Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ένα απλό και ανώδυνο παράδειγμα, θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια κάποιους να διαμαρτύρονται επειδή χτύπαγε η καμπάνα δαιμονισμένα αχάραγα την Κυριακή, μόνο εκπρόσωπους του σατανά δεν τους έβγαλαν οι ''χριστιανοί''.
και στα μουσουλμανικά κράτη που πηγαίνω μ ενοχλούν οι μουζενήδες(πως τους λένε??) που βγαίνουν και μέσα στα άγρια χαράματα και καλουν τον κόσμο για προσευχη..τόζησα και προσφατα στο Ισραήλ...
η κάθε θρησκεία έχει τα δικά της έθιμα-στερεότυπα..και ευτυχώς η δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε στην πλειοψηφία χρισ.ορθόδ και ασπαζόμαστε τους κανόνες της

panpan

Member
Όταν είμαι παιδάκι στο σχολείο και πρέπει να πηγαίνω εκκλησία, να κάνω προσευχή και να συμμετέχω σε γιορτές κάπως καταπατουνται
Όταν είσαι παιδάκι κάνεις ότι σου λέει η μαμά σου.Και η γυναίκα μου είναι αλλοδογματική και δεν την υποχρέωσε
κανείς να κάνει με το ζόρι κάτι που δεν ήθελε και δεν μιλάμε για το σήμερα ,αλλά την δεκαετία του 70 που ίσως
δεν είχες γεννηθεί.

panpan

Member
Ένα απλό και ανώδυνο παράδειγμα, θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια κάποιους να διαμαρτύρονται επειδή χτύπαγε η καμπάνα δαιμονισμένα αχάραγα την Κυριακή, μόνο εκπρόσωπους του σατανά δεν τους έβγαλαν οι ''χριστιανοί''.
Καλώς ή κακώς ζείτε(εσείς,όχι εγώ) σε ένα κράτος που στο σύνταγμα του ,λέει ότι η πλειοψηφία είναι Χριστιανοί.
Θα πρέπει να γίνει σεβαστό.Αν αλλάξει το σύνταγμα το συζητάμε.
https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-3/

Borealis

Member
και στα μουσουλμανικά κράτη που πηγαίνω μ ενοχλούν οι μουζενήδες(πως τους λένε??) που βγαίνουν και μέσα στα άγρια χαράματα και καλουν τον κόσμο για προσευχη..τόζησα και προσφατα στο Ισραήλ...
η κάθε θρησκεία έχει τα δικά της έθιμα-στερεότυπα..και ευτυχώς η δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε στην πλειοψηφία χρισ.ορθόδ και ασπαζόμαστε τους κανόνες της
Κανένα πρόβλημα και δεν είμαι αυτός που θα προσπαθήσει να σε εμποδίσει στην έκφραση των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων ή θα σε αντιμετωπίσει με καχυποψία για αυτό, αντίθετα πιθανότατα να σε ζηλεύω και λίγο. Από την άλλη βέβαια, είμαι αυτός που θα σου ζητήσει να μην αφήσεις ακραία στοιχεία (υπάρχουν και εδώ μέσα) να εκμεταλεύονται την πίστη και την αθωότητά σου για δικούς τους σκοπούς, πολύ μακρυά από την χριστιανισμό και όσα επαγγέλεται.

panpan

Member
Από την άλλη βέβαια, είμαι αυτός που θα σου ζητήσει να μην αφήσεις ακραία στοιχεία (υπάρχουν και εδώ μέσα) να εκμεταλεύονται την πίστη και την αθωότητά σου για δικούς τους σκοπούς, πολύ μακρυά από την χριστιανισμό και όσα επαγγέλεται.
Συμφωνώ 100% Παντού υπάρχουν ακραίοι και τσαρλατάνοι.Δεν μπορώ /ούμε να κάνουμε τίποτα,
Δες την υπογραφή μου.Γι αυτούς είναι.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κανένα πρόβλημα και δεν είμαι αυτός που θα προσπαθήσει να σε εμποδίσει στην έκφραση των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων ή θα σε αντιμετωπίσει με καχυποψία για αυτό, αντίθετα πιθανότατα να σε ζηλεύω και λίγο. Από την άλλη βέβαια, είμαι αυτός που θα σου ζητήσει να μην αφήσεις ακραία στοιχεία (υπάρχουν και εδώ μέσα) να εκμεταλεύονται την πίστη και την αθωότητά σου για δικούς τους σκοπούς, πολύ μακρυά από την χριστιανισμό και όσα επαγγέλεται.
Σ ευχαριστώ για την επισήμανση...δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψη μου ...υπάρχει ελευθερία απόψεων και χαίρομαι που καταφέραμε να κάνουμε αρκετή κουβέντα χωρίς να παρεκτραπούμε!χιχι

paefstra

Member
Όταν είμαι παιδάκι στο σχολείο και πρέπει να πηγαίνω εκκλησία, να κάνω προσευχή και να συμμετέχω σε γιορτές κάπως καταπατουνται
Ολα αυτα ειναι εδω και χρονια προαιρετικα. Μη λετε πραγματα που δεν ισχυουν. Και για τους εκπαιδευτικους, εννοειται. Και χωρις απαιτηση για εξηγησεις γιατι καποιος θελει να απεχει.

paefstra

Member
Και επειδη καποιοι εχετε μεινει στην προηγουμενη 30ετια, εξηγω:
Εχουμε πολλους αλλοθρησκους η αθεους στα σχολεια πλεον.
Δεν προσευχεται ο μαθητης η ο εκπαιδευτικος στην πρωινη συγκεντρωση παρα μονο αν το επιθυμει. Μονο παρισταται.
Δεν συμμετεχει στον εκκλησιασμο και υπαρχει νομοθεσια που καλυπτει την ασφαλεια των παιδιων και την απασχοληση τους στο σχολειο οταν απεχουν. Οι εκπαιδευτικοι επισης απεχουν με τη συνεργασια συναδελφων που τους καλυπτουν.
Δεν συμμετεχει παρα οποιος επιθυμει στις γιορτες,
Δεν συμμετεχει παρα οποιος επιθυμει στις παρελασεις.
Παιρνει απαλλαγη απο το μαθημα των θρησκευτικων χωρις να αιτιολογησει οποιος μαθητης θελει στην Αθμια εκπαιδευση, ενω δυστυχως χρειαζεται αιτιολογηση για τη Βθμια, κατι που εχει σχεση μονο με τις οργανικες θεσεις των θεολογων που απειλουνται να χαθουν αν παρουν πολλοι απαλλαγη, ειναι δηλαδη συνδικαλιστικοι οι λογοι, αλλα δρομολογειται αλλαγη του πλαισιου γιατι παραβιαζονται προσωπικα δεδομενα της οικογενειας.

Borealis

Member
Ολα αυτα ειναι εδω και χρονια προαιρετικα. Μη λετε πραγματα που δεν ισχυουν. Και για τους εκπαιδευτικους, εννοειται. Και χωρις απαιτηση για εξηγησεις γιατι καποιος θελει να απεχει.
έχεις δίκαιο αλλά γενικά¨στη χώρα χωρίς να είναι υποχρεωτικό ισχύει αυτό:
proedriko_yerolymbos-061-thumb-large.jpg

η φωτογραφία είναι από το γραφείο του ΠτΔ και είναι άκρως σημειολογική, πρόσεξε πως έχουν στοιβαχτεί σε μια άκρη οι μαρμάρινες στήλες, στις οποίες σε μεγάλο βαθμό η χώρα μας χρωστάει την απελευθέρωσή της και επίσης το τυχόν βιοτικό επίπεδο απολαμβάνουμε σε σχέση με τους βαλκάνιους γείτονές μας και τι θέση [και ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ] έχουν οι εικόνες, φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να προσκυνάμε τα μάρμαρα, άλλα όλη η σκηνοθεσία που επαναλαμβάνεται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής στη χώρα μας, λέει πολλά και για πολλές επιστήμες.

paefstra

Member
έχεις δίκαιο αλλά γενικά¨στη χώρα χωρίς να είναι υποχρεωτικό ισχύει αυτό:
View attachment 260353
η φωτογραφία είναι από το γραφείο του ΠτΔ και είναι άκρως σημειολογική, πρόσεξε πως έχουν στοιβαχτεί σε μια άκρη οι μαρμάρινες στήλες, στις οποίες σε μεγάλο βαθμό η χώρα μας χρωστάει την απελευθέρωσή της και επίσης το τυχόν βιοτικό επίπεδο απολαμβάνουμε σε σχέση με τους βαλκάνιους γείτονές μας και τι θέση έχουν οι εικόνες, φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να προσκυνάμε τα μάρμαρα, άλλα όλη η σκηνοθεσία που επαναλαμβάνεται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής στη χώρα μας, λέει πολλά και για πολλές επιστήμες.
Μπορει να ειναι πιστος χριστιανος η να αγαπα τη βυζαντινη τεχνη :haha:. Δικαιωμα του εν μερει, σωστα;

Borealis

Member
Μπορει να ειναι πιστος χριστιανος η να αγαπα τη βυζαντινη τεχνη :haha:. Δικαιωμα του εν μερει, σωστα;
Οχι, είναι πρόεδρος της χώρας, ή δικαστής ή δάσκαλος ή οδοκαθαριστής, οφείλει να ξέρει την ιστορία της χώρας που τον ταίζει και τον τιμάει.

paefstra

Member
Οχι, είναι πρόεδρος της χώρας, ή δικαστής ή δάσκαλος ή οδοκαθαριστής, οφείλει να ξέρει την ιστορία της χώρας που τον ταίζει και τον τιμάει.
Δεν οφειλει να διακοσμει το γραφειο του αναλογως ομως. Δηλαδη αν ενας εκπαιδευτικος εχει ειδικευση στους Περσες μαθηματικους και εχει διακοσμηση παπυρους τους ειναι προδοτης της ιστοριας του;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh