Ιταλία Τι θα προτείνατε? Ταξιδι στην Ιταλια.

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Δίκιο έχουν οι τα παιδιά, 5 μέρες για Ρώμη, Φλωρεντία και 5 Τέρρε είναι απλά ακατόρθωτο. Μην παρασύρεσε να τα δεις όλα, θα ξαναπάς. Κι εφόσον είναι πρώτη φορά θα έχεις πολλά πράγματα να δεις. Αποφασίστε τι θέλετε, πόλη και μουσεία (Ρώμη), ή πόλη και εξοχή (Φλωρεντία-Τοσκάνη) ή θάλασσα 5 Τέρρε. Σκέψου ότι θα πάτε καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τις τιμές και τον τουρισμό.
Εμείς πριν 3 χρόνια πήγαμε 7 μέρες Φλωρεντία, έξοχή Τοσκάνης (όχι παντού εννοείται) και 5 Τέρρε, νοικιάσαμε αυτοκίνητο και μας βγήκε 2000 ευρώ για 2 άτομα όλα μέσα. Και τα ψώνια. Αλλά πήγαμε Οκτώβριο. Τα ξενοδοχεία στο 5 Τέρρε καλοκαίρι θα είναι πανάκριβα. Οπότε πρέπει πρώτα να κάνετε ένα πλάνο σταθερό και μετά να δείτε τί μπορέιτε να βάλετε μέσα. Π.χ. από Φλωρεντία έχει αρκετές πόλεις κοντά που αξίζει να δείτε (Λούκα, Σαν Τζιμινιάνο, χωριά Κιάντι). Αν πάτε και Ρώμη σκέψου και την απόσταση που θα πρέπει να καλύψετε. Δε θα ξυπνάτε τα χαράματα για να καλύπτετε τα χιλιόμετρα.
Ελπίζω να βοηθήσαμε λίγο, μη νομίζεις ότι σε μαλώνουμε και μην απογοητεύεσαι. Το θέμα είναι να περάσετε καλά χωρίς να "σκοτωθείτε" στο τρέξιμο. Έχει τόσα πολλά ωραία μέρη που ούτε σε 10 ταξίδια δεν εξαντλούνται.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
Εχετε ολοι πολυ δικιο ρε παιδια!! Με κατακλυζει ο ενθουσιασμος κ η αναγκη να τα δω ΟΛΑ! ΟΛΑ!! :clap: Ειμαι τοσο στερημενη απο τα ταξιδια που τοσο αγαπω... που καταλαβαινετε..
Το αυτοκινητο το ξεχναμε! Παει. Οσο για μουσεια.. δεν ειμαι αυτος ο ανθρωπος.. προτιμω να εξερευνω σοκακια..παραλιες, γκρεμνους..δαση..καταλαβαινετε τι εννοω!
Τη ρωμη την αναφερω επειδη εκει βρηκα φτηνα εισιτηρια! Οχι βεβαια οτι δε θελω να την δω.. αλλα να.. πιστευω οτι Φλωρεντια ειναι πιο ομορφα, απο φωτο του αγαπητου φιλου google!
Εχει τοσα ομορφα μερη.. που με τοσο ψαξιμο εχει γινει πουρες ο εγκεφαλος μου..
Σας ευχαριστω ειλικρινα ΟΛΟΥΣ!!

Εμείς πριν 3 χρόνια πήγαμε 7 μέρες Φλωρεντία, έξοχή Τοσκάνης (όχι παντού εννοείται) και 5 Τέρρε, νοικιάσαμε αυτοκίνητο και μας βγήκε 2000 ευρώ για 2 άτομα όλα μέσα
Ξεχασα να αναφερω οτι επαθα 3 απανωτα εγκεφαλικα κ 1 καρδιακο... ευτυχως τα ξεπερασα.. αλλα παραμιλαω ακομα.. " Οχι..Οχι..Οχι.."
 
Last edited by a moderator:

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Φλωρεντία είναι μεν όμορφα αλλά πως να στο πω..για να σου αρέσει ακόμα περισσότερο πρέπει να έχεις μια λατρεία ή ένα ενδιαφέρον για την τέχνη,για την αρχιτεκτονική,για την ιστορία,κλπ.Να επισκεφθείς τη γκαλερί Accademia,την Uffizi,κλπ..Αλλιώς μπορεί να σ'απογοητεύσει σαν.Άποψη μου.
Δεν τρελάθηκα,δεν λέω ωραία πόλη αλλά δεν μου φάνηκε να έχει κάτι το συγκλονιστικό.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.707
Άιντε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι να σε πείσουμε, κούκλα είναι η Φλωρεντία αλλά η Ρώμη είναι η αρχή των πάντων, μη μπεις σε μουσεία αφού δεν σου αρέσουν κάνε τις βόλτες σου και τις ρομαντσάδες σου, πήγαινε καμιά εκδρομή κοντινή θάλασσα ή βουνό και να δεις πως όποτε με το καλό πας Φλωρεντία θα νοσταλγείς την Ρώμη.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
Ενταξει... το πιασα.. κ οι 3 ψηφιζετε Ρωμη! Μη σας κουραζω παραπανω μ΄ αυτο!!
Μια ερωτησουλα ακομα :D...να περιμενω τρελη ζεστη? 40αρια? χειροτερα απο αθηνα, καλοκαιρι δε γινεται... γινεται?
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Ξεχασα να αναφερω οτι επαθα 3 απανωτα εγκεφαλικα κ 1 καρδιακο... ευτυχως τα ξεπερασα.. αλλα παραμιλαω ακομα.. " Οχι..Οχι..Οχι.."
Πολύ κακώς έπαθες τα εγκεφαλικά, διότι για (7 + 5) 12 μέρες στην Ιταλία (κι όχι μόνο εκεί αλλά γενικά για τέτοιο ταξίδι) τα 2000 ευρώ για 2 άτομα δεν είναι καθόλου πολλά. Ισα ίσα που μπορώ να πω πως είναι και αρκετά οικονομικά.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
emouli για το δικο μου το budget κ του φιλου μου, εννοω οτι ειναι απαγορευτικο!
Γενικα συμφωνω απολυτα οτι 1000€ το ατομο- 12 μερες ειναι απαραπανω απο αψογο!!
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.038
για (7 + 5) 12 μέρες στην Ιταλία (
Τα 2000 που ειπε η filippia ηταν για 7 μερες(οχι 7+5=12)...το cinque terre το εγραψε 5 Τερρε και σε μπερδεψε....
Παντως συννεφουλα και οι 2 πολεις ειναι ομορφες...η Φλωρεντια,βεβαια ειναι πιο μικρη.Σκεψου τη προταση που σου εκανα για 3+1 ...
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Όντως 7 ήταν οι μέρες. ;) Αλλά το κόστος κάθε ταξιδιού είναι σχετικό με το τι θέλει ο καθένας. Εγώ δε θεωρώ ότι ήταν πολλά, αλλά μέναμε σε κανονικά ξενοδοχεία (όχι χόστελ κλπ), τρώγαμε κάθε μέρα σε εστιατόριο, νοικιάσαμε αυτοκίνητο και κάναμε ψώνια. Οπότε το κόστος το καθορίζεις εσύ.
Από κει και πέρα για τον καιρό που ρώτησες νομίζω ότι 20 Ιουλίου θα έχει αρκετή ζέστη. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια αλλά στη Ρώμη ειδικά τέτοια εποχή λογικά θα είναι σαν την Αθήνα. Εμείς 15 Ιουλίου είχαμε πάει και χτυπούσε 40άρια. Φλωρεντία που είναι πιο βόρεια ίσως να είναι λίγο καλύτερα. Αλλά αυτό πρέπει να είσαι μάντης για να το ξέρεις. Πάντως ντάλα καλοκαίρι θα είναι, ζέστη θα έχει.
 

pink cloud

Member
Μηνύματα
71
Likes
13
Μα με τοση γκρινια που διαβασα για την ζεστη, λεω δε μπορει...η θερμοκρασια θα πρεπει να πηγαινει τουλαχιστον 55-60C... λες κ μεις δεν αλλαζουμε δερμα απ τη ζεστη εδω!
θελετε να σας πω την νεα μου σκεψη για τα μερη, να χτυπατε τα κεφαλια σας στον τοιχο, απο αυτα που διαβαζετε? Καλα ασε δε τη λεω... θα με βρισετε
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.529
Μηνύματα
899.335
Μέλη
39.248
Νεότερο μέλος
Georgetsn

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom