Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
και χωρίς ιδιαιτερη ποικιλία από βιγκαν προιοντα με απλά και φτηνά προιοντα (οπως αυτά που ανέφερες)άνετα μπορείς να κάνεις βίγκαν διατροφή,λίγη ενημέρωση χρειάζεται και σωστός συνδιασμός τροφών

tripakia που είσαι;;;τι θυμήθηκα τώρα τι φλασιά μου ήρθε χιιχιχ πριν από καναδυό χρόνια ;;δε θυμάμαι ακριβώς έγινε μια κουβέντα για φαγητά συνταγές κλπ (δε θυμάμαι ακριβώς που και με τι αφορμή)αλλά θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι είχα δώσει συνταγή για χορτοφαγικά μπιφτέκια με αλεσμένα ρεβυθια(πολτό)κα φασόλια και ΕΣΥ tripakia μου μου γραψες ενα σχόλιο του στυλ...και μονο που το σκεφτομα αηδιάζω χαχαχα κατι τέτοιο(δε μ ενοχλησε γιατι σεβομαι κατανοω απολυτως τις προτιμήσεις του καθενός)το θυμάσαι;;;; τότε ήσουν παμφάγος ακόμα;;

jimp

Member
Εφη μου ξέρεις πόσες φορές όμως έπρεπε να αποδείξω ότι όπου υπάρχει φωτιά (βία) δεν υπάρχει απαραιτήτως καπνός; Πόσες φορές πήγα σε μια συνέντευξη και μόλις ακούσανε ότι έχω παιδι μου είπανε «θα σας ειδοποιήσουμε» . Πόσοι εργοδότες και άντρες με είδαν σαν τον εύκολο στόχο;
Δε πειράζει όμως, αυτός ήταν ο δρομος μου και μεσα από αυτό εξελίχθηκα.
Πόσες γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργοδότες εις βάρος ανδρών;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
και χωρίς ιδιαιτερη ποικιλία από βιγκαν προιοντα με απλά και φτηνά προιοντα (οπως αυτά που ανέφερες)άνετα μπορείς να κάνεις βίγκαν διατροφή,λίγη ενημέρωση χρειάζεται και σωστός συνδιασμός τροφών
Εννοειται αλλα να φανταστεις ακομα και σημερα δυσκολευομαι να βρω προιοντα ολικης, ωμους αναλατους ξηρους καρπους, φαγοπυρο, προιοντα χαρουπιου και σιροπι σφενδαμου (που ειναι τα γλυκαντικα μου), βιολογικα φρουτα και λαχανικα κ.α.
Πολλα απο αυτα αναγκαζομαι να τα παραγγελνω το Καλοκαιρι απο Αθηνα ή Θεσσαλονικη, ενω το χειμωνα τα βρισκω στα 100μ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Παντα ηθελα να σταματησω να τρωω ζωα αλλα οι γιατροι το θεωρουσαν επικινδυνο (ακομα το θεωρουν).
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια φυτά όταν ακούν το μασούλημα του κορμού τους από κάμπιες εκλύουν χημικά για να τις απωθήσουν και να σταματήσουν τον περαιτέρω ακρωτηριασμό τους :eek:.
Plants respond to leaf vibrations caused by insect herbivore chewing
Δηλαδή κάποια φυτά 'καταλαβαίνουν' ότι κατασπαράζονται και σε μια απεγνωσμένη ύστατη προσπάθεια προσπαθούν να απωθήσουν τον εχθρό τους.
Πρόσθεσε σ' αυτό ότι επειδή τα φυτά δεν μπορούν να κινηθούν και να αμυνθούν είναι πιο ευάλωτα στις επιθέσεις κοψίματός τους από αδίστακτους βίγκαν χορτοσυλλέκτες σε αντίθεση με τα ζώα που μέχρι τη στιγμή του θανάτου τους ίσως να έχουν την ελπίδα ότι μπορούν να διαφύγουν είτε τρέχοντας είτε χτυπώντας τον σαρκοβόρο θύτη τους.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
tripakia που είσαι;;;τι θυμήθηκα τώρα τι φλασιά μου ήρθε χιιχιχ πριν από καναδυό χρόνια ;;δε θυμάμαι ακριβώς έγινε μια κουβέντα για φαγητά συνταγές κλπ (δε θυμάμαι ακριβώς που και με τι αφορμή)αλλά θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι είχα δώσει συνταγή για χορτοφαγικά μπιφτέκια με αλεσμένα ρεβυθια(πολτό)κα φασόλια και ΕΣΥ tripakia μου μου γραψες ενα σχόλιο του στυλ...και μονο που το σκεφτομα αηδιάζω χαχαχα κατι τέτοιο(δε μ ενοχλησε γιατι σεβομαι κατανοω απολυτως τις προτιμήσεις του καθενός)το θυμάσαι;;;; τότε ήσουν παμφάγος ακόμα;;
Πριν δυο χρονια ειχα αρχισει να αποβαλλω απο τη διατροφη μου σιγα σιγα το κρεας αλλα ναι ετρωγα ζωικα προιοντα και ψαρι, κοτοπουλο. Αν ηταν πριν δυο χρονια αποκλειεται να σου ειχα γραψει αρνητικο σχολιο για τα μπιφτεκια σου γιατι ειχα αρχισει να εκτιμω τις ευεργετικες ιδιοτητες των οσπριων και κυριως των φασολιων που πραγματι πριν 3 χρονια δεν μου αρεσαν καθολου. Αν εχει περισσοτερο απο 2,5 χρονια που εγραψες τη συνταγη τοτε δεν ειναι απιθανο να ειχα αηδιασει. Θυμαμαι ομως τη συνταγη που λες και την εχω κανει πολλες φορες. Τα δε μπιφτεκια τα βρισκω πεντανοστιμα. Μαλιστα ηταν τα πρωτα πληρως χορτοφαγικα μπιφτεκια που μαγειρεψα και σ'ευχαριστω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια φυτά όταν ακούν το μασούλημα του κορμού τους από κάμπιες εκλύουν χημικά για να τις απωθήσουν και να σταματήσουν τον περαιτέρω ακρωτηριασμό τους :eek:.
Δηλαδή κάποια φυτά 'καταλαβαίνουν' ότι κατασπαράζονται και σε μια απεγνωσμένη ύστατη προσπάθεια προσπαθούν να απωθήσουν τον εχθρό τους.
Πρόσθεσε σ' αυτό ότι επειδή τα φυτά δεν μπορούν να κινηθούν και να αμυνθούν είναι πιο ευάλωτα στις επιθέσεις κοψίματός τους από αδίστακτους βίγκαν χορτοσυλλέκτες σε αντίθεση με τα ζώα που μέχρι τη στιγμή του θανάτου τους ίσως να έχουν την ελπίδα ότι μπορούν να διαφύγουν είτε τρέχοντας είτε χτυπώντας τον σαρκοβόρο θύτη τους.
Ακομη κι ετσι να το δεις υπολογισε πως το μεγαλυτερο κομματι της φυτικης παραγωγης (αλλοι λεν το 65% αλλοι παραπανω) πηγαινει για την εκτροφη των ζωων που προοριζονται να φαγωθουν απο τον ανθρωπο. Αρα αν ενδιαφερεσαι για τα φυτα ενας λογος παραπανω να μην θες να τρως τα ζωα.

Και ναι ολοι γνωριζουν πως η αγελαδα πριν την σφαξουν εχει πολλες πιθνοτητες να νικησει και να γλιτωσει. Ποσες ξερεις; Γιατι εγω δεν ξερω καμια.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
πάντα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος
ναι τα έχω διαβάσει κι αυτά...γίναμε και αδίστακτοι τώρα χιχι σε λίγο μας βλέπω να τρεφόμαστε με ντουβάρια και πέτρες ωστε να μην διαμαρτύρονται ούτε τα φυτά:bleh:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδη για σενα αν ενας εργοδοτης δωσει μια θεση σε μια γυναικα αντι σε εναν αντρα, φταιει η γυναικα και οχι ο αντρας ή ο εργοδοτης;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ακομη κι ετσι να το δεις υπολογισε πως το μεγαλυτερο κομματι της φυτικης παραγωγης (αλλοι λεν το 65% αλλοι παραπανω) πηγαινει για την εκτροφη των ζωων που προοριζονται να φαγωθουν απο τον ανθρωπο. Αρα αν ενδιαφερεσαι για τα φυτα ενας λογος παραπανω να μην θες να τρως τα ζωα.
Ε δε θα γίνω και ηθικός αυτουργός επειδή η αγελάδα αποφάσισε να δολοφονήσει και να κατασπαράξει τόσα φυτά για να ζήσει. Επίσης προτιμώ να φάω ας πούμε μοσχάρι και να είμαι εν μέρει υπεύθυνος για το θάνατο ενός οργανισμού απ' το να φάω βραστά χόρτα και να είμαι υπεύθυνος για το θάνατο 50 ή και 100 οργανισμών αν πεινάω πολύ. Eκτός κι αν κατά τη λογική των βίγκανς ένας μεγάλος οργανισμός έχει περισσότερα δικαιώματα να ζήσει από 100 μικρούς λόγω μεγέθους και μόνο.

ναι τα έχω διαβάσει κι αυτά...γίναμε και αδίστακτοι τώρα χιχι σε λίγο μας βλέπω να τρεφόμαστε με ντουβάρια και πέτρες ωστε να μην διαμαρτύρονται ούτε τα φυτά:bleh:
Σύμφωνα με τους βίγκανς τα ζώα έχουν δικαιώματα... και να προσθέσω αφού οι βοτανολόγοι μας λένε ότι και τα φυτά δείχνουν σημάδια συναίσθησης της ύπαρξής τους γιατί να μην προστατευτούν και αυτά; Στην Αϊτή άλλωστε τρώνε μπισκότα φτιαγμένα με λάσπη και νερό γιατί όχι και μεις;

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ε δε θα γίνω και ηθικός αυτουργός επειδή η αγελάδα αποφάσισε να δολοφονήσει και να κατασπαράξει τόσα φυτά για να ζήσει. Επίσης προτιμώ να φάω ας πούμε μοσχάρι και να είμαι εν μέρει υπεύθυνος για το θάνατο ενός οργανισμού απ' το να φάω βραστά χόρτα και να είμαι υπεύθυνος για το θάνατο 50 ή και 100 οργανισμών αν πεινάω πολύ.
Γιατι ποιος σου ειπε τι να φας και τι οχι; Μπορεις να φας ο,τι θες απο εμενα κανενα προβλημα.
Δεν εχω προβλημα με τους ανθρωπους που τρωνε κρεας. Αλλωστε κι εγω ετρωγα μεχρι πριν λιγο καιρο. Δεν εγινα ξαφνικα αγιος (καλα τις αποψεις μου περι αγιους τις εγραψα σε προηγουμενο ποστ αλλα δεν μπορω να βρω αλλη λεξη συνωνυμη με την πληρη ηθικη και καλοσυνη στο μυαλο των ανθρωπων).

Οι αγελαδες και τα αλλα ζωα εκτροφης ομως δεν θα ηταν τοσα πολλα για να κατασπαραζουν τοσο μεγαλες ποσοτητες φυτικης τροφης αν δεν υπηρχε τοσο μεγαλη ζητηση κι αν οι βιομηχανιες παραγωγης κρεατος δεν τα αναγκαζαν να γενουν ασταματητα βιαζοντας τα.

Οσο για τα μπισκοτα απο λασπη και νερο ειναι πρωτης ταξεως πηγη βιταμινης B12. Απλα σε χωρες οπως η Ελλαδα που η χρηση φυτοφαρμακων ειναι αλογιστη στο χωμα δεν υπαρχουν τα βακτηρια που ειναι απαραιτητα για την συνθεση της. Ωστοσο οι βιταμινες B12 ειναι περιπου αυτο το πραγμα.

Last edited:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δηλαδή αγαπητέ μου @jimp από το όλο σεντόνι της προσωπικής μου εξομολόγησης εσένα αυτό σε έκανε να αναρωτηθείς. Δε ξέρω τί κάνουν οι άλλες γυναίκες, σου μιλώ όμως για καθαρά προσωπικές εμπειρίες επί του θέματος.Κι επειδή έχεις μια προσκόλληση με τις γυναίκες που παίρνουν πλούσιους και κάθονται σούζα, να σου πω ότι κι εγώ θα μπορούσα να ζητήσω σπίτια και διατροφές και δε ξέρω τί. Επένδυσα όμως στην ψυχική μου υγεία και στην περηφάνια μου και πήρα ένα απλό συναινετικό δίνοντάς του μάλιστα περισσότερο χρόνο να βλέπει το παιδί του, και όχι τις 4 ημέρες το μήνα που προβλέπει ο νόμος.
Αυτό που προσπαθούν ορισμένοι από προχτές να σου εξηγήσουν είναι να μην έχεις στερεότυπα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος