• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρόσθεση σελίδων στο διαβατήριο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λοιπόν, για να μαθαίνουν οι νέοι: αν το διαβατήριό σας δεν έχει λήξει αλλά γεμίσουν οι σελίδες του, η Υπηρεσία Έκδοσης Διαβατηρίων στην Ελλάδα ΔΕΝ σας βγάζει καινούριο, αλλά ουσιαστικά επανεκδίδει το παλιό. Δηλαδή η ημερομηνία λήξης θα είναι η ίδια με την παλιά!

Εμένα ας πούμε λήγει τον Οκτώβριο του 2011 το "γεμάτο" διαβατήριο. Θα πρέπει να πάω πίσω στην Ελλάδα για να το εκδώσω και πάλι, ενώ σε ενάμησι χρόνο θα λήξει πάλι και ουσιαστικά σε 12 μήνες θα είναι άχρηστο (αφού όλες οι χώρες ζητάνε 6μηνη ισχύ...). Δηλαδή θα πάω τώρα στην Ελλάδα και μετά ξανά τα ίδια σε ένα χρόνο...

Τα άκουσα σε τρεις γλώσσες: από το ξένο αφεντικό ("τι πρεσβείες είναι αυτές [που θέλουν ένα μήνα για να κάνουν δουλειά μισής ώρας;"), το ελληνικό αφεντικό ("ανεύθυνε, πας και γεμίζεις το διαβατήριο με βίζες από άλλες χώρες") και την κοπέλα μου ("ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι").
Με σκυφτό το κεφάλι πάω να χαιρετήσω τον Τσάβες στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία και μετά επιστροφή στην Ελλάδα για την έκδοση του διαβατηρίου...

Όποιος δεν έχει μυαλό (σελίδες) έχει πόδια (αεροπορικά εισιτήρια).

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
... την άλλη για να ψηφίσω...
Ρε φιλτατε Yorgos ποσα θες να μας τρελανεις? Γυριζεις στο Μπ@#$%λο για να "ψηφισεις"? Να πιστεψεις τις υποσχεσεις ποιανου και γιατι. Τι περιμενεις με τη ψηφο σου? Εγω εχω σταματησει το χαζο αυτο σπορ εδω και 15 χρονια και εσυ που εχεις βρει την ακρη να εισαι μακρυα ακομα ασχολεισαι?

Συνεχισε αγορι μου τη ντολτσε βιτα οσο μπορεις και γραψε τα ντοπια λαμογια (πολιτικους) εκει που δεν πιανει μελανι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αγαπημένο Ελληνικό Δημόσιο

Και ο μαραθώνιος συνεχίζεται... Γύρισα λοιπόν στην Ελλάδα για να βγάλω νέο διαβατήριο (με την ημερομηνία λήξης του παλιού, για να μην ξεχνιόμαστε). Πήρα τηλέφωνο το γραφείο έκδοσης διαβατηρίων στη Ν.Φιλαδέλφεια (πολύ σοβαροί, ευγενικοί και αποτελεσματικοί άνθρωποι, το σωστό να λέγεται), όπου μου είπαν πως επειδή πρόκειται για αντικατάσταση κι όχι ανανέωση διαβατηρίου, το παράβολο είναι 58 κι όχι 84 ευρώ.

Πηγαίνω στην Εφορία (μην πω ποια και τους εκθέσω) όπου η κυρία στο γκισέ επέμενε με ύφος πως "σας είπα κύριε, είναι 84 ευρώ, όχι 58, αμάν πια". ΟΚ, πληρώνω τα 84... Ξαναπάω στη Ν.Φιλαδέλφεια, όπου ο υπεύθυνος μου λέει πως δεν μπορεί να μου βγάλει το διαβατήριο διότι το σωστό παράβολο είναι 58... "Πάρτε τα 84" του λέω, δε με νοιάζει, ας τα κρατήσει τα υπόλοιπα, εγώ βιάζομαι να φύγω, δεν ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές. "Δεν γίνεται, λέει". Ξανά πίσω στην Εφορία όπου η κυρία δεν παραδέχεται ότι έκανε λάθος και θέλει να της πληρώσω και ΕΞΤΡΑ 58 ευρώ... "Τι θα γίνει με τα 84 που πλήρωσα;". Α, λέει, αυτά θα κάνετε μια αίτηση και θα σας τα επιστρέψουμε... αλλά μπορεί να κάνει και 2-3 μήνες! Δηλαδή αυτοί έκαναν λάθος, εγώ θα περιμένω ένα τρίμηνο (στο οποίο δεν θα είμαι και στην Ελλάδα) για να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Για αποκορύφωση, με έβαλε να περιμένω και κανένα μισάωρο για να δει αν είμαι εντάξει φορολογικώς, διαφορετικά δεν μπορεί να μου δώσει το παράβολο. "Μα, με ελέγξατε το πρωί που ήρθα να πάρω το λάθος παράβολο", της λέω. Είναι δυνατόν να μη χρωστάω στο κράτος στις 10 το πρωί και να δημιούργησα χρέη στις 1 το μεσημέρι της ίδιας μέρας;;;

Πήγα ξανά στη Ν.Φιλαδέλφεια όπου μου ξεκίνησαν τη διαδικασία έκδοσης διαβατηρίου, που θα ισχύει μόνο για ένα χρόνο για τους λόγους που εξήγησα νωρίτερα... Το κορυφαίο είναι πως ο υπεύθυνος μου εξήγησε πως κανονικά την ίδια ακριβώς διαδικασία θα μπορούσα να την είχα κάνει στην Αβάνα ή το Μπουένος Άιρες, αλλά "οι πρεσβείες από την ώρα που τις υποχρεώνουν να κόβουν αποδείξεις, πλέον δεν έχουν καμία όρεξη να βγάζουν διαβατήρια και μας τους στέλνουν όλους σ' εμάς. Όσο έβαζαν κάτι και στην τσέπη τους, εξέδιδαν διαβατήρια, τώρα βαριούνται".

Τέλος πάντων, το ηθικό δίδαγμα είναι το εξής: Αν χρειαστεί να κάνετε αντικατάσταση διαβατηρίου λόγω του ότι σας τελείωσαν οι σελίδες, να ξέρετε πως το σωστό παράβολο είναι διαφορετικό από εκείνο για την ανανέωση διαβατηρίου, άσχετα με το τι θα σας πει ο κάθε άσχετος στην Εφορία.

Ε, αφού ήρθα μέχρι τη μπανανία μας, είπα να ζητήσω να μου επανεκδώσουν και το δίπλωμα μοτοποδηλάτου, το οποίο έχασα προ απομνημονεύτων ετών. Αρχικά χρειάζομαι βεβαίωση απώλειας από την αστυνομία. Πηγαίνω στο ΑΤ της γειτονιάς μου, όπου με υποδέχεται μια μεγαλοπρεπής αφίσα διαμαρτυρόμενη για το -30% στους μισθούς, τις συντάξεις τα επιδόματα κλπ που επεβλήθη στα σώματα ασφαλείας. Πηγαίνω στη γραμματεία όπου ο υπάλληλος λείπει, τελικά τον βρίσκω να πίνει καφέ με άλλους 5 στο μπαλκόνι. Βαριεστημένος πηγαίνει στο γραφείο του, όπου μου δίνει μια αίτηση, τη συμπληρώνω, αλλά "για τη βεβαίωση δε νομίζω να στην προλάβω σήμερα, έχει πολλή δουλίτσα", λέει ενώ κάθεται με το φραπέ στον υπολογιστή και ανοίγει τις πασιέντζες. "Μα βιάζομαι, μένω στο εξωτερικό και θα φύγω", λέω. "Α, καλά, λέει, πέρνα αύριο".

Περνάω την επόμενη όπου πάλι ο υπάλληλος λείπει, αλλά τον βρίσκω στο μπαλκόνι να πίνει καφέ με άλλους 5. Άλλος υπάλληλος, ίδιο μπαλκόνι, ίδιος καφές. Πάμε στο γραφείο του όπου δεν βρίσκει την αίτηση... "Με ποιον την έκανες;", ρωτάει. Του λέω πως την παρέδωσα στον τύπο που ήταν ακριβώς εκεί την προηγούμενη. "Και πώς τον λέγανε;", με ρωτάει ξανά. Πού να ξέρω, ένας χοντρούλης ήταν. "Ε, καλά, εδώ όλοι χοντροί είμαστε!", λέει όλο χαρά. "Όνομα δε ρώτησες;". Θα τρελαθούμε τελείως;;;; Για να εξυπηρετηθώ θα πρέπει να ρωτάω αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι ο Βαγγέλας ο Ροδέλας, ο Βρασίδας ο Μαμιάς, ο Θρασύβουλας ο Μικροτσούτσουνος ή ο Μπάμπης ο Σουγιάς; Τελικά τη βεβαίωση την παρέλαβα την επόοοομενη ημέρα... Οπότε και έπρεπε να πάω στην Τροχαία.

Μη σας πω τι έγινε στην Τροχαία, γιατί θα βαρεθούμε όλοι μαζί. Το πιο διασκεδαστικό ήταν πως ο άνθρωπος που βαθμολογούσε τα 16χρονα που έκαναν "πορεία" (δηλαδή εξέταση οδήγησης) με το μηχανάκι έξω από το αστυνομικό τμήμα...τράκαρε με έναν εξ'΄αυτών και δε φορούσε και κράνος... Ελλάς το μεγαλείο σου...

Για κερασάκι, πρέπει να πάω και στο Ταχυδρομείο, όπου στεγάζεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ε, εκεί τουλάχιστον την ξέρουν την δουλειά τους, δεν μπορώ να πω... Παίρνω το βιβλίο μου παραμάσχαλα διότι ξέρω πως θα έχει ουρά, αλλά δεν με πειράζει διότι θα πάρω σειρά και θα κάτσω να διαβάσω... Αμ δε! Με το που φτάνω στην είσοδο διαβάζω "ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΛΗΣΤΕΙΑΣ"... Τουλάχιστον δεν το έγραψαν ανορθόγραφα...

Αγαπητό Ελληνικό Δημόσιο,

για 5 μέρες ήρθα στην Ελλάδα επειδή ΕΣΥ μου το επέβαλες χωρίς λόγο, εγώ δεν είχα καμία όρεξη να έρθω. Κατάφερες σε 5 μέρες να μου βγάλεις την Παναγία. Με κούρασες. Σε βαρέθηκα. Έχεις καταντήσει κάθε φορά που γυρίζω να ευχαριστώ το Θεό που για την καθημερινότητά μου έχω να κάνω με το... κουβανικό δημόσιο κι όχι με το ελληνικό, εκεί κατάντησες. Όχι ότι θα κάτσεις να σκάσεις, αλλά για καθαρά λόγους ψυχικής υγείας θα προσπαθήσω από το Σεπτέμβριο να μεταφέρω τα χαρτιά μου στην Ισπανία, θα δηλώσω μόνιμη κατοικία εκεί κι όποτε πρέπει να έρχομαι στην Ευρώπη θα γλιτώνω τον Μπάμπη το Σουγιά, την κυρία της Εφορίας, τους άχρηστους στην πρεσβεία του Μπουένος Άιρες, την Τροχαία και τον ληστή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αν μετά από μερικά χρόνια καταφέρω να γίνω και Ισπανός πολίτης, καλύτερα. Ό,τι να' ναι αρκεί να μη μου βγαίνει η πίστη και να μη βλέπω "την ανθρώπινη πλευρά του Ελληνικού Δημόσιου Τομέα" που λέει και μια αφίσα στην Εφορία, βαρέθηκα.
Άντε καλή αργία μεθαύριο, να πας σπίτι σου να παίξεις πασιέντζες γιατί στο γραφείο κουράζεσαι...

ο μαλέας Έλλην φορολογούμενος (που τον τσεκάρεις και κάθε δυο ώρες να δεις αν χρωστάει...)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ έχω κολλήσει ακόμα σε αυτό που επεσήμανε ο joss.....
Γύρισες για να ψηφίσεις;;;

Ακόμα πιστεύεις στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Δεν το νομίζω πάντως,μάλλον σου λείπει η διαδικασία στην Κούβα και το εξασκείς εδώ σαν χόμπυ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom