν όμως πεντακάθαρο, κοντά στο κέντρο και δίπλα σε 1 πανέμορφη παραλία και κανένας μας δεν είχε πρόβλημα. Και στο κάτω κατω, ας καθόταν αυτή να ψάξει για ξενοδοχείο όπως το ήθελε, δηλ. τύπου Χίλτον με 30 ευρω το δωματιο. :bleh: Για να μην τα πολυλογώ άλλο για το ξενοδοχείο, καθημερινά γκρίνιαζε για το ξενοδοχείο κι όταν έβλεπε καμμιά βιλλα πάνω στο κύμα, μονολογουσε " να, εδω έπρεπε να έρθουμε" Το ότι η βίλλα όμως θα στοίχιζε 200 ευρώ κι όχι 40- 50 που ήταν διατεθειμένη να δώσει , αυτό το ξεχνούσε...
Φαντάζομαι δεν είναι πλεόν φίλη σου!:haha:

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
χαχαχαχα!!! εγώ όταν ήμουν μικρή, ξυπνούσα τον αδερφό μου για να τον ρωτήσω αν κοιμάται :bleh:

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Η κοπέλα ζαλιζόταν ΚΑΙ στο πλοίο και μέχρι να φτάσουμε, έπρεπε να τη νταντεύουμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο νησί έχοντας χάσει όλη την απόλαυση της διαδρομής και μαζί με αυτή ,και την υπομονή μας.. Αρχίσαμε να μετανιώνουμε που την πήραμε μαζί μας αλλ ήταν ήδη αργά για να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από υπομονή..
Έρχεται η ώρα της άφιξής μας στο ξενοδοχείο (να αναφέρω εδώ τη- σημαντική- λεπτομέρεια ότι είχε αφήσει σε μένα να οργανώσω το ταξίδι καθώς η ίδια δεν είχε όρεξη για ψάξιμο και μου είχε ζητήσει μόνο ,αν γίνεται, να βρω 1 φτηνό ξενοδοχείο της τάξης των 40 ευρώ το δίκλινο - και φτηνότερο να έβρισκα, δεν τη χάλαγε καθόλου βέβαια καθώς δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά .. Σεβάστηκα λοιπόν την παράκλησή της κι έκλεισα 1 αξιοπρεπές ξενοδοχείο με 50 ευρώ. ) Μόλις το είδε, είπε "αυτό είναι το ξενοδοχείοοοοο? δεν το πιστεύω ότι δίνουμε 50 ευρω γι'αυτό το κοτέτσι..." Μόλις το άκουσα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι γιατί πρώτον, όπως προείπα, το ξενοδοχείο μπορεί να μην ήταν και κανένα πολυτελείας, ήταν όμως πεντακάθαρο, κοντά στο κέντρο και δίπλα σε 1 πανέμορφη παραλία και κανένας μας δεν είχε πρόβλημα. Και στο κάτω κατω, ας καθόταν αυτή να ψάξει για ξενοδοχείο όπως το ήθελε, δηλ. τύπου Χίλτον με 30 ευρω το δωματιο. :bleh: Για να μην τα πολυλογώ άλλο για το ξενοδοχείο, καθημερινά γκρίνιαζε για το ξενοδοχείο κι όταν έβλεπε καμμιά βιλλα πάνω στο κύμα, μονολογουσε " να, εδω έπρεπε να έρθουμε" Το ότι η βίλλα όμως θα στοίχιζε 200 ευρώ κι όχι 40- 50 που ήταν διατεθειμένη να δώσει , αυτό το ξεχνούσε...

Και σε πιο σημειό ακριβώς την πνίξατε? γιατί είμαι σίγουρη οτι το "μαρτυριο έχει και συνέχεια:haha::haha::haha::haha:

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Η γκρίνια και η τσιγκουνιά της λοιπον, συνεχίστηκε και στο θέμα του φαγητού, αφού δεν ηθελε να τρωμε σε εστιατορια και ταβέρνες, αλλα κάπου πρόχειρα -σουβλάκια και σάντουιτς, για πιο φτηνά φυσικά. Όμως, δεν της κάναμε το χατήρι. Της δηλώσαμε ότι θα πηγαίνουμε όπου θέλουμε κι αυτή ας παίρνει πατατες ή σαλάτα. Κι έτσι κι έγινε. Έλα όμως που είναι λιχούδα και καταλήγαμε να μοιραζόμαστε το φαγητο μας μαζι της. Έπαιρνε από τα πιάτα όλων μας (για να δοκιμασει μονο καλε...μόνο που στην περιπτωση της μαλλον δεν ισχυει το ρητο "1 δοκιμη θα σας πεισει" γιατί έπαιρνε και δεύτερη και τρίτη φορά..) Κι όχι μόνο αυτό , αλλά αφού είχε καθαρίσει το μισό μας πιάτο, γκρίνιαζε μετά οτι δεν της άρεσαν τα φαγητα (" μωρε,το κοτοπουλο καπως ηταν...τα καλαμαρακια σου με βαρυναν-δεν επρεπε να τα φαω..." κι άλλα τετοια ωραια! ) Μάλιστα, έτυχε και 2-3 φορες να βρει στο φαγητο της τριχα ή καμια σκνιπουλα - καλά λενε ότι στον ιδιότροπο θα τυχουν ολα τα στραβα΄... Γιατί στο δικό μας φαγητο, δεν τυχαινε τιποτα :bleh: . Τα φαγητα αυτα, τα επεστρεφε στο μαγαζι, με την αντιστοιχη γκρινια βεβαια... Α!Και ξέχασα και το τελευταιο. Όταν επρόκειτο να πάμε βραδυ για φαγητο, καταλήγαμε να βγαινουμε στις 12 (γιατι στολιζοταν η πριγκηπισσα...) κι εκει τα μαγαζια εκλειναν νωρις, παρολο που ηταν καλοκαιρι και τουριστικο μερος. Αποτελεσμα? Να τρώμε ο,τι ειχε μεινει στο μαγαζί και πάντα τρεχοντας, γιατι η ταβερνα περιμενε εμας για να κλεισει... Τουλάχιστον το μεσημερι τρωγαμε μια χαρα :clap:
Η συνέχεια το βράδυ γιατί πάω στη δουλεια. (Νομίζατε οτι δεν εχει και συνεχεια?? Έχειιιιιιι!!!

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Και σε πιο σημειό ακριβώς την πνίξατε? γιατί είμαι σίγουρη οτι το "μαρτυριο έχει και συνέχεια:haha::haha::haha::haha:
Έλα που τελικά δεν την πνιξαμε...Όχι οτι δεν το άξιζει, αλλά τη λυπηθηκαμε βλεπεις... Για το τελος ομως, της φυλαξαμε 1 εκπληξη.... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom