Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
....
Επίσης μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι αγνωστικιστές και οι άθεοι αντιμετωπίζουν με μεγάλο σεβασμό τις θρησκείες και την πίστη των άλλων, σε αντίθεση με τους πιστούς, που τους επιβάλλει υποτίθεται η θρησκεία τους την αγάπη και κάποια ηπιότητα (λέω εγώ τώρα).
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό απολυτα
Γιατί από τη μια βάζεις στην σύγκριση τους μετριοπάθείς αθεους με τους ακραίους της άλλης πλευράς. Και το ανάποδο. Οι μετριοπάθείς θρησκοι αφήνουν στην ησυχία τους αθεους να πιστεύουν αυτά που (δεν) πιστεύουν.

Υ. Γ. :διάβασες το κείμενο που παρέθεσε ο συμφορουμιτης να μελετήσουμε; Ακραίο και προσβλητικό σε ουκ ολίγα σημεία. Χωρίς κανένα σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία αναφέρεται στο παρελθόν της Ορθόδοξη εκκλησίας.

Borealis

Member
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό απολυτα
Γιατί από τη μια βάζεις στην σύγκριση τους μετριοπάθείς αθεους με τους ακραίους της άλλης πλευράς. Και το ανάποδο. Οι μετριοπάθείς θρησκοι αφήνουν στην ησυχία τους αθεους να πιστεύουν αυτά που (δεν) πιστεύουν.
Βασικά δεν γνωρίζω την ύπαρξη μετριοπαθών ή εξτρεμιστών άθεων στην Ευρώπη, πιθανότατα να υπάρχουν, αν αναφέρεσαι ειδικά πέςμου.
Γνωρίζω την ύπαρξη μετριοπαθών χριστιανών και μουσουλμάνων και βλέπω ότι όπου υπάρχουν δημιουργούνται καλύτερες ισορροπίες σε θέματα που υποθάλπουν ρατσισμό και κοινωνική αδικία. Δυστυχώς επίσης βλέπω ότι αυτό συμβαίνει μακρυά από την χώρα μας.

panpan

Member
Επίσης οι ίδιοι πάλι δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν όλες τις μεσαιωνικές συνήθειες του πάσχα, αλλά το κάνουν θέλουν δεν το θέλουν.
Συνηθίζετε στις δημοκρατίες,η μειοψηφία να ανέχεται τα θέλω της πλειοψηφίας.Μέχρι να γίνουν πλειοψηφία θα πρέπει να τους σεβαστούν και όχι να τους προσβάλουν.

Borealis

Member
Συνηθίζετε στις δημοκρατίες,η μειοψηφία να ανέχεται τα θέλω της πλειοψηφίας.Μέχρι να γίνουν πλειοψηφία θα πρέπει να τους σεβαστούν και όχι να τους προσβάλουν.
Μα αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά επιβολή του ισχυρού, δημοκρατία είναι όταν οι ισχυροί σέβονται τις ανάγκες των αδυνάμων.

panpan

Member
Μα αυτό δεν είναι δημοκρατία αλλά επιβολή του ισχυρού, δημοκρατία είναι όταν οι ισχυροί σέβονται τις ανάγκες των αδυνάμων.
Τα έθιμα δεν επιβάλλονται .Δεν υποχρέωσε κανένας Χριστιανός σήμερα κανέναν άθεο-αλλόθρησκο να ακολουθήσει
τα έθιμα τους.Είναι γελοίο να τα σταματήσουν μόνο και μόνο γιατί ενοχλούνται κάποιοι και αν.
Είναι όμως προσβλητικό να προκαλείς είτε Χριστιανούς είτε μουσουλμάνους είτε οτιδήποτε άλλο.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έχεις μπλέξει τη δημοκρατία με την ολιγαρχία. Στη δημοκρατία γίνεται αυτό που ψηφίζει η πλειοψηφία, δεν υπάρχει επιβολή, υπάρχει εφαρμογή νόμου δια πλειοψηφίας. Επίσης δεν υπάρχουν ισχυροί, υπάρχει ο λαός που με την ψήφο του δίνει την εξουσία στους αντιπροσώπους του. Αν οι μειονότητες θέλουν να γίνονται τα χατήρια τους δηλαδή στην ουσία να καταλύσουν τις βάσεις που στηρίζεται η δημοκρατία (εξουσία δια πλειοψηφίας) και να γίνεται αυτό που θέλει η μειοψηφία, μπορούν να μετακομίσουν σε κάποια απ' τις χώρες που δε δηλώνουν δημοκρατία όπως η Σαουδική Αραβία ή το Μπρουνέι.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έλεος, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πάνω από πλειοψηφίες στη δημοκρατία.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Έλεος, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πάνω από πλειοψηφίες στη δημοκρατία.
Δε μιλάμε για σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι που είναι αυτονόητο για κάθε άνθρωπο είτε ανήκει σε πλειοψηφία είτε σε μειοψηφία, μιλάμε για απαιτήσεις μειονοτήτων όπως κατάργηση θρησκευτικών εθίμων, κατάργηση κρεατοφαγίας κτλ. Αν γίνουν εξουσία ας τα καταργήσουν αν μπορέσουν μέχρι τότε μπορούν να μας βλέπουν να τρώμε αρνί το Πάσχα χωρίς να γκρινιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για μετανάστες που απαιτούσαν στη Λέσβο να κατεβεί ένας σταυρός γιατί τους δαιμόνιζε ή κάτι τέτοιο. Τις απαιτήσεις αυτές στα σπίτια τους και στις χώρες τους που καίνε χριστιανικές εκκλησίες όχι εδώ.

Borealis

Member
Τα έθιμα δεν επιβάλλονται .Δεν υποχρέωσε κανένας Χριστιανός σήμερα κανέναν άθεο-αλλόθρησκο να ακολουθήσει
τα έθιμα τους.
Ένα απλό και ανώδυνο παράδειγμα, θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια κάποιους να διαμαρτύρονται επειδή χτύπαγε η καμπάνα δαιμονισμένα αχάραγα την Κυριακή, μόνο εκπρόσωπους του σατανά δεν τους έβγαλαν οι ''χριστιανοί''.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δηλαδή καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα αν κάποιος εφαρμόσει τα έθιμα του; :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:
Όταν είμαι παιδάκι στο σχολείο και πρέπει να πηγαίνω εκκλησία, να κάνω προσευχή και να συμμετέχω σε γιορτές κάπως καταπατουνται

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Από όσο έχω πάρει χαμπάρι αυτοί είναι μια ομάδα 20-30 ατόμων και δεν είναι σε θέση να αντιπροσωπεύουν τους άθεους της χώρας. Επίσης οι ίδιοι πάλι δεν είναι υποχρεωμένοι να ζουν όλες τις μεσαιωνικές συνήθειες του πάσχα, αλλά το κάνουν θέλουν δεν το θέλουν.
Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν!(όπως είπε και ο panpan)να ακολουθήσει τη νηστεία!αν δε θέλει... και πολλοί που δηλώνουν και ειναι χριστιανοί δεν νηστεύουν για τους δικούς τους σεβαστούς προσωπικούς λόγους,ούτε όποιος νηστεύει το διατυμπανίζει ...και οφείλει να μην καταπιέζει αλλά να σέβεται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας... αν δεν θέλόυν να μην νηστέψουν.
Από τη στιγμή λοιπόν που είναι καθαρά θρησκευτικό έθιμο και δεν εμπίπτει σε κάποιο νόμο-υποχρέωση απο τον οποίο να απορρέει και κάποια συνέπεια-τιμωρία βρίσκω αυτή την κίνηση των άθεων τελείως γραφική..ανούσια..μια χαζομάρα να το πώ απλά χωρίς νόημα...η μονη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι όπως είπε και ο panpan είναι να προσβάλει και να χλευάσει

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh