Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε σεις θα με τρελανετε ορισμενοι...Τι θα πει δεν εχει αυτος που βριζει και ταπεινωνει τη γυναικα του το προβλημα αλλα αυτη; Ειναι λεει αληθινος αυτος ΝΤΟΙΝΓΚ! Δεν ξερω ποια ειναι τα υποσυνολα σας αλλα το δικο μου που περιλαμβανει ανθρωπους ολων των κατηγοριων, ολων των οικονομικων και μορφωτικων ταξεων και βαθμιδων, αστους και κατοικους αγροτικων περιοχων εχει πολλη βια, παρενοχληση, σεξιστικα σχολια.

Μια γυναικα (ή ανδρας) αν μενει μεσα στη σχεση λεει ενω δεχεται βια ειναι γιατι εχει αλλα οφελη απο αυτην τη σχεση. Αυτη η αποψη αγνοει βεβαια γυναικες που νοητικα υστερουν ή αυτες που εχουν υπερβολικη πιστη στην οικογενεια ή αυτες που εχουν οι ιδιες ή το στενο τους περιβαλλον θρησκευτικες ή κοινωνικες προκατηληψεις. Τελος αγνοουνται οι γυναικες που ειναι εξαρτημενες οικονομικα ή/και ψυχολογικα.

Κι ας αφησουμε αυτα τα θυματα (ενταξει για μενα θυματα, για καποιους μπορει να ειναι και θυτες) κι ας παμε σε αυτα που τα εβρισαν ή τα χτυπησαν μια φορα και ειχαν τη δυναμη να εγκαταλειψουν τη συζυγικη στεγη αμεσα. Γι αυτες τις γυναικες τι εχετε να πειτε; Πως δεν εκαναν δουλειες στο σπιτι και καλα τις εκαναν; Ποιος δινει το δικαιωμα στον καθενα να τις φωναζει, να τις προσβαλει, να τις χτυπα; Το οτι δεν ηταν ή δεν ηθελαν να ειναι νοικοκυρες;

Γιατι ειναι λεει υποτιμητικο να εισαι νοικοκυρα; Κι αλλα πραγματα δεν ειναι υποτιμητικα (οπως το να εισαι γιατρος) αλλα δεν θελουν ή δεν μπορουν να τα κανουν ολοι.

Ειμαι βεβαιος πως πολλες απο εσας εστω και μια φορα σας φωναξε ο αντρας σας επειδη πεινουσε και δεν υπηρχε φαγητο ή επειδη δεν του αρεσε το φαγητο. Οπως και πολλοι αντρες εχετε φωναξει τις γυναικες σας για αυτους λογους. Δεν ειναι βεβαια λογος χωρισμου αυτος, αλλα απο που πηγαζει αυτο το δικαιωμα για να συμπεριφερεστε ή να σας συμπεριφερονται ετσι;

Και να το παμε και πιο μακρια; Ας πουμε πως η γυναικα τα θελει ο κωλος της, να δεχτω την αποψη σας. Για τα παιδια που μπορει να τραβουν τα ιδια ή να βλεπουν τον εναν γονιο να κακομεταχειριζεται τον αλλον ποιανου κωλος τα θελει;

Οι σκλαβοι οταν κερδιζαν την ελευθερια τους πολλες φορες δεν καταφερναν να σταθουν στον εξω κοσμο μονοι τους. Πολλοι απο αυτους πεθαιναν γρηγορα και αλλοι ξαναγυριζαν στην σκλαβια και στα αφεντικα τους. Αλλα ξερω το εκαναν γιατι τους βολευε και εκμεταλλευονταν το αφεντικο.

Το μεγαλο προβλημα της κοινωνιας ειναι οπως φαινεται και απο την εδω συζητηση πως τεινει να δικαιολογησει το θυτη και να ριξει την ευθυνη στο θυμα.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
2.Σωστο αυτο που λες: Στη Ρωμη δεν μου αρεσε το φαγητο γιατι η ψαροσουπα ειχε μεσα μπιζελια, φασολια κι αλλα 20-30 ειδη ολα αχταρμα, το ψαρι ηταν μονο ξελεπιασμενο (σβαραχνα κλπ τα ειχαν αφησει μεσα)...
Επειτα προτεινω σε οποιον με ρωταει γιατι ειμαι βιγκαν να δει το ντοκιμαντερ. Οταν τους περιεγραφω περι τινος προκειται ολοι εχουν σχεδον την ιδια αντιδραση. Πως δεν μπορουν να βλεπουν αποκρουστικα και αηδιαστικα θεαματα. Το οτι μπορουν να τα τρων αλλα οχι να τα βλεπουν ασχολιαστο.
Όταν γευόσουν αχνιστή ψαρόσουπα στα σοκάκια της Ρώμης, δεν ένιωσες λύπη για το καημένο το ψάρι που σφαγιάστηκε για να ρουφήξεις το ζωμό του;

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ρε σεις θα με τρελανετε ορισμενοι...Τι θα πει δεν εχει αυτος που βριζει και ταπεινωνει τη γυναικα του το προβλημα αλλα αυτη; Ειναι λεει αληθινος αυτος ΝΤΟΙΝΓΚ! Δεν ξερω ποια ειναι τα υποσυνολα σας αλλα το δικο μου που περιλαμβανει ανθρωπους ολων των κατηγοριων, ολων των οικονομικων και μορφωτικων ταξεων και βαθμιδων, αστους και κατοικους αγροτικων περιοχων εχει πολλη βια, παρενοχληση, σεξιστικα σχολια.

.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του!!!όταν λέω ειναι αληθινός αυτό εννοώ,να μου πεις για κάποιον ο οποίος τοπαιζε άριστος ηθοποιός και υποκρινόταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα τον άψογο ευγενή αγαπησιάρη σύντροφο και εμπλέκει έτσι σε μιά σχέση μια γυναίκα...την οδηγεί σε γάμο και μετα βγάζει έναν άλλο εαυτό σαδιστή βίαιο κλπ οκ να κάνουμε άλλη κουβέντα.Συνήθως όμως (όπως εσύ έχεις παραδείγματα από το περιβάλλον σου ετσι έχω κι εγώ και όλοι μας)πολύ γρήγορα ο χαρακτηρας φαίνεται στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση δεν κατάλαβα γιατί να κατηγορήσω αυτόν;;αυτός είναι ο χαρακτήρας του ,στην κοινωνία υπάρχουν καλοί κακοί ευαίσθητοι εγωιστές σούπερ εγωιστές σαδιστές κλπ κλπ δεν κατάλαβα τον πήρε για να τον αλλάξει;;αυτός είναι με τα καλά του και τα κακά του!και ναι του δίνει αξία και δίνει περιθώρια και στην οικογένεια που θα κάνει μαζί του (αγόρια -κορίτσια)να μεγαλώσουν κι αυτά με το ίδιο μοντέλο...και ο ίδιος θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς ...αφού αυτή τον ανέχεται..
Σε άλλο σημείο λες για τις γυναίκες που τελικά φεύγουν από το γάμο ποιος έδωσε το δικαίωμα στους άνδρες να τις βρίζουν να τις κακομεταχειρίζονται κλπ Εννοείται κανένας και λυπάμαι πραγματικά κι εγώ μαζί σου-μαζί σας για τις γυναίκες τις φτωχές γυναίκες που εξαναγκάσθηκαν για κάποιους λόγους να προβούν σε τέτοιους γάμους(έκανα αυτό τον διαχωρισμό και είπα ότι εξαιρώ καποιες συγκεκριμενες ομάδες)και δεν έχουν στηριξη απο πουθενά για να κάνουν το επόμενο βήμα,αλλά τι ποσοστό είναι αυτές επί του συνόλου;;
Γι αυτό και μίλησα για τις γυναίκες που βολεύονται να το παιζουν θύματα...το βλέπω γύρω μου ,κανείς δεν είναι κανενός και κανένας δεν ανήκει σε κανεναν.. ..για σχέσεις μιλάμε ..δεν κρατάει κανείς με το ζόρι κανέναν(εκτός των λιγοστών περιπτώσεων που προείπα)

Last edited by a moderator:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δε σας καταλαβαίνω ορισμένες φορές αλλά ειλικρινά θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα πολύ προσωπικά και ελπίζω να τα σεβαστείτε. Μια από αυτές τις γυναικες υπήρξα κι εγώ. Όπως ξέρετε είμαι 33 και το παιδί μου 13, οπερ σημαίνει ότι το έκανα στα είκοσι. Το έκανα στα 20 και δε πήρα χαμπάρι πώς συνέβη αυτό καθώς ήταν κάποιος παρόμοιος τρόπος με αυτόν που περιγράφει η τσοπανα. Δεν έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του θύματος, ανέλαβα τις υποχρεώσεις μου χωρίς να σκεφτώ την ιδέα της έκτρωσης ούτε δευτερόλεπτο. Ακριβώς επειδή δε δέχτηκα από την ιστορία αυτή να υπάρξουν θύματα.
Πήγαινα εννιά μήνες μόνη μου στους γιατρούς, σχεδόν μόνη μου το γέννησα, σχεδόν μόνη μου το μεγάλωσα, χωρίς βοήθεια από τη μάνα μου η οποία ήταν μόλις 42 ετών τότε. Ανέλαβα όλες μου τις υποχρεωσεις. Στην πορεία ο πατέρας της κορης μου πολλές φορές απαιτούσε από εμένα να είμαι η τέλεια νοικοκυρά που κάθεται σπίτι χωρίς να μιλάει και πρέπει να ειναι ευγνώμων που έχει στέγη και φαΐ από τον κουβαλητή σύζυγο. Για να επιβάλει τς απόψεις του συχνά χρησιμοποιούσε βία. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά είναι η ζωή και η καθημερινότητα μου. Επαναλαμβάνω δε δέχτηκα να θεωρησω εαυτόν θύμα. Έσφιξα τα δόντια, περίμενα να πάει το παιδί μου παιδικό σταθμό, έπιασα δυο δουλειές, διάβαζα για να πάρω το πτυχίο που είχα αφήσει στη μέση, μάζεψα χρήματα και ζήτησα διαζύγιο. Στην όλη υπόθεση οι γονείς μου δεν ανακατεύτηκαν καθόλου. Δε ζήτησα ποτέ ούτε ένα ευρώ. Για καιρό έκανα δυο δουλειές καμιά φορά και άλλες έξτρα. Μεγάλωσα το παιδί μου, δε το στέρησα απο τίποτα, έμαθα κι εγώ ξένες γλώσσες, έκανα αυτό που αγαπώ δηλαδή να ταξιδεύω. Με πολύ πείσμα και υπομονή, με πολύ αγάπη για το παιδι μου. Δε κρατάω κακία για τον πατέρα της. Ο καθένας ο,τι ξέρει κανει.
Το μόνο που μου έχει μείνει είναι μια πικρία που έζησα μόνη ομορφες στιγμες του παιδιού.
Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένη που κάνω ταξίδια. Μη στεκόμαστε στην εικόνα. Στον καπιταλισμο για να αγοράσεις κάτι θυσιάζεις από κάτι άλλο. Όλα είναι θέμα επιλογών.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ

Μια γυναικα (ή ανδρας) αν μενει μεσα στη σχεση λεει ενω δεχεται βια ειναι γιατι εχει αλλα οφελη απο αυτην τη σχεση. Αυτη η αποψη αγνοει βεβαια γυναικες που νοητικα υστερουν ή αυτες που εχουν υπερβολικη πιστη στην οικογενεια ή αυτες που εχουν οι ιδιες ή το στενο τους περιβαλλον θρησκευτικες ή κοινωνικες προκατηληψεις. Τελος αγνοουνται οι γυναικες που ειναι εξαρτημενες οικονομικα ή/και ψυχολογικα
Οταν λεω είναι αληθινός εννοώ ότι είναι αυτός ο χαρακτήρας του σ αρέσει δε σ αρέσει η κοινωνία μας είναι γεμάτη και ποικιλη...μόνο στην περίπτωση που κάποιος είναι εξαίρετος ηθοποιός και μπορεί και υποκρίνεται για μεγάααλο χρονικό διάστημα τον τρυφερό ευγενή αγαπησιάρη και μετά το γάμο αποδεικνύεται εγωιστικό τέρας σαδιστής κλπ (υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις)εκεί να κάνουμε αλλη κουβέντα...Αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων όπως στη συγκεκριμένη που ανέφερα (όπως έχεις κι εσύ παραδείγματα εχω κι εγώ πολλαα ατπο το περιβάλλον μου)ο χαρακτήρας ξεδιπλώνεται πολύ γρήγορα οπότε δεν κατάλαβα..τον παντρεύεται για να τον αλλάξει;;;(αυτή η ηλίθια προσδοκία μερικών αφελών)αυτός είναι με τα καλά του και με τα στραβά του...Και φυσικά κι εγώ μαζί σου (άλλωστε το είπά πριν )να εξαιρέσω και να κατανοήσω απολύτως τις γυναίκες χαμηλού νοητικού η μορφωτικού επιπέδου απο φτωχές οικογένειες που εξαναγκάσθηκαν πιθανόν να προβούν σε τέτοιους γάμους,αλλά σε τι ποσοστό επι του συνόλου αναφερόμαστε;;οι υπόλοιπες;;
Κανείς δεν είναι κανενός και κανένας δεν ανήκει σε κανένα...δεν κρατάει κανείς κανέναν με το ζόρι,δεν είναι φυλακή η σχέση(πλην των εξαιρεσεων που προανέφερα).
Οχι δεν αντιστρέφω τους ρόλους θύτη-θύματος αλλά δεν μπορω και να καταλάβω τη παράλογη λογική γυναικών με θέση μόρφωση κλπ που μου το παίζουν θύματα και δεν κάνουν τίποτε για να ωριμάσουν σαν προσωπικότητες και να αλλάξουν την ζωή τους

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δε σας καταλαβαίνω ορισμένες φορές αλλά ειλικρινά θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα πολύ προσωπικά και ελπίζω να τα σεβαστείτε. Μια από αυτές τις γυναικες υπήρξα κι εγώ. Όπως ξέρετε είμαι 33 και το παιδί μου 13, οπερ σημαίνει ότι το έκανα στα είκοσι. Το έκανα στα 20 και δε πήρα χαμπάρι πώς συνέβη αυτό καθώς ήταν κάποιος παρόμοιος τρόπος με αυτόν που περιγράφει η τσοπανα. Δεν έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του θύματος, ανέλαβα τις υποχρεώσεις μου χωρίς να σκεφτώ την ιδέα της έκτρωσης ούτε δευτερόλεπτο. Ακριβώς επειδή δε δέχτηκα από την ιστορία αυτή να υπάρξουν θύματα.
Πήγαινα εννιά μήνες μόνη μου στους γιατρούς, σχεδόν μόνη μου το γέννησα, σχεδόν μόνη μου το μεγάλωσα, χωρίς βοήθεια από τη μάνα μου η οποία ήταν μόλις 42 ετών τότε. Ανέλαβα όλες μου τις υποχρεωσεις. Στην πορεία ο πατέρας της κορης μου πολλές φορές απαιτούσε από εμένα να είμαι η τέλεια νοικοκυρά που κάθεται σπίτι χωρίς να μιλάει και πρέπει να ειναι ευγνώμων που έχει στέγη και φαΐ από τον κουβαλητή σύζυγο. Για να επιβάλει τς απόψεις του συχνά χρησιμοποιούσε βία. Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά είναι η ζωή και η καθημερινότητα μου. Επαναλαμβάνω δε δέχτηκα να θεωρησω εαυτόν θύμα. Έσφιξα τα δόντια, περίμενα να πάει το παιδί μου παιδικό σταθμό, έπιασα δυο δουλειές, διάβαζα για να πάρω το πτυχίο που είχα αφήσει στη μέση, μάζεψα χρήματα και ζήτησα διαζύγιο. Στην όλη υπόθεση οι γονείς μου δεν ανακατεύτηκαν καθόλου. Δε ζήτησα ποτέ ούτε ένα ευρώ. Για καιρό έκανα δυο δουλειές καμιά φορά και άλλες έξτρα. Μεγάλωσα το παιδί μου, δε το στέρησα απο τίποτα, έμαθα κι εγώ ξένες γλώσσες, έκανα αυτό που αγαπώ δηλαδή να ταξιδεύω. Με πολύ πείσμα και υπομονή, με πολύ αγάπη για το παιδι μου. Δε κρατάω κακία για τον πατέρα της. Ο καθένας ο,τι ξέρει κανει.
Το μόνο που μου έχει μείνει είναι μια πικρία που έζησα μόνη ομορφες στιγμες του παιδιού.
Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένη που κάνω ταξίδια. Μη στεκόμαστε στην εικόνα. Στον καπιταλισμο για να αγοράσεις κάτι θυσιάζεις από κάτι άλλο. Όλα είναι θέμα επιλογών.
η τελευταία σου κουβέντα τα λεει όλα...ολα ειναι θεμα επιλογών!!
και ενώ εσύ ήσουν και τόσο μικρή τα κατάφερες ΚΑΙ χωρισες ΚΑΙ στάθηκες στα πόδια σου ΚΑΙ μεγάλωσες μόνη σου το παιδί σου,πόσες άλλες κάθονται δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν κατι και μιζεριάζουν μέχρι τα βαθειά γεράματα...
Ο πρώην σου δεν ξέρω αν αλλαξε η όχι σαν χαρακτήρας ΕΣΥ ομως εκανες την αλλαγή για σενα

paefstra

Member
Στον καπιταλισμο για να αγοράσεις κάτι θυσιάζεις από κάτι άλλο. Όλα είναι θέμα επιλογών.
Απολυτος σεβασμος στην προσωπική σου ιστορία!
Σεβομαι απόλυτα και δεν σχολιαζω ποτε τις προσωπικές εμπειρίες καθώς μπορεί κάνω παρερμηνείες. Ποτέ δεν συζητώ σε προσωπικό επίπεδο σε τέτοιες συζητήσεις. Ο καθένας ξέρει από που αντλεί τη δύναμη και είναι προς τιμήν του και του αξίζει σεβασμός για το αποτέλεσμα.
Πάντα συζητώ σε κοινωνικό επίπεδο γιατί είναι μου είναι αδύνατον να επιχειρηματολογήσω με βιωματικό λόγο.
Γι αυτό και επανέρχομαι στο ενδιαφέρον που έχει αυτή η συζήτηση για το πως βιώνει τα "δράματά ' της η μεσαία κοινωνική τάξη μέσα από τη ροζ σαπουνόφουσκα που ζει και κυρίως πως κουνά το δάχτυλο περι correctness καπου στα όρια της σαπουνόφουσκας σε όσους είναι απ' έξω. Βάζω και τον εαυτό μου στην κατηγορία αυτή, εννοείται, και κανω συνειδητή προσπάθεια να το αποφεύγω.
Αν είχα μια διαφωνία, θα ήταν μόνο η εξής: αν η φτώχεια έχει ενα συμπτωμα, αυτό είναι το να μην εχεις επιλογες.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όταν γευόσουν αχνιστή ψαρόσουπα στα σοκάκια της Ρώμης, δεν ένιωσες λύπη για το καημένο το ψάρι που σφαγιάστηκε για να ρουφήξεις το ζωμό του;
Μπραβο ανακαλυψες πως πριν γινω φυτοφαγος ετρωγα ζωα. Φυσικα και δεν ενιωθα λυπη. Ημουν της λογικης πως ο ανθρωπος δεν μπορει να ζησει χωρις αυτο και πως αυτα τα ζωα γεννιουνται και πεθαινουν με αυτο το σκοπο, να τα τρωει ο ανθρωπος. Αυτην ηταν η ενημερωση που ειχα, πες με απαιδευτο πες με αφελη αλλα ετσι ειχα μαθει. Παντα ηθελα να σταματησω να τρωω ζωα αλλα οι γιατροι το θεωρουσαν επικινδυνο (ακομα το θεωρουν). Δεν ειχα και πολλες επιλογες εκει που εμενα για να λεμε την αληθεια. Τα βιγκαν προιοντα περα απο φρουτα, λαχανικα, οσπρια δημητριακα και καποιους ξηρους καρπους ηταν ανυπαρκτα. Κι ακομα ειναι δυσευρετα στη Χαλκιδικη.

Αλλα δεν ειναι κακο οι ανθρωποι να αλλαζουν προς το καλυτερο. Δεν θα πω σε εναν πρωην serial killer "Α εσυ πριν 10 χρονια σκοτωνες τωρα γιατι λυπασαι να σκοτωσεις;". Αυτο για καποιους λεγεται εξελιξη, για καποιους αλλους μοντερνιες και υποκρισια.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
η τελευταία σου κουβέντα τα λεει όλα...ολα ειναι θεμα επιλογών!!
και ενώ εσύ ήσουν και τόσο μικρή τα κατάφερες ΚΑΙ χωρισες ΚΑΙ στάθηκες στα πόδια σου ΚΑΙ μεγάλωσες μόνη σου το παιδί σου,πόσες άλλες κάθονται δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν κατι και μιζεριάζουν μέχρι τα βαθειά γεράματα...
Ο πρώην σου δεν ξέρω αν αλλαξε η όχι σαν χαρακτήρας ΕΣΥ ομως εκανες την αλλαγή για σενα
Εφη μου ξέρεις πόσες φορές όμως έπρεπε να αποδείξω ότι όπου υπάρχει φωτιά (βία) δεν υπάρχει απαραιτήτως καπνός; Πόσες φορές πήγα σε μια συνέντευξη και μόλις ακούσανε ότι έχω παιδι μου είπανε «θα σας ειδοποιήσουμε» . Πόσοι εργοδότες και άντρες με είδαν σαν τον εύκολο στόχο;
Δε πειράζει όμως, αυτός ήταν ο δρομος μου και μεσα από αυτό εξελίχθηκα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μπραβο ανακαλυψες πως πριν γινω φυτοφαγος ετρωγα ζωα. Φυσικα και δεν ενιωθα λυπη. Ημουν της λογικης πως ο ανθρωπος δεν μπορει να ζησει χωρις αυτο και πως αυτα τα ζωα γεννιουνται και πεθαινουν με αυτο το σκοπο, να τα τρωει ο ανθρωπος. Αυτην ηταν η ενημερωση που ειχα, πες με απαιδευτο πες με αφελη αλλα ετσι ειχα μαθει. Παντα ηθελα να σταματησω να τρωω ζωα αλλα οι γιατροι το θεωρουσαν επικινδυνο (ακομα το θεωρουν). Δεν ειχα και πολλες επιλογες εκει που εμενα για να λεμε την αληθεια. Τα βιγκαν προιοντα περα απο φρουτα, λαχανικα, οσπρια δημητριακα και καποιους ξηρους καρπους ηταν ανυπαρκτα. Κι ακομα ειναι δυσευρετα στη Χαλκιδικη.

Αλλα δεν ειναι κακο οι ανθρωποι να αλλαζουν προς το καλυτερο. Δεν θα πω σε εναν πρωην serial killer "Α εσυ πριν 10 χρονια σκοτωνες τωρα γιατι λυπασαι να σκοτωσεις;". Αυτο για καποιους λεγεται εξελιξη, για καποιους αλλους μοντερνιες και υποκρισια.
και χωρίς ιδιαιτερη ποικιλία από βιγκαν προιοντα με απλά και φτηνά προιοντα (οπως αυτά που ανέφερες)άνετα μπορείς να κάνεις βίγκαν διατροφή,λίγη ενημέρωση χρειάζεται και σωστός συνδιασμός τροφών

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος