• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρόσθεση σελίδων στο διαβατήριο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με μεγάλη χαρά ανακάλυψα εχθές ότι τουλάχιστον Περουβιανοί και Αργεντίνοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σφραγίζουν πάνω σε προηγούμενες σφραγίδες... Πάμε καλά... η αλλαγή διαβατηρίου θα αργήσει λίγους μήνες ακόμη...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπα, την πατήσαμε. Οι Βραζιλιάνοι απαιτούσαν οι σφραγίδες τους να φαίνονται καθαρά και να μπαίνουν σε απόσταση από τις άλλες, αλλά αυτοί που έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν οι Αργεντίνοι (εκ παραδρομής έγραψα πως ήταν ελαστικοί στο προηγούμενο μήνυμα, εννούσα "Περουβιανούς και Βολιβιανούς") οι οποίοι για κάθε είσοδο ή έξοδο από τη χώρα χαλάνε μια σελίδα ολόκληρη και σου απαντούν με τη χαρακτηριστική τους ευγένεια αν τους παρακαλέσεις να αφήσουν λίγο χώρο.

Το λοιπόν, ξέμεινα από σελίδες. Πήρα την πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες όπου βγάζουν διαβατήριο, αλλά εκτός από όλα τα δικαιολογητικά που θέλουν (απολυτήριο στρατού, ταυτότητα κλπ)... θέλουν και έναν ολόκληρο μήνα για να το εκδώσουν... Τζίφος...

xrisa

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
περού
Δεν φταινε αυτοί αγόρι μου. Τα διαβατήρια - με την κλασσική έννοια που λέει και ο Λαζόπουλος- δεν είναι για τύπους σαν εσένα. Για σένα πρέπει να εκτυπώνονται τόμοι ή ακόμη καλύτερα ένα ελευθέρας τουλαχιστον για Λατινική Αμερική. Και τώρα; αποκλείσθηκες στην Αργεντινή; Τι κρίμα...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπάρχει φαντάζομαι και η εναλλακτική να ταξιδέψεις για Ελλάδα και να το βγάλεις από εδώ πολύ πιο γρήγορα...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον αυτό θα γίνει, ή θα επιστρέψω στην Κούβα και τη Βενεζουέλα όπου δε σφραγίζουν διαβατήρια και θα ησυχάσω. Στην Ελλάδα θέλει 5-6 εργάσιμες, έτσι δεν είναι;

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Μάλλον αυτό θα γίνει, ή θα επιστρέψω στην Κούβα και τη Βενεζουέλα όπου δε σφραγίζουν διαβατήρια και θα ησυχάσω. Στην Ελλάδα θέλει 5-6 εργάσιμες, έτσι δεν είναι;
Ένας φίλος έκανε αίτηση σήμερα και θα το πάρει τη Δευτέρα...μεγάλη βλακεία πάντως που κάνουν τόσο,έλεος στις πρεσβείες στην Ευρώπη δεν κάνει τόσο σίγουρα!!!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ένας φίλος έκανε αίτηση σήμερα και θα το πάρει τη Δευτέρα

Good to know.

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Εμλενα ο πατέρας και η μητέρα μου πήγαν πριν 1 μήνα για διαβατήρια.Τους είπανε ελάτε σε μια εβδομάδα, πήγανε και της μητέρας μου της το δώσανε ενώ του πατέρα μου του είπανε δεν είναι καλές οι φωτό και απορρίθφηκε η αίτηση και πρέπει να βγάλει ξανα φωτο και παράβολα το έκανε και του είπαν σε μια εβδομάδα έλα , πήγε και πάλι απόριψη , ξαναέκανε την διαδικασία και το πήρε την τρίτη φορά και του είπανε ότι αυτό συμβαίνει σε αρκετούς οπότε να το έχεις στα υπόψιν..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωχ μάνα μου... Ευχαριστώ για την προειδοποίηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε βάζουν ένα μίνι φωτογραφείο μέσα στους χώρους έκδοσης των διαβατηρίων, να στη βγάζουν αυτοί τη φωτογραφία όπως θέλουν και να ξεμπερδεύουμε όλοι μαζί, όπως γίνεται σε ορισμένες πρεσβείες. Βγάζουν τα λεφτάκια τους οι φωτογράφοι, κάνουν τη δουλειά τους οι πολίτες, ξεμπερδεύουν πιο γρήγορα οι ουρές, είναι win-win situation.

Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ στην Κούβα για να πάρεις παράβολο για τη βίζα πας σε μία τράπεζα, όπου παίρνεις παράβολο για...το παράβολο της άλλης (!), που πας και το καταθέτεις στο Αλλοδαπών, αλλά αν δεν προλάβεις να το κάνεις όλο αυτό την ίδια μέρα (αν δεν ξεκινήσεις πριν τις 7 ξέχασέ το) πρέπει να την ξανακάνεις τη διαδικασία διότι πρέπει βίζα και παράβολο του παραβόλου να έχουν την ίδια ημερομηνία! Το θέατρο του παραβόλου... Έχετε δει το ο "Αστερίξη στη Ρώμη" που τον στέλνουν από τον έναν όροφο στον άλλο μέχρι που τα παίρνει στο κρανίο ο Οβελίξ και τους κάνει το κτίριο λαμπόγυαλο;

Bahari

Member
Εμλενα ο πατέρας και η μητέρα μου πήγαν πριν 1 μήνα για διαβατήρια.Τους είπανε ελάτε σε μια εβδομάδα, πήγανε και της μητέρας μου της το δώσανε ενώ του πατέρα μου του είπανε δεν είναι καλές οι φωτό και απορρίθφηκε η αίτηση και πρέπει να βγάλει ξανα φωτο και παράβολα το έκανε και του είπαν σε μια εβδομάδα έλα , πήγε και πάλι απόριψη , ξαναέκανε την διαδικασία και το πήρε την τρίτη φορά και του είπανε ότι αυτό συμβαίνει σε αρκετούς οπότε να το έχεις στα υπόψιν..
Κι εγώ είχα ακούσει διάφορες τέτοιες ιστορίες και το είπα στο φωτογράφο όταν ήθελα να βγάλω καινούριο διαβατήριο, αλλά μου είπε ότι οι δικές του ποτέ δεν έχουν απορριφθεί και ότι ΑΝ τις απορρίψουν μου εγγυάται τα χρήματά μου και ότι τις επόμενες θα μου τις έβγαζε δωρεάν... ευτυχώς δε χρειάστηκε και γλύτωσα και την περαιτέρω ταλαιπωρία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom