• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μεξικό Προγραμματίζοντας το Μεξικο

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Λίγα λόγια για το ταξίδι μου.

Έχοντας επισκεφθεί το Μεξικό καλοκαίρι και την περίοδο των εορτασμών για την dia de los muertos, χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή η γιορτή ανεβάζει πολύ την εμπειρία. Θα πρότεινα αν σκέφτεστε να πάτε στη χώρα να το προσπαθήσετε για αυτή την περίοδο. Φοβεροί στολισμοι, μοναδικές παραδόσεις, γιορτινό κλίμα. Αν ξαναπάω σίγουρα θα ήθελα να είναι αυτή την περίοδο.

Για το Mexico city τα έγραψα ήδη, από τα μέρη που έχω δει στο Μεξικό το Mexico city σε συνδυασμό με το teotihuacan είναι το νούμερο ένα για μένα.

Είδα επίσης:

Guanajuato: όμορφο μέρος με αποικιοκρατικη αρχιτεκτονική, χρωματιστά σπίτια κλπ. Μου άρεσε αλλά δεν έπαθα πλάκα. Περίμενα περισσότερους στολισμούς. Είχε τουρισμό αλλά ήταν αρκετά χαλαρά, δεν ξέρω πως ήταν στην dia de los muertos. Αξίζει μια βόλτα.

Queretaro: όμορφο κέντρο, λιγότερο καλογυαλισμενο από το Guanajuato και σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακό και να μην το έβλεπα όλα καλά. Είχε πάρα πολύ κίνηση στους δρόμους.

San Miguel de Allende: ακολουθεί αμφιλεγόμενη άποψη. Έγραψα ότι, από τα μέρη που έχω δει στο Μεξικό, Mexico City με teotihuacan είναι το νούμερο ένα, το San Miguel de Allende είναι το νούμερο 2. Δηλαδή πάνω από Oaxaca, San Cristobal de las Casas, Palenque κλπ; Για τα δικό μου γούστο ξεκάθαρα ναι. Μεξικό μια άλλης εποχής. Αν και δύσκολη πόλη στο περπάτημα λόγω των ανηφορων και των κακοτραχαλων δρόμων δεν μπορούσα να σταματήσω να την γυρίζω. Πόλη κόσμημα. Δεν θα την έχανα με τίποτα. Ούτε εδώ είχε κοσμοσυρροή από τουρίστες αλλά την είδα πριν την dia de los muertos.

Τα υπόλοιπα μέρη που θα αναφέρω είναι όλα στην περιοχή Veracruz. Οι τιμές ήταν χώμα. Μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα άσχημα ή πίστευα ότι έκαναν λάθος σε πολλές περιπτώσεις.

Poza Rica: ένα χάλι και μισό. Βολεύει πάρα πολύ για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο el Tajin λόγω των καλών συνδέσεων με λεωφορεία με άλλες πόλεις του Μεξικού αλλά είναι κακή περίπτωση. Λένε ότι το Papatlan είναι καλύτερη περίπτωση να συνδυαστεί με el Tajin γιατί είναι απείρως ομορφότερο. Δεν το τόλμησα γιατί είχα διαβάσει ότι το μέρος έχει θέματα ασφάλειας. Η αλήθεια είναι ότι στην Poza Rica είναι το μοναδικό μέρος που αισθάνθηκα ανασφάλεια. Υπήρχε μπλόκο του στρατού και όταν γύρισα στο ξενοδοχείο υπήρχε μαζεμένος στρατός γύρω. Αν δεν έβλεπα αταραχη την ρεσεψιονιστ θα εξαφανιζομουν. Είναι μία από τις τακτικές των narcos να ντύνονται με στρατιωτικά. Για το el Tajin ίσως γράψω ξεχωριστό ποστ κάποια στιγμή. Συμπαθητικός αρχαιολογικός χώρος, αν βρεθείς στην περιοχή εννοείται πως αξίζει επίσκεψη, δεν θα σχεδίαζα ταξίδι για αυτό.

Xalapa: επειδή είδα άτομα που είχα χρόνια να δω, γνώρισα κόσμο, με έβαλαν στα σπίτια τους, δεν θα είμαι αντικειμενικος. Η πρωτεύουσα της Veracruz ή Αθήνα της Veracruz όπως την αποκαλούν οι Μεξικάνοι μάλλον δεν έχει πολλά να προσφέρει. Πάρα πολύ κίνηση και σε αυτή την πόλη. Παρόλα αυτά θα μείνει στην καρδιά μου. Για τους λάτρεις των αρχαίων, η Xalapa έχει ένα επικό μουσείο με εκθέματα των πολιτισμών της περιοχής Olmecs κλπ. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό στο τι εκθέματα έχουν και σε τι κατάσταση. Μουσείο-λόγος να επισκεφθείς την πόλη. Η τιμή του κανονικά είναι 40 πέσος αν δεν κάνω λάθος και κατά τύχη το επισκέφθηκα την πρώτη Κυριακή του μήνα που ήταν δωρεάν. Για αυτού του επιπέδου μουσείο ένιωσα ότι έκανα ληστεία μέρα μεσημέρι.

Naolinco: το χωριό στο οποίο βρέθηκα για την dia de los muertos. Πολύ όμορφο χωριό και με τους ομορφότερους στολισμούς που είδα. Για την γιορτή και γιατί είναι ξεχωριστό αυτό το μέρος θα τα γράψω μια άλλη στιγμή, για την ώρα αφήνω αυτό εδώ:

IMG_20241101_235111.jpg

Coatepec: ένα χωριό πολύ κοντά στη Xalapa. Ανήκει στα pueblos magicos. Πολύ όμορφο και αυτό με έντονη αποικιοκρατικη αρχιτεκτονική. Είναι ένα από τα πιο διάσημα μέρη για καφέ στο Μεξικό. Υπήρχε έντονη μυρωδιά καφέ σε όλη την πόλη. Πουλαγαν καφέ ακόμα και μαγαζιά με ρούχα. Σε όλα τα καφέ που είδα είχαν δικά τους μηχανήματα από το ψήσιμο μέχρι το αλεσμα. Πολύ καλός ο καφές που δοκίμασα. Αν βρεθείτε στην περιοχή και είστε καφεξαρτημενοι αξίζει μια επίσκεψη.

Όπως έγραψα στην αρχή αν ξαναπάω στο Μεξικό θα φροντίσω να είναι πάλι αυτή την περίοδο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
San Miguel de Allende: ακολουθεί αμφιλεγόμενη άποψη. Έγραψα ότι, από τα μέρη που έχω δει στο Μεξικό, Mexico City με teotihuacan είναι το νούμερο ένα, το San Miguel de Allende είναι το νούμερο 2. Δηλαδή πάνω από Oaxaca, San Cristobal de las Casas, Palenque κλπ; Για τα δικό μου γούστο ξεκάθαρα ναι. Μεξικό μια άλλης εποχής. Αν και δύσκολη πόλη στο περπάτημα λόγω των ανηφορων και των κακοτραχαλων δρόμων δεν μπορούσα να σταματήσω να την γυρίζω. Πόλη κόσμημα. Δεν θα την έχανα με τίποτα. Ούτε εδώ είχε κοσμοσυρροή από τουρίστες αλλά την είδα πριν την dia de los muertos.
Και για μένα το San Miguel de Allende είναι η ομορφότερη πόλη που έχω δει στο Μεξικό κι απ' όσο μου είπαν δεν υπάρχει ομορφότερη.
Δεν είναι όμως η νο1 επιλογή μου άνετα θα τη θυσίαζα και για Acapulco και για Puerto Vallarta και για πολλές παραλίες στο Quintana Roo και για México και για Oaxaca και για Puerto Escondido.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα