• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το Μακεδονικό

Borealis

Member
Προς αναμονή λοιπόν οδοιπορικού-ταξιδιού στη Θεσπρωτία! είναι κανένας εύκαιρος?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
1. Η γλωσσα ειναι ενα στοιχειο, αλλα δεν ειναι κυριο, αλλιως οι Ιρλανδοι δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με τους Εγγλεζους και δε θα ειχαμε ακουσει για IRA. Ομως παρολο που μιλανε την ιδια γλωσσα, αν τολμησεις να αποκαλεσεις κανενα ιρλανδο αγγλο και σε ακουσει την εβαψες.
Αν θεωρείς ότι οι Ιρλανδοί και οι Άγγλοι μιλάνε την ίδια γλώσσα, πρέπει οπωσδήποτε να πας μια βόλτα από το Δουβλίνο... 10 λεπτά αρκούν για να καταρριφθεί ο μύθος.

ΥΓ: Διάβασα 3 σελίδες νέων post μονοκοπανιά, με το που επέστρεψα από ταξίδι. Τα καλύτερα έχασα πάλι. Συνεχίστε, κι αν μπορέσω θα παρέμβω αύριο...

Donnie darko

Banned
Καταρχην δεν σχολιασες το αποσπασμα απο την πρωτη εκδοση του εργου του Στρατη Μυριβιλη "Η ζωη εν ταφω", ουτε γιατι χαθηκε στη συνεχεια.
Για τα τρια κυρια στοιχεια που απαρτιζουν ενα εθνος εχω να παρατηρησω τα εξης:
1. Η γλωσσα ειναι ενα στοιχειο, αλλα δεν ειναι κυριο, αλλιως οι Ιρλανδοι δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με τους Εγγλεζους και δε θα ειχαμε ακουσει για IRA. Ομως παρολο που μιλανε την ιδια γλωσσα, αν τολμησεις να αποκαλεσεις κανενα ιρλανδο αγγλο και σε ακουσει την εβαψες.
2. Κοινη ιστορια. Στην ιδια περιοχη ζουσαν επι αιωνες κοινη ιστορια θα ειχαν: σφαγες απο τουρκους, παιδομαζωματα κλπ. Απλως κανεις ιστορικος ακομη δεν την κατεγραψε ακομη, οπως εκανε σε εμας ο Παπαρηγοπουλος. Θεμα χρονου ειναι για το καθε wanabe εθνος να τον αποκτησει, κατι θα παραξει το εκει πανεπιστημιο για να ανακαλυψει εχθρους, ηρωες και προδοτες. Ειναι γνωστο αλλωστε οτι ενας απο τους ρολους -αν οχι ο κυριος ρολος της ιστοριας- ειναι ο ιδεολογικος.
3. Εδω λιγο πολυ ολοι οι βαλκανιοι εχουμε κοινα εθιμα, μουσικες, φαγητα, στοιχεια υλικου πολιτισμου κλπ. Οι σκοπιανοι δε θα βρουν στοιχεια κοινα μεταξυ τους; Η μηπως πρεπει να βρουν διαφοροποιητικα στοιχεια απο εμας τους υπολοιπους; Και απο αυτα θα βρουν! Ως ανθρωπινο γενος εχουμε αναπτυξει σε αφανταστο βαθμο την ικανοτητα μας να βρισκουμε αυτα που μας χωριζουν.
4. Αν θυμαμαι καλα στα μαθηματα ιστοριας που ειχα διδαχθει στο σχολειο προσθεταν ως επιπλεον στοιχεια τα οποια υποβοηθουν να διαγνωσουμε αν υπαρχει εθνος η οχι και την θρησκεια (με ερωτηματικο φυσικα, η περιπτωση για παραδειγμα της γερμανιας με τους γερμανους καθολικους και τους γερμανους προτεσταντες τους χαλαγε λιγο το θεμα) και κυριως την κοινη αισθηση της φυλετικης αυτης ομαδας οτι αυτη συναπαρτιζει ενα εθνος. Κατι σαν -αν το εχω αντιληφθει ορθα- "εθνος ειστε, αν νιωθετε εθνος". Και τα δυο κριτηρια τα πληρουν: Οι σκοπιανοι αντεδρασαν καταρχην στην θρησκευτικη πολιτικη της βουλγαρικης εξαρχειας και προτιμησαν να παραμεινουν στο Πατριαρχειο. Και οι ιδιοι ουτως η αλλως θεωρουν εαυτους ως ενα εθνος.
6. Απο την αλλη μερια διαφορα ενιαια εθνη διασπωνται- λογω συγκεκριμενων ιστορικων συνθηκων και με τεχνητο τροπο σε μικροτερα. Κρατουν ως συνδετικο μια απωτερη κοινη καταγωγη, αλλα δεν νιωθουν πια ενωμενοι. Βλ αραβικα κρατη. Για να μπορεσουν να ελαγξουν οι Βρετανοι τον αραβικο εθνικισμο, διεσπασαν τους Αραβες σε μικροτερα κρατη με συνεπεια να διαφερει σημερα εξαιρετικα πολυ ο Μαροκινος, απο τον Σαουδαραβα η απο τον Αιγυπτιο, η απο τον Συριο, η τον Λιβανεζο. Μπορει αυριο μεθαυριο οι ιστορικες συνθηκες να τους ενωσουν ξανα, αλλα προς ωρας ο Λιβανεζος δεν εχει και μεγαλη σχεση με τον σαουδαραβα.
5. Το οτι δεν καταφεραν καποια εθνη να αποκτησουν κρατος, δε λεει τιποτε: ουτε οι Εβραιοι ειχαν κρατος κατα το πρωτο μισο του 20 ου αιωνα κανενα κρατος, ουτε οι κουρδοι. Αλλα κανεις δεν αμφισβητει την υπαρξη τους.
Συνεπως λιγο πολυ ολα τα κριτηρια ειναι απολυτως ρευστα. Και εστω ακομη και αν δεχθω οτι δεν απαρτιζουν εθνος καθοτι τους λειπει η κοινη ιστορια και η γλωσσα, σε ποσα χρονια θα αρχισει να μετραει η ιστορια τους: Ηδη εχουν κοντα στα 18 χρονια κρατος. Στα πενηντα θα εχουν επαρκη ιστορικο χρονο; Στις ποσες γεννιες θα μπορουν αν επικαλεστουν την ιστορια τους;
Αν ομως οι γειτονες μας νιωθουν οτι απαρτιζουν ενα διαφορετικο εθνος, ολοσδιολου διακριτο απο το βουλγαρικο η το σερβικο, ποια μουσα η ποια θεα της ιστοριας μας εξουσιοδοτει εμας να ισχυριστουμε οτι δεν ειναι εθνος;Με βασει ποιους υπαρκτους "ιστορικους νομους";
Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να τους κοψουμε τον τσαμπουκα περι αλυτρωτων εδαφων και τις γελοιοτητες περι Μεγαλου Αλεξανδρου.
Το μονο που θα μπορεσουμε να πουμε θα ειναι μονο εκ των υστερων: Στο μελλον θα φανει κατα ποσον ηταν ισχυροι οι δεσμοι τους και αντεξαν στις μελλουσες δυσκολιες, αρα θα διατηρηθουν επι αιωνες, η λυγισαν και απορροφηθηκαν απο αλλες εθνοτητες. Αλλωστε πολλοι λαοι πολυπληθεστεροι απο τους σκοπιανους, εχουν εμφανιστει και εχουν χαθει απο το προσκηνιο της ιστοριας. Ειναι και αυτο ενα ιστορικο φαινομενο.

Αντε μετα το μακεδονικο ζητημα να πιασουμε σιγα σιγα και το θεμα της Τσαμουριας! :haha:
Έρση αυτά είναι τα τρία στοιχεία που έχουν τονίσει κορυφαίοι ιστορικοί και όχι εγώ,αν θες πρόσθεσε τα δικά σου θα τα θέσουμε στο επόμενο ιστορικό συνέδριο.Μόνο το γεγονός οτι ταυτίζεις την αγγλική με την ιρλανδική γλώσσα μου λέει πολλά,οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.Άσε τους ιστορικούς χρόνους είναι άλλο θέμα,ας μην το πιάσουμε, εδώ στα απλά υπάρχει πρόβλημα κατανόησης....Τα είπα όσο πιο απλά μπορώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Άλλο το έθνος,άλλο το κράτος,άλλο η θρησκεία,άλλο ο ιστορικός χρόνος που δεν μετριέται έτσι μπακαλίστικα.Σου έχω δώσει βιβλιογραφία ρίξε μια ματιά....Στο σχολείο αν σου έμαθαν αυτά για την θρησκεία κάνε τους μήνυση κ θα έρθω μάρτυρας στο δικαστήριο,πραγματικά οτι πιο γελοίο άκουσα.....Τα σκόπια είναι 100 χρόνια πίσω,δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι τα εθνικά κράτη μας τελείωσαν καλώς ή κακώς,το θέμα είναι να το αποδεχθούν αλλιώς η ιστορία θα τους θυμάται ώς μια φαιδρή ανάμνηση

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Η όλη συζήτηση για το Μακεδονικό απέκτησε την στέγη που της ταιριάζει, μακριά από την ταξ. ιστορία της marydim. Παρακαλώ συνεχίστε εδώ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έρση αυτά είναι τα τρία στοιχεία που έχουν τονίσει κορυφαίοι ιστορικοί και όχι εγώ,αν θες πρόσθεσε τα δικά σου θα τα θέσουμε στο επόμενο ιστορικό συνέδριο.Μόνο το γεγονός οτι ταυτίζεις την αγγλική με την ιρλανδική γλώσσα μου λέει πολλά,οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό.Άσε τους ιστορικούς χρόνους είναι άλλο θέμα,ας μην το πιάσουμε, εδώ στα απλά υπάρχει πρόβλημα κατανόησης....Τα είπα όσο πιο απλά μπορώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Άλλο το έθνος,άλλο το κράτος,άλλο η θρησκεία,άλλο ο ιστορικός χρόνος που δεν μετριέται έτσι μπακαλίστικα.Σου έχω δώσει βιβλιογραφία ρίξε μια ματιά....Στο σχολείο αν σου έμαθαν αυτά για την θρησκεία κάνε τους μήνυση κ θα έρθω μάρτυρας στο δικαστήριο,πραγματικά οτι πιο γελοίο άκουσα.....Τα σκόπια είναι 100 χρόνια πίσω,δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι τα εθνικά κράτη μας τελείωσαν καλώς ή κακώς,το θέμα είναι να το αποδεχθούν αλλιώς η ιστορία θα τους θυμάται ώς μια φαιδρή ανάμνηση

Εξακολουθεις να μην σχολιαζεςις το αποσπασμα απο τη "Ζωη εν Ταφω" του Στρατη Μυριβηλη, εκδοση του 1924

Ουδεποτε ισχυριστηκα οτι τα αγγλικα και τα ιρλανδικα ταυτιζονται. Ειπα: οτι αγγλοι και ιρλανδοι μιλουν ιδια γλωσσα. Αν θυμαμαι καλα εκτος απο την Ιρλανδικη, επισημη γλωσσα της Δημοκρατιας της Ιρλανδιας ειναι και η Αγγλικη. Αλλα φαινεται οτι δεν το θυμαμαι μονο εγω αλλα και στην επισημη ιστοσελιδα της CIA τι ιδιο ισχυριζονται: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ei.html
Παραδοξως και οι ιδιοι οι Ιρλανδοι δηλωσαν δυο επισημες γλωσσες ως μελη της Ευρωπαικης Ενωσης: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ei.html
Μαλλον ομως ολοι μας ( οι Ιρλανδοι, η CIA, και εγω) εχουμε αδικο και δικιο εχει ο Donnie Darko, οποτε μαλλον ο James Joyce εγραψε τον Οδυσσεα του στα Ιρλανδικα, ο Yeats τα ποιηματα του επισης στην ιρλανδικη γλωσσα και ο Bernard Shaw τον Πυγμαλιωνα του επισης στα ιρλανδεζικα. Ωραια πραγματα μαθαινουμε εδω μεσα!

Και βεβαια συμφωνω μαζι σου οτι ο ιστορικος χρονος δε μετριεται μπακαλιστικα. Για αυτο και εγω θεωρω οτι μπορει να επαρκεσει και ο χρονος μιας γενιας για να ενσταλλαχθει η αισθηση οτι μια πληθυσμιακη ομαδα αποτελει εθνος και δεν χρειαζεται παντα να εχει διατρεξει την ομαδα αυτη ενας μακραιωνος ιστορικος χρονος. Αλλες φορες παλι και ολοκληροι αιωνες να περασουν δεν αποκτουν ποτε ενιαια εθνικη συνειδηση οι διαφορες πληθυσμιακες ομαδες. Οποτε αν ο Τιτο αποκρυσταλλωσε στους σλαβομακεδονες αυτην την περιρεουσα αισθηση πριν απο 60 χρονια δε με ξενιζει. Συνηθως υπαρχουν καποια ιστορικα γεγονοτα πισω απο τη γενεση ενος εθνους.

Εγω δεν προκειται να κανω μηνυση στο υπουργειο παιδειας, οπως με προτρεπεις, για αυτα που μου μαθαινα πριν απο δεκαετιες, αλλα αν θελεις εσυ μπορεις να στραφεις και κατα της wikipedia που αναφερει τα εξης:
Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Ιστορικά όμως, βασικότερο στοιχείο για την ύπαρξη ενός έθνους είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης, δηλαδή ο ιδεολογικός παραγκωνισμός των υπόλοιπων στενότερων (π.χ. φατριασμός, τοπικισμός) ή και ευρύτερων (π.χ. φυλετισμός, αυτοκρατορισμός, οικουμενισμός) ομαδοποιήσεων, χάριν του εθνικισμού.http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%82_(%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1)

Επισης μπορεις να κανεις μηνυση και στον συναδελφο σου Νικο Δεμερτζη, καθηγητη του τμηματος Επικοινωνιας και ΜΜΕ του Πανεπιστημιου Αθηνων γιατι σε ενα αρθρο του στο Βημα λεει:

Το φαντασιακό στοιχείο έγκειται ακριβώς στη μεθύστερη αυτή εμφάνιση-αναπαράσταση του έθνους, καθώς και στην ταυτοτική αναφορά των μελών του: δεν είναι μόνο ή απλώς οι μνήμες, οι ιστορικές εμπειρίες και τα στοιχεία του τρόπου ζωής (θρησκεία, γλώσσα κ.λπ.) που συγκροτούν την εθνική ταυτότητα.
Πότε δημιουργήθηκε το ελληνικό έθνος - TO BHMA

Επισης μπορεις να μηνυσεις και τον Hobsbaum ο οποιος αναφερει ως ενα απο τα στοιχεια που απαρτιζουν το εθνος και τη θρησκεια. Πολλα ενδιαφεροντα για την εννοια του εθνους θα τα βρει κανεις εδω: E. J. Hobsbawm-Έθνη και εθνικισμός από το 1780
Δυστυχως ο τροπος που ειναι ανεβασμενο αυτο το αρχειο δε μου επιτρεπει να κανω copy/ paste. Αναφερει παντως συγκεκριμενα τη Θρησκεια ως στοιχειο του Εθνους στη σελιδα 10. Αλλα μαλλον ο Hobsbaum δεν ειναι κορυφαιος ιστορικος και μπορεις λοιπον να τον αγνοεις χωρις σοβαρες επιπτωσεις στην προβληματικη σου.

Αν τελειωσαν τα εθνικα κρατη, ετσι οπως διατεινεσαι ( με καποιον παραπλησιο τροπο στο σημειο αυτο συμφωνει και ο Hobsbaum μαζι σου, εξαιρεσε το λοιπον το σημειο αυτο απο τη μηνυση σου) μηπως θα παει καλια του και το ελληνικο εθνικο κρατος μια και οπως λες οποτε και τζαμπα η φασαρια να εμποδισουμε τη γεννεση ενος νεου εθνους και κατα συνεπεια ενος εθνικου κρατους στη γειτονια μας εφοσον οσονουπω προκειται και εμεις να καταργηθουμε ως εθνικο κρατος; Προς τι λοιπον τοσος κοπος και φασαρια απο μερια μας εφοσον ειναι νομοτελειακο (εκ των ιστορικων νομων προφανως των οποιων εμεις οι ελληνες οριστηκαμε, μαλλον απο μια υπερτερη μεταφυσικη αρχη, θεματοφυλακας τους, αρα και δικαιουμεθα να εμποδιζουμε την ιδρυση νεων εθνικων κρατων-μονο πολυεθνικα απο εδω και εμπρος- βεβαια εχουμε και καποιο προβλημα να κανουμε το δικο μαςκρατος πολυεθνικο αναγνωριζοντας πολιτικα δικαιωματα στους μεταναστες, αλλα αυτο μαλλον ειναι αλλου παπα ευαγγελιο) οτι δεν προκειται να ορθοποδησουν καθοτι εχασαν το τρενο την κρισιμη στιγμη του 19ου αιωνα, αντε και μεχρι τα μεσα του 20ου; Μετα προφανως το τρενο αλλαξε γραμμη και εφυγε για αλλου, ισως για τη Μοσουλη του Κουρδισταν...

Last edited by a moderator:

Donnie darko

Banned
Να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά:Δεν είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου,άλλο το δουλεύω στο Πανεπιστήμιο,άλλο είμαι καθηγητής η ελληνική γλώσσα είναι πανέμορφη,ας μην τη βιάζουμε.....Είσαι ιστορικός;Έχεις ασχοληθεί με το θέμα;Το να μου κάνεις copy paste δεν μου λέει κάτι.Έχεις ιδέα απο ιστορικούς χρόνους;Προσπαθείς να το παίξεις έξυπνη και ειδήμων,ενώ φαίνεται οτι οι γνώσεις σου είναι επιφανειακές δεν είναι κακό αυτό δεν έχω απαιτήσεις αν δεν είσαι Ιστορικός,αν όμως είσαι υπάρχει θέμα....Με παραπέμπεις στην wikipedia και στην ιστοσελίδα της CIA πες μου πως να μιλήσω τώρα σοβαρά;Γράψε και της ΝΑΣΑ βάλε και του FBI να έρθουμε στα ίσα μας.Μου λες και επιμένεις για τη θρησκεία οτι είναι στοιχείο που κάνει ένα έθνος ξεχωριστό.Θα σου φέρω 2 παραδείγματα απλά για να το καταλάβεις,γιατί αν πάμε στα σύνθετα αστο καλύτερα.....Λοιπόν ο καθολικός Έλληνας,ο μουσουλμάνος Έλληνας,ο άθεος που δεν πιστεύει σε θρησκείες(βάλε κ μένα μέσα) δεν θεωρείται κατα την αντίληψή σου Έλληνας;Μόνο ο ορθόδοξος είναι δηλαδή;Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι οτι κάτι δεν πάει καλά....Πάμε παρακάτω ο ορθόδοξος Σέρβος,Βούλγαρος,Ρώσος,Αφρικανός,Κινέζος που έχουν την ίδια θρησκεία,μιλάνε άλλες γλώσσες κ ζούνε στις 5 άκρες του πλανήτη ανήκουν κ στην ίδια εθνότητα;Κοινή λογική θέλει,μην εκτίθεσαι άλλο....
Έχεις φάει κόλλημα με τον Μυριβήλη για να πουλήσεις εξυπνάδα...Να σχολιάσω τι ακριβώς;Γράφει πολύ όμορφα δεν αντιλέγω,αλλά αυτά είναι προσωπικές απόψεις του λογοτέχνη κυρία μου κ όχι ιστορικά τεκμήρια ή στοιχεία.Θέλεις μήπως να σου θυμίσω τι έλεγε ο Στρατής Μυριβήλης για τους κομμουνιστές κ οτι έπρεπε να τους συμπεριφερθεί το ελληνικό κράτος με αγριότητα κ εκδικητικότητα; Οι προσωπικές απόψεις του καθενός δεν είναι ιστορία,άντε πάλι κάτι έμαθες σήμερα.
Διάβασε καλά τι λέει ο Χομπσμπάουμ έχει γράψει πολλά βιβλία,ρίξε ένα βλέφαρο στον Άντερσον κ λίγο Λε Γκοφ για μεσαίωνα ώστε την επόμενη φορά να μπορέσεις να σταθείς σε μια κουβέντα περί ιστορίας κ άσε τη Wikipediα,τη CIA(ακόμα γελάω με αυτό) κ λοιπές τρίχες....Όσα για αυτά που λές περι εθνικών κρατών δές γύρω σου τι συμβαίνει,άνοιξε τα μάτια σου,αφού είμαστε και σε ταξιδιωτικό φόρουμ κ έχουμε όλοι ταξιδέψει μπορούμε πανεύκολα να δούμε αν υπάρχουν και σε ποιό βαθμό εθνικά κράτη όπως τον 19ο ή τον 20ο αιώνα.Αν δεν το έχεις αντιληφθεί ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης με οτι και αν αυτό συνεπάγεται καλό ή κακό

Μια γενική παρατήρηση για κάποιους:Δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις,αλλά η επιμονή σε χονδροειδή λάθη κ η μη αναγνώρισή τους αγγίζει τα όρια της γραφικότητάς...Γηράσκω αει διδασκόμενος λέγανε οι αρχαίοι,γίνομαι ορισμένες φορές δυσάρεστος επισημαίνοντας κάποια πράγματα,ζητάω ειλικρινά συγνώμη αλλά προσπαθώ να απομακρύνω τη θολούρα.Δεν απαιτώ να τα γνωρίζετε όλα αυτά αν δεν είστε ιστορικοί και εγώ ας πούμε δεν μπορώ να ακολουθήσω μια συζήτηση για την πυρηνική φυσική γιατί δεν το κατέχω.Αν έχω προσβάλλει κάποιον ζητώ συγνώμη αν και έχω αποκομίσει απίστευτες προσβολές προς το πρόσωπό μου επειδή επισημαίνω τα σωστά κ όχι προπαγανδιστικές αηδίες ή ημιμαθείς αναφορές

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
δε ξέρω αν έχεις δίκιο ή αν αυτά που λές στέκουν αλλά εύκολα μπορώ να πώ ότι με τον τρόπο που προσπαθείς να τα επιβάλλεις είναι λογικό να μη γίνονται δεκτά και να έχεις τόσες αντιδράσεις. δεν είσαι γνωστός ως αυθεντία στην βαλκανική ιστορία εδώ και όσο και να το υποστηρίζεις είναι δύσκολο να το αποδεκτεί κανείς απο 1-2 πόστ. γνωρίζεις αρκετά για το θέμα και αυτό φαίνεται, αλλά αν τα έλεγες με άλλο ύφος θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτά

Donnie darko

Banned
δε ξέρω αν έχεις δίκιο ή αν αυτά που λές στέκουν αλλά εύκολα μπορώ να πώ ότι με τον τρόπο που προσπαθείς να τα επιβάλλεις είναι λογικό να μη γίνονται δεκτά και να έχεις τόσες αντιδράσεις. δεν είσαι γνωστός ως αυθεντία στην βαλκανική ιστορία εδώ και όσο και να το υποστηρίζεις είναι δύσκολο να το αποδεκτεί κανείς απο 1-2 πόστ. γνωρίζεις αρκετά για το θέμα και αυτό φαίνεται, αλλά αν τα έλεγες με άλλο ύφος θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτά
Νίκο δεν με ενδιαφέρει αν είμαι αυθεντία,έχω πεί εξαρχής με τι ασχολούμαι,έχω δεχθεί απίστευτες επιθέσεις κ χαρακτηρισμούς κυρίως απο ένα συγκεκριμένο άτομο που επειδή δεν είχε επιχειρήματα,με προσέβαλλε κ αναγκάστηκα να πέσω στο επίπεδό του.Έχω ζητήσει συγνώμη σε αντίθεση με όλους αυτούς που το παίζουν ειδήμονες,κάνοντας τραγικά λάθη.Δέχομαι οποιαδήποτε σοβαρή κριτική θέλετε,με επιχειρήματα όμως.Λατρεύω το διάλογο,θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ,όσο για τις γνώσεις τα γραπτά μένουν,κριτική έχετε όλοι μπορείτε να κρίνετε,έχω μιλήσει με συγκεκριμένα στοιχεία,έχω δώσει ημερομηνίες,ονόματα

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
έχω δεχθεί απίστευτες επιθέσεις κ χαρακτηρισμούς κυρίως απο ένα συγκεκριμένο άτομο που επειδή δεν είχε επιχειρήματα,με προσέβαλλε κ αναγκάστηκα να πέσω στο επίπεδό του.
Το συγκεκριμένο άτομο όμως που ειρωνεύτηκες πριν από λίγο ("κυρία μου", "έμαθες κάτι και σήμερα", "ακόμα γελάω με αυτό") ΔΕ σου επιτέθηκε ούτε σου μίλησε με χαρακτηρισμούς. Δε σε βλέπω όμως να ανέβηκες επίπεδο.

Τουλάχιστον εκείνη έκανε copy-paste, εσύ ούτε αυτό δεν κάνεις για να καταρρίψεις τα επιχειρήματά της, απλώς τα απαξιώνεις όλα κρυμμένος πίσω από έναν τίτλο (;) που στους περισσότερους δε λέει τίποτα.

Borealis

Member
Έρση δεν μπορώ να μεταφέρω εδώ την τελευταία παράγραφο από το τελευταίο ποστ σου αλλά πρέπει να το διορθώσεις, επειδή κάποια λάθη από ταχύτητα το κάνουν δυσνόητο.
Μου αρέσει αυτό που λες ότι δηλαδή τη στιγμή που εμείς μετράμε τις τελευταίες μας ανάσες σαν έθνος εμποδίζουμε ένα άλλο νέο να γεννηθεί. Όμως ρε γαμώτο εκεί είναι το πρόβλημα αυτό το νέο έθνος δεν θέλει με κανένα τρόπο να είναι νέο. Μόνο στο κρουαζερόπλοιο του Νώε δεν βρήκανε ακόμη συγγενείς!

Traveller

Member
δεν είσαι γνωστός ως αυθεντία στην βαλκανική ιστορία εδώ και όσο και να το υποστηρίζεις είναι δύσκολο να το αποδεκτεί κανείς απο 1-2 πόστ. γνωρίζεις αρκετά για το θέμα και αυτό φαίνεται, αλλά αν τα έλεγες με άλλο ύφος θα ήταν σίγουρα πιο αποδεκτά
Ο τύπος Nikos5050 πασαλήματα ξέρει, μην παραμυθιάζεσαι ...

1. Υποστηρίζει ότι υπάρχει 5η Κομμουνιστική Διεθνής... δεν χρειάζεται να σχολιάσω ότι αυτό είναι για γέλια...

2. Προσπαθεί να μας πείσει οτι το VMRO είναι εγκληματίες, χασισοκαλλιεργητές ενώ οι ΠΑΝΤΕΣ και το εννοώ οι ΠΑΝΤΕΣ μέχρι και η χειρότερη Ελληνική σοβινιστική προπαγάνδα δέχεται ότι τα συγκεκριμένα κινήματα, γιατί είναι δύο, και αργότερα το 1921 έγιναν τρία, ήταν απελευθερωτικά, εξτρεμιστικά μεν απελευθερωτικά δε... τέτοια χονδροειδή προπαγάνδα περί χασισοκαλλιεργητών ούτε ο μεγαλύτερος εθνικιστής κόπανος δεν θα έλεγε...

3. Μπερδεύει την ύπαρξη των τριών βουλγαρομακεδονικών κινημάτων και μας λέει το τεράστιο ανέκδοτο ότι το σύνθημα Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ φτιάχτηκε μετά το 1920 ενώ όλη η σχετική βιβλιογραφία αναφέρει πως το συγκεκριμένο σύνθημα ήταν κεντρικό σύνθημα του Εσωτερικού κομιτάτου της Βουλγαρομακεδονίας (VMRO) από το 1895...

4. Η Έρση του εξήγησε σε άπταιστα Ελληνικά ότι η θρησκεία είναι ένα από τα γνωρίσματα που καθορίζουν το έθνος και παρέθεσε έγκυρες πηγές τονίζοντας βέβαια το μεγαλύτερο όλων, ότι για την ύπαρξη ενός έθνους το βασικότερο στοιχείο είναι η ανάπτυξη της εθνικής του συνείδησης... αυτά βέβαια τα απαξίωσε γιατί προφανώς δεν τα κατάλαβε...

Δεν νομίζω ότι αξίζει να αναφερθώ και σε άλλα γραφικά που μας γράφει ο μεγάλος ιστορικός του Πανεπιστημίου μας... ο άνθρωπος ή σκόπιμα παραπληροφορεί εξυπηρετώντας σκοτεινούς κύκλους ή δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα... διάλεξε και πάρε...

Donnie darko

Banned
Το συγκεκριμένο άτομο όμως που ειρωνεύτηκες πριν από λίγο ("κυρία μου", "έμαθες κάτι και σήμερα", "ακόμα γελάω με αυτό") ΔΕ σου επιτέθηκε ούτε σου μίλησε με χαρακτηρισμούς. Δε σε βλέπω όμως να ανέβηκες επίπεδο.

Τουλάχιστον εκείνη έκανε copy-paste, εσύ ούτε αυτό δεν κάνεις για να καταρρίψεις τα επιχειρήματά της, απλώς τα απαξιώνεις όλα κρυμμένος πίσω από
έναν τίτλο (;) που στους περισσότερους δε λέει τίποτα.[/quo

Δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη κυρία ή κοπέλα,άλλο είναι το άτομο....Σε παρακαλώ μην παρουσιάζεις τα πράγματα μονοδιάστατα,πρόσθεσε και πως με έχει αντιμετωπίσει η εν λόγω κυρία.....Η Ιστορία δεν μαθαίνεται με copy paste και αντιγραφές,αλλά με καθημερινή τριβή,ιδρώτα,μελέτη αρχείων,αίμα,προσωπικό αγώνα,θυσίες......Μπορείτε να συνεχίσετε να με αντιμετωπίζετε σαν το τελευταίο σκουπίδι της γής επειδή προσπαθώ να πώ τη γνώμη μου,επειδή προσπαθώ να σας δείξω κάποια πράγματα...Είχα το ΘΑΡΡΟΣ να πώ με τι ασχολούμαι,εσείς;Ούτε ένας δεν έχει γράψει το επάγγελμά του....Είμαι περήφανος για το επάγγελμά μου και την όποια τιποτένια για σας πορεία μου....Μπορείτε να συνεχίσετε να με εξευτελίζετε αν αυτό σας ηρεμεί,αν αυτό σας κάνει να φαίνεστε γίγαντες και τεράστιοι ειδήμονες,αν αυτό σας κάνει σπουδαίους μέσα στην ασημαντότητά σας.ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.....Το αστείο είναι οτι ίσως με κάποιους απο εσάς να έχω βρεθεί απο κοντά στο ίδιο λεωφορείο,στο πανεπιστήμιο,ίσως να έχουμε μιλήσει κάπου σε κάποιο μέρος.....Λυπάμαι και θλίβομαι για εσάς,ελπίζω να μπορέσετε να κάνετε λίγο αυτοκριτική στο μέλλον και όχι τώρα.....Ιστορία δεν πρόκειται να μάθετε,ελπίζω να μάθετε να λέτε τις 2 ομορφότερες λέξεις των ανθρώπων:ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom