Συζήτηση για θρησκείες, πρακτικές, κινήματα και άλλα πολλά

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Δηλαδή ταινίες όπως π.χ. το Amistad δεν έπρεπε να έχουν γυριστεί ποτέ; Γιατί κι εκεί αναπαράσταση των τότε συνθηκών δουλείας έχουμε.
Το θέμα μας είναι «μαύροι διαδηλώνουν να μην γυριστεί το Django unchained 2» ή το «Οι Ολλανδοί έχουν κάτι Απόκριες που ντύνεσαι μαύρος υπηρέτης»; Γιατί υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στον Γιο του Σαούλ και στο escape room στο οποίο στόχος σου είναι να αποδράσεις από το Άουσβιτς πριν γίνεις σαπούνι. Αν για σένα (όχι, προσωπικά, στον οποιοδήποτε) αυτό δεν είναι αντιληπτό, δεν μπορώ να στο(/του το) εξηγήσω καλύτερα.

Φυσικά και έχουν απολύτως το δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους. Και να διαδηλώσουν, και ό,τι άλλο. Ουδέποτε ισχυρίστηκα κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να απαγορεύσουν στους άλλους να εκφράζονται κι αυτοί, όσο δεν υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά ή βία. Όσο κι αν δε μας αρέσει (ούτε σε μένα, επαναλαμβάνω).
Για ποιο λόγο έχουν δικαίωμα να διαδηλώσουν; Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αν με τη διαδήλωσή τους δεν ζητούν την κατάργηση του εθίμου (να απαγορεύσουν την ελεύθερη έκφραση του εθίμου, όπως θα έλεγες), τότε γιατί, για να το βγάλουν από μέσα τους; Οι διαδηλώσεις είναι ξεσπάσματα για να τους φεύγει ο θυμός ή η ενόχληση; Ένα ρατσιστικό έθιμο δεν εμπίπτει στις ρατσιστικές συμπεριφορές; Πρέπει η ρατσιστική συμπεριφορά να είναι προσωπική, στα μούτρα του αποδέκτη της; Το «οι μαύροι είναι από τη φύση τους καλύτεροι στο να υπηρετούν» θα ήταν οκέι, δηλαδή; Δεν περιέχει εμφανή βία, δεν είναι συμπεριφορά (είναι λόγια, θα έλεγε κανείς), ακόμη κι αν προάγει επιβλαβή στερεότυπα, άρα κάτι που δεν θα έπρεπε να αφορά την πολιτεία, σωστά;

"Να ενοχλείται". Απαντάς σε κάτι άλλο, προφανώς. Δε μιλάμε για την ενόχληση εδώ, αλλά για το νομικό δικαίωμα και τις απαγορεύσεις εκδηλώσεων. Είναι άλλο πράγμα η δήλωση "αυτό μας ενοχλεί, μην το κάνετε" (που σε πολλές Ολανδικές πόλεις γίνεται μάλιστα σεβαστή) κι άλλο πράγμα η δια νόμου καταστολή.
Eνοχλούμαι στην πολιτική σημαίνει αντιδρώ ώστε αυτό που μου προκαλεί την ενόχληση να πάψει να υφίσταται, ως υφίσταται. Άρα δεν μπορεί παρά να είναι στενά συνυφασμένα. Κι εγώ μπορεί να θέλω να βγω γυμνός στους δρόμους, αλλά υπάρχουν νόμοι που μου το απαγορεύουν. Γιατί μ’ αυτόν τον περιορισμό της ελευθερίας μου είσαι εντάξει αλλά όχι με τον περιορισμό των ρατσιστών (ή μη) στις αναπαραστάσεις μαύρων σκλάβων Αγίων;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τωρα εισαγεται ο νεολογισμος "γυναικοκτονια" απο ο,τι βλεπω στα social για τις δολοφονιες γυναικων.
Δηλαδη η πατροκτονια ειναι πατροκτονια οταν ειναι γιος, γυναικοκτονια οταν ειναι γυναικα και δεν εφευρεθηκε ακομη ορος οταν ειναι γκει το ατομο.
Δεν γνωρίζω το περιστατικό που αναφέρεσαι αλλά ο γκέι είναι αντρας (ή και γυναίκα αν μιλάμε για γκέι ατομο) και η λεσβία γυναικα. Με άλλα λογια ο γκέι είναι γιος μας και η λεσβια κόρη μας. Δεν καταλαβαίνω ποιος ορος θα επρεπέ να εφευρεθεί.

Δεν είπα οτι ειναι επικινδυνες επειδη κατοικούν μαυροι.
Ρώτησα αν ενας μαυρος ή λευκός αν απορίψουν μια γειτονια επειδη κατοικούν μαυροι και θεωρούν (είτε εσφαλμένα είτε όχι) οτι ειναι επικίνδυνη γειτονιά αν είναι ρατσιστές.
Σου απαντησα...Αν την απορρίψουν επειδή κατοικουν μαυροι είναι ρατσισμός. Αν την απορρίψουν επειδή υπάρχουν κακοποιοι προφανώς όχι.

Ο αμφίδρομος συνειρμός οτι οι γειτονιες που κατοικούν μαυροι είναι επικινδυνες υποθάλπει ρατσισμό. Ρατσισμό που τον έχουμε κι εγώ κι εσύ και οσοι είμαστε μεγαλωμένοι σε προνομιούχες φυλετικα κοινωνιες.

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ειναι λιγο παράδοξο η πράξη ενος μαυρου προς άλλο μαυρο να ειναι ρατσιστικη?
Δεν γνωρίζω μαύρο που θα φοβόταν να πάει σε μια περιοχη επειδή υπάρχουν μαύροι.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καμια σχεση...Οι θρησκειες ειναι κατασκευασμα των πρωτων μητριαρχικων κοινωνιων με πρωτη μεγαλη παντοδυναμη θεοτητα τη Μανα Γη παρουσιαζομενη αλλοτε ως Μητερα αλλοτε ως Παρθενος και αλλοτε ως Γρια. Αυτα τα χαρακτηριστικα υιοθετηθηκαν για τα ιερα προσωπα απο των θρησκειων που γεννηθηκαν κατα τα πατριαρχικα χρονια.
Απο τη Γαια προηλθαν ολες οι θεοτητες της ελληνικης μυθολογιας. Στην Παναγια αποδοθηκε ο χαρακτηρισμος Παρθενος αιωνες μετα τη γεννηση του Ιησου. Και μην ξεχνας πως ο Ιησους μπορει να πεθανε (και να αναστηθηκε βεβαιως) αλλα η Μανα του "κοιμηθηκε". Και μαλιστα στις 15 Αυγουστου, που απο συμπτωση επεσε την ιδια μερα με τη feriae Augusti, τη γιορτη που γιορταζοταν απο το 18ο αιωνα π.Χ. στην Ρωμη και σημαινε την ολοκληρωση των αγροτικων εργασιων. Των εργασιων που εχουν να κανουν με τη γη και τα προιοντα της. Ολες οι γυναικες του Μωαμεθ λατρευονται ως Μητερες των Πιστων, η δε Αισα, η εξαχρονη γυναικα του, ειναι για τους Σουνιτες η ανωτερη ολων και μια καλη δικαιολογια για να παντρευονται ανηλικα κοριτσια.

Για τους λιθοβολισμους δεν φταιει που ειναι πατριαρχικες οι κοινωνιες κι οχι μητριαρχικες αλλα οι γαμημενες οι θρησκειες. Αυτες χωριζουν τους ανθρωπους και τα ζωα σε κατηγοριες. Σε ανωτερα και κατωτερα πλασματα. Αυτες σπερνουν μισος και φτιαχνουν στρατους.

Ο JJ Goldman εγραψε ενα υπεροχο γαλλικο τραγουδι πριν δυο δεκαετιες περιπου που εγινε πανευρωπαικη επιτυχια. Τιτλος Aicha. Ο ερμηνευτης του, ο Αλγερινος τραγουδιστης Khaleb, τραγουδα για ενα πανεμορφο κοριτσι την Αισα που της ταζει τα παντα προκειμενου να την κανει δικια του. Η Αισα του τραγουδιου , που παραπεμπει στη μικρη ανηλικη γυναικα του Μωαμεθ, απανταει στον Khaleb:

Κρατα τους θησαυρους σου
Αξιζω περισσοτερα απο ολα αυτα
Τα καγκελα ειναι καγκελα ακομη κι αν ειναι απο χρυσο
Θελω τα ιδια δικαιωματα μ' εσενα
Και σεβασμο καθε μερα
Δεν θελω τιποτε παρα αγαπη

Ολες οι θρησκειες ευαγγελιζονται την Αγαπη αλλα καμια δεν την κανει πραξη.

Καμια σχεση...Οι θρησκειες ειναι κατασκευασμα των πρωτων μητριαρχικων κοινωνιων με πρωτη μεγαλη παντοδυναμη θεοτητα τη Μανα Γη παρουσιαζομενη αλλοτε ως Μητερα αλλοτε ως Παρθενος και αλλοτε ως Γρια. Αυτα τα χαρακτηριστικα υιοθετηθηκαν για τα ιερα προσωπα απο των θρησκειων που γεννηθηκαν κατα τα πατριαρχικα χρονια.
Απο τη Γαια προηλθαν ολες οι θεοτητες της ελληνικης μυθολογιας. Στην Παναγια αποδοθηκε ο χαρακτηρισμος Παρθενος αιωνες μετα τη γεννηση του Ιησου. Και μην ξεχνας πως ο Ιησους μπορει να πεθανε (και να αναστηθηκε βεβαιως) αλλα η Μανα του "κοιμηθηκε". Και μαλιστα στις 15 Αυγουστου, που απο συμπτωση επεσε την ιδια μερα με τη feriae Augusti, τη γιορτη που γιορταζοταν απο το 18ο αιωνα π.Χ. στην Ρωμη και σημαινε την ολοκληρωση των αγροτικων εργασιων. Των εργασιων που εχουν να κανουν με τη γη και τα προιοντα της. Ολες οι γυναικες του Μωαμεθ λατρευονται ως Μητερες των Πιστων, η δε Αισα, η εξαχρονη γυναικα του, ειναι για τους Σουνιτες η ανωτερη ολων και μια καλη δικαιολογια για να παντρευονται ανηλικα κοριτσια.

Για τους λιθοβολισμους δεν φταιει που ειναι πατριαρχικες οι κοινωνιες κι οχι μητριαρχικες αλλα οι γαμημενες οι θρησκειες. Αυτες χωριζουν τους ανθρωπους και τα ζωα σε κατηγοριες. Σε ανωτερα και κατωτερα πλασματα. Αυτες σπερνουν μισος και φτιαχνουν στρατους.

Ο JJ Goldman εγραψε ενα υπεροχο γαλλικο τραγουδι πριν δυο δεκαετιες περιπου που εγινε πανευρωπαικη επιτυχια. Τιτλος Aicha. Ο ερμηνευτης του, ο Αλγερινος τραγουδιστης Khaleb, τραγουδα για ενα πανεμορφο κοριτσι την Αισα που της ταζει τα παντα προκειμενου να την κανει δικια του. Η Αισα του τραγουδιου , που παραπεμπει στη μικρη ανηλικη γυναικα του Μωαμεθ, απανταει στον Khaleb:

Κρατα τους θησαυρους σου
Αξιζω περισσοτερα απο ολα αυτα
Τα καγκελα ειναι καγκελα ακομη κι αν ειναι απο χρυσο
Θελω τα ιδια δικαιωματα μ' εσενα
Και σεβασμο καθε μερα
Δεν θελω τιποτε παρα αγαπη

Ολες οι θρησκειες ευαγγελιζονται την Αγαπη αλλα καμια δεν την κανει πραξη.

Κανένας χαρακτηρισμός δεν αποδόθηκε στην Παναγία αιώνες μετά...από πού το βρήκες αυτό;;;μήπως αφορά κάποιες άλλες θρησκείες?όχι πάντως την Χριστιανική.
Σύμφωνα με τα πιστεύω της Χριστιανικής ΟρθόδοξηςΕκκλησίας-αναφέρεται άλλωστε ξεκάθαρα και στο σύμβολο της πίστης ΤΟ Πιστεύω εις ένα θεόν κλπ -ο Υιός του Θεού έλαβε σάρκα όμοια με τη δική μας απο την ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ με την ενέργεια του Αγ.Πνεύματος....

Ο διαχωρισμός "πέθανε"η "κοιμήθηκε"επίσης έχει εξήγηση ...με βάση πάντα την Χρ.Ορ.Εκκλ.Με απασχόλησε κι εμένα γιατί και στη σημερινή εποχή όταν η εκκλησία αναφέρεται σε αγίους...η σε ανθρώπους της εκκλησίας απο μητροπολίτες μέχρι κληρικούς κλπ χρησιμοποιεί τον όρο "κοιμήθηκε"και όχι "πέθανε"
Βρήκα ένα άρθρο -επεξήγηση από τον πραγματικό λόγο του Αγ.Ιωάννη του Χρυσοστόμου(επιστολή Α Θεσν 4,13):
http://www.oodegr.com/oode/esxata/elpida/mi_lypaste_1.htm
για τον Χριστό χρησιμοποιείται άνετα ο όρος¨"θάνατος"για να βεβαιωθεί το Πάθος που πέρασε και δεδομένου ότι Αναστήθηκε!Ενώ για όλο τον υπόλοιπο κόσμο για μας τους ανθρώπους χρησιμοποιίεί τον όρο"κοίμηση"για να παρηγορήσει τον πόνο μας..(μη λυπάσθε λεει)για να παρηγορήσει τους συγγενείς και να ενισχύσει την πίστη τους και την ελπίδα τους στην ανάσταση του νεκρού..γιατί όποιος έχει κοιμηθεί σίγουρα θα αναστηθεί..ενώ ο θάνατος σαν όρος είναι πιό τετελεσμένο και οριστικό γεγονός...
Σας τα είπα εν περιλήψει γιατί το άρθρο είναι πολύ αναλυτικό και όντως- σύμφωνα πάλι το ξαναλέω με τους ΚΑΝΟΝΕς της χρ.ορθ.εκκλ-.έχει βάση.

Αναφέρεσαι στους λιθοβολισμούς και λες ότι γι αυτούς φταινε οι θρησκείες οι οποίες και διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερα και κατωτερα πλάσματα κλπ
Η Χριστ.Ορθ.Εκκλησ πάντως δεν υποστηρίζει ούτε λιθοβολισμούς ούτε βιασμούς,το ξέρεις πολύ καλά...δεν βλέπει τη γυναίκα ως αντικείμενο.Μας θεωρεί όλους τους ανθρώπους ίσους δεν υπάρχουν κάστες...ουτε ανώτεροι κατώτεροι..στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίσοι.
Η θέση της γυναίκας στην Παλαιά Διαθήκη όντως ήταν υποδεέστερη των ανδρών ,τα πράγματα όμως άλλαξαν με την έλευση του Χριστού ο οποίος ίσα ίσα που δίνει μεγάλη αξία στις γυναίκες συναναστρεφόμενος με πόρνες και μοιχαλίδες ...εκ των οποιων κάποιες αγίασαν!!Επίσης μεταξύ των συνεργατών-βοηθών των αποστόλων υπήρχαν γυναίκες διακόνισσες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των ευαγγελίων και είχαν την ίδια θέση και αποστολή με τους άνδρες..Πολλές οι γυναίκες που έδωσαν την ζωή τους για την πίστη τους στο Χριστό και αγίασαν και τιμώνται και εγκωμιάζονται και μνημονευονται απο τους Επισκόπους και Πατέρες της Εκκλησίας.
Το ξέρω ότι το θέμα της θέσης των γυναικών ακόμα και στον χριστιανισμό είναι πολύπλοκο και έχουν γραφτεί πάρα πολλα γι αυτό και σηκωνει πολλές συζητήσεις(ίσως μου πείτε για το άβατο και γιατι δεν γίνονται ιερείς οι γυναίκες κλπ)ο καθένας ας το ψαξει περαιτέρω .

Λες για την Αγάπη οτι ολες οι θρησκείες μιλάν γι αυτήν και καμία δεν την κάνει πράξη...
Γενικά οι ενστάσεις μου σ αυτά που έγραψες είναι ότι βάζεις ΟΛΕς τις θρησκείες σ ενα τσουβάλι κι αυτο είναι λαθος!! Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και ΜΙΑ κραυγαλέα είναι αυτή που είπα πιο πάνω..η μία θρησκεία λιθοβολεί!!η άλλη οχι!
Οπότε όπως ήσουν κι εσύ συνοπτικός και επιγραμματικός σε μία φράση έτσι θα είμαι κι εγώ::Η Χρ.Ορθ.Θρησκεία είναι θρησκεία της αγάπης και ΝΑΙ την κάνει πράξη..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κανένας χαρακτηρισμός δεν αποδόθηκε στην Παναγία αιώνες μετά...από πού το βρήκες αυτό;;;μήπως αφορά κάποιες άλλες θρησκείες?όχι πάντως την Χριστιανική.
Σύμφωνα με τα πιστεύω της Χριστιανικής ΟρθόδοξηςΕκκλησίας-αναφέρεται άλλωστε ξεκάθαρα και στο σύμβολο της πίστης ΤΟ Πιστεύω εις ένα θεόν κλπ -ο Υιός του Θεού έλαβε σάρκα όμοια με τη δική μας απο την ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ με την ενέργεια του Αγ.Πνεύματος....

Ο διαχωρισμός "πέθανε"η "κοιμήθηκε"επίσης έχει εξήγηση ...με βάση πάντα την Χρ.Ορ.Εκκλ.Με απασχόλησε κι εμένα γιατί και στη σημερινή εποχή όταν η εκκλησία αναφέρεται σε αγίους...η σε ανθρώπους της εκκλησίας απο μητροπολίτες μέχρι κληρικούς κλπ χρησιμοποιεί τον όρο "κοιμήθηκε"και όχι "πέθανε"
Βρήκα ένα άρθρο -επεξήγηση από τον πραγματικό λόγο του Αγ.Ιωάννη του Χρυσοστόμου(επιστολή Α Θεσν 4,13):
http://www.oodegr.com/oode/esxata/elpida/mi_lypaste_1.htm
για τον Χριστό χρησιμοποιείται άνετα ο όρος¨"θάνατος"για να βεβαιωθεί το Πάθος που πέρασε και δεδομένου ότι Αναστήθηκε!Ενώ για όλο τον υπόλοιπο κόσμο για μας τους ανθρώπους χρησιμοποιίεί τον όρο"κοίμηση"για να παρηγορήσει τον πόνο μας..(μη λυπάσθε λεει)για να παρηγορήσει τους συγγενείς και να ενισχύσει την πίστη τους και την ελπίδα τους στην ανάσταση του νεκρού..γιατί όποιος έχει κοιμηθεί σίγουρα θα αναστηθεί..ενώ ο θάνατος σαν όρος είναι πιό τετελεσμένο και οριστικό γεγονός...
Σας τα είπα εν περιλήψει γιατί το άρθρο είναι πολύ αναλυτικό και όντως- σύμφωνα πάλι το ξαναλέω με τους ΚΑΝΟΝΕς της χρ.ορθ.εκκλ-.έχει βάση.

Αναφέρεσαι στους λιθοβολισμούς και λες ότι γι αυτούς φταινε οι θρησκείες οι οποίες και διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερα και κατωτερα πλάσματα κλπ
Η Χριστ.Ορθ.Εκκλησ πάντως δεν υποστηρίζει ούτε λιθοβολισμούς ούτε βιασμούς,το ξέρεις πολύ καλά...δεν βλέπει τη γυναίκα ως αντικείμενο.Μας θεωρεί όλους τους ανθρώπους ίσους δεν υπάρχουν κάστες...ουτε ανώτεροι κατώτεροι..στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίσοι.
Η θέση της γυναίκας στην Παλαιά Διαθήκη όντως ήταν υποδεέστερη των ανδρών ,τα πράγματα όμως άλλαξαν με την έλευση του Χριστού ο οποίος ίσα ίσα που δίνει μεγάλη αξία στις γυναίκες συναναστρεφόμενος με πόρνες και μοιχαλίδες ...εκ των οποιων κάποιες αγίασαν!!Επίσης μεταξύ των συνεργατών-βοηθών των αποστόλων υπήρχαν γυναίκες διακόνισσες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση των ευαγγελίων και είχαν την ίδια θέση και αποστολή με τους άνδρες..Πολλές οι γυναίκες που έδωσαν την ζωή τους για την πίστη τους στο Χριστό και αγίασαν και τιμώνται και εγκωμιάζονται και μνημονευονται απο τους Επισκόπους και Πατέρες της Εκκλησίας.
Το ξέρω ότι το θέμα της θέσης των γυναικών ακόμα και στον χριστιανισμό είναι πολύπλοκο και έχουν γραφτεί πάρα πολλα γι αυτό και σηκωνει πολλές συζητήσεις(ίσως μου πείτε για το άβατο και γιατι δεν γίνονται ιερείς οι γυναίκες κλπ)ο καθένας ας το ψαξει περαιτέρω .

Λες για την Αγάπη οτι ολες οι θρησκείες μιλάν γι αυτήν και καμία δεν την κάνει πράξη...
Γενικά οι ενστάσεις μου σ αυτά που έγραψες είναι ότι βάζεις ΟΛΕς τις θρησκείες σ ενα τσουβάλι κι αυτο είναι λαθος!! Υπάρχουν τεράστιες διαφορές και ΜΙΑ κραυγαλέα είναι αυτή που είπα πιο πάνω..η μία θρησκεία λιθοβολεί!!η άλλη οχι!
Οπότε όπως ήσουν κι εσύ συνοπτικός και επιγραμματικός σε μία φράση έτσι θα είμαι κι εγώ::Η Χρ.Ορθ.Θρησκεία είναι θρησκεία της αγάπης και ΝΑΙ την κάνει πράξη..
Αν θες να βγάλεις τις παρωπιδες μπορείς να διαβάσεις το παρακάτω λινκ για να μάθεις για τα εγκλήματα της Χρ. Ορθόδοξης εκκλησιας, που δεν περιορίστηκαν μόνο σε λιθοβολισμους. Αν όχι μην μπεις στον κόπο να το ανοίξεις.

https://www.google.com/amp/s/roides.wordpress.com/2010/12/07/7dec10/amp/

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Έχουν ορισμένοι να βγάλουν αντιθρησκευτικο και αντιχριστιανικο μένος μετά την ανάρτηση τέτοιου ποστ σαν της συμφορουμιτισσας rw.
Γράφουν για παρωπίδες των άλλων και τις δικές τους δεν τις αντιλαμβάνονται καν.
Δεν πειράζει όμως. Η ζωή συνεχίζεται, με ή χωρίς την θρησκεία στη ζωή μας, με τα καλά της και τα στραβά της.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Επειδή οι ορισμενοι που λες είμαι εγω, αν βλεπεις παρωπιδες πάνω μου βοήθησε με σε παρακαλώ να καταλάβω ποια είναι ψεματα και ανακρίβειες σε όσα έχω γράψει κι αν δεν υπάρχουν τέτοια γιατί η αλήθεια είναι μένος.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Πάντα είχα την απορία πώς γίνεται άθεοι και άθεες που κοροϊδεύουν το χριστιανισμό και τη θρησκεία γενικά όταν πατάνε το πόδι τους σε μουσουλμανικό κράτος να ζώνονται μαντίλες και τσεμπέρια και να το παίζουν ευσεβείς περιστερές. Ή μήπως το πρόβλημα το έχουν με το χριστιανισμό και όχι με τη θρησκεία γενικά;

Eπίσης @tripakias αν σε παίρνει πήγαινε σε μια συνοικία Αλγερινών στο Παρίσι και πες τους για τα εγκλήματα των μουσουλμάνων στους χριστιανούς... γιατί εδώ απλά κάνεις τον τσάμπα μάγκα σε όποιον/όποια εκφράσει ένα οποιοδήποτε φιλοχριστιανικό αίσθημα... εκεί θέλω να δω τα επιχειρήματά σου ως άθεος όπως δηλώνεις. Ή μήπως εκεί θα φοβηθείς ότι θα σε πούνε ρατσιστή;

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Επειδή οι ορισμενοι που λες είμαι εγω, αν βλεπεις παρωπιδες πάνω μου βοήθησε με σε παρακαλώ να καταλάβω ποια είναι ψεματα και ανακρίβειες σε όσα έχω γράψει κι αν δεν υπάρχουν τέτοια γιατί η αλήθεια είναι μένος.
Θες δήθεν και ντεμεκ βοήθεια. Υποκρισία και άγιος ο Θεός.
Αρκετό ελεύθερο χρόνο ξόδεψα για να διαβάσω αποσπάσματα από το λιβελογραφημα που παρέθεσες μέσω λινκ.
Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε και τέλος εδώ

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νταξ και στο Μεξικό φορούσα σομπρερο...Είναι θεμα σεβασμού στους πιστούς της θρησκείας που ανήκει ο ναός που επισκεπτομαστε. Και στις χριστιανικές εκκλησίες μπαίνω με κατάλληλη ενδυμασία και δεν κάνω τον παραμικρό θόρυβο (σε αντίθεση με αρκετούς πιστούς).

Έχω μιλήσει σε μουσουλμάνους για τα καλά της θρησκείας τους. Τώρα να πάω σε φανατικούς και να τους τα πω το θεωρώ τσάμπα κόπο και ίσως επικίνδυνο για τη σωματική μου ακεραιότητα. Ούτε σε χριστιανούς φανατικούς θα πήγαινα όμως.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αρκετό ελεύθερο χρόνο ξόδεψα για να διαβάσω αποσπάσματα από το λιβελογραφημα που παρέθεσες μέσω λινκ.
Κακώς...Προειδοποίησα αν έχεις παρωπιδες να μην το ανοίξεις καν

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος