• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τι μας “χαλάει” στους συνταξιδιώτες μας?

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
χαχαχαχα!!! εγώ όταν ήμουν μικρή, ξυπνούσα τον αδερφό μου για να τον ρωτήσω αν κοιμάται :bleh:
αυτό το κουσούρι το έχει και ο αδερφός μου, με την διαφορά ότι ακόμα το κάνει!!:haha:
και όχι βεβαίως από ενδιαφέρον να δει αν κοιμάμαι..:evil:

PASCAL

Member
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Μόλις γύρισα από Costa Rica όπου πήγαμε δύο αγόρια και δύο κοπέλες χωρίς να γνωριζόμαστε και πολύ καλά. Χαρακτηριστικό και των τριών συνταξιδιωτών μου η γκρίνια. Οι κοπέλες γκρινιάζαν διότι λειτουργούσαμε σαν ταξιδιώτες και όχι σαν τουρίστες. Κάτι που συνεπάγεται περισσότερη ταλαιπωρία αλλά και καλύτερη επαφή με την χώρα και τους ντόπιους. Και το άλλο παιδί, όπου στα πάντα συνφωνούσαμε πάνω στο ταξίδι, γκρίνιαζε για τις κοπέλες επειδή ήταν γκρινιάρες. Τελικά δύσκολη η γκρίνια απ' όπου και αν προέρχεται

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
αυτό το κουσούρι το έχει και ο αδερφός μου, με την διαφορά ότι ακόμα το κάνει!!:haha:
και όχι βεβαίως από ενδιαφέρον να δει αν κοιμάμαι..:evil:

μπα...εγώ τουλάχιστον το έκοψα το ελάττωμα..ποτέ δεν είναι αργά,ε? Καλό κουράγιο;):haha:

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Για να κλείσω την ιστορία λοιπόν, θα σας πω και το τελευταίο "κουσούρι" της κοπέλας. Είχαμε τελείως διαφορετικά ωράρια (πιο τελείως δε γίνεται) ....
Εμείς είμαστε σχετικά πρωινοί τύποι και στις διακοπές. Είχαμε κατά νου λοιπόν να σηκωνόμαστε κατά τις 9, να παίρνουμε πρωινό εκεί ή στο δρόμο και να ξεκινάμε βόλτα για να γνωρίσουμε το νησί και μετά βουτιές και ταβερνούλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπάνιο και ξεκούραση και το βραδάκι ξανά φαγητό και κάπου χαλαρά για ποτάκι ή αν είμαστε κουρασμένοι, κατευθείαν ύπνο. Έλα όμως που η κυρία ήθελε ξύπνημα στη 1, πρωινό και ντύσιμο μέχρι τις 3 και μετά θάλασσα μέχρι τις 7 το απόγευμα (το μόνο για το οποίο δε γκρίνιαξε, ήταν οι παραλίες. κάτι είναι κι αυτό :hitme: )
Και το βράδυ ήθελε ατελείωτο κλάμπινγκ - λογικό αφού κοιμόταν τη μισή μερα...
Εμείς τα σχέδιά της αυτά δεν τα γνωρίζαμε κι έτσι την πρώτη μέρα σηκωθήκαμε κατά τις 9 για να ετοιμαστούμε να φύγουμε. Μέχρι να καταφέρουμε να την ξυπνήσουμε πήγε 11 και φάγαμε άλλες 2 ώρες μέχρι να σηκωθεί γιατί ήθελε πρώτα να χαζέψει λίγο τηλεόραση, να πιει το καφεδάκι της και να ντυθεί σιγάαα σιγάααα...μη σπάσουμε και τα αυγά....
Μέχρι όμως να τα κάνει όλα αυτά, κάτι η κούραση από το ταξίδι της προηγούμενης,κάτι που είχαμε ξαπλώσει σε 1 κρεββάτι για να μην την περιμένουμε καθιστοί, πήρε εμάς αυτή τη φορά ο ύπνος!!! Οπότε,βγαίνοντας από το μπάνιο (φανταστείτε πόση ώρα θα έκανε να βαφτεί για να μας παρει ο υπνος..:p:p) μας ξυπνάει αμέσως και μας λέει την αμίμητη ατάκα : ¨μην είστε ξενέρωτοι..δε θα πάμε πουθενά?? έφτασε μεσημέρι - δεν ήρθαμε εδω για να κοιμηθούμε!" Μας κούφανε!!!
Έχασα εξαιτίας και μια εκδρομούλα στους Παξούς γιατί τη δεύτερη μέρα είχαμε κανονίσει να σηκωθούμε νωρίς για να πάρουμε το καραβάκι και την είχα βάλει 100 φορές να μου υποσχεθεί ότι θα σηκωνόταν αλλά όπως φαντάζεστε, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ε, αυτο ήταν.Τις υπόλοιπες μερες την αφηναμε να κοιμαται ολο το πρωι , κάναμε τις βόλτες μας και μας έβρισκε κατευθείαν στην παραλία. Όπως προείπα βέβαια, αυτή ήταν φρέσκια από τον ύπνο κι ήθελε νυχτερινή ζωή ενώ εμείς το κρεββατάκι μας αφού γυρίζαμε από το πρωί ... Τέλικα, κάπως τα συμβιβάσαμε στο θέμα αυτό.

Α!!!! Ξέχασα και κάτι ακόμα!!!! Κάθε φορά που βγάζαμε φωτογραφίες, όταν ήθελε να βγάλουμε κι αυτή, έπρεπε να βγάλουμε τουλάχιστον 10 φορά την ίδια πόζα γιατί τις περνούσε από εργαστηριακό έλεγχο κι ελεγε π.χ για την ίδια φωτό της : " ρε,εδώ γυαλίζει το μέτωπό μου.. ξαναβγαλτη. " ή "δεν είμαι πολυ χαμογελαστη μωρε..." ή "πετάει το τσουλούφι μου.." και πολλάαααα άλλα τετοια :russianroulette:
Τελικά, πλησίαζε η ώρα του τέλους των "υπέροχων " αυτών διακοπών κατά τις οποίες κάναμε φοβερή άσκηση υπομονής πιστεύω και μετρούσαμε αντίστροφα το πότε με το καλό θα πήγαινε ο καθένας στο σπιτάκι του..Ώσπου.... 1 μέρα πριν φύγουμε,την κάλεσαν να επιστρέψει εκτάκτως στη δουλεια, οποτε καταλαβαίνετε ότι τσακιστήκαμε να της βγάλουμε εισιτήριο με το πρώτο πλοιο, να της φτιάξουμε τα μπογαλακια της και να τη στειλουμε συστημενη πισω. Η ανακούφιση που νιώσαμε αντικρύζοντας το πλοίο να απομακρύνεται δεν περιγράφεται. Καθώς είχαμε όλοι κι άλλη αδεια, παρατείναμε λίγο το ταξιδι μας και μετα από 5 επεισοδιακές μερες καναμε επιτελους πραγματικες διακοπες κι αναπνεαμε εναν αέρα ελευθερίας και χαλαρωσης... :clap: Μετά την τραγωδία, η κάθαρση δηλαδή!!!
Η βλακεία (η δικη μας,εν προκειμενω,) πληρώνεται, αλλά το πάθημα μας έγινε μάθημα και το ηθικό δίδαγμα είναι ΠΟΤΕ διακοπές και ταξίδια με άτομο που δε ξέρουμε καλά ή με το οποία έχουμε διαφορετική άποψη περί διακοπών , άλλα ωράρια κι άλλη "οικονομική θεώρηση των πραγματων", κοινώς τσιγκουνίαση ή καβούρια στις τσέπες..

Αυτά τα ολίγα-δεν πιστεύω να θέλατε κι άλλα... Νομίζω ότι σας κάλυψα...Η ιστορία, είναι αφιερωμένη στην κοπέλα η οποία θα έχει τέτοιο λόξιγκα τώρα που γράφω γι'αυτή... :D:innocent::p

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Έλα που τελικά δεν την πνιξαμε...Όχι οτι δεν το άξιζει, αλλά τη λυπηθηκαμε βλεπεις... Για το τελος ομως, της φυλαξαμε 1 εκπληξη.... :)
Και ποιά ήταν η έκπληξη για το τέλος? τι της κάνατε?:lol:

Venia

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρειος Πόλος
Και ποιά ήταν η έκπληξη για το τέλος? τι της κάνατε?:lol:

Η έκπληξη ήταν ότι νόμιζε ότι θα φεύγαμε κι εμείς μαζί της κατά την έκτακτη επιστροφή της αφού της κάναμε σχεδόν όλα τα χατήρια..Εμείς όμως όχι μόνο δεν της το προτειναμε,αλλά βάλαμε τα πράγματα της στις βαλίτσες σε χρόνο dt ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δε θα χασει το πλοιο κι ότι θα φύγει σίγουρα :D

Ήμασταν όλοι μες την τρελλή χαρά κι αυτη μας ελεγε με απορια :"γιατι δε φευγουμε ολοι μαζι? 1 μερα ειναι μονο.." . Δεν της είπαμε ότι θα μέναμε κι άλλες μερες (πού ξερεις- μπορει να ακυρωνε τη δουλεια κ να καθόταν κι αλλο..το ρισκάρεις? δεν το ρισκαρεις...:p)

Τις επομενες μερες λοιπον, μας επαιρνε τηλ. και δεν απαντουσαμε επιτηδες. Ε, για να ηρεμησουμε παρατειναμε τις διακοπες οι ανθρωποι...Κάποια μέρα ομως τη λυπηθηκαμε και την πηραμε εμεις. "πού χαθηκατε? δε με πηρατε τηλ. να παμε καμμια βολτα" μου λεει. "Ε ,οχι και χαθηκαμε" της λεω. "Εκεί που μας αφησες ειμαστε ΑΚΟΜΑ" :clap::clap:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η κοπέλα ζαλιζόταν ΚΑΙ στο πλοίο και μέχρι να φτάσουμε, έπρεπε να τη νταντεύουμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο νησί έχοντας χάσει όλη την απόλαυση της διαδρομής και μαζί με αυτή ,και την υπομονή μας.. Αρχίσαμε να μετανιώνουμε που την πήραμε μαζί μας αλλ ήταν ήδη αργά για να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από υπομονή..
Έρχεται η ώρα της άφιξής μας στο ξενοδοχείο (να αναφέρω εδώ τη- σημαντική- λεπτομέρεια ότι είχε αφήσει σε μένα να οργανώσω το ταξίδι καθώς η ίδια δεν είχε όρεξη για ψάξιμο και μου είχε ζητήσει μόνο ,αν γίνεται, να βρω 1 φτηνό ξενοδοχείο της τάξης των 40 ευρώ το δίκλινο - και φτηνότερο να έβρισκα, δεν τη χάλαγε καθόλου βέβαια καθώς δεν ήθελε να ξοδέψει πολλά .. Σεβάστηκα λοιπόν την παράκλησή της κι έκλεισα 1 αξιοπρεπές ξενοδοχείο με 50 ευρώ. ) Μόλις το είδε, είπε "αυτό είναι το ξενοδοχείοοοοο? δεν το πιστεύω ότι δίνουμε 50 ευρω γι'αυτό το κοτέτσι..." Μόλις το άκουσα, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι γιατί πρώτον, όπως προείπα, το ξενοδοχείο μπορεί να μην ήταν και κανένα πολυτελείας, ήταν όμως πεντακάθαρο, κοντά στο κέντρο και δίπλα σε 1 πανέμορφη παραλία και κανένας μας δεν είχε πρόβλημα. Και στο κάτω κατω, ας καθόταν αυτή να ψάξει για ξενοδοχείο όπως το ήθελε, δηλ. τύπου Χίλτον με 30 ευρω το δωματιο. :bleh: Για να μην τα πολυλογώ άλλο για το ξενοδοχείο, καθημερινά γκρίνιαζε για το ξενοδοχείο κι όταν έβλεπε καμμιά βιλλα πάνω στο κύμα, μονολογουσε " να, εδω έπρεπε να έρθουμε" Το ότι η βίλλα όμως θα στοίχιζε 200 ευρώ κι όχι 40- 50 που ήταν διατεθειμένη να δώσει , αυτό το ξεχνούσε...
Λυθηκα στα γελια με την ιστορια σου :haha::haha:
Και ενα μονο θα μπορουσα να πω σ αυτη την απαραδεκτη συνταξιδιωτισσα σου
Που πας ρε Καραμητροοοοο.......??

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Για να κλείσω την ιστορία λοιπόν, θα σας πω και το τελευταίο "κουσούρι" της κοπέλας. Είχαμε τελείως διαφορετικά ωράρια (πιο τελείως δε γίνεται) ....
Εμείς είμαστε σχετικά πρωινοί τύποι και στις διακοπές. Είχαμε κατά νου λοιπόν να σηκωνόμαστε κατά τις 9, να παίρνουμε πρωινό εκεί ή στο δρόμο και να ξεκινάμε βόλτα για να γνωρίσουμε το νησί και μετά βουτιές και ταβερνούλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για μπάνιο και ξεκούραση και το βραδάκι ξανά φαγητό και κάπου χαλαρά για ποτάκι ή αν είμαστε κουρασμένοι, κατευθείαν ύπνο. Έλα όμως που η κυρία ήθελε ξύπνημα στη 1, πρωινό και ντύσιμο μέχρι τις 3 και μετά θάλασσα μέχρι τις 7 το απόγευμα (το μόνο για το οποίο δε γκρίνιαξε, ήταν οι παραλίες. κάτι είναι κι αυτό :hitme: )
Και το βράδυ ήθελε ατελείωτο κλάμπινγκ - λογικό αφού κοιμόταν τη μισή μερα...
Εμείς τα σχέδιά της αυτά δεν τα γνωρίζαμε κι έτσι την πρώτη μέρα σηκωθήκαμε κατά τις 9 για να ετοιμαστούμε να φύγουμε. Μέχρι να καταφέρουμε να την ξυπνήσουμε πήγε 11 και φάγαμε άλλες 2 ώρες μέχρι να σηκωθεί γιατί ήθελε πρώτα να χαζέψει λίγο τηλεόραση, να πιει το καφεδάκι της και να ντυθεί σιγάαα σιγάααα...μη σπάσουμε και τα αυγά....
Μέχρι όμως να τα κάνει όλα αυτά, κάτι η κούραση από το ταξίδι της προηγούμενης,κάτι που είχαμε ξαπλώσει σε 1 κρεββάτι για να μην την περιμένουμε καθιστοί, πήρε εμάς αυτή τη φορά ο ύπνος!!! Οπότε,βγαίνοντας από το μπάνιο (φανταστείτε πόση ώρα θα έκανε να βαφτεί για να μας παρει ο υπνος..:p:p) μας ξυπνάει αμέσως και μας λέει την αμίμητη ατάκα : ¨μην είστε ξενέρωτοι..δε θα πάμε πουθενά?? έφτασε μεσημέρι - δεν ήρθαμε εδω για να κοιμηθούμε!" Μας κούφανε!!!
Έχασα εξαιτίας και μια εκδρομούλα στους Παξούς γιατί τη δεύτερη μέρα είχαμε κανονίσει να σηκωθούμε νωρίς για να πάρουμε το καραβάκι και την είχα βάλει 100 φορές να μου υποσχεθεί ότι θα σηκωνόταν αλλά όπως φαντάζεστε, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ε, αυτο ήταν.Τις υπόλοιπες μερες την αφηναμε να κοιμαται ολο το πρωι , κάναμε τις βόλτες μας και μας έβρισκε κατευθείαν στην παραλία. Όπως προείπα βέβαια, αυτή ήταν φρέσκια από τον ύπνο κι ήθελε νυχτερινή ζωή ενώ εμείς το κρεββατάκι μας αφού γυρίζαμε από το πρωί ... Τέλικα, κάπως τα συμβιβάσαμε στο θέμα αυτό.

Α!!!! Ξέχασα και κάτι ακόμα!!!! Κάθε φορά που βγάζαμε φωτογραφίες, όταν ήθελε να βγάλουμε κι αυτή, έπρεπε να βγάλουμε τουλάχιστον 10 φορά την ίδια πόζα γιατί τις περνούσε από εργαστηριακό έλεγχο κι ελεγε π.χ για την ίδια φωτό της : " ρε,εδώ γυαλίζει το μέτωπό μου.. ξαναβγαλτη. " ή "δεν είμαι πολυ χαμογελαστη μωρε..." ή "πετάει το τσουλούφι μου.." και πολλάαααα άλλα τετοια :russianroulette:
Τελικά, πλησίαζε η ώρα του τέλους των "υπέροχων " αυτών διακοπών κατά τις οποίες κάναμε φοβερή άσκηση υπομονής πιστεύω και μετρούσαμε αντίστροφα το πότε με το καλό θα πήγαινε ο καθένας στο σπιτάκι του..Ώσπου.... 1 μέρα πριν φύγουμε,την κάλεσαν να επιστρέψει εκτάκτως στη δουλεια, οποτε καταλαβαίνετε ότι τσακιστήκαμε να της βγάλουμε εισιτήριο με το πρώτο πλοιο, να της φτιάξουμε τα μπογαλακια της και να τη στειλουμε συστημενη πισω. Η ανακούφιση που νιώσαμε αντικρύζοντας το πλοίο να απομακρύνεται δεν περιγράφεται. Καθώς είχαμε όλοι κι άλλη αδεια, παρατείναμε λίγο το ταξιδι μας και μετα από 5 επεισοδιακές μερες καναμε επιτελους πραγματικες διακοπες κι αναπνεαμε εναν αέρα ελευθερίας και χαλαρωσης... :clap: Μετά την τραγωδία, η κάθαρση δηλαδή!!!
Η βλακεία (η δικη μας,εν προκειμενω,) πληρώνεται, αλλά το πάθημα μας έγινε μάθημα και το ηθικό δίδαγμα είναι ΠΟΤΕ διακοπές και ταξίδια με άτομο που δε ξέρουμε καλά ή με το οποία έχουμε διαφορετική άποψη περί διακοπών , άλλα ωράρια κι άλλη "οικονομική θεώρηση των πραγματων", κοινώς τσιγκουνίαση ή καβούρια στις τσέπες..

Αυτά τα ολίγα-δεν πιστεύω να θέλατε κι άλλα... Νομίζω ότι σας κάλυψα...Η ιστορία, είναι αφιερωμένη στην κοπέλα η οποία θα έχει τέτοιο λόξιγκα τώρα που γράφω γι'αυτή... :D:innocent::p
Η κοπελα αυτη ειναι ολοιδια με την πρωην-φιλη που ειχαμε παει στο Μοναχο και ανεφερα παραπανω.Φαινεται δυστυχως οτι αυτο το ειδος κυκλοφορει πολυ αναμεσα μας και πρεπει να εξολοθρευτει.:D:D
Παντως συνοψιζοντας τις αποψεις σε ολο το thread ισως τελικα το χειροτερο ελαττωμα που μπορει να σου τυχει ειναι η αργοπορια,ενας συνταξιδιωτης που δεν τα εχει καλα με το ρολοι του.Προσωπικη μου αποψη βεβαια αυτο ...αλλα ειλικρινα το συγκεκριμενο ελαττωμα μπορει να με βγαλει εκτος εαυτου .

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Πάντως παιδιά όλα αυτά είναι υποκειμενικά.Εγω συμφωνώ με όλους τους προλαλησαντες αλλά για ρωτήστε και την αντίθετη πλευρά.Τα ίδια θα πουν κ για εμάς.
Ηθικό δίδαγμα?
Να προσπαθούμε να καταλάβουμε τη νοοτροπία των συνταξιδιωτών και να μην πηγαίνουμε μαζί τους αν δεν συμφωνούμε,γιατί καμια απο τις δυο πλευρές δεν θα περάσει καλα.Γιάυτό.......πιο καλή η μοναξιααααααα!!!! :haha::haha::haha:

XRISTOS71

Member
βρε σεις βγάζετε χολή για τις φίλες σας !!!!!! ντροπή σας
την παροιμια δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι την γνωρίζετε ??
μπορει και για σας καποιοι άλλοι να λένε τα ιδια η και χειρότερα

γενικά παντως σχεδόν λιγο απο ολα οσα εχουν αναφερθει μου εχουν συμβει και εμενα ..
γιαιυτο απο τότε εβαλα μυαλό και η επιλογή για τις καλοκαιρινες τουλαχιστον διακοπες μόνοι μας με τα παιδάκια μας !!!τελεια και παυλα

ας πουν και γονεις με παιδια εμπειριες απο διακοπες με άλλα ζευγαρια με παιδια ....εκει να δεις γλέντια

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
βρε σεις βγάζετε χολή για τις φίλες σας !!!!!! ντροπή σας
την παροιμια δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι την γνωρίζετε ??
μπορει και για σας καποιοι άλλοι να λένε τα ιδια η και χειρότερα

γενικά παντως σχεδόν λιγο απο ολα οσα εχουν αναφερθει μου εχουν συμβει και εμενα ..
γιαιυτο απο τότε εβαλα μυαλό και η επιλογή για τις καλοκαιρινες τουλαχιστον διακοπες μόνοι μας με τα παιδάκια μας !!!τελεια και παυλα

ας πουν και γονεις με παιδια εμπειριες απο διακοπες με άλλα ζευγαρια με παιδια ....εκει να δεις γλέντια
Χρηστο , για πες μας για εκεινη την φορα που πηγες στο Βολο για ενα γαμο.........

XRISTOS71

Member
Χρηστο , για πες μας για εκεινη την φορα που πηγες στο Βολο για ενα γαμο.........
για πότε μιλάς τότε που ησουν και εσυ μαζί ........:haha::haha: αρχιξόφλα

έγραψα πιο πάνω ''καλοκαιρινες διακοπες '' μόνοι μας
αλλα αυτο και άλλο ξόφλα ΠΣΚ με την παρέα ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom