hitman47
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βιετνάμ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Παναμάς- Κόστα Ρίκα
Ποσο τελειο. Η αληθεια ειναι οτι αφορμη αυτο το ταξιδι ειναι οτι θα εχω παρεα στο Μαιάμι. Και λέω δεν περνάω και από Αβάνα μια βόλτα που ναι δίπλα. 5 μέρες πρέπει να τη παλέψω. Η πρωτη μέρα θα φυγει αμέσως γιατι φτάνω βράδυ και θα μαι κομμάτια. Ε 4 μέρες πρέπει να τη παλέψω. Μου δίνεις θάρρος. Η αρχική μου σκέψη είναι ότι για σολο ταξίδι βολεύουν ζεστές χώρες. Σε κρύες ευωπαικές όσο πολιτισμένες και να είναι μόλις βραδιάσει με το κρύο που υπάρχει άντε να βρεις το κουράγιο να κυκλοφορήσεις έξω μόνος.Μιας και πρόσφατα πήγα στην Κούβα, να προσθέσω με τη σειρά μου κι εγώ κάποιες σκέψεις που μπορεί να βοηθήσουν. Αρχικά στην Κούβα ταξιδεύουν πολλοί solo και συνήθως οι solo ταξιδευτές είναι εξωστρεφείς οπότε οι γνωριμίες είναι σίγουρες. Οι δε ντόπιοι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν κάποιον είτε που έχει ανάγκη είτε που απλά θέλει να κάνει κάτι και δεν ξέρει τον τρόπο. Όμως δεν είμαι σίγουρη ότι είναι μια επιλογή για να ξεκινήσει κάποιος που δεν γνωρίζει αν του πάει το solo ταξίδι. Είναι όλα τόσο διαφορετικά και δεν πάνε συνήθως τα πράγματα όπως τα έχεις αρχικά προγραμματίσει, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει άγχος σε κάποιον ήδη αγχωμένο.
Προσωπικά έχω κάνει αρκετά ταξίδια μόνη μου είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση και ως εσωστρεφής που είμαι πρέπει να πω ότι δεν κοινωνικοποιήθηκα ιδιαίτερα. Όσο και να βγούμε από το comfort zone μας άλλοι άνθρωποι δεν θα γίνουμε. Συνήθως όμως οι εσωστρεφείς περνάμε και πολύ καλά μόνοι μας και τα solo ταξίδια είναι ευκαιρία να κάνεις όλα αυτά που θες εσύ πραγματικά γιατί με παρέα αναγκαστικά παίζουν και συμβιβασμοί. Οπότε τα απόλαυσα όλες τις φορές.
Τέλος όπως λέμε με τη συνταξιδιώτισα φίλη μου πρέπει να περνάμε τις πίστες μία-μία τη φορά. Κι εμείς θέλαμε να ταξιδέψουμε σε χώρες εκτός Ευρώπης μόνες μας και φοβόμασταν επειδή είμαστε δύο γυναίκες. Ξεκινήσαμε λοιπόν πέρσι με την Ιορδανία και αφού περάσαμε τέλεια κανονίσαμε φέτος την Κούβα.
Αν το αποφασίσεις καλά να περάσεις, να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει λόγος άγχους στην Κούβα, οι ίδιοι δεν έχουν τη λέξη στο λεξιλόγιό τους..Κ μόνο να πιάσεις ένα παγκάκι και να τους χαζεύεις δεν παίζει να βαρεθείς...