• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ταξίδι μόνος ή μόνη??

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπέρα,

θέλω τη βοήθειά σας. Έκλεισα αεροπορικά για ταξίδι Αβάνα κ Μαϊάμι 5 μέρες στο καθένα. Στο Μαϊάμι θα έχω παρέα. Στην Αβάνα καθόλου. Θα μείνω σε Χοστελ. Τι γίνεται τώρα. Έχω πανικοβληθεί με το θέμα της μοναξιάς. Σα χαρακτήρας είμαι πιο εσωστρεφής. Γιατί τα έκλεισα; Σαν πρόκληση του εαυτού μου να μπορέσω να επιβιώσω, να ωριμάσω να γεμίσω εμπειρίες και εικόνες και εμπνεύστηκα από την ομάδα SOLO Travellers στο facebook. Έχω και γνωστούς που έχουν ταξιδέψουν μόνοι. Εγώ ποτέ. Πάντα είχα παρέα. Είτε δικιά μου είτε με πρακτορείο. Έχω λίγο φρικάρει. Πολύ άγχος πολύ αγωνία. Δεν έχω μυαλό για να φάω. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα επιβιώσω εκεί σε 40 μέρες. Και το Μαιάμι πανάκριβο. Ξέρω δε μιλώ εγώ, αλλά οι φοβίες μου και οι ανασφάλειες μου. Βάλτε και τον κορονοιο. Καταρχήν στο διάστημα 14-19 Μαρτίου 2020 θα είναι κάποιος εκεί; Ψάχνω παρέα. Επίσης μήπως να τα ακυρώσω και να σώσω ότι μπορώ (έχω προσθέσει τη δυανατότηατ ακύρωσης λόγω ασθενείας). ίσως δεν είμαι ακόμα έτοιμος για Σολο. Ανμένω με μεγάλη αγωνία τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ.
https://www.travelstories.gr/community/threads/Διακοπές-μόνος-λίγο-πριν-το-3-μνημόνιο.52248/
Κάνοντας μιά αναδρομή στα μηνύματα σου βλέπω ότι και τότε (πάνω από 4 χρόνια)είχες παρόμοιες "ανησυχίες"και τις μοιράστηκες μαζί μας ζητώντας πάλι τη γνώμη μας.Αναρωτιέμαι αν τελικά σε βοήθησαν τότε οι όποιες απόψεις μας

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καλά όλα αυτά, αλλά δε μιλάς για μοναχικό ταξίδι, μιλάς για ταξίδι με παιδί. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το παιδί είναι ένας άλλος άνθρωπος, επομένως δεν ταξιδεύεις solo. Είναι ανήλικο και έχεις πολύ μεγαλύτερη ευθύνη από το να ταξίδευες μόνη, όμως δεν είσαι μόνη. Με το παιδί συζητάς άλλα πράγματα από αυτά που θα συζητούσες με έναν ενήλικα, τροποποιείς τις δραστηριότητες κλπ κλπ, αλλά έχεις συνταξιδιώτη, δεν είσαι solo. Πολλοί άνθρωποι διαχειρίζονται δημιουργικά το ταξιδιωτικό τους άγχος όταν έχουν να προγραμματίσουν ταξίδια με τα παιδιά τους, αλλά τους δυσκολεύει πολύ να το κάνουν όντας solo ταξιδιώτες.Καθένας είναι διαφορετικός. Από εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με το ότι αν κάποιος δει ότι δε μπορεί να αντεπεξέλθει, καλό είναι να ακούσει τον εαυτό του και τα όριά του και αν χρειαστεί να επιστρέψει (ή και να μην πάει καν).
Ως γυναίκα που ταξιδεύει συχνά μόνη αλλά και ως μητέρα που έχει επισκεφτεί πάνω από 10 χώρες με το παιδί της, από τότε που ήταν τεσσάρων ετών, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα.
Επιπλέον θα πω ότι τις φορές που έχω το παιδί μαζί μου νιώθω πάντα πιο δυνατή και σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά,καθώς είμαι μόνιμα σε εγρήγορση.
Είναι δύσκολο "ταξίδι μόνος/η με παιδί" αλλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό το ταξίδι ολομόναχος, αντιμέτωπος με τη σιωπή σου.

hitman47

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Παναμάς- Κόστα Ρίκα
https://www.travelstories.gr/community/threads/Διακοπές-μόνος-λίγο-πριν-το-3-μνημόνιο.52248/
Κάνοντας μιά αναδρομή στα μηνύματα σου βλέπω ότι και τότε (πάνω από 4 χρόνια)είχες παρόμοιες "ανησυχίες"και τις μοιράστηκες μαζί μας ζητώντας πάλι τη γνώμη μας.Αναρωτιέμαι αν τελικά σε βοήθησαν τότε οι όποιες απόψεις μας
Φοβομουν. Περασαν 3 χρόνια που πήγαινα πιο ασφαλή ταξίδια στην Ευρώπη. άσχημα δεν ήταν. Αλλά ήθελα παραπάνω. Πέρυσι το Νοέμβρη βρήκα τη δύναμη να βγω από την ασφάλεια μου και να πάω ένα τρομερό ταξίδι στον Νο1 προορισμό των ονείρων μου. Ταυλάνδη. Έστω με γκρουπ. Πέρασα τόσο όμορφα και γνώρισα τόσους ανθρώπους ταξίδευαν μόνοι ή είχαν κλείσει τα πακέτα χωρίς την ασφάλεια ενός πρακτορείου. Έκανα κάποια λαθάκια. Τα χα όλα έτοιμα και δεν σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να προετοιμαστώ καλύτερα για να στραγγίξω όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονταν. Είπα πως ήθελα να ξαναεπιστρέψω και να δω και άλλες χώρες τριγύρω όπως Βιετνάμ Καμπότζη. Προέκυψε η ευκαιρία με Μαιαμι. Είαπ να το συνδυάσω κ με Αβάνα. Αμφιταλαντεύτηκα πολύ. Τα έκλεισα. Με έπιασε άγχος. Το μοιράστηκα. έχω λάβει πάρα πολύ υποστήριξη από πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως που αγαπάνε τα ταξίδια κ με σπρώχνουν να ζήσω την εμπειρία τη ζωής μου. Με αυτό το συνδυασμό, ανάμεσα στα άλλα θα κάνω καμιά 15αριά πράγματα από τη λίστα μου. Στο κάτω κάτω 4-5 μέρες θα μαι μόνος Αβάνα. μαιάμι θα χω παρέα. Αλλά πραγματικά είμαι εντυπωσιασμένος από τη στήριξη και τη βοήθεια παγκοσμίως. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιώ πως δεν είναι τόσο δύσκολο και ακαρόρθωτο και τρελό αυτό που επιχειρώ και χιλιάδες άλλοι πριν από μένα το έχουν κάνει πολλές φορές. Ευχαριστώ.

tupacgr13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
@hitman47 Κοίταξε να δεις αγαπητέ. Αντιλαμβάνομαι το άγχος που έχεις μιας και είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύεις μόνος σου. Όλους αυτούς που βλέπεις να γράφουν εδώ ακομπλεξάριστα και άνετα, όλοι ξεκίνησαν από ένα πρώτο ταξίδι με παρόμοιο άγχος με το δικό σου(συμπεριλαμβάνεται ο γράφων). Την πρώτη φορά που ταξίδεψα μόνος μου μπορώ να σου πω ότι οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες. Κάτι που με βοηθάει εμένα πολύ προσωπικά, είναι να γεμίζω τις ημέρες μου με όσο πιο πολλά πράγματα και δραστηριότητες μπορώ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να ακυρώσεις αυτό το ταξίδι για αυτόν τον λόγο. Το μεγαλύτερο προτέρημα των ταξιδίων είναι ότι πάντοτε γυρνάμε διαφορετικοί άνθρωποι. Ένα από τα πρώτα μου μηνύματα σε αυτό το φόρουμ ήταν πως θα πάω από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά στις Βρυξέλλες. Αυτή την στιγμή αυτό το μήνυμα το θεωρώ κατά κάποιον τρόπο "αστείο". Αλλά υπήρξε μια πορεία μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Εν κατακλείδι, έχεις προγραμματίσει μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής σου και απλά δεν το ξέρεις ακόμα. Όταν ξυπνήσεις στο κρεβάτι σου την επομένη από την ημέρας της επιστροφής θα το καταλάβεις. Κάνε λοιπόν καλή προετοιμασία και καλά να περάσεις. Πηγαίνεις σε ένα μέρος που το 99% των μελών αυτού του φόρουμ έχει αναφέρει σε συζητήσεις σχετικά με ονειρεμένους προορισμούς.

hitman47

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Παναμάς- Κόστα Ρίκα
@hitman47 Κοίταξε να δεις αγαπητέ. Αντιλαμβάνομαι το άγχος που έχεις μιας και είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύεις μόνος σου. Όλους αυτούς που βλέπεις να γράφουν εδώ ακομπλεξάριστα και άνετα, όλοι ξεκίνησαν από ένα πρώτο ταξίδι με παρόμοιο άγχος με το δικό σου(συμπεριλαμβάνεται ο γράφων). Την πρώτη φορά που ταξίδεψα μόνος μου μπορώ να σου πω ότι οι πρώτες μέρες ήταν περίεργες. Κάτι που με βοηθάει εμένα πολύ προσωπικά, είναι να γεμίζω τις ημέρες μου με όσο πιο πολλά πράγματα και δραστηριότητες μπορώ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να ακυρώσεις αυτό το ταξίδι για αυτόν τον λόγο. Το μεγαλύτερο προτέρημα των ταξιδίων είναι ότι πάντοτε γυρνάμε διαφορετικοί άνθρωποι. Ένα από τα πρώτα μου μηνύματα σε αυτό το φόρουμ ήταν πως θα πάω από το αεροδρόμιο του Σαρλερουά στις Βρυξέλλες. Αυτή την στιγμή αυτό το μήνυμα το θεωρώ κατά κάποιον τρόπο "αστείο". Αλλά υπήρξε μια πορεία μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Εν κατακλείδι, έχεις προγραμματίσει μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες της ζωής σου και απλά δεν το ξέρεις ακόμα. Όταν ξυπνήσεις στο κρεβάτι σου την επομένη από την ημέρας της επιστροφής θα το καταλάβεις. Κάνε λοιπόν καλή προετοιμασία και καλά να περάσεις. Πηγαίνεις σε ένα μέρος που το 99% των μελών αυτού του φόρουμ έχει αναφέρει σε συζητήσεις σχετικά με ονειρεμένους προορισμούς.
Να σαι καλά φιλέ μου και σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά. Θα πάω και θα ζήσω την μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Τη φασάρα της ζωής μου όπως λέει και ένας φίλος. Ο συνδυασμός που έχω κάνει είναι πολύ δυνατός. Είναι όλα δρομολογημένα. Ακόμη πάντςω δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα το κάνω. Ακόμη τρέμω όταν αναπολώ τη στιγμή που πάτησα πληρωμή στα εισιτήρια. Από τότε ζω με ένα κοκτέηλ συναισθημάτων αγωνίας και ενθουσιασμού. Πολλες φορές το άγχος υπερτερεί. Αλλά όσο περνά ο καιρός συνηθίζω. Η καθημερινότητά μου καμιά με ρίχνει και θέλω αν τρυπώσω μέσα στο πάπλωμα και να μείνω εκεί. Χρειάζεται και κάποιες στιγμές αυτό, αλλά αυτό δεν είναι ζωή. Ζωή είναι να ξεπερνάς τα όριά σου, να κυνηγάς τα όνειρά σου, να εξελίσσεσαι καιν εμπνέεις και άλλους που φοβούνται να κυνηγήσουν τα δικά τους.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Στην Κούβα θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από το Βινιαλες. Είναι γεμάτο με backpackers, μικρό, πολύ πιο ειλικρινείς οι ντόπιοι και πολύ πιο εύκολο να γνωρίσεις άλλους ταξιδιώτες. Πες στο σπίτι που θα μείνεις το πρώτο βράδυ να σου κλείσει μεταφορικά για Βινιαλες. Η Αβάνα μπορεί να σου πέσει λίγο heavy ως άπειρος τα solo.

hitman47

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ταξίδι-Όνειρο
Παναμάς- Κόστα Ρίκα
Στην Κούβα θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από το Βινιαλες. Είναι γεμάτο με backpackers, μικρό, πολύ πιο ειλικρινείς οι ντόπιοι και πολύ πιο εύκολο να γνωρίσεις άλλους ταξιδιώτες. Πες στο σπίτι που θα μείνεις το πρώτο βράδυ να σου κλείσει μεταφορικά για Βινιαλες. Η Αβάνα μπορεί να σου πέσει λίγο heavy ως άπειρος τα solo.
Πάνω σε αυτό έκλεισα διαμονή σε ένα πολύ ωραίο χοστελ όπου ελπίζω να γνωρίσω κόσμο. Στα σχόλια από κάτω αρκετοί σολο που το επέλεξαν γνωρισαν άλλους. Επίσης μέσω φεης, σελίδα solo travellers, γνώρισα ένα κουβανό που είναι πρόθυμος να με εξυπηρετήσει με τις μετακινήσεις μου και με βοηθά σε ότ ιαπορία έχω. όχι δωρεάν αλλά στην αρχή χρειάζομαι κάθε βοήθεια. Τώρα θα μέινω κούβα 5 μέρες. Η πρώτη καίγεται γιατί φτάνω το βράδυ. Θέλω άλλες 2 αβάνα σίγουρα. Για το βαραδερο δεν ε΄χω ακούσει τα καλύτερα. Διαφημίζεται από τις καλύτερες παραλίες της καραιβικης αλλά δεν έχει να κάνεις πολλά, είναι όλο ξενοδοχεία. Το τρινιδαδ ειναι πολύ καλό. όλα δεν μπορω να τα κανω κ μονος θα ναι πανακριβα. πρέπει να επιλέξω. η τρινιδαδ η την εκδρομη στο βαραδερο με το καταμαραν που πάει στο καγιο μπανκο κ κολυμπας με τα δελφινια. Ο κουβανός προτείνει 3 μερες αβανα, 1 μονοημερη βαραδερο και 1 μονοημερη βινιαλες. Τι λετε;

LikeNoOther

Member
Επόμενο Ταξίδι
Προς αναζήτηση...
Ταξίδι-Όνειρο
Βόρεια Κορέα
Ναι πολλές φορές και προσωπική άποψη είναι καλύτερα έτσι. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχω περάσει πολύ ωραία και με παρέα.

GeoRa7

New Member
Καλησπέρα στο φόρουμ. Εδώ και αρκετό καιρό έχοντας μια καλή δουλειά έχω αποφασίσει ότι θέλω να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και γενικά να ξεκινήσω να εξερευνώ χώρες . Είχα κλείσει με ένα πολύ γνωστό ταξιδιωτικό το γύρο της Αυστρίας κτλπ ωστόσο άλλαξα γνώμη κυρίως λόγω ενός συμβάντος προσωπικού αλλά και λόγω κόστους. Θέλω λοιπόν να δω τι επιλογές μπορώ να έχω για ταξίδι μόνος. Δυστυχώς δεν έχω παρέες που να ενδιαφέρονται και επίσης με το προσανατολισμό και την οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων δεν είμαι πολύ καλός και έχω ένα άγχος. Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάω σε μια χώρα / πόλη που μπορείς πχ να την γυρίσεις εύκολα με τα πόδια σε 2_3 μέρες. Είδα και γοητευτικα πολύ πχ από τη Genoa Ιταλία. Έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο?και αν υπάρχει πρόταση θα ήθελα κάποια tips ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα στο φόρουμ. Εδώ και αρκετό καιρό έχοντας μια καλή δουλειά έχω αποφασίσει ότι θέλω να κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό και γενικά να ξεκινήσω να εξερευνώ χώρες . Είχα κλείσει με ένα πολύ γνωστό ταξιδιωτικό το γύρο της Αυστρίας κτλπ ωστόσο άλλαξα γνώμη κυρίως λόγω ενός συμβάντος προσωπικού αλλά και λόγω κόστους. Θέλω λοιπόν να δω τι επιλογές μπορώ να έχω για ταξίδι μόνος. Δυστυχώς δεν έχω παρέες που να ενδιαφέρονται και επίσης με το προσανατολισμό και την οργάνωση τέτοιων δραστηριοτήτων δεν είμαι πολύ καλός και έχω ένα άγχος. Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάω σε μια χώρα / πόλη που μπορείς πχ να την γυρίσεις εύκολα με τα πόδια σε 2_3 μέρες. Είδα και γοητευτικα πολύ πχ από τη Genoa Ιταλία. Έχετε να προτείνετε κάτι αντίστοιχο?και αν υπάρχει πρόταση θα ήθελα κάποια tips ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι!
Για τον προγραμματισμό θα βρεις εδώ όσες πληροφορίες και στήριξη χρειάζεσαι. Για τον προορισμό μάλλον θα πρέπει να αναφέρεις περισσότερα στοιχεία: τι σε ενδιαφέρει, τι προϋπολογισμό έχεις, πόσες μέρες, ποια εποχή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.000
Μέλη
39.712
Νεότερο μέλος
Teo46

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom