• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πετοφοβία......

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Η μόνη απάντηση που μπορώ να σου δώσω σε αυτό, είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, μεγαλώνει μαζί μας και η αίσθηση του κινδύνου που έχουμε και γι' αυτό φοβόμαστε και περισσότερο :roll:
ναι astral ετσι νομιζω και εγώ..
στα νιατα μου εμπαινα σε καθε τυπου αρεοπλανου..στρατιωτικά και πολιτικα....και μαλιστα μαζι με τα 2 πιτσιρικια μου τοτε...
δεν σκεφτομουνα τιποτα..δεν ειχα καθολου φόβο..το διασκεδαζα κιόλας..
τώρα ενα μηνα πριν την πτηση αρχιζω και το σκεφτομαι....και αν ετσι και αν αλλιως...
λεω στα παιδια μου που εχω τι..να ξερουν...
βεβαια...οταν φτανω αεροδρομιο..σαν να τα ξεχναω ολα αυτα...ισως η προσμονη για το τι θα δω...η αισθηση οτι φευγω και τα αφηνω ολα πισω ...μου απαλυνει καπως τον φόβο...
ειμαι μαζεμενη και δεν μιλώ καθολου κατα την διαρκεια της απογείωσης γιατί λένε οτι η απογείωση και η προσγειωση ενεχει κινδυνους πτωσης ενος αεροσκάφους..να μας πουν οι ειδικοι....και οταν παρει το απαιτουμενο υψος χαλαρωνω...
οταν δεν εχει λακουβες ο δρομος αισθανομαι καλα..αμα όμως πεσει σε καμμία ..μαγκωνομαι στο καθισμα..κλεινω τα ματια...και περιμενω...
οταν δε αρχισει να προσγειωνεται και βλεπω το εδαφος..εεε λεω και αν πεσει τωρα θα σωθουμε..ο mr γελάει...
νοιωθω ελευθερη και ανετη μολις πατησουν οι ρόδες..
ο πιλοτος παντα εχει τις καλυτερες ευχές μου....

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Αναλογίσου όμως πόσο περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν έναντι αεροπλάνων. Αν πετάγανε στον ουρανό όσα αυτοκίνητα είναι στους δρόμου ή, αντίθετα, αν κυκλοφορούσαν στους δρόμους μόνο η ποσότητα των αεροπλάνων που πετάνε την εκάστοτε στιγμή… τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Δεν έκανα τέτοια σύγκριση. Έκανα σύγκριση με υπάρχουσες, πραγματικές συνθήκες και το τι πιθανότητες έχω εγώ κι ο καθένας (χτύπα ξύλο)...

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Και στα πολύωρα ταξίδια για να περάσει η ώρα, απλά κοιμάμαι.:D
Τυχερός άνθρωπος! Εκνευρίζομαι όταν είμαι 10-12 ώρες μέσα και κοιμάμαι μόνο τις 2... κι όλοι οι άλλοι κοιμούνται! Και φτάνω και κουρασμένη (και πιασμένη έτσι κι αλλιώς)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Τυχερός άνθρωπος! Εκνευρίζομαι όταν είμαι 10-12 ώρες μέσα και κοιμάμαι μόνο τις 2... κι όλοι οι άλλοι κοιμούνται! Και φτάνω και κουρασμένη (και πιασμένη έτσι κι αλλιώς)

Ναι, ευτυχώς ακόμα το έχω αυτό το προνόμιο. Γυρίζω απλά το κουμπί ...και κοιμάμαι.
Και βέβαια ο άντρας μου πάντα με λέει αναίσθητη και με κοροϊδεύει.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον ζηλεύει, όπως κι εγώ...

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Εγώ γενικά δεν κοιμάμαι εύκολα αν δεν είμαι ξάπλα, οπότε...

Ιωάννα, τα παιδιά πώς το αντιμετωπίζουν το θέμα;

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Δεν έκανα τέτοια σύγκριση. Έκανα σύγκριση με υπάρχουσες, πραγματικές συνθήκες και το τι πιθανότητες έχω εγώ κι ο καθένας (χτύπα ξύλο)...
Ναι, όντως αυτό εννοούσες. απλώς ακούω συχνά να μου λένε ότι τα αεροπλάνα είναι πιο ασφαλή λόγω του ποσοστού ατυχημάτων κάτι το οποίο είναι προς συζήτηση

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εγώ επίσης δεν αντέχω τη μυρωδιά της καραβίλας...

giorgosk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο Κόμο Λέκο
Ταξίδι-Όνειρο
Los Angeles
Τι να πω και γω που ποτέ δεν ανέβηκα ποτέ σε αεροπλάνο και απφάσισα να πάω στη Νέα Υόρκη κάνοντας συνολικά 19 ώρες πτήση. Από αυτά που άκουγα φοβόμουν λίγο την απογείωση αλλά όλα πήγα καλά. Επίσης αυτό που με τρόμαζε λιγάκι ήταν όταν έστριβε το αεροσκάφος στον αέρα. Και στα δυο σκέλη της πτήσης ήμουν σε παράθυρο και όταν έστριβε το αεροσκάφος έβλεπα το φτερό με τους κινητήρες να σηκώνεται ψηλά και εκεί που έβλεπα το γη κάτω να βλέπω μόνο τουν ουρανό.

Σε τελική ανάλυση την πτήση με το Α-340 της Ολυμπιακής τηνη απόλαυσα αρκετά.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εγώ επίσης δεν αντέχω τη μυρωδιά της καραβίλας...
καλύτερη από αυτή του διπλανού σου που αν είναι ευτραφής θα στη μεταδώσει σίγουρα μια και θα είσαστε σε κοντινή επαφή στο αεροπλάνο.

shadow88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στη Τοσκάνη..
Εγώ πάλι,δεν φοβάμαι τόσο τις αναταράξεις ούτε το να πέσει το αεροπλάνο(αν ειναι να σου τύχει θα σου τύχει) όσο το να βγει ένας μουτζαχεντίν οσαμα μπιν λάντεν και η λοιπή αλ καιντα στο αεροπλάνο και να μας στείλουν στο Τιμπουκτού για παραθέριση...Όπως βλέπετε είμαι επηρεασμένη από 11/9...Από άποψη βαρεμάρας...βαριέμαι απίστευτα τις διαδρομές που ξεπερνούν τη 1 ώρα είτε είναι με τρένο ,με κτελ,με αυτοκίνητο με αεροπλάνο...Η μεγαλύτερη διαδρομή ήταν το λονδίνο κι έλεγα συνέχεια ακόμη?αντε λίγο ακόμη...Η Βιέννη που ήταν 1.5 ώρα ήταν οκ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος