Συζήτηση για το νέο κοροναϊο

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

AntRo

Member
Μηνύματα
1.298
Likes
2.041
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Παρέθεσα αριθμό κρουσμάτων απ' το πλουσιότερο κράτος της Ευρώπης και απ' το κράτος που βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ευρώπης. Aν θες μεγαλύτερα κράτη και η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ήδη πατήσει τα 800 και 950. Εσύ αν θες για τους δικούς σου λόγους, πολιτικούς, προσωπικούς κτλ να θες να παρουσιάσεις ότι η Ελλάδα είναι σε δυσχερέστερη θέση βάσει αριθμού κρουσμάτων προς πληθυσμό, ε δεν είμαστε. Εκτός κι αν δεν ξέρεις να κάνεις διαίρεση.

Γιατι ειναι ευρεως γνωστο οτι αυτες οι δυο χωρες που ανεφερες εχουν και το μεγαλυτερο τουρισμο!!

Ναι κατεβαινω για πολιτικος.. Συγνωμη που το λεω εκ των υστερων...Θα με στηριξεις;;

Το οτι βαζουμε πλωρη εσυ το ερμηνευσες σαν δυσχερεστερη θεση.
Εγω δεν ξερω διαιρεση. Ειμαι απο χωριο και μας προμηθευαν μονο χαρτι και μολυβι στα νιατα μου. Εσυ γιατι δεν ξερεις να διαβαζεις ομως;;
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.056
Likes
7.817
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Παιρνω ποπ κορν... Τα μεγαλα μετρα της κυβερνησης θα παρουν φωτια!

Η Αεροπορικη γιατι γραφει για προστιμα και απαγορευσεις απο τοσα κρατη ενω το σαιτ μονο για τα Εμιρατα;; (Για Ταυλανδη παντα αυτο)
Τους περιορισμούς της Ταϋλάνδης τους είχα ανεβάσει καναδυό μέρες πριν - δε θυμάμαι ακριβώς πότε. Αν έχεις υπομονή ψάξε τα προηγούμενα μηνύματα και θα τους βρεις.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.782
Likes
17.783
Μιλαμε για καθυστεριση η ουσιαστικο περιορισμο; Πιστευω οτι χωρις τα μετρα τα κρουσματα δεν θα ηταν 5-15% αλλα 50%.

Ο σουλτανος ειναι ενας δικτατορας και εχει μια φιλοσοφια σε στυλ Β.Κορεας. Οι δικοι του ειναι ανωτεροι απο τον υπολοιπο κοσμο στα παντα. Τα γνωστα, δεν υπαρχουν ομοφιλοφιλοι, δεν εχουν ασθενεις κλπ
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη ληφθούν μέτρα..με τα μέτρα που λαβάνονται και που θα ληφθούν θα περιοριστεί εκει που λένε.. αλλά αυτό ειναι μια εκτιμηση.. οι Κινέζοι που ειναι πειθαρχημένοι υπακούν και ήδη έχει ελαττωθεί ο ρυθμός αλλά εδώ θα είναι το ίδιο;; μάλλον όχι..

ο Σουλτάνος τον έχει μασήσει τον ιό και έφτυσε και το κουκούτσι.. ούτε ενας .. με τετοια θα ασχολείται;; εχει πιο σοβαρά γεωπολιτικά θέματα να διεκπεραιώσει..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.036
Likes
12.189
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
To 24o κρουσμα του Ισραηλ ταξιδεψε στις 27 Φεβρουαριου με το αεροπλανο που ταξιδεψε και το γκρουπ απο Ηλεια-Αχαια και μεχρι τις 3 Μαρτιου οπου γυρισε στην πατριδα του κυκλοφορουσε στην Ελλαδα.

https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENC...rus-Netanyahu-rolls-out-five-part-plan-620116
Λογικα κολλησε απο το γκρουπ. Αν το ιδιο (κρουσμα) με τη σειρα του κολλησε καποιον στην Ελλαδα, αυτο το λεμε αντιδανειο;
 
Last edited:

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Ολλανδία παιδιά. Το μόνο κράτος με ψύχραιμη αντιμετώπιση (ως τώρα). Δεν έχουν ακυρώσει τίποτα, στη Χάγη κάνουν Μαραθώνιο αύριο. Έχουν πάρει αποφάση οτι ο ιος θα εξαπλωθει, και θα ζησουν μ αυτο απ το να κανουν ανω κατω τη ζωη τους. Και κινουνται στη λογικη "ο καθενας υπευθυνος για τον εαυτο του", εν ολιγοις αμα φοβασαι κανε ο,τι θες, δε θα παραλυσουμε τη χωρα μας ομως ως κρατος.

Τελειως κυνικα, συγκεκριμενες ομαδες κινδυνευουν απ τον κορονοϊό, αυτές που κινδυνεύουν από κάθε είδους εξαρση ασθενειας, γριπης κλπ. Καποιοι απ αυτους θα πεθανουνε. Απλα θα γινουν πρωτοσελιδα επειδη ο κορονοϊός έιναι κάτι καινούριο. Οι Ολλανδοί ως κυνικοί θεωρουν οτι θα εχουν πολυ μεγαλυτερη ζημια στα παντα αν αντιδρουσαν οπως οι Ιταλοι.

Βεβαια δεν ειναι μονο θεμα κρατους, ειναι και λαου. Φιλος μου πρωτοετης ειδικευομενος νευροχειρουργος στο νοσοκομειο του Ριου στην Πατρα μου λεει πως ξερει οτι 90% θα κολλησει δουλευοντας εκει, δε θα παθει τιποτα γιατι 25 χρονων παιδι ειναι χωρις ιστορικο ασθενειων και οτι για την μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου ετσι θα ειναι. Επισης μαθαινω οτι περνα τη μιση του ωρα πλεον να διωχνει κοσμο απ το νοσοκομειο που συρρει ο καθενας που φτερνιζεται ή εχει δεκατα πυρετου και τρεχει πανικοβλητος να δει αν εχει κορονοϊο. Οτι το παραϊατρικο προσωπικο (νοσηλευτες, τραυματιοφορεις, καθαριστριες, γραμματεις) ετρεξε να ζητησει 2 βδομαδες αδεια μυριζοντας ευκαιρια - και καλα για καραντινα. Οτι ηδη οι γιατροι εχουν να κανουν και με συγγενεις που επιμενουν οτι δικος τους πρεπει να μεινει στο νοσοκομειο και απειλουνε οτι αν γινει κατι "ειστε υπευθυνοι" - οπως ειχα προβλεψει στον 1ο νεκρο η οικογενεια θα προσλαβει τον Κουγια να κανει μηνυσεις στο κρατος, στο νοσοκομειο κλπ. Ελλαδαρα αθανατη.

Οι Ιταλοι ιδιοι με μας ειναι μη νομιζετε. Θελουν να βαλουν σε καραντινα ολη τη Λομβαρδια, το Βενετο και ποσες αλλες περιοχες τωρα και γινεται συνωστισμος στα τρενα Μιλανο-Ρωμη αυτη τη στιγμη απο κοσμο που τρεχει να φυγει.

Αν κανουμε ετσι με εναν ιο που ουτε φονικος ειναι ουτε χτυπα σοβαρα μεγαλη μεριδα του πληθυσμου, τι θα καναμε αν υπαρξει στο μελλον επιδημια καποιου ιου που οντως σκοτωνει ή κανει ζημια σε οποιον κολλησει ; Θα βγαιναμε με καραμπινες να ληστεψουμε σουπερμαρκετ και θα κλειδωνομασταν 6 μηνες σπιτι μας ; Ημαρτον καπου.
 

Kostass

Member
Μηνύματα
218
Likes
378
Καλά εσύ όταν έρθεις στην Ελλάδα, ρίξε στη βαλίτσα και 10 ρολά χαρτί υγείας γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
Προς το παρόν πάντως εμείς μόνο τα απολυμαντικά στοκάραμε.
Εξάλλου οι Έλληνες έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις τούρκικες τουαλέτες και το σχετικό σκούπισμα που συνηθιζόταν πριν λίγες δεκαετίες...
Δεν μασάμε με πιθανές ελλείψεις χαρτιού υγείας...
υπάρχουν και τα πλατανόφυλλα αλλα κι αυτά είναι σε έλλειψη τωρα ελεω χειμώνα.
 

orck

Member
Μηνύματα
662
Likes
1.011
Ολλανδια αδερφε μου. Η αναπτυξη μας να πηγαινει καλα και ας ψοφησουν οσοι θελουν, δικο τους θεμα, επιλογη τους ειναι, εαν θελουν ας μην ψοφαγαν. Και οποιος εχει λεφτα ας νοσηλευτει.
Οι ασφαλιστικες εισφορες δεν φτανουν για ολους να νοσηλευτουν. Μην ειμαστε και απληστοι.
Να μην πληγει ο τουρισμος μας πανω απο ολα, ο υπερτατος σκοπος της ζωης ειναι να μαζευψουμε οσα περισσοτερα χαρτακια με νουμερα μπορουμε, σαν την μονοπολη.
Το επιασα το κλιμα της δημοσιευσης σου;
 

damasta

Member
Μηνύματα
196
Likes
400
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
παρακολουθω απο το ξεκινημα της αυτη την συζητηση, καθως και τα οσα λεγονται και συμβαινουν γυρω μου-μας
αυτο που διαφοροποιει τον συγκεκριμενο ιο απο τους προηγουμενους ειναι η ταχυτητα με τον οποιο μεταδιδεται και μεταλλασεται.
αυτη του η ιδιοτητα δημιουργει εντονες πιθανοτητες πανδημιας(ταυτοχρονη αναγκη νοσηλειας μεγαλου πληθους σοβαρα ασθενων)
εαν συνδυαστει και με την παντελη ελλειψη αντιστοιχου φαρμακου(π.χ. για την γριπη υπαρχει το tamiflu)τοτε ευκολα μπορεις να πιστεψεις οτι ερχεται μεχρι και το τελος του κοσμου.
βεβαια η διαπιστωση οτι μοιραια καταληξη εχει για ανθρωπους με καταπονημενο ανοσοποιητικο(ηλικιωμενους,χρονια νοσουντες κ.λ.π) ειναι καθησυχαστικη εν μερη.

εχοντας ολα αυτα στο μυαλο μου ανυσηχω για τους αγαπημενους μου, κυριως γιαυτους που ανηκουν στις ομαδες υψηλου κινδυνου .
ψαχνω να βρω τροπους ωστε η καθημερινοτητα και οι αναγκες της να αποτελουν οσο το δυνατον μικροτερη απειλη για εκεινους.
και ειλικρινα τα εχω βρει σκουρα
συνηθειες ετων πρεπει να αλλαξουν αμεσα,ενω δεν κρυβω οτι καθημερινα παλευω ωστε να παραμεινω ψυχραιμη.......
 

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
970
Ολλανδια αδερφε μου. Η αναπτυξη μας να πηγαινει καλα και ας ψοφησουν οσοι θελουν, δικο τους θεμα, επιλογη τους ειναι, εαν θελουν ας μην ψοφαγαν. Και οποιος εχει λεφτα ας νοσηλευτει.
Οι ασφαλιστικες εισφορες δεν φτανουν για ολους να νοσηλευτουν. Μην ειμαστε και απληστοι.
Να μην πληγει ο τουρισμος μας πανω απο ολα, ο υπερτατος σκοπος της ζωης ειναι να μαζευψουμε οσα περισσοτερα χαρτακια με νουμερα μπορουμε, σαν την μονοπολη.
Το επιασα το κλιμα της δημοσιευσης σου;
Καθολου. Το κλιμα της δημοσιευσης μου αφορα την αγαπη μας (ως λαο αλλα και κρατος) για τον πανικο, την υπερβολη και το παραφουσκωμα της καθε καταστασης. Η Ολλανδια δεν ειναι ΗΠΑ, δεν ξερω τι εννοεις με το "οποιος εχει λεφτα ας νοσηλευτει", η γραμμη ειναι να νοσηλευτουν αυτοι που εχουν αναγκη νοσηλειας, οχι οσοι εχουν συναχι και 37.8 πυρετο. Δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν τα λεφτα με αυτο.

Ως προς το "δικο τους θεμα ειναι" αυτο που μεσες γραμμες πιστευουν ειναι οτι δε θα σου απαγορευσει το κρατος να πας στο γηπεδο, στο θεατρο, στο τρενο κλπ. Ξερεις τον κινδυνο, δεν θα σε κλειδωσουμε σπιτι με το ζορι. Αλλωστε και ειναι και λιγο υποκριτικο μιας που οποιος δουλευει παει στη δουλεια του, αρα και σε κτηριο με κοσμο μπαινει, επιφανειες αγγιζει, πολλοι χρησιμοποιουν μεσα μαζικης μεταφορας κλπ. Αν δεν κανουμε shut down ολο το κρατος δηλαδη 100% ασφαλης δεν θα εισαι. Τωρα το κατα ποσο θες να "ρισκαρεις" με το να πηγαινεις σε μαζωξεις πληθος σου λενε οτι δε θα στο πουμε εμεις, μπορεις να το αποφασισεις μονος σου.
 

Andreas K

Member
Μηνύματα
37
Likes
135
Καθολου. Το κλιμα της δημοσιευσης μου αφορα την αγαπη μας (ως λαο αλλα και κρατος) για τον πανικο, την υπερβολη και το παραφουσκωμα της καθε καταστασης.
Δεν νομιζω πως εχουμε δειξει πανικο ή υπερβολη στην διαχειριση της καταστασης. Μενω Αθηνα, κινουμαι καθημερινα στον Πειραια και δεν εχω δει ουτε εναν με μασκα. Δεν εχω βρεθει σε αεροδρομια αλλα θελω να μεταφερω την κατασταση στους κοινους χωρους. Ας σταματησουμε να πιστευουμε οτι οι Ελληνες ειμαστε διαφορετικοι σε ψιλο υποτιμητικο τροπο. Μπορει στην Ολλανδια να το εχουν παρει πιο χαλαρα αλλα σιγουρα υπαρχουν και χωρες - με αντιστοιχα κρουσματα - που εχουν λαβει περισσοτερα μετρα απο εμας. Μια χαρα το διαχειριζομαστε. Ουτε "υπερβολη" βλεπω ουτε "παραφουσκωμα".
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.863
Likes
7.095
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Δεν νομιζω πως εχουμε δειξει πανικο ή υπερβολη στην διαχειριση της καταστασης. Μενω Αθηνα, κινουμαι καθημερινα στον Πειραια και δεν εχω δει ουτε εναν με μασκα. Δεν εχω βρεθει σε αεροδρομια αλλα θελω να μεταφερω την κατασταση στους κοινους χωρους. Ας σταματησουμε να πιστευουμε οτι οι Ελληνες ειμαστε διαφορετικοι σε ψιλο υποτιμητικο τροπο. Μπορει στην Ολλανδια να το εχουν παρει πιο χαλαρα αλλα σιγουρα υπαρχουν και χωρες - με αντιστοιχα κρουσματα - που εχουν λαβει περισσοτερα μετρα απο εμας. Μια χαρα το διαχειριζομαστε. Ουτε "υπερβολη" βλεπω ουτε "παραφουσκωμα".
Εγώ πάλι βλέπω αρκετές μάσκες στο μετρό και στο αεροδρόμιο επίσης. Καθώς και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ. Αν με ρωτάς, υπερβολή το θεωρώ.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.539
Μηνύματα
900.003
Μέλη
39.267
Νεότερο μέλος
Simmons Robert

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom