Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν γνωρίζω μαύρο που θα φοβόταν να πάει σε μια περιοχη επειδή υπάρχουν μαύροι.
Εγώ πολλούς. Ούτε είναι ανήκουστο ο ρατσισμός μαύρων σε μαύρους, το αντίθετο. Όπως και μπόλικο ρατσισμός από μετανάστες σε μετανάστες.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Ενώ εσύ ο χωρίς παρωπίδες δηθεν που υιοθετείς το κείμενο αυτό...
Οκ έτσι θα είναι αν έτσι νομίζεις.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εγώ πολλούς. Ούτε είναι ανήκουστο ο ρατσισμός μαύρων σε μαύρους, το αντίθετο. Όπως και μπόλικο ρατσισμός από μετανάστες σε μετανάστες.

Γνωρίζεις πολλούς μαύρους που θα απεφευγαν μια γειτονιά που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μαύροι χωρίς να γνωριζουν αν υπάρχει ή όχι εγκληματικοτητα εκεί; Έτσι τέθηκε η ερώτηση αρχικά. Δηλαδή θα είσαι σε μια παρέα μαζί τους και θα τους πεις μην περάσουμε απ'αυτη τη γειτονιά γιατί έχει πολλούς μαύρους κι όχι μόνο δεν θα στραβωσουν μαζί σου αλλά θα συμφωνήσουν κιόλας;

Επαναλαμβάνω ότι το κριτήριο είναι καθαρά φυλετικο, δεν γνωρίζεις αν υπάρχει εγκληματικοτητα ή αν είναι πλούσια ή φτωχή γειτονιά.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γνωρίζεις πολλούς μαύρους που θα απεφευγαν μια γειτονιά που η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μαύροι χωρίς να γνωριζουν αν υπάρχει ή όχι εγκληματικοτητα εκεί; Έτσι τέθηκε η ερώτηση αρχικά. Δηλαδή θα είσαι σε μια παρέα μαζί τους και θα τους πεις μην περάσουμε απ'αυτη τη γειτονιά γιατί έχει πολλούς μαύρους κι όχι μόνο δεν θα στραβωσουν μαζί σου αλλά θα συμφωνήσουν κιόλας;

Επαναλαμβάνω ότι το κριτήριο είναι καθαρά φυλετικο, δεν γνωρίζεις αν υπάρχει εγκληματικοτητα ή αν είναι πλούσια ή φτωχή γειτονιά.
Η απάντηση είναι ναι, καθημερινά κιόλας.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όλοι μας νομιζω. Το ερώτημα ήταν όπως το εξηγει ο @Señor_Nada

Ενώ εσύ ο χωρίς παρωπίδες δηθεν που υιοθετείς το κείμενο αυτό...
Οκ έτσι θα είναι αν έτσι νομίζεις.
Ναι ρε φίλε, εγώ πιστεύω πως οι εκπρόσωποι των μεγάλων γνωστών θρησκειών τουλαχιστον (αν όχι όλων) έχουν διαπράξει εγκλήματα. Εσύ μπορείς να πιστεύεις πως η ορθοδοξία έχει κάνει μόνο καλά. Ο καθένας με τις παρωπιδες τους

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η απάντηση είναι ναι, καθημερινά κιόλας.
Επειδή είναι μαύροι; Η επειδή είναι κατωτερου μορφωτικού η κοινωνικού η οικονομικου επιπέδου, διαφορετικής θρησκείας η δογματος, σεξουαλικού προσανατολισμού κλπ;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σου απάντησε καθημερινά. Μάλλον δεν ξέρεις τόσο καλά τους μαύρους όπως πιστεύεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πιθανον. Όχι απλά δεν έχω γνωρίσει αλλά δεν μου πηγαινε και το μυαλό πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να έχουν ρατσιστική στάση απέναντι σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος με αυτούς. Άρα και απέναντι στον εαυτό τους. Το λες και διαστροφη

Borealis

Member
Μήπως εννοεί ο Yorgos τους μιγάδες? οι οποίοι έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζονταν με μεγαλύτερη ανεκτικότητα κατά τη διάρκεια της δουλοκρατείας. Όπως και νάχει ο tripakias από πολύ πριν ξεκαθάρισε ότι γενιόμαστε όλοι με το ρατσισμό μέσα μας.
Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι αγνωστικιστές και οι άθεοι αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τις θρησκείες και την πίστη των άλλων, σε αντίθεση με τους πιστούς, που τους επιβάλλει υποτίθεται η θρησκεία τους την αγάπη και κάποια ηπιότητα (λέω εγώ τώρα).

orck

Member
Πάντα είχα την απορία πώς γίνεται άθεοι και άθεες που κοροϊδεύουν το χριστιανισμό και τη θρησκεία γενικά όταν πατάνε το πόδι τους σε μουσουλμανικό κράτος να ζώνονται μαντίλες και τσεμπέρια και να το παίζουν ευσεβείς περιστερές. Ή μήπως το πρόβλημα το έχουν με το χριστιανισμό και όχι με τη θρησκεία γενικά;
Η μεγαλη διαφορα ειναι οτι το ενα το πληρωνεις αναγκαστικα πολυ ακριβα ενω το αλλο οχι. Τουλαχιστον στην Ελλαδα αυτο ισχυει.
Ξερουμε ολοι οτι το κρατος πρεπει να πληρωσει μεγαλα ποσα για υπηρεσιες...ανυπαρκτες. Ενω την ιδια στιγμη δεν εχουμε κηπουρους, δεν εχουμε νοσοκομους, δεν εχουμε τοσα πραγματα.

panpan

Member
Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι αγνωστικιστές και οι άθεοι αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τις θρησκείες και την πίστη των άλλων,
Πλάκα κάνεις;Η ένωση αθέων κάνει κάλεσμα για ψήσιμο και κρεατοφαγία τις ημέρες που κάνουν νηστεία οι χριστιανοί.Γιατί δεν κάνει κάλεσμα πριν ή μετά;

Borealis

Member
Πλάκα κάνεις;Η ένωση αθέων κάνει κάλεσμα για ψήσιμο και κρεατοφαγία τις ημέρες που κάνουν νηστεία οι χριστιανοί.Γιατί δεν κάνει κάλεσμα πριν ή μετά;
Από όσο έχω πάρει χαμπάρι αυτοί είναι μια ομάδα 20-30 ατόμων και δεν είναι σε θέση να αντιπροσωπεύουν τους άθεους της χώρας. Επίσης οι ίδιοι πάλι δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν όλες τις μεσαιωνικές συνήθειες του πάσχα, αλλά το κάνουν θέλουν δεν το θέλουν.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh