Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jimp

Member
O Καπιταλισμος. Και εξηγουμαι.
Ξεμένεις μια φορά από φαί στο σπίτι και λες ας παραγγείλω μια πιτσα D*****ο's που όμως παντα ερχεται μια αποδειξη με εναν κωδικο που λεει ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και μετα την παιζεις σε εναν τροχο της τυχης και κερδιζεις αλλη μια πιτσα δωρο. Αντε, λεω την επομενη φορα που θα παραγγειλω ΜΙΑ, πιτσα να παρω και μια δωρο που την κερδισα. Αλλα καθε φορα που μπαινω να παραγγειλω, μου λεει το σαιτ, οριστε, αλλη μια πιτσα δωρο με την παραγγελια, αρα δεν μπορω να παρω αλλη μια απο το ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ γιατι ποιος θα φαει 3 πιτσες. Και τωρα εχω ενα κουμπακι που το παταω και εναι γεματο αζητητες πιτσες. Σημερα δεν μπορεσα να αντισταθω στο ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ξαναεπαιξα την αποδειξη και κερδισα αλλη μια. Τοσες πιτσες αζητητες, τοση πικρα, τοσος πονος.
Αυτα μας διαφθείρουν και μας εμποδιζουν να ειμαστε καλες νοικοκυρες.
Αρχικά να σου πω πως δεν παραγγέλνουμε ποτέ από αλυσίδες, φτιάχνουμε την πίτσα στο σπίτι ή από τοπικό κατάστημα.
Γενικά όμως ναι φταίει ο καπιταλισμός.

Για να μην μιλησουμε για τα μιλια απο το σούπερ: μαύρα μάτια κάνουμε για να δούμε το σπίτι μας :D
Τα μίλια δεν μας πειράζουν εμάς τους σατράπηδες, βοηθάνε στα ταξίδια. Άξια η γυναίκα που έχει στο μυαλό της την καλύτερη συλλογή μιλίων.

jimp

Member
Μια μέρα ήμουν στην ουρά στο ΑΤΜ και έρχεται ένας κύριος.
-Είστε ο τελευταίος;με ρωτάει
-Είμαι η τελευταία, τονίζω ενοχλημένη.
Και επέμεινε να ρωτάει αν είμαι ο τελευταίος γιατί δεν κατάλαβε την απάντησή μου.
Να εννοούσε ο τελευταίος άνθρωπος είναι απίστευτο και τέρμα προσβλητικό;

η εκσπερμάτιση εντός του κόλπου χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας.
(Ναι γνωρίζω τέτοια ιστορία η οποία πέρασε και δεν ακούμπησε ως εξής: - Μωρό μου, σου χω πει, δε θέλω να τελειώνεις μέσα μου.
-Έλα ρε μωρό μου, αφού ξέρεις δε μπορώ να κρατηθώ . )
Γνωστή μου και παλιά μου συμμαθήτρια έκανε 3 παιδιά έτσι. Βέβαια τα είχε με έναν πλούσιο και εκεί δεν έφερε αντίδραση, έλεγε χαρακτηριστικά ''κορόιδο είμαι;'' . Εκεί βέβαια που τον εκμεταλλεύτηκε, τον χώρισε και τώρα τρώει τη διατροφή δεν έχουμε εκμετάλλευση, απλά είναι Σάββατο και ας μιλήσουμε για τα θύματα τις γυναίκες.

Σε όσα έγραψες συμφωνώ, μου μοιάζουν όλα αυτονόητα τα οποία και μόνο που τα συζητάμε δεν προσφέρουν κάτι. Δηλαδή αν είναι να συζητήσουμε για το βιασμό, για το ξύλο ή δεν ξέρω γω τι άλλο δεν θα βγάλουμε ποτέ άκρη.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Και γυναικα του ηταν το αθωο θυμα? Δεν υπαρχουν αθωα θυματα ενηλικες, αλλα δεν το μαθατε απο μενα.
Παίρνοντας αυτή την πολύ σωστή κουβέντα ως αφορμή να πω κι εγώ τη γνώμη μου....
Οσο υπάρχουν γυναίκες που τροφοδοτούν το "υπερεγώ"κάποιων ανδρών είτε ηθελημένα -σκόπιμα για να ωφεληθούν άνετη -πλούσια ζωή..παροχές κλπ είτε ακόμα και άθελα τους μέσα ίσως από μιά αφέλεια και έναν έρωτα αρχικά που δεν τις άφηνε να ΔΟΥΝ και να αντιληφθούν αρχικά τον εγωιστικό -καταπιεστικό αυταρχικό χαρακτήρα του άνδρα..(πράγμα που μετά από κάποιο διάστημα όμως βγαίνει στην επιφάνεια με όλα τα συνεπακόλουθα του)..
τόσο θα υπάρχουν άνδρες που θα συνεχίζουν και θα αναπαράγουν αυτό το μοντέλο της "πατριαρχικής"κοινωνίας και οι γυναίκες θα το παίζουν θύματα.
Ο χορός θέλει πάντα δύο για να γίνει...
Αντί λοιπόν να το παίζει θύμα το ΟΦΕΙΛΕΙ στον εαυτό της να βρεί τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της και να απεγκλωβιστεί ...

paefstra

Member
Αντί λοιπόν να το παίζει θύμα το ΟΦΕΙΛΕΙ στον εαυτό της να βρεί τη δύναμη να σταθεί στα πόδια της και να απεγκλωβιστεί ...
Εχω δει γυναικες να κανουν τις απιστευτες δουλειες για να σταθουν στα ποδια τους. Και πολυ συχνα τα λεφτα δεν φτανουν απο αυτες τις δουλειες. Με την ανεργια που παιζει εξω μαλιστα, τωρα ειναι ακομη πιο δυσκολο. Εξ αλλου οι μονογονεικες οικογενειες αποδεδειγμενα ειναι οι πιο φτωχες, δεν μιλαμε για την Τζ. Αλοιμονου που ζητα στη διατροφη 1000 ευρω τον μηνα για κομμωτηριο εδω.
Τα ευχολογια του τυπου να σταθουν στα ποδια τους ειναι πανευκολα. Οι μισθοι που παιζουν εξω ειναι μεχρι και των 400 ευρω τον μηνα. Αυτες οι γυναικες ειναι βαθια θυμωμενες που δεν προσλαμβανονται γιατι εχουν παιδια η απειλουνται με απολυση αν μεινουν εγκυες, οχι γιατι το καθρεφτακι στα ακριβα αυτοκινητα δεν ειναι στη θεση του οδηγου ή δεν μπορουν να μπουν στο ιερό της εκκλησιας.
Οποτε δεν κανω πλακα, με τον καπιταλισμο που εγραψα πιο πανω. Οι ψυχολογικες ερμηνειες ειναι προνομιο της μεσαιας ταξης και πανω (που εχει και τα λεφτα για ψυχολογο για να σταθει στα ποδια της, σωστα; ). Σε ολη τη συζητηση γινεται ενα τσουβαλιασμα αναλογο με το υποσυνολο της κοινωνιας που συμμετεχει σε αυτο του φορουμ, που εχει περισσευμα χρηματων για ταξιδια. Και γι αυτο βλεπει την πραγματικοτητα μεσα απο παραμορφωτικους φακους. Εχει καποιο ενδιαφερον ομως.
Αυτο που ειπα για τα αθωα θυματα δεν ηταν για να χρεωσω σε καποιον ευθυνες. Με τη φτωχεια και την ανεργια εξω, απλως ηθελα να δειξω οτι ερμηνευεται.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ο άντρας δεν μπορεί να δώσει την τρυφερότητα που θέλουν τα παιδιά
Ποιός το λέει αυτό;.....Τα παιδιά έχουν ανάγκη και τη μητέρα τους και τον πατέρα τους το ίδιο! Μέχρι την ηλικία των 4 ετών τα παιδιά χρειάζονται την αμέριστη αγάπη και προσοχή και των δύο γονιών γιατί σε αυτά τα έτη διαμορφώνεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Αυτό που λές είναι κοινωνικό κατασκεύασμα και μάλιστα "κάκιστης κοπής". Αυτή η αντίληψη, δυστυχώς, επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και πάνω σε αυτή έχει χτιστεί ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο για τις τεκνοθεσίες και τη επιμέλεια ανιλήκων!

(Ναι γνωρίζω τέτοια ιστορία η οποία πέρασε και δεν ακούμπησε ως εξής: - Μωρό μου, σου χω πει, δε θέλω να τελειώνεις μέσα μου.
-Έλα ρε μωρό μου, αφού ξέρεις δε μπορώ να κρατηθώ . )
Αυτό είναι καθαρά έλλειψη σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, κάτι που οδηγεί φυσικά σε λανθασμένες συμπεριφορές και πάρα πολλές φορές σε τραγικά αποτελέσματα!

Όσον αφορά στις απανταχού θρησκείες, η άποψή μου είναι ότι γεννήθηκαν από την ανάγκη του ανθρώπου για ψυχολογική επιβίωση (ένα στήριγμα στις δύσκολες στιγμές) και συντηρήθηκαν και κληρονομήθηκαν από -το ενδεχομένως μεγαλύτερο δεινό- το φόβο. Ο άνθρωπος φοβάται να ακολουθεί τα ένστικτά του, φοβάται να αποποιηθεί την εξευτελιστική ηθική της εκκλησίας και να δημιουργήσει δικό του αξιακό κώδικα γιατί τότε δε θα έχει
γλειφιτζούρι (τουτέστιν παράδεισο). Η συνταγή για μια θρησκεία είναι η ίδια με μικρές παραλλαγές, είναι δοκιμασμένη και ασφαλής. Υπόσχεται πάντα ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον, στη μετα θάνατον ζωή. Είναι τόσο παράλογο και τόσο αποδεκτό που μπορεί να με τρελάνει. Δούλευα καιρό μέσα μου για να αποφασίσω ότι είμαι άθεη, αν και μου αναγνωρίζω δυστυχώς διάφορα θρησκευτικά κατάλοιπα, όταν όμως ήρθα σε αυτή την απόφαση είχα μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου.
Το θρησκευτικό κατεστημένο ενώ φαινομενικά κηρύττει αλήθειες που οδηγούν στη σωτηρία του ανθρώπου, ουσιαστικά άγει στην υποδούλωση του νού....Η αρχική αιτία δημιουργίας τους είναι ο έλεγχος των μαζών!
Η θεία φώτιση και η αιώνια ζωή που υπόσχονται, αποτελούν το δέλεαρ για την προσέλκυση και εγκλωβισμό εκείνων που δεν διαθέτουν τους κατάλληλους ψυχικούς και νοητικούς αμυντικούς μηχανισμούς.....
Περιγράφεις το σκοπό και το αποτέλεσμα της δημιουργίας των θρησκειών και όχι την αιτία!

Είσαι άθεη ή άθρησκη;....

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εχω δει γυναικες να κανουν τις απιστευτες δουλειες για να σταθουν στα ποδια τους. Και πολυ συχνα τα λεφτα δεν φτανουν απο αυτες τις δουλειες. Με την ανεργια που παιζει εξω μαλιστα, τωρα ειναι ακομη πιο δυσκολο. Εξ αλλου οι μονογονεικες οικογενειες αποδεδειγμενα ειναι οι πιο φτωχες, δεν μιλαμε για την Τζ. Αλοιμονου που ζητα στη διατροφη 1000 ευρω τον μηνα για κομμωτηριο εδω.
Τα ευχολογια του τυπου να σταθουν στα ποδια τους ειναι πανευκολα. Οι μισθοι που παιζουν εξω ειναι μεχρι και των 400 ευρω τον μηνα.
Οποτε δεν κανω πλακα, με τον καπιταλισμο που εγραψα πιο πανω. Οι ψυχολογικες ερμηνειες ειναι προνομιο της μεσαιας ταξης και πανω (που εχει και τα λεφτα για ψυχολογο για να σταθει στα ποδια της, σωστα; ). Σε ολη τη συζητηση γινεται ενα τσουβαλιασμα αναλογο με το υποσυνολο της κοινωνιας που συμμετεχει σε αυτο του φορουμ, που εχει περισσευμα χρηματων για ταξιδια. Και γι αυτο βλεπει την πραγματικοτητα μεσα απο παραμορφωτικους φακους. Εχει καποιο ενδιαφερον ομως.
Αυτο που ειπα για τα αθωα θυματα δεν ηταν για να χρεωσω σε καποιον ευθυνες. Με τη φτωχεια και την ανεργια εξω, απλως ηθελα να δειξω οτι ερμηνευεται.
σ αυτά που λες έχω να σου αντιπαραθέσω πολλά και διάφορα ...τι να πρωτοπω..
απ αυτο που είπα πιο πάνω να εξαιρέσω και να δικαιολογήσω απολύτως γυναίκες που ζούν πχ σε μικρά χωριά μεγαλωμένες μέσα σε πολύ στενό οικογενειακό και μόνο πλαίσιο με επίσης περιορισμένα πλαίσια μόρφωσης ΑΛΛΑ από την κουβέντα εδω μέσα βλέπω γίνεται αναφορά σε γυναίκες γενικότερα...σωστά;γυναίκες καριέρας,γυναίκες που ζουν τριγύρω μας στις μεγάλες πόλεις που δέχονται ερεθίσματα ποικίλα...Μια γυναίκα αυτής της κατηγορίας λοιπόν (και γενικά ένας άνθρωπος είτε άνδρας είτε γυναίκα)οφείλει να έχει αυτοσεβασμό και να ξέρει (αν δεν την ξέρει να την"μάθει"και αυτό γινεται όχι απαραίτητα με συνεδρίες πληρώνοντας ..υπάρχει το ιντερνετ υπάρχουν βιβλία κλπ κλπ)και να ξέρει λοιπόν την αξία της.Πως θέλουμε από τον άλλο να μας σεβαστεί αν εμείς πρώτα δεν σεβόμαστε τον ευατό μας;;αν εγώ πρώτα δεν ορίσω μια αξία για τον ευατό μου και εκχωρήσω αυτό το δικαίωμα στον άλλο με συγχωρείς αλλά ας πρόσεχα..

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
εχω δεί στο περιβάλλον μου γυναίκα καριέρας να ανέχεται άκρως προσβλητική συμπεριφορά του επί 20ετίας συζύγου της ..παρατηρήσεις μπροστά σε κόσμο...ταπεινωτικές συμπεριφορές κλπ κλπ και ΔΕΝ υπάρχει λόγος οικονομικός να μένει μαζί του ,οπότε εκεί αν σχολιάσουμε αυτό το ζευγάρι εμείς οι γυναίκες τι θα μπορούσαμε να πούμε;;άλλη μπορεί να πεί μα κύττα τον σαδιστή πώς της φέρεται;;
άλλη (εγω)θα πω αυτός είναι αυτός πόυ είναι και ήταν από την πρώτη στιγμή που την γνώρισε(γιατι τους ξέρω από τότε..)άρα εκείνη η την "βρίσκει"της αρέσει είναι μαζοχίστρια..ή αν παραπονιέται ας κάτσει να ψαχτει με τον ευατό της τι είναι αυτό που την κρατάει;;ΔΕΝ κατηγορώ όμως αυτόν,αυτος είναι αληθινός,ΑΥΤΗ εχει το πρόβλημα

paefstra

Member
Ας προσδιορισουμε τοτε τη συζητηση οτι μιλαμε ως υποσυνολα για τα προβληματα των υποσυνολων. Εγω δεν υποστηριζω οτι "οφειλει" κανεις να ειναι correct και να ξερει την αξια του, οταν προερχεται απο περιβαλλοντα που η αξια δεν ειναι αυτονοητη. Και τα διαχωριζω. Θα γελουσαν πικρα με τη συζητηση ανεργες μητερες με 2 πτυχια απο το Περαμα ή οικονομικες μεταναστριες που καθαριζουν σπιτια σε καλα προάστια και που εχουν ερεθισματα, αλλα ειπαμε δεν ανηκουν στο υποσυνολο που συζητιεται.

Last edited:

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
εχω δεί στο περιβάλλον μου γυναίκα καριέρας να ανέχεται άκρως προσβλητική συμπεριφορά του επί 20ετίας συζύγου της ..παρατηρήσεις μπροστά σε κόσμο...ταπεινωτικές συμπεριφορές κλπ κλπ και ΔΕΝ υπάρχει λόγος οικονομικός να μένει μαζί του
Πρόκειται για "χειριστική συμπεριφορά" και όχι για μία απλή προσβλητική συμπεριφορά!...έχει μεγάλη διαφορά!

ΔΕΝ κατηγορώ όμως αυτόν,αυτος είναι αληθινός,ΑΥΤΗ εχει το πρόβλημα
Είναι εύκολο να αποδίδουμε ευθύνες....τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ειδικά στις χειριστικές συμπεριφορές!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πρόκειται για "χειριστική συμπεριφορά" και όχι για μία απλή προσβλητική συμπεριφορά!...έχει μεγάλη διαφορά!

Είναι εύκολο να αποδίδουμε ευθύνες....τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ειδικά στις χειριστικές συμπεριφορές!
εννοείται ότι είναι χειριστική συμπεριφορά!αλλά σε ενήλικη γυναίκα!!!με τα πτυχία της μεγαλωμένη σε πόλη ...που ότι και να μου λέτε ναι ΟΦΕΙΛΕΙ να ξυπνήσει....αλλά πολλές φορές το να ψάξεις τον ευατό σου φαντάζει και είναι τόσο δύσκολο που προτιμας να επαναπαύεσαι στο βατό και σύνηθες..με τις υγείες σου τότε

Last edited by a moderator:

paefstra

Member
γενικότερα...σωστά;γυναίκες καριέρας,γυναίκες που ζουν τριγύρω μας στις μεγάλες πόλεις που δέχονται ερεθίσματα ποικίλα...Μια γυναίκα αυτής της κατηγορίας λοιπόν (και γενικά ένας άνθρωπος είτε άνδρας είτε γυναίκα)οφείλει να έχει αυτοσεβασμό και να ξέρει (αν δεν την ξέρει να την"μάθει"και αυτό γινεται όχι απαραίτητα με συνεδρίες πληρώνοντας ..υπάρχει το ιντερνετ υπάρχουν βιβλία κλπ κλπ)και να ξέρει λοιπόν την αξία της.
Το να κανουμε ψυχολογικου τυπου ερμηνειες και να χρεωνουμε ευθυνες στις ιδιες τις γυναικες που οσο ιντερνετ και να εχουν σπιτι, οση μορφωση, αν βγουν για δουλεια, θα βρουν εμποδια στην προσληψη γιατι ειναι απλα γναικες και εχουν η μπορει να κανουν παιδια, ειτε, αν εχουν δουλεια, η πιθανοτητα να βρεθουν σε θεσεις διευθυντικες η θεσεις υψηλης ευθυνης ειναι μην σχολιασω τωρα γιατι θα γελαμε ολοι μαζι ειναι απιστευτης ευκολιας.
Οι αλλαγες, αν γινουν, θα γινουν απο κατω προς τα πανω και απο τους θεσμους.
Οι γυναικες με προνομιακη ζωη θα μπουν στο φορουμ και θα κλεισουν ενα 3ημερο στην Ευρωπη να χαλαρωσουν απο τον σατραπη συζυγο. Και καλα θα κανουν. Ας του σπασουν και το καθρεφτακι του αυτοκινητου, με την ευχη μου.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Το να κανουμε ψυχολογικου τυπου ερμηνειες και να χρεωνουμε ευθυνες στις ιδιες τις γυναικες που οσο ιντερνετ και να εχουν σπιτι, οση μορφωση, αν βγουν για δουλεια, θα βρουν εμποδια στην προσληψη γιατι ειναι απλα γναικες και εχουν η μπορει να κανουν παιδια, ειτε, αν εχουν δουλεια, η πιθανοτητα να βρεθουν σε θεσεις διευθυντικες η θεσεις υψηλης ευθυνης ειναι μην σχολιασω τωρα γιατι θα γελαμε ολοι μαζι ειναι απιστευτης ευκολιας.
Οι αλλαγες, αν γινουν, θα γινουν απο κατω προς τα πανω και απο τους θεσμους.
Οι γυναικες με προνομιακη ζωη θα μπουν στο φορουμ και θα κλεισουν ενα 3ημερο στην Ευρωπη να χαλαρωσουν απο τον σατραπη συζυγο. Και καλα θα κανουν.
Μ αυτά που λες συμφωνώ ...έχουμε ακόμα πολλά βήματα να κάνουμε σαν κοινωνία,θεσμοί κλπ κλπ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh