Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

jimp

Member
έχεις δίκαιο αλλά γενικά¨στη χώρα χωρίς να είναι υποχρεωτικό ισχύει αυτό:
View attachment 260353
η φωτογραφία είναι από το γραφείο του ΠτΔ και είναι άκρως σημειολογική, πρόσεξε πως έχουν στοιβαχτεί σε μια άκρη οι μαρμάρινες στήλες, στις οποίες σε μεγάλο βαθμό η χώρα μας χρωστάει την απελευθέρωσή της και επίσης το τυχόν βιοτικό επίπεδο απολαμβάνουμε σε σχέση με τους βαλκάνιους γείτονές μας και τι θέση [και ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ] έχουν οι εικόνες, φυσικά δεν εννοώ ότι πρέπει να προσκυνάμε τα μάρμαρα, άλλα όλη η σκηνοθεσία που επαναλαμβάνεται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής στη χώρα μας, λέει πολλά και για πολλές επιστήμες.
Καλά και τι περίμενες να έχει στο γραφείο του δεξιός ΠτΔ; Μη μου πεις πως έπεσες από τα σύννεφα.

Borealis

Member
Καλά και τι περίμενες να έχει στο γραφείο του δεξιός ΠτΔ; Μη μου πεις πως έπεσες από τα σύννεφα.
Καλά και τη
Bill+Gates+Angela+Merkel+Bill+Gates+Meets+hnIcx-56y7Rl.jpg
Μέρκελ δεν τη λες και συνεχίστρια της Λούξεμπουργκ
Και τον Πάπα δεν τον λες άθεο, ούτε χρειάζεται 40 εικόνες από πίσω του για να αποδείξει την πίστη του
obamapope1.jpg

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν έχει εικόνες γιατί είναι καθολικός όχι γιατί δεν είναι θρήσκος. Φυσικά έχει ωραιότατο αγαλματάκι όπως συνηθίζουν οι καθολικοί. Μη διαστρέφουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα για να βολεύει τα επιχειρήματά μας.

Borealis

Member
Δεν έχει εικόνες γιατί είναι καθολικός όχι γιατί δεν είναι θρήσκος. Φυσικά έχει ωραιότατο αγαλματάκι όπως συνηθίζουν οι καθολικοί. Μη διαστρέφουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα για να βολεύει τα επιχειρήματά μας.
Δεν βλέπω πουθενά ατέλειωτα αγαλματάκια από Μαντόνες, ένας εσταυρωμένος είναι αρκετός.

paefstra

Member
Aς μην ξεχναμε πως δεν χρειαζεται εικονες ο Πάπας, οταν στα Μουσεια του Βατικανου η συλλογη που ειδα περσι περιεχει πληθωρα "βλασφημων" εικονων απο Σ Νταλι, Μποτέρο κλπ και αποκορυφωμα εναν πινακα απ τη σειρα The screaming Pope του Francis Bacon που με αφησε αναυδη.
Τεραστιο χιουμορ ο νέος Πάπας, ουτε στο ονειρο μου οτι εκπροσωπος ενος δογματος θα ειχε τοσο καλο γουστο και αντιληψη καλης επενδυσης στην συγχρονη Τεχνη κλεινοντας το ματι στην αυθεντια του. Τεραστιος.

Borealis

Member
Σε αυτή την φωτογραφία εγώ μετράω 7 εικόνες της βρεφοκρατούσας Παναγίας, δεν ξέρω πόσες με ξεφεύγουν επειδή έχω και μια ηλικία, βρείτε μου ένα ηγέτη δυτικού κράτους με αντίστοιχο αριθμό συμβόλων, ακόμα και του Τρότσκι, της Μπάγιερν ή της Ρεάλ η σβάστιγγες, ή σφυροδρέπανα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να πιστέψει κανείς (εκτός την επίσημη σημαία του κράτους, εννοείται).
proedriko_yerolymbos-061-thumb-large.jpg

panpan

Member
Εντάξει,πολλές εικόνες είναι δώρα επισκεπτών ηγεσιών εκκλησιών.Τι να κάνει να τις βάλει στην αποθήκη;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γνωρίζεις πολλούς μαύρους που θα απεφευγαν μια γειτονιά που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μαύροι χωρίς να γνωριζουν αν υπάρχει ή όχι εγκληματικοτητα εκεί; Έτσι τέθηκε η ερώτηση αρχικά. Δηλαδή θα είσαι σε μια παρέα μαζί τους και θα τους πεις μην περάσουμε απ'αυτη τη γειτονιά γιατί έχει πολλούς μαύρους κι όχι μόνο δεν θα στραβωσουν μαζί σου αλλά θα συμφωνήσουν κιόλας;

Επαναλαμβάνω ότι το κριτήριο είναι καθαρά φυλετικο, δεν γνωρίζεις αν υπάρχει εγκληματικοτητα ή αν είναι πλούσια ή φτωχή γειτονιά.
Ναι, υπάρχει μπόλικος ρατσισμός και από μαύρους απέναντι σε μαύρους. Λες στον άλλον "άνοιξε νέο παλαδάρ στο Centro Habana, πάμε να το δικιμάσουμε;" και σου λέει "α παπα, εκεί είναι όλο μαύροι" και είναι μαύρος αυτός που σου το λέει. Ή να πάμε να δούμε την τάδε έκθεση και να σου λέει ο (μαύρος) γνωστός "ωραία είναι ρε, και φαντάσου είναι και μαύρος ο καλλιτέχνης! Πού να ήταν και λευκός, ε;;" ή να μην μπαίνουν σε εστιατόριο επειδή ο πορτιέρης είναι μαύρος. Γενικώς πολλοί μαύροι προτιμούν να κινούνται στους χώρους των λευκών, να τα έχουν με λευκούς, να τρώνε όπου τρώνε είναι οι λευκοί, είναι στίγμα κοινωνικής ανέλιξης. Υπάρχει εστιατόριο όπου φίλη μου -κατάμαυρη- έχει γίνει θύμα υποτιμητικής συμπεριφοράς από μαύρους υπαλλήλους, είτε από ζήλια που ως μαύρη έχει τα χρήματα να φάει εκεί είτε επειδή πήγε με το λευκό σύζυγό της (δείγμα πως ανέβηκε κοινωνικά στάτους, σε αντίθεση με τις σερβιτόρες). Γνωστός μου μιγάς σε πολύ υψηλό πόστο που είπε πως συστηματικά δεν επιλέγει σε διευθυντικές θέσεις μαύρους "διότι δεν τους σέβεται κανείς και περισσότερο οι ίδιοι οι μαύροι". Είναι ατελείωτη η λίστα.

Γενικώς υπάρχει ρατσισμός στη Λατινική Αμερική, όπου πρώην μου μου είπε ότι δεν προχώρησε στη σχέση της με κάποιον επειδή ήθελε τα παιδιά της να βγουν λευκότερα "para mejorar la raza" (για να βελτιώσω τη ράτσα). Είναι κάτι βαθιά ποτισμένο σε πολύ μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Φυσικά υπάρχει ρατσισμός και Λατίνων απέναντι σε Λατίνους, έχω γνωστό λατίνο στο Μαϊάμι που δεν προσλαμβάνει λατίνους "για να είναι σικ το μαγαζί", δες τη συμπεριφορά των Κουβανών απέναντι στους άλλους Λατίνους στο Μαϊάμι (περίπου ως ζώα τους κοιτάνε) κλπ κλπ. Ναι λοιπόν είναι πάρα πολύ συνηθισμένο κάποιος να είναι ρατσιστής απέναντι στην ίδια του τη φυλή ή την εθνικότητα. "Κι εγώ μάυρος/λατίνος/κινέζος είμαι αλλά όχι σαν τους άλλους, είμαι η εξαίρεση, απλά έτυχε να γεννηθώ μαύρος" (και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το ξεχάσω, θα συμπλήρωνα).

Πολύ πρόσφατο περιστατικό: σε συνάντηση ένωσης ποιητών και συγγραφέων η μαύρη διοργανώτρια πήρε δυο φίλους συγγραφείς και τους παρακάλεσε να παραστούν σε συγκεκριμένη εκδήλωση διότι επειδή αφορούσε την αφροκουβανική θρησκεία θα "ήταν γεμάτη μαύρους η αίθουσα, σα δουλεμπορικό θα φαινόμαστε εδώ μέσα".

Είναι άπειρα τα περιστατικά, μιλάμε για καθημερινή βάση. Ειδικά δε σε κοινωνίες όπως η κουβανική που ο κόσμος μιλάει ελεύθερα και δεν υπάρχει η αίσθηση του politically correct, το τι ακούς καθημερινά δε λέγεται και δεν εννοώ ότι λέγεται χιουμοριστικά. Από τους καλύτερους μου φίλους σε μια βραδιά εξομολόγησης μου έλεγε ότι δεν κοιμάται τα βράδια γιατί ερωτεύτηκε μαύρη "και πώς το έπαθα εγώ αυτό", όπου ήθελε να προχωρήσει τη σχέση αλλά "κι αν μου ζητήσει να κάνουμε παιδιά, πώς θα της πω ότι δεν ξέρω αν το θέλω γιατί δεν μπορώ να εξασφαλίσω ότι θα βγουν τουλάχιστον μουλατάκια κι όχι μαύρα;".

Γενικώς η ιδέα ότι ο ρατσισμός είναι κάτι που συμβαίνει μόνοο από τη μία κοινωνική ομάδα στην άλλη είναι πολύ ξένη ιδέα, δε γνωρίζω λατίνους που να έχουν αυτή την εντύπωση και με γνωστούς Αμερικανούς που το συζητάμε μόνοι τους λένε πως το αντίθετο είναι εξίσου συνηθισμένο.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Να βελτιωσουμε τη ράτσα ! Ειχα παθει σοκ οταν το πρωτοακουσα να το λένε στη Κούβα .

Αλλά ας μη πάμε μακρυα . Δεν εχουμε ρατσισμό οι λευκοι απέναντι σε ομοιους μας ;
Εχω βλέπω παντου. Σε ομογενεις μας με κατωτερο κοινωνικο ή οικονομικό υπόβαθρο , μην πω για τους μεταναστες απο γειτονικες μας χωρες !

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh