Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

tpkalamata

Member
αχαχαχα...αυτά είναι σήματα!! Εμπειριάρα πρέπει να είναι η οδήγηση εκεί!!!
Επίσης, φαντάζομαι με το ελληνικό δίπλωμα δεν είχες κάποιο θέμα στην ενοικίαση του αυτοκινήτου; Εφόσον είναι και στα αγγλικά το δέχονται, έτσι;

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
:) ναι, πολύ πλάκα τα σηματα

Η οδήγηση κανονική, όχι κάτι ιδιαίτερα περίεργο. Η περισσότερο ενδιαφερουσα εμπειρία ήταν το παπακι στο Κονζουμέλ :) και παρατρίχα η σύγκρουση με μια τεράστια ιγκουάνα :haha: .

Εν τω μεταξί το παπάκι μικρό, εγώ μεγαλόσωμη και το κράνος για ποδήλατα :haha::haha::haha:

Δεν είχα κανενα θέμα με το δίπλωμα και τότε δεν είχα και την κατηγορία για μικρες μηχανές και μου τη νοίκιασαν

Attachments

Last edited:

agmi

Member
Mια απαντηση, τπτ αλλο, ολα τα ενοικιαστικα εχουν πινακιδες διαφορετικες απο τα ΙΧ, οποτε και η τιμη της mordidaς ειναι για τουριστα, οχι για ντοπιο! Στο Yucatan ειναι λιγο μικροτερης κλιμακας! Οσο για τις μετατροπες συναλλαγματος ετσι που εχει παει το ευρω κ'το δολ$ριο, μετατρεπεις ενα X ποσο σε πεσος και σα σου περισεψουνε τα ξαναγυριζεις σε ευρω. Το πεσο μεχρι προτινος και πριν να αλλαξουνε προεδρο ειχε κατρακυλησει το δολ$ριο (που εχει κατρακυλησει το ευρω) 16 πεσος στο δολλαριο το Μαη. τωρα ανεβαινει το δολαριο/ευρω μιας που ο Τραμπης απειλησε οτι θα σταματατησει τις εισαγωγες, τι θα γινει κανεις δεν ξερει, αλλα μεχρι τον Φλεβαρη πολλα σκαμπανευασματα δεν βλεπω. αν ζορισει τους Μεξικανους θα πεσει το πεσο και θα'μαστε ολοι χαρουμενοι!

Last edited:

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
😱 ούτε στα τρελά μου όνειρα δε θα το μάθαινα. Ευχαριστούμε για την διευκρίνιση.

tpkalamata

Member
@agmi Μήπως έχεις καμία πρόταση για ενοικιαζόμενα κλπ;
Οπότε καλά έχω διαβάσει για την διαφορά στις πινακίδες... Μακάρι να πέσει το πέσο θα είναι πολύ καλό για εμάς αλλά δεν βλέπω να γινεται μέχρι το φεβρουάριο όπως λες και εσύ!!

traveller@86

Member
SOS! Πριν 3 εβδομάδες επέστρεψα από Μεξικό και το διαβατήριο δεν έχει σφραγίδα εξοδου. Θα έχω πρόβλημα για ταξίδι στο μέλλον; Είναι πολιτική της χώρας να μην βαζει σφραγίδα εξοδου; Έχει τύχει σε κανέναν?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
SOS! Πριν 3 εβδομάδες επέστρεψα από Μεξικό και το διαβατήριο δεν έχει σφραγίδα εξοδου. Θα έχω πρόβλημα για ταξίδι στο μέλλον; Είναι πολιτική της χώρας να μην βαζει σφραγίδα εξοδου; Έχει τύχει σε κανέναν?
Κανένα πρόβλημα

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αυτό που μας αγχώνει είναι ότι απλά το είδε κάποιος στα γρήγορα χωρίς κάποιο σύστημα ελέγχου. Είναι πολιτική της χώρας;
Δεν το σφραγίζουν, απλά βάζουν χειρόγραφα την ημερομηνία αναχώρησης στο κάτω μέρος της σφραγίδας εισόδου και έναν αριθμό παραδίπλα.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Ακριβώς. Υπάρχει μόνο η σφραγίδα εισόδου και με στιλό η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορείς να μείνεις στη χώρα με τον αριθμό των συνολικών ημερών (180).

traveller@86

Member
Ακριβώς. Υπάρχει μόνο η σφραγίδα εισόδου και με στιλό η ημερομηνία μέχρι την οποία μπορείς να μείνεις στη χώρα με τον αριθμό των συνολικών ημερών (180).
Δεν υπάρχει χειρόγραφα κάτι πέρα από μια υπογραφή

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Δεν υπάρχει χειρόγραφα κάτι πέρα από μια υπογραφή
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τις διαφορετικές "συνήθειες" στο κάθε σημείο εισόδου/εξόδου της χώρας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει σφραγίδα εξόδου (στην πιο πρόσφατη δική μου περίπτωση υπήρχε η ημερομηνία των 6 μηνών μετά την είσοδο μου, ενώ δυστυχώς έχω παρατημένο στο χωριό μου το παλιότερο διαβατήριο και δεν μπορώ να δω τι μου είχαν σφραγίσει τρία χρόνια πριν σε άλλη πολιτεία του Μεξικού). Πάντως, όπως γράφτηκε και παραπάνω, η απουσία σφραγίδας εξόδου δεν δημιουργεί κανένα θέμα για ταξίδι στο μέλλον, αφού αυτή φαίνεται να είναι η πρακτική τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.830
Μέλη
39.582
Νεότερο μέλος
alexia.z

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom