• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Συζήτηση για το Μακεδονικό

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Κυρίες και κύριοι αυτά είναι πλεον τα πανεπιστήμια μας (στη θεωρητική κατεύθυνση κυρίως αλλά και στη θετική), αυτούς τους αποφοίτους βγάζουνε και, ακόμα χειρότερο, αυτούς προσλαμβάνουνε. Και αναφέρομαι κυρίως στο ύφος, στην επιστημονική διαδικασία της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων κλπ. και όχι στην ουσία, για την οποία άλλωστε γνωρίζω πολύ καλά ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.
Άλλωστε, στην ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αξιολογούμαστε πλέον κάτω από την 100η θέση στον κόσμο.

Traveller

Member
Έρση δεν μπορώ να μεταφέρω εδώ την τελευταία παράγραφο από το τελευταίο ποστ σου αλλά πρέπει να το διορθώσεις, επειδή κάποια λάθη από ταχύτητα το κάνουν δυσνόητο.
Μου αρέσει αυτό που λες ότι δηλαδή τη στιγμή που εμείς μετράμε τις τελευταίες μας ανάσες σαν έθνος εμποδίζουμε ένα άλλο νέο να γεννηθεί. Όμως ρε γαμώτο εκεί είναι το πρόβλημα αυτό το νέο έθνος δεν θέλει με κανένα τρόπο να είναι νέο. Μόνο στο κρουαζερόπλοιο του Νώε δεν βρήκανε ακόμη συγγενείς!
Φίλε Borealis ξαναδιάβασε αυτά που λέει η Έρση στην τελευταία παράγραφο... εννοεί το αυτονόητο,πως δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να εμποδίσεις κάποιους που καλώς ή κακώς έχουν Μακεδονική εθνική συνείδηση να θεωρούν εαυτούς Μακεδόνες... σαφέστατα και το τόνισα από την αρχή είναι γελοίο να νομίζουν πως είναι απόγονοι των Αρχαίων Μακεδόνων όπως γελοίο είναι να το υποστηρίζουν και οι Έλληνες... βεβαίως ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ιστορία και ρίζες που δεν υπάρχουν... άλλο αυτό όμως και άλλο να μην δέχεσαι το δικαίωμα τους να χαρακτηρίζονται Έθνος όπως λέει ο γνωστός ιστορικός Donnie darko...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Μπορείτε να συνεχίσετε να με εξευτελίζετε αν αυτό σας ηρεμεί,αν αυτό σας κάνει να φαίνεστε γίγαντες και τεράστιοι ειδήμονες,αν αυτό σας κάνει σπουδαίους μέσα στην ασημαντότητά σας.ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.....
:shock::shock::shock:

GTS

Member
Κυρίες και κύριοι αυτά είναι πλεον τα πανεπιστήμια μας (στη θεωρητική κατεύθυνση κυρίως αλλά και στη θετική), αυτούς τους αποφοίτους βγάζουνε και, ακόμα χειρότερο, αυτούς προσλαμβάνουνε. Και αναφέρομαι κυρίως στο ύφος, στην επιστημονική διαδικασία της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων κλπ. και όχι στην ουσία, για την οποία άλλωστε γνωρίζω πολύ καλά ότι οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες.
Άλλωστε, στην ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αξιολογούμαστε πλέον κάτω από την 100η θέση στον κόσμο.
Καλά μη γενικεύεις τόσο κι εσύ ρε Κώστα....έχει υπόψη σου τι σαβούρα έχει π.χ. η Αγγλία? Αν όχι να σου πω εγώ από Πολυτεχνείο που ξέρω.

Ας μη χαρακτηρίζουμε ελαφρά τη καρδία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα επειδή ένας άνθρωπος που τυχαίνει να εργάζεται εκεί έχασε τη ψυχραιμία του σε ένα φόρουμ στο Ίντερνετ, προς θεού και διαβόλου.

Traveller

Member
Ιστορία δεν πρόκειται να μάθετε,ελπίζω να μάθετε να λέτε τις 2 ομορφότερες λέξεις των ανθρώπων:ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Donnie darko σε αγαπάμε... συγνώμη αν σε πίκρανα και σε ευχαριστώ που με έμαθες τόσα πολλά... το κόβω κάπου εδώ γιατί με πήρανε τα ζουμιά...
Donnie darko σε αγαπάω συγχώρεσέ με...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Donnie darko σε αγαπάμε... συγνώμη αν σε πίκρανα και σε ευχαριστώ που με έμαθες τόσα πολλά... το κόβω κάπου εδώ γιατί με πήρανε τα ζουμιά...
Donnie darko σε αγαπάω συγχώρεσέ με...
έλα έλα τωρα, όλοι σε αγαπάμε εδώ... ηρέμησε... πες: γκουσφράμπα

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο εάν συνεχιστεί η εκατέρωθεν ανταλλαγή προσβλητικών χαρακτηρισμών, θα αναγκαστώ να το κλειδώσω.

Δικό σας το θέμα, εσάς ενδιαφέρει, δική σας και η απόφαση για την πορεία του (ή μη) από δω και πέρα λοιπόν.

Borealis

Member
και τώρα τι θα γένουμε χωρίς Μακεδόνες
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

stavrosm

Member
Εχω μια απορια αμα μπορει να μου λυσει καποιος ειδικος ιστορικος σε βαλκανικη ιστορια. Γιατι στα ποδοσφαιρικα γηπεδα των Αθηνων ακουγοταν η ιαχη βουλγαροι οταν φιλοξενουνταν ομαδες της μακεδονιας και δεν ακουγοταν καποια αλλη, οπως ας πουμε αλβανοι...η γιουγκοσλαβοι ... η ισως τουρκοι...γιατι?

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Για την απορία σου φίλε μου δεν χρειάζεσαι ιστορικό ειδικευμένο στο θέμα της Βαλκανικής ιστορίας για να στη λύσει, αλλά μάλλον τον Διακογιάννη.. Αυτός θα ξέρει, άντε και ο Δομάζος.

Borealis

Member
Δεν χρειάζεται να είσαι και κανένας σπουδαίος ιστορικός για να ξέρεις ότι ο εγκέφαλος αυτών των ανθρώπων δεν αναπτύχθηκε τόσο ώστε να καταλαβαίνουν την διαφορά ανάμεσα σε κράτη (πόσο μάλλον να θυμούνται και ονόματα).

stavrosm

Member
Δεν χρειάζεται να είσαι και κανένας σπουδαίος ιστορικός για να ξέρεις ότι ο εγκέφαλος αυτών των ανθρώπων δεν αναπτύχθηκε τόσο ώστε να καταλαβαίνουν την διαφορά ανάμεσα σε κράτη (πόσο μάλλον να θυμούνται και ονόματα).
Εγω νομιζω οτι ο εγκεφαλος τους ηταν σωστα αναπτυγμενος. Απλα ειχαν ακουσματα μεσα απο τις οικογενειες τους ιδιως αμα οι παπουδες ηταν απο οικογενειες δημοσιων υπαληλων της παλιας Ελλαδας, οταν ο ελληνικος στρατος κατελαβε το σημερινο κοματι της μακεδονιας απο τους οθωμανους και χρειαστηκε να γινουν διορισμοι στα καταληφθεντα εδαφη απο δημοσιους υπαλληλους της παλιας Ελλαδας, οταν τους ρωτουσαν που διοριστηκαν δεν απαντουσαν στη μακεδονια αλλα στη Βουλγαρια,ξεροντας οτι η πλειονοτητα του πληθυσμου ηταν βουλγαρικης καταγωγης και μιλουσαν το ιδιωμα της νοτιας Βουλγαριας το λεγομενο και μακεντοντσκι οπως το αποκαλουσαν οι ντοπιοι.
Ελληνικα σχολεια υπηρχαν ελαχιστα γιατι οι Ελληνες ηταν μειονοτητα. Γυμνασια υπηρχαν στη Θεσσαλονικη και ενα στη Σιατιστα.
Οι περιοχες με πλειοψηφια ελληνων ηταν η χαλκιδκη (οι υπολοιποι ηταν τουρκοι) ο νομος κατερινης και μερος του νομου Κοζανης. Στα Γρεβενα και σε περιοχες της Εδεσας και της Ναουσας υπηρχαν και ρουμανοβλαχοι γιαυτο και οι Ρουμανοι ειχαν οργανωμενο κομιτατο κατα τη διαρκεια του "μακεδονικου αγωνα" και δεν ειχαν ελληνικη συνειδηση(ετσι κι αλλιως και στην κατοχη με τους ιταλους συνεργαστηκαν). Οι Βουλγαροι επισης δεν ειναι σλαβικο φυλλο.
Ειναι μογγολοι εξισλαβισθεντες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα