chrisbd
Member
Καλά ντε μια κουβέντα είπαμε (του τύπου "λέμε και καμιά μακακία να περνά η ώρα")..γιατί άντρα μου, κουλός είσαι. φτιαξτον μόνος σου .
Καλά ντε μια κουβέντα είπαμε (του τύπου "λέμε και καμιά μακακία να περνά η ώρα")..γιατί άντρα μου, κουλός είσαι. φτιαξτον μόνος σου .
Το χωμα εχει μικροοργανισμους και το νερο βιοδείκτες. Παει, θα πεθανουμε απο πεινα εμεις οι πονοψυχοι...Στην Αϊτή άλλωστε τρώνε μπισκότα φτιαγμένα με λάσπη και νερό γιατί όχι και μεις;
Συμφωνώ (ενώ υπάρχει και ή άλλη όψη του νομίσματος..όπως αυτό που είπε ο jimp)και πιστεύω κι εγώ ότι σε σχέση με τους άνδρες αντιμετωπιζόμαστε διαφορετικά σε χώρους δουλειάς στις κοινωνικές συναναστροφές στην κοινωνία γενικότερα ...και οι άνδρες παρενοχλούνται ΑΛΛΑ ναι το πιστεύω ότι εμείς δεχόμαστε τα περισσότερα πυρά.Ανδρας διαζευγμένος περνάει απαρατήρητος..γυναίκα όμως διαζευγμένη γίνεται πολύ εύκολα θέμα συζήτησης από την πολυκατοικία που μένει μέχρι το χώρο της δουλειάς της κλπ κλπ καλά δε αν έχει και παιδί χωρίς να είναι παντρεμένη εκεί τα σχόλια δίνουν και παίρνουν (αυτά για την Ελλάδα που βέβαια έχουμε κάνει πολλά βήματα με την πάροδο των χρόνων αλλά ακόμα θέλουμε δουλειά).Θυμάμαι όταν είχα πρωτοπάει Αγγλία πριν από 27 χρόνια για δουλειά πήγα σε κάποιο"φροντιστήριο"για να τελειοποιήσω τη γλώσσα και η καθηγήτρια των αγγλικών δήλωσε αυθόρμητα ότι ήταν ανύπαντρη μητέρα (σε φάση που όλοι λέγαμε κάτι για τον εαυτό μας)και τότε έκανα αμέσως τη σύγκριση με τη χωρα μας και είπα μέσα μου ουαου!!που να το δηλωσει έτσι ευθαρσώς μια γυναίκα στην Θεσσαλονίκη...ε 27 χρονια μετά αυτό εχει μεν αλλάξει αλλά όχι τόσο όσο θάπρεπε,πάλι σχολιάζεται αρνητικά και στοχοποιείται...Εφη μου ξέρεις πόσες φορές όμως έπρεπε να αποδείξω ότι όπου υπάρχει φωτιά (βία) δεν υπάρχει απαραιτήτως καπνός; Πόσες φορές πήγα σε μια συνέντευξη και μόλις ακούσανε ότι έχω παιδι μου είπανε «θα σας ειδοποιήσουμε» . Πόσοι εργοδότες και άντρες με είδαν σαν τον εύκολο στόχο;
Δε πειράζει όμως, αυτός ήταν ο δρομος μου και μεσα από αυτό εξελίχθηκα.
Φταίει η γυναίκα και εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του εργοδότη εφόσον έχουν τα ιδια προσόντα με τον άντρα αλλά για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε ο εργοδότης προτίμησε τη γυναίκα.Δηλαδη για σενα αν ενας εργοδοτης δωσει μια θεση σε μια γυναικα αντι σε εναν αντρα, φταιει η γυναικα και οχι ο αντρας ή ο εργοδοτης;
Επειδή εσύ είσαι μία και δεν ζήτησες διατροφή,που δεν σχολιάζω καν την προσωπική σου ιστορία,γιατί δεν ξέρω καν αν όλα οσα λες ισχύουν, φυσικά και για την οικονομία της συζήτησης το δέχομαι, δεν θα δω όλες τις υπόλοιπες που ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους και θα μου πεις πως έχω στερεότυπα;Αυτό που προσπαθούν ορισμένοι από προχτές να σου εξηγήσουν είναι να μην έχεις στερεότυπα.
Τους άντρες τους προορίζει μόνο για πιλότους.Φταίει η γυναίκα και εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του εργοδότη εφόσον έχουν τα ιδια προσόντα με τον άντρα αλλά για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε ο εργοδότης προτίμησε τη γυναίκα.
Π.χ ψάχνω να βρω αεροσυνοδο άντρα στην Aegean, αντίθετα μόνο μοντέλα.
Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι για μερικούς ανθρώπους δε νοείται η χρήση του θηλυκού γένους για γενικούς χαρακτηρισμούς. Και ναι είναι τέρμα προσβλητικό, με την ίδια λογική μπορείς να πεις η τάδε είναι κοντός, ψηλός, νέος εννοώντας άνθρωπος φυσικά. Τα επίθετα όμως ορίζονται ανάλογα με το γένος, εφόσον υπάρχει θηλυκό του τελευταίος ναι απαιτώ να χαρακτηριστώ ως τελευταία και όχι ως τελευταίος. Αν πω δείξω έναν άντρα στο δρόμο και πώ "να, αυτή!" θα θιχτεί. Να εννοώ όμως να αυτή η παρουσία είναι προσβλητικό;Να εννοούσε ο τελευταίος άνθρωπος είναι απίστευτο και τέρμα προσβλητικό;
Ποιοί είναι ο λόγοι που όλοι καταλάβαμε; Και ποιά/ος φταίει που ο άντρας εργοδότης προτίμησε τη γυναίκα ; Φταίει η γυναίκα γι αυτό;Φταίει η γυναίκα και εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του εργοδότη εφόσον έχουν τα ιδια προσόντα με τον άντρα αλλά για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε ο εργοδότης προτίμησε τη γυναίκα.
Π.χ ψάχνω να βρω αεροσυνοδο άντρα στην Aegean, αντίθετα μόνο μοντέλα.
Δεν υπάρχει θηλυκή εκδοχή του 'άνθρωπος', είναι 'ο άνθρωπος', δεν υπάρχει 'η άνθρωπος'. Και το άνθρωπος δεν είναι επίθετο είναι ουσιαστικό.Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι για μερικούς ανθρώπους δε νοείται η χρήση του θηλυκού γένους για γενικούς χαρακτηρισμούς. Και ναι είναι τέρμα προσβλητικό, με την ίδια λογική μπορείς να πεις η τάδε είναι κοντός, ψηλός, νέος εννοώντας άνθρωπος φυσικά.
Όσο για το πανεπιστήμιο υπάρχουν σχολές με πλειοψηφία γυναικών διδασκόντων, όσο για τις πανεπιστημιακές διοικητικές θέσεις ξυστικής και καθιστικής είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Διαμαρτυρήσου και γι' αυτές τις ανισότητες, τότε θα σε παραδεχτώ...Ξέρεις πόσες καθηγήτριες έχει το τμήμα;
Μr smart κάτι σας διέφυγε!Δεν υπάρχει θηλυκή εκδοχή του 'άνθρωπος', είναι 'ο άνθρωπος', δεν υπάρχει 'η άνθρωπος'. Και το άνθρωπος δεν είναι επίθετο είναι ουσιαστικό.
Όσο για το πανεπιστήμιο υπάρχουν σχολές με πλειοψηφία γυναικών διδασκόντων, όσο για τις διοικητικές θέσεις ξυστικής και καθιστικής είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο.
Γιατί δεν είναι σπουδαίο; Πάνω κάτω ξέρω τι ισχύει αλλά οπως έχω παρατηρήσει οι γυναικες γκρινιάζουν μόνο εκεί που τους συμφέρει.Τους άντρες τους προορίζει μόνο για πιλότους.
Σπουδαίο παράδειγμα η αιτζίαν. Να σου πω πώς φέρεται στις μάνες; Πες μας για μηχανικούς τί ισχύει, πες μας για πωλητές.