• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πετοφοβία......

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Snips

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΗΟΝΕΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία, Ανταρκτική
Εγώ αν και του επαγγέλματος, ομολογώ ότι με πιάνει ένας φόβος και αρκετές μέρες πριν. Πολλές φορές μάλιστα, εγκαταλέιπω και σκέψεις πιθανών ταξιδιών λόγω αεροπλάνου. Σίγουρα στατιστικά το αυτοκίνητο είναι περισσότερο ανασφαλές (ιδίως στην ΕΛΛΑΔΑ με τον ΖΩΩΔΗ τρόπο που οδηγεί η πλειοψηφεία), αλλά τα ατυχήματα με το αεροπλάνο φαντάζουν πάντα πιο επώδυνα και τρομακτικά λόγω μαζικών θανάτων.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
90 λεπτά για Βιέννη; Με Κονκόρντ πήγατε; Τουλάχιστον όταν έμενα εγώ εκεί ήταν πάντα 2h20... Μήπως εξελίχθηκαν οι ταχύτητες των αεροπλάνων κι έμεινα πίσω; Όχι τίποτε άλλο, αλλά 50 λεπτά λιγότερα μέσα στη βαρεμάρα του αεροπλάνου είναι μια βελτίωση...

Traveller

Member
Ναι, όντως αυτό εννοούσες. απλώς ακούω συχνά να μου λένε ότι τα αεροπλάνα είναι πιο ασφαλή λόγω του ποσοστού ατυχημάτων κάτι το οποίο είναι προς συζήτηση
Tι συζήτηση σηκώνει δηλαδή? καμία συζήτηση δεν σηκώνει... απλά τα αεροπλάνα είναι τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς....

Samion Yorgos είσαστε ψώνια με λοφίο... γουστάρετε σκυλοπνίχτες και το απολαμβάνετε κι από πάνω!! Βρε υπάρχει μέσο σαν το αεροπλάνο... κύριος μπαίνεις, κύριος βγαίνεις ατσαλάκωτος... ειδικά στις μεγάλες διαδρομές με το ΙFE που δίνουν οι εταιρίες πρέπει να είσαι samion ή yorgos για να βαρεθείς... ταινίες, ντοκυμαντέρ , παιχνίδια απόλα έχει ο μπαχτσές...

Αν μάλιστα είσαι και τυχερός και πετάς με κανένα παλιό tupolev υπάρχει ωραιότερος θόρυβος από τους vintage κινητήρες του θηρίου? αν πάλι πετάς με Ιρανικές εταιρίες έχει και σασπένς , θα πέσει δεν θα πέσει... κι αν πέσει θα σωθώ ή δεν θα σωθώ... μιλάμε για υπέροχα συναισθήματα!!!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
90 λεπτά για Βιέννη; Με Κονκόρντ πήγατε; Τουλάχιστον όταν έμενα εγώ εκεί ήταν πάντα 2h20... Μήπως εξελίχθηκαν οι ταχύτητες των αεροπλάνων κι έμεινα πίσω; Όχι τίποτε άλλο, αλλά 50 λεπτά λιγότερα μέσα στη βαρεμάρα του αεροπλάνου είναι μια βελτίωση...
Γιώργο, η πτήση εξακολουθεί να έχει διάρκεια 2h20. Προφανώς ο/η φίλος/η μας βλέπει την ώρα αναχώρησης και την ώρα άφιξης του αεροπλάνου και δεν υπολογίζει τη διαφορά της ώρας (-1) που έχει η Βιέννη από την Αθήνα.

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Tι συζήτηση σηκώνει δηλαδή? καμία συζήτηση δεν σηκώνει... απλά τα αεροπλάνα είναι τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς....

Samion Yorgos είσαστε ψώνια με λοφίο... γουστάρετε σκυλοπνίχτες και το απολαμβάνετε κι από πάνω!! Βρε υπάρχει μέσο σαν το αεροπλάνο... κύριος μπαίνεις, κύριος βγαίνεις ατσαλάκωτος... ειδικά στις μεγάλες διαδρομές με το ΙFE που δίνουν οι εταιρίες πρέπει να είσαι samion ή yorgos για να βαρεθείς... ταινίες, ντοκυμαντέρ , παιχνίδια απόλα έχει ο μπαχτσές...

Αν μάλιστα είσαι και τυχερός και πετάς με κανένα παλιό tupolev υπάρχει ωραιότερος θόρυβος από τους vintage κινητήρες του θηρίου? αν πάλι πετάς με Ιρανικές εταιρίες έχει και σασπένς , θα πέσει δεν θα πέσει... κι αν πέσει θα σωθώ ή δεν θα σωθώ... μιλάμε για υπέροχα συναισθήματα!!!
Σα να ακούω την αδερφή μου...Τα πλοία δε τα πλησιάζει με τίποτε!Η πτήση με αεροπλάνο είναι πολιτισμός λέει!Ειδικά αν ταξιδεύεις με Aegean που είναι κυρία στα ωράριά της!

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Για Θεσσαλονίκη μιλάω....:bleh:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μέσα σε ένα χρόνο/ατυχήματα σε ένα χρόνο=x
Αεροπλάνα που κυκλοφορούν στον αέρα μέσα σε ένα χρόνο/ατυχήματα σε ένα χρόνο=y

Αν x μεγαλύτερο του y, θα συμφωνήσω μαζί σου...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Samion Yorgos είσαστε ψώνια με λοφίο... γουστάρετε σκυλοπνίχτες και το απολαμβάνετε κι από πάνω!!

Όπα, δεν είπα ότι το απολαμβάνω. Είπα ότι είναι σαφώς λιγότερο βαρετό από το αεροπλάνο, ψιλοπερνάει η ώρα. Αν υπήρχε διακτινισμός θα τον προτιμούσα.

Βρε υπάρχει μέσο σαν το αεροπλάνο... κύριος μπαίνεις, κύριος βγαίνεις ατσαλάκωτος...
Ενώ στα άλλα μπαίνεις κύριος και βγαίνεις κυρία; Τράβελερ, τι τραγικά βιώματα έχεις από καράβια; Σε ποιων τα χέρια έπεσες; Σε καμιά μαούνα με φυλακισμένους σε βάλανε; Άμοιρο αγόρι...

ειδικά στις μεγάλες διαδρομές με το ΙFE που δίνουν οι εταιρίες πρέπει να είσαι samion ή yorgos για να βαρεθείς... ταινίες, ντοκυμαντέρ , παιχνίδια απόλα έχει ο μπαχτσές...
Οι ταινίες είναι κατά 90% αμερικάνικες, οπότε άστα να πάνε με τα συγκλονιστικά σενάρια (χοοο ψψψψψψψ ζζζζζ), το αναπάντεχο φινάλε (ρε λες να νικήσει ο καλός; λεεεεες;;;;;;; ), την εκπληκτική ιστορική απόδοση (ο Κολόμβος προστάτης των Ινδιάνων, η Τροία είναι δυτικά της Ελλάδος, ο Ηρακλής φορούσε Levi's) και φυσικά τα καταπληκτικά εφέ (μπαμ, μπου ζαπ, καμπάου, ντζζζζ, ζβουπ! πόσα αυτοκίνητα/νταλίκες/κτίρια πρέπει να κάψουν/ανατρέψουν/κατεδαφίσουν αυτά τα παλικάρια για να κάνουν μια ταινία της πλάκας; )και οι αμίμητες ερμηνείες (και η Γερασιμίδου θα έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ).

Τα ντοκιμαντέρ (όταν δεν εστιάζουν στο πόσες φορές θα πηδήξει η σαύρα) τρώγονται, αλλά πόσα ντοκιμαντέρ να δω ο άνθρωπος; Ούτε στο Κουρδιστό Πορτοκάλι με τα βασανιστήρια με τις υποχρεωτικές προβολές με τις οδοντογλυφίδες στα μάτια τέτοιο πράγμα.

Καλά τα παιχνίδια είναι για γέλια... Τέτρις (πήρα σύνταξη στα 5 μου από αυτό), "Ποιος θα γίνει εκατομμυριούχος" με τοπικιστικές ερωτήσεις (ποια ήταν η όγδοη παρουσιάστρια του πρωινάδικου του Channel 5; Πού να ξέρω, δεν είμαι και ο Παπανώτας της Βρετανίας!), κακές απομιμήσεις του σούπερ Μάριο, τρίλιζα (λες να έρθει ισοπαλία;;;; λες;;;; )και φυσικά το αμίμητο πάκμαν (με τερατάκια στο ρόλο Μάκη Ψωμιάδη). Όταν βάλουν Age of Empires ή Football Manager τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε προτιμώ το καράβι όπου μπορώ να ανοίξω το λάπτοπ μου με την άνεσή μου, να το φορτίζω όσες ώρες θέλω (στο αεροπλάνο δε φτουράει για πάνω από τρίωρο), να δω όποια ταινία επέλεξα εγώ και να παίζω τα δικά μου παιχνιδάκια, ξαπλώνοντας, αράζοντας, καπνίζοντας χωρίς να με ενοχλεί και χωρίς να ενοχλώ το διπλανό μου (ο οποίος στο αεροπλάνο παίζει να έχει και πετοφοβία και να μου τα κάνει τσουρέκια: "Καλά, εσείς δε φοβάστε;" Όχι, σενιόρ, εγώ έχω τελικής μορφής καρκίνο, άντε μπας και πάω πιο γρήγορα στον Άγιο Πέτρο).

Δεν μπορώ να με βιδώνουν σε μια καρέκλα επί ώρες. Το ανέχομαι ναι (είναι λίγο μακριά η Αβάνα για κολύμπι) αλλά το απολαμβάνω, μπα, με τίποτε. Μπράβο σου Τράβελερ που γουστάρεις, μεγάλο πλεονέκτημα. Εγώ είμαι στους άτυχους, μακάρι να μην το έβρισκα μαρτύριο...

ANEL

Member
Εγώ πάλι,δεν φοβάμαι τόσο τις αναταράξεις ούτε το να πέσει το αεροπλάνο(αν ειναι να σου τύχει θα σου τύχει) όσο το να βγει ένας μουτζαχεντίν οσαμα μπιν λάντεν και η λοιπή αλ καιντα στο αεροπλάνο και να μας στείλουν στο Τιμπουκτού για παραθέριση...Όπως βλέπετε είμαι επηρεασμένη από 11/9..

:clap:ωραίο σενάριο,έχει τουλάχιστον σασπενς!!!;)

Traveller

Member
Αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μέσα σε ένα χρόνο/ατυχήματα σε ένα χρόνο=x

Tώρα το κατάλαβες ότι αυτό ισχύει?????

Yorgo το θέμα δεν έχει να κανει με τα πηδήματα της σαύρας την φάτσα του Μάκαρου και το πεθαίνω από αγάπη του Χολιγουντ... το θέμα είναι οτι ο samion είναι ψώνιο με λοφίο κι εσύ φαιδρό φερέφωνό του... ΤΕΛΟΣ... αεροπλάνα και τα μυαλά στα κάγκελα... ο θρύλος και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε με τους σκυλοπνίχτες...

Traveller

Member

Tώρα το κατάλαβες ότι αυτό ισχύει?????

Yorgo το θέμα δεν έχει να κανει με τα πηδήματα της σαύρας την φάτσα του Μάκαρου και το πεθαίνω από αγάπη του Χολιγουντ... το θέμα είναι οτι ο samion είναι ψώνιο με λοφίο κι εσύ φαιδρό φερέφωνό του... ΤΕΛΟΣ... αεροπλάνα και τα μυαλά στα κάγκελα... ο θρύλος και το Αιγάλεω να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε με τους σκυλοπνίχτες...

υ.γ τις σάχλες με τα μπράουνις να τις αφήσετε κατά μέρος... κάτι σε φαί έχει το κατάστημα???

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος