panpan
Member
Και να συνεχίσεις να μεταφέρεις ότι θυμάσαι. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες.Αχνές ιδέες στο πίσω μέρος του μυαλού μου μεταφέρω. Μη σταθούμε καθόλου εκεί...
Και να συνεχίσεις να μεταφέρεις ότι θυμάσαι. Τα άλλα είναι λεπτομέρειες.Αχνές ιδέες στο πίσω μέρος του μυαλού μου μεταφέρω. Μη σταθούμε καθόλου εκεί...
Ίσως να ήταν τόσα για ένα φρέσκο εργαζόμενο. Θυμάμαι με σιγουριά ότι το 1986 το όριο φτώχιας ήταν στις 200.000 δραχμές, περίπου όσα έπαιρνε ο πατέρας μου που τότε ήταν κοντά στην σύνταξη.Ωραία η ιστορία σου. Φαίνεσαι από μικρός ότι μπορούσες να ξεπερνάς δύσκολες καταστάσεις.
Δε θυμάσαι καλά τα οικονομικά της εποχής εκείνης. Εκείνη την περίοδο έψαχνα για δουλειά και ζητούσα μισθό 60.000 δραχμές. Άρα το κόστος ήταν πάνω από 4 μισθούς. Λογικό, για 3 εβδομάδες στην Αγγλία.
Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι μπερδεύεις, το 1986 το μάρκο ήταν πάνω κάτω στις 60 δραχμές και το δολάριο στις 120-130, ένας φοιτητής με 50.000 δρχ περνούσε μια χαρά (χωρίς τα δίδακτρα αλλά όλα τα άλλα μέσα) πως μπορεί το όριο φτώχιας να ήταν στις 200.000?Ίσως να ήταν τόσα για ένα φρέσκο εργαζόμενο. Θυμάμαι με σιγουριά ότι το 1986 το όριο φτώχιας ήταν στις 200.000 δραχμές, περίπου όσα έπαιρνε ο πατέρας μου που τότε ήταν κοντά στην σύνταξη.
Σίγουρα ο πατέρας μου τόσα έπαιρνε. Και η οικογένεια μου δεν ήταν με στα όρια της ένδιας αλλά πάντως δεν ήταν πλούσια. Θυμάμαι δε καθαρά πόσο πραγματικά μεγάλη εντύπωση μου είχε κάνει το όριο των 200.00 δραχμών που μου φαινόταν μεγάλο ποσό. Το συζητούσα δε με μια παρέα σαφώς ευκατάστατων φίλων που δήλωναν πως οι οικογένειές τους δεν θα μπορούσαν να ζήσουν με τόσα.Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι μπερδεύεις, το 1986 το μάρκο ήταν πάνω κάτω στις 60 δραχμές και το δολάριο στις 120-130, ένας φοιτητής με 50.000 δρχ περνούσε μια χαρά (χωρίς τα δίδακτρα αλλά όλα τα άλλα μέσα) πως μπορεί το όριο φτώχιας να ήταν στις 200.000?
Θυμάσαι λάθος. 12 χρόνια μετά το 1998 ο βασικός μισθός ήταν σε ευρώ 505 ή 172.000 δραχμέςΊσως να ήταν τόσα για ένα φρέσκο εργαζόμενο. Θυμάμαι με σιγουριά ότι το 1986 το όριο φτώχιας ήταν στις 200.000 δραχμές, περίπου όσα έπαιρνε ο πατέρας μου που τότε ήταν κοντά στην σύνταξη.
Δεν μίλησα ποτέ για κατώτατο μισθό.Θυμάσαι λάθος. 12 χρόνια μετά το 1998 ο βασικός μισθός ήταν σε ευρώ 505 ή 172.000 δραχμές
Κατώτατος μισθός στην Ελλάδα - Βικιπαίδεια
Μάλλον έπρεπε να έλεγα ότι ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας και μόνο εκεί πρέπει να εστιάσουμε.Μη σταθούμε καθόλου εκεί...
Θυμάμαι επίσης πως το ‘87 έπαιρνα ως συμβασιούχος 75.000 δρχ.Πάντως είναι σκληρό να ανακαλύπτεις ότι πέρασες όλη σου τη φοιτητική ζωή, 6 χρόνια για μένα, 4 φορές κάτω από τα όρια της φτώχιας, απορώ πως επιβίωσα και δεν με μάζεψε κανένα ίδρυμα!!!
Άλλο αυτό δεν θέλαμε να σε χαλάσουμε το θέμα, πάντως καλύτερα σε εκείνες τις εποχές να υπολογίζεις τα έξοδα σε τοπικό νόμισμα, στη δική σου περίπτωση λίρα, γιατί φαίνεται ότι με τις δρχ τα έχουμε μπερδέψει.Μάλλον έπρεπε να έλεγα ότι ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας και μόνο εκεί πρέπει να εστιάσουμε.
AχαχαχχαχαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχαχαΜάλλον έπρεπε να έλεγα ότι ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας και μόνο εκεί πρέπει να εστιάσουμε.