Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επιβεβαιώνω για τα φύκια. Ήμουν Tulum πριν 3 μέρες και ήταν υπερβολικά πολλά
Πριν από δύο μήνες δεν υπήρχε ίχνος από φύκια, τουλάχιστον στην playa paraiso
IMG_20240308_112454.jpg

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Έχει κανείς εμπειρία από ενοικίαση αυτοκινήτου και οδήγηση στο Μεξικό; Βασικά το πλάνο που σκέφτομαι για το οδικό κομμάτι είναι Mexico City, Puebla, Oaxaca και μετά να πάω αεροπορικώς προς merida (ή σε κάποια άλλη πολή εκεί) και από εκεί να κάνω οδικώς το κομμάτι της Yukatan. Επίσης, σκέφτομαι οδικώς το Mexico City,San Miguel de Allende, Guanajuato. Είναι ασφαλείς αυτές οι διαδρομές για οδήγηση;
Όσο έψαξα αλλού αναφέρουν ότι είναι εντάξει αν οδηγείς πρωινές ώρες, αλλού γράφουν να αποφεύγονται οι διαδρομές οδικώς (εκτός Yukatan που θεωρείται ok).

agmi

Member
Για Γιουκαταν/Κιντανα Ρο δεν αναφερομαι, οι τουριστες (τα ενοικιαστικα εχουν διαφορετικες πινακιδες), δεν υπαρχει προβλημα. Το'χω αναφερει και παλαιοτερα. Στις υπολοιπες διαδρομες ισως σε σταματησουν με η χωρις λογο, mordida λεγεται αυτο απο μερικους, feria η lana για αλλους μες το προγραμμα ειναι κι'αυτο! $10-20 η ζημια, εκτος αν εχεις τον τροπο σου και το γλυτωσεις. Μεξικο >Πουεμπλα η οτοπιστα/autopista αψογη, οχι τοσο Puebla > Oaxaca. Tωρα μπορεις να επωφεληθεις και το Oaxaca>Huatulco/Pto Escondido ανοιξε επιτελους ο νεος δρομος/autopista και σε μερικες ωρες βρεχεις τα ποδια σου σε μαγεμενες παραλιες του Eιρηνικου! Οταν το'χαμε κανει στα μεσα του 90, μας ειχε παρει ενα βραδυ με τα σωθικα μας... Πολυ βουνο και πολλες στροφες! Tωρα οδικο ενδιαφερον να οδηγησω απο την πολη (δεν το λεμε πια DF) στην Puebla δεν βλεπω, εκτος σα θελεις να πας στο Aτλισκο κλπ. Η Γουαχακα η ή περιοχη γυρω απο Μεριδα ειναι ενδιαφερουσα οδικα, δλδ εχεις πολλα να δεις, αλλα δυστυχως η Μεριδα, ιδιαιτερα το κεντρο, ειναι αλλο καπελο. Ωρες ωρες η Αθηνα ειναι πολυ καλιτερη απο πλευρα κινησης. Τωρα στο λεω αυτο γιατι την επισκεπτομαι απο το 1995. Στο Γουαχουατο, ας με διορθωσει καποιος που πηγε προσφατα, δε βολευει το ενοικιαστικο! Αν θυμαμαι σωστα στις στεναδες της παλιας πολης ΙΧ δεν εχει!

Και κατι αλλο, σα δε μεινεις στην πολη και φυγεις νοτια (πχ Πουεμπλα) κατ'ευθειαν, εχει λεωφορειο στο ισογειο του αεροδρομιου και περναει απ'ολα τα τερμιναλ για το CAPU (Κεντρικο ΚΤΕΛ/ Central De Autobuses CAPU) νμζ παει και Κουερναβακα. Απο το CAPU σα δε μεινεις Πουεμπλα πας για Γουαχακα.
Δρομολογια κατευθειαν αεροπορικα για MID/Merida εχει και τα'χω κανει προσφατα, απο Puebla και Γουαχακα, με volaris και viva aerobus!

Last edited:

Georgie

Member
Καλησπέρα από τη βροχερή Ιρλανδία.
Σχεδιάζω ταξίδι για το Mexico στις διακοπές των Χριστουγέννων που θα διαρκέσει 15 ημέρες +-.
Το ενδιαφέρον μου είναι να δω το Mexico city και να μείνουμε εκεί περίπου 5 μέρες .
Έχετε να προτείνετε άλλους προορισμούς να συνδυαστεί?
Γραφικές Μεξικάνικες πόλεις η χωριά η αδυναμία μου.

Εκεί που δε θέλω να πάω είναι το Cancun.

Gracias amigos

Georgie

Member
Comitan, San Cristobal de Las casas, Tehuacan, Copper Canyon (Divisadero, Creel, El Chepe train από El Fuerte), Oaxaca.
Ευχαριστώ , πρώτη φορά τα διαβάζω αυτά τα μέρη :)!
Η σκέψη μου ήταν να πάω απ' ευθείας Mexico city να κάτσω λίγες μέρες και μετά ίσως αεροπλάνο για Merida να δούμε τη πόλη και το Valladolid .

Καλύτερα να εστιάσω στις περιοχές που αναφέρεις?

Έχω τελείως άγνοια από τη χώρα.

Η σκέψη μου ήταν να πάω απ' ευθείας Mexico city να κάτσω λίγες μέρες και μετά ίσως αεροπλάνο για Merida να δούμε τη πόλη και το Valladolid .

Μιλάμε για χώρα 15 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, με πληθώρα και ποικιλία μνημείων, αξιοθεατων, κτλ.
Υπάρχει κόσμος εδώ που εχει επισκεφτεί πολλά περισσότερα και από όσα ανέφερα, το θέμα είναι εσείς τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, πόσο να κινηθείτε, αν νοικιάσετε αμάξι, νυχτερινά λεωφορεία, εσωτερικές πτήσεις κτλ.

Δεν ξέρω αλήθεια τι να συμβουλέψω, σίγουρα όσα σου είπα μας άρεσαν πολύ.
Βέβαια εμείς μείναμε πάνω από μήνα συνολικά.
Και πάλι υπάρχουν κι άλλα που θα ήθελα να δω.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε κάτι σχετικό που είχα γραψει, να ξέρεις οι 15 μέρες θα περάσουν αέρα, η χώρα είναι τοπ προορισμός. 😊
Μεξικό: 35 μέρες οικογενειακή περιπέτεια! ⋆ A&K Travelife ⋆ Αμερική

Georgie

Member
Μιλάμε για χώρα 15 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, με πληθώρα και ποικιλία μνημείων, αξιοθεατων, κτλ.
Υπάρχει κόσμος εδώ που εχει επισκεφτεί πολλά περισσότερα και από όσα ανέφερα, το θέμα είναι εσείς τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, πόσο να κινηθείτε, αν νοικιάσετε αμάξι, νυχτερινά λεωφορεία, εσωτερικές πτήσεις κτλ.

Δεν ξέρω αλήθεια τι να συμβουλέψω, σίγουρα όσα σου είπα μας άρεσαν πολύ.
Βέβαια εμείς μείναμε πάνω από μήνα συνολικά.
Και πάλι υπάρχουν κι άλλα που θα ήθελα να δω.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε κάτι σχετικό που είχα γραψει, να ξέρεις οι 15 μέρες θα περάσουν αέρα, η χώρα είναι τοπ προορισμός. 😊
Μεξικό: 35 μέρες οικογενειακή περιπέτεια! ⋆ A&K Travelife ⋆ Αμερική
Αυτά είναι!
35 μέρες είναι Super για Mexico
Οι 15 που σκέφτομαι εγώ με περιορίζει στις επιλογές.
Η συμβιβάζομαι με 2 πόλεις η κάνω υπομονή μήπως και γίνει αργότερα με περισσότερο χρόνο .
Αλλά δε θέλω να το αναβάλλω.
55 είμαι

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα

Μια χαρά είναι η ιδέα για Μερίδα και Βαγιαδολίδ.Απο την κάθε πόλη μπορείς να επισκεφτείς αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους η κάποια cenotes,είτε με αυτοκίνητο,είτε με shared taxis-colectivos... Νομιζω χωράει και Οαχάκα ίσως 2-3 μέρες..Άπειρες επιλογές,καμία κακή κατά τη γνώμη μου..

Αυτά είναι!
35 μέρες είναι Super για Mexico
Οι 15 που σκέφτομαι εγώ με περιορίζει στις επιλογές.
Η συμβιβάζομαι με 2 πόλεις η κάνω υπομονή μήπως και γίνει αργότερα με περισσότερο χρόνο .
Αλλά δε θέλω να το αναβάλλω.
55 είμαι
Δεν χρειάζεται να το αναβάλεις, σε δυο βδομάδες μπορείς να πάρεις μια καλή γεύση (το μόνο κακό είναι ότι 2 στις 15 μέρες θα τις φας στα αεροπλάνα. Από τις 13 μέρες, 5 στο Μέξικο Σίτυ, σου μείναν 8.

Επιλογή 1. Κάνεις με λεωφορεία κοντινές διαδρομές από Μέξικο Σίτυ, όπως Γκουαναχουάτο, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Πουέμπλα... Δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά τη βρίσκω λιγότερο ενδιαφέρουσα από τις επόμενες, απλώς πιο εύκολη κι οικονομική (κι από χρήμα κι από χρόνο, ενδεχομένως) , καθώς δεν χρειάζεται να μπλέκεις με αεροπλάνα.

Επιλογή 2. Από την πρωτεύουσα κατεβαίνεις Οαχάκα, μάλλον η ομορφότερη πόλη της χώρας απ' όσες είδα, αν και κάπως εξευγενισμένη, πίνεις τα μεσκάλ σου, περπατάς στην πόλη, ανακαλύπτεις μικρά χωριά που δεν μιλάνε καν ισπανικά, φυλές, πας και σε κάναν αρχαιολογικό χώρο. Από εκεί μπορείς να κατέβεις προς Σαν Κριστομπάλ ντα λας Κάσας, άλλη πανέμορφη πόλη και σε ακόμη εντονότερο βαθμό εξωτική, στα ορια του αλλόκοτου, με την καλύτερη φύση, ομολογουμένως, της χώρας και κατά τη γνώμη μου τους καλύτερους ναούς. Από 4 μέρες στην καθεμιά. Αυτό γίνεται και με λεωφορεία (αν έχετε αντοχές) και με αεροπλάνα.

Επιλογή 3. Αεροπλάνο για Κανκούν (ή για Μέριδα, αν και φαντάζομαι θα είναι πιο ακριβά, ενώ η απόσταση από Κανκούν προς γειτονικές πόλεις δεν είναι και τόσο τρομακτική και μετά παίρνεις λεωφορείο από το αεροδρόμιο ή την πόλη). Εκεί εξερευνάς χερσόνησο του Γιουκατάν, π.χ. Μέριδα (φοβερή ατμόσφαιρα τα βράδια), Βαγιαδολίδ (όμορφο αλλά όχι άχαστο), έχει και γραφικά χωριά ή αρχαιολογικούς χώρους που τα προσεγγίζεις εύκολα, ενώ μπορείς να ρίξεις και τις βουτιές σου στις φυσικές πισίνες ή στα νέρα της Καραϊβικής/του Κόλπου του Μεξικού.

Για μένα πιο ενδιαφέρουσα είναι η δεύτερη επιλογή, με μικρή διαφορά από την τρίτη, και σίγουρα λιγότερο τουριστική την εποχή των Χριστουγέννων. Από την άλλη, ίσως πιο ξεκούραστη να είναι η τρίτη, καθώς δεν θα σε φάνε οι μετακινήσεις κι είναι ίσως πιο εύκολο να βρεις διεθνείς πτήσεις προς/από Μέξικο Σίτυ και Κανκούν σε σύγκριση με άλλες πόλεις (κι όσο περιορίσεις τις εσωτερικές μετακινήσεις τόσο περισσότερο χρόνο για εξερεύνηση ή και ξεκούραση θα έχεις).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom