• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Παρε και ενα Αutan καλου κακου. Μονο μια βραδια νομιζω οτι ειχα λιγα τσιμπηματα κουνουπιων, τιποτε το ιδιαιτερο δηλαδη. Μυγες περισσοτερες. Καλο ταξιδι.

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Την αλλη εβδομαδα που θα μου γνωστοποιησουν το προγραμμα θα μαθω και για το ονομα του κρουαζιεροπλοιου.....αληθεια απο κουνουπια και πασης φυσεως έντομα ιπταμενα και μη, πως πάμε εκεί κάτω;

Ευχαριστω παντως πολυ.......
effi, το pyramis εχει πολυ καλα κρουαζιεροπλοια. εμεις ημασταν στο empress με πολυ μεγαλα παραθυρα μεχρι κατω και ολα τα πλοια (τουλαχιστον του πρακτορειου αυτου)
φροντιζουν να εναλλασουν θεσεις, δηλ.σε ενα λιμανι ειναι πρωτο, σε αλλο στην μεση, σε αλλο στο τελος. προσωπικα δεν με ενοχλησε το οτι δεν εβλεπα τα βραδια εξω, μιας και την εβγαζα στο καταστρωμα πολλες ωρες, ή στην γυρα... εν πλω, απολαμβανα το παραθυρο στην καμπινα και ηταν πανεμορφα... Εγω Μαιο ειχα παει, και δεν ειδα κουνουπι κανενα, ουτε καποιο αλλο εντομο με ενοχλησε... μονο οι αταιστες καμηλες...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η αληθεια ειναι οτι τα πλοια εναλασσονταν σε διαφορες θεσεις αλλα αυτο δε σε γλιτωνε απο πολλα. Δυο στις τρεις βραδιες η καμπινα εβλεπε το διπλανο πλοιο, ακομη και αν το πλοιο ηταν πρωτο η τελευταιο, η μια πλευρα του θα αγγιζε εκεινη του διπλανου του. Ολες τις βραδιες στο Λουξορ και στο Ασσουαν ειχες το προβλημα του θορυβου απο τις μηχανες των αλλων πλοιων τα οποια ηταν δεμενα πλαι πλαι αλλα και απο μπρος και απο πισω, δηλαδη εμεις ειμαστε σε αμεση συναφεια με οκτω πλοια και πιο περα υπηρχαν κι αλλα κι αλλα, οσα παιρνει το ματι. Στο Εντφου το πραγμα ηταν καλυτερο γιατι δεν εφταναν ολα την ιδια ωρα. Και τα καυσαερια των εξατμισεων τους εννοειται οτι εφθαναν μεχρι και το τελευταιο καταστρωμα. Ενδεχομενως ειμαι πολυ ευαισθητη στο θορυβο και στις μυρωδιες και ισως και η εντυπωση μου να ηταν διαφορετικη αν δεν ειχα κανει αλλες κρουαζιερες σε ποταμια με μικροτερα πλοια και σε λιγοτερα τουριστικα μερη. (Και πολυ πολυ πιο ακριβες φυσικα). Γνωμη μου ειναι αν μπορεσεις να μη χρησιμοποιησεις το πλοιο ως ξενοδοχειο στο Λουξορ και στο Ασσουαν. Συζητησε με το πρακτορειο την πιθανοτητα να σε μεταφερουν σε ξενοδοχειο με καποια εξτρα χρεωση, ωστε να εχεις και τα καλα της κρουαζιερας και την ανεση και την ησυχια του ξενοδοχειου.

Effi

Member
ευχαριστω για τις πληροφοριες....... να ρωτησω και κατι αλλο......
το διαστημα που θα ειμαστε καιρο-αλεξανδρια υποθετω συναλλαγμα μπορω να κανω ανα πασα στιγμη.
στην κρουαζιερα όμως, εμπειρικά πάντα, τι γίνεται; Δεν έχω ιδέα καν τι ποσο θα χρειαστει; Μηπως εχουν στα πλοια μεσα γραφειο για συναλλαγμα;
γενικα ομως παιδια, οχι με ιδιαιτερα ψωνια, τι ποσο χρηματων υπολογιζεται οτι απαιτειται για δυο ατομα για προγραμμα καιρο-αλεξανδρια-ασουαν-λουξορ.
Ξερω οτι ειναι υποκειμενικο.......μεσο ορο ομως.......any ideas;

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ποια κρουαζιερόπλοια εννοείς οτι έβλεπες να δένουν αλλού; Έχω κλείσει με πυραμις καιρο-αλεξανδρια-ασουαν- λουξορ. Πες μου καλά νέα................................................
effie μη κανεις κανενα αστειο να κατεβεις απο το κρουζιεροπλοιο στο Εντ- φου????δεν υπαρχει πιο βρωμικο μερος,:(:( εγω παντως δεν αντεξα ουτε τη ξεναγηση να ακουσω....το Κομομπο ηταν πιο καθαρο, αλλα γενικα η κρουαζιερα στο Νειλο ειναι καταπληκτικη εμπειρια αρκει να ειναι το κρουαζιεροπλοιο καλο και το πρακτορειο αξιοπιστο.....εγω πηγα με το vai travel απο Ηρακλειο αλλα και για το pyramis εχω ακουσει τα καλλιτερα...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
ευχαριστω για τις πληροφοριες....... να ρωτησω και κατι αλλο......
το διαστημα που θα ειμαστε καιρο-αλεξανδρια υποθετω συναλλαγμα μπορω να κανω ανα πασα στιγμη.
στην κρουαζιερα όμως, εμπειρικά πάντα, τι γίνεται; Δεν έχω ιδέα καν τι ποσο θα χρειαστει; Μηπως εχουν στα πλοια μεσα γραφειο για συναλλαγμα;
γενικα ομως παιδια, οχι με ιδιαιτερα ψωνια, τι ποσο χρηματων υπολογιζεται οτι απαιτειται για δυο ατομα για προγραμμα καιρο-αλεξανδρια-ασουαν-λουξορ.
Ξερω οτι ειναι υποκειμενικο.......μεσο ορο ομως.......any ideas;
Δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα καταρχήν γιατί όλα είναι καλυμένα μέσα από το κρουαζιερόπλοιο, τρία γευματα δηλαδή. Κατά την παραμονή σου λοιπόν δε θα χρειαστει να ξοδεψεις έξτρα χρήματα παρά μόνο οτι έχεις όρεξη για αγορές. Τα εισιτήρια για τους αρχαιολογικούς χώρους συνήθως περιλαμβάνονται στην τιμή του πρακτορείου. Αν όμως ξεμείνεις, μην αγχώνεσαι η ρεσεψιόν του πλοίου αλλάζει χρήματα σε μια ισοτιμία λίγο τσιμπημένη αλλά όχι τίποτε τραγικό. Στο δικό μας το πρακτορείο τα φιλοδωρήματα ήταν πλητωμένα από εμάς ήδη από την Ελλάδα οπότε δεν είχαμε έννοια και για αυτό.
Στο Κάιρο όμως υπάρχει ημιδιατροφή. εκεί λοιπόν εξαρταται τι θα κάνεις. Αν μείνετε στο Marriot όπως εμείς συμβαίνει το εξής: Προφανώς το ξενοδοχειο έχει κλείσει τα δωμάτια του σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά τα υπόλοιπα σέρβις του είναι αρκετά τσιμπημένα. Έχει ένα αιγυπτιακό εστιατόριο το οποίο δεν επισκεφθήκαμε γιατί το υπόλοιπο γκρουπ μας που είχε προηγηθεί στο Κάιρο μας είπε οτι δεν άξιζε και κατόπιν γνωρίσαμε κάτι Αυστραλούς που είχαν την ίδια γνώμη. Όλοι με μια φωνή μας σύστησαν το Ιταλικό που όντως ήταν εξαιρετικό αλλά πανάκριβο. Εμείς επισκεφθήκαμε και ένα JW Steakhouse το οποίο ήταν εξαιρετικό αλλό πολυ θεοάκριβο: Δεν κάνω πλάκα τιμές κολωνακίου. Για να υπάρξει μέτρο σύγκρισης γυρνώντας στην Αθήνα γευματίσαμε στο Abrevoir (γαλλικό εστιατόριο του Κολωνακίου) και πληρώσαμε περίπου τα ίδια για πολύ καλύτερο επίπεδο. Αν φάτε μέσα στο ξενοδοχείο καλύτερα να πάτε στα Omar's Cafe και Saraya Cafe καθώς και στο Roy' s Country Kitchen το οποίο έχει καλή αμερικάνικη κουζίνα.
Πολύ κοντα, έξω όμως από το ξενοδοχείο έχει ένα εστιατόριο στο οποίο συχναζουν όλοι οι Αιγύπτιοι και έχει εξαιρετική κουζίνα πρόκειται για το Abu al Sid. Μην το αφήσεις αλλά ζήτησε από το ξενοδοχείο σου να σου κλείσει θέση. Εμείς που πήγαμε στο ξεκούδουνο δε βρήκαμε. Στο Νείλο δίπλα στο Μαριοτ σταθμεύουν πολλά πλοία τα οποία δε μετακινούνται και είναι εστιατόρια και night club. εμείς είχαμε πάει σε ένα από αυτά το Pasha- μέσω της ημιδιατροφής του πρακτορείου και το φαγητό του ήταν καλό. Παρα πέρα νομίζω το τελευταίο της σειρας είναι ένα που λεγεται Blue Nile η Old Nile η κάπως έτσι. Αυτό μας το σύστησε ως εστιατόριο που συχνάζουν Αιγύπτιοι μεγαλοσχήμων Αιγύπτιος που γνωρίσαμε σε ένα αεροδρόμιο. Δεν προλάβαμε να πάμε για να έχω ίδια άποψη.
Υποθέτω οτι και την Αλεξάνδρεια την κάνετε μονοήμερη, οπότε θα σας ταίσουν εκεί. Είχα πάει στην Αλεξάνδρεια πριν χρόνια με το Πυραμίς και ακόμη θυμάμαι την υπέροχη ψαρόσουπα που έφαγα στη μεγαλόπρεπη αίθουσα ενός παλιού ξενοδοχείου πρώην ελληνικής ιδιοκτησίας. Ελπίζω να μην έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Όσον αφορά το Edfou αν σου αρέσουν οι ναοί μη και δεν πας, είναι ο καλύτερα διατηρημένος. Αυτος και ο ναός των Φιλών είναι πανέμορφοι. Για βρώμα περισσότερη από τα άλλα μέρη δεν είδα, αλλά μια και φθάνεις με αμαξάκια με άλογα και κάθωνται εκει και περιμένουν τα άλογα να τελειώσουν οι τουρίστες τη ξενάγηση όλο και μια καβαλίνα την αμολούν. Και άμα κάνει ζέστη μυρίζει. Ο αρχαιολογικός χώρος μέσα είναι εντάξει. Αλλά εν γένει στην Αίγυπτο θα βρεις πολύ βρώμα παντού, σε βαθμό εντυπωσιακό. Πχ το κανάλι πηγαίνοντας για τις Πυραμίδες έχει στερεοποιηθεί από τη βρώμα. Αν νομίζεις οτι εισαι πολύ ευαισθητου στομαχιού και δεν το αντέχεις το θέαμα και τη μυρουδιά, απλώς διαλέγεις άλλον προορισμό. Δεν έχει νόημα αλλιώς.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Λοιπόν παιδιά άλλαξαν τα σχέδια και το ταξίδι στην Αίγυπτο θα γίνει τα προσεχή Χριστούγεννα. Τι καιρό κάνει εκείνη την εποχή? Μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα στάδια του ταξιδιού (δηλ. κρουαζιέρα κτλ.)? Φαντάζομαι ότι από κόσμο πάλι χαμός...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο καιρός είναι κατά πολύ καλύτερος τα Χριστούγεννα από οτι το καλοκαίρι. Στο Κάιρο ενδέχεται να είναι καλός ο καιρός σα δική μας άνοιξη,(μια φορά που βρέθηκα Κάιρο Χριστούγεννα ήταν τέλειος ο καιρός) ενδέχεται όμως να κάνει και κρύο. (εμείς μηνα Μάρτη στο Κάιρο το δαγκώσαμε λίγο, μιας και δεν είχαμε φέρει τίποτε για κρύο). Στο Λούξορ και στο Ασουάν δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Τότε όμως τα πλοία δένουν έξι -έξι και από οτι μου έχουν πει και γίνεται πια του τρελού χαμού. Είναι βλέπεις όχι high season αλλά peak season.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Λοιπόν παιδιά άλλαξαν τα σχέδια και το ταξίδι στην Αίγυπτο θα γίνει τα προσεχή Χριστούγεννα. Τι καιρό κάνει εκείνη την εποχή? Μπορούν να πραγματοποιηθούν όλα τα στάδια του ταξιδιού (δηλ. κρουαζιέρα κτλ.)? Φαντάζομαι ότι από κόσμο πάλι χαμός...
Τουλάχιστον, το έχεις αποφασίσει σχετικά νωρίς και μπορείς να κλείσεις από τώρα ξενοδοχεία, εισιτήρια τρένων, λεωφορείων και αεροπλάνων ώστε να μην βρεθείς προ δυσσάρεστων εκπλήξεων (καλά, αυτό για τα τρένα και τα λεωφορεία μην το παίρνεις και πολύ σοβαρά. Δεν γνωρίζω αν γίνονται κρατήσεις)!
Στο Καΐρο ο καιρός είναι σχετικά καλός κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά το βράδυ θα χρειάζεστε και ένα πουλοβεράκι καθώς η θερμοκρασία πέφτει αισθητά.
Στην Αλεξάνδρεια υπάρχει και η πιθανότητα βροχής.
(Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί τα λένε αυτά).
Το πρόβλημα όμως δεν θα είναι τόσο ο καιρός αλλά ο κόσμος ειδικά αν κατευθυνθείς προς Λούξορ και Ασσουάν. Η Ευρώπη κάνει διακοπές εκείνη την περίοδο.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Η ηλεκτρονική σελίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο:www.hellas.org.eg

Λίγο άσχετο αλλά αυτή η σελίδα δεν είναι καλύτερα να μεταφερθεί στο γκρουπάκι της Αιγύπτου (ειδικά τώρα που μπορούν να γράφουν όλοι στα γκρουπάκια ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι).

Effi

Member
ερση υπερευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες........
οχι τιποτα αλλο, αλλα να εχουμε και μια εικονα πριν παμε.......
στο κρουαζιεροπλοιο αναφερει οτι ειναι πληρες ημιδιατροφη εκτος των ποτων κλπ νομιζω.......
σημερα θα παρω το προγραμμα οποτε περιμενω να δω το κρουαζιεροπλοιο...
ευχαριστω, ευχαριστω, ευχαριστω...........

Effi

Member
ερση υπερευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες........
οχι τιποτα αλλο, αλλα να εχουμε και μια εικονα πριν παμε.......
στο κρουαζιεροπλοιο αναφερει οτι ειναι πληρες ημιδιατροφη εκτος των ποτων κλπ νομιζω.......
σημερα θα παρω το προγραμμα οποτε περιμενω να δω το κρουαζιεροπλοιο...
ευχαριστω, ευχαριστω, ευχαριστω...........
Η προαιρετικη εκδρομη (cruise dinner )στο καιρο αξίζει; Ποια η γνωμη σας;
Οσο για τα κρουαζιεροπλοια, ή με το crown jewel θα ειναι ή το crown jubilee...
Hope for the best!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα