• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Φανταζομαι ιδιο με αυτο που υπαρχει στη Βρετανια με τους skinheads και στη Γερμανια μαε τους εκει νεοναζι. Αμφοτεροι κανουν πορειες σε δρομους και εχουν μαχαιρωσει ξενους μεταναστες.

Φιλε maltakias νομιζω οτι βλεπεις το δενδρο και χανεις το δασος. Το θεμα δεν ειναι η ΧΑ αλλα τα προβληματα καθημερινης εγκληματικοτητας, πορνειας, καταληψης σπιτιων, δρομων και γενικα της χωρας, και αλλαγης στη ησυχη καθημερινοτητα του μεσου Ελληνα. Αυτα τα ξεκινησαν οι λαθρομεταναστες που (συνηθισμενοι σε αυτον τον τροπο ζωης) βρηκαν μια χωρα με σχεδον ανυπαρκτη εγκληματικοτητα και κομματα (ξερουμε ποια...) που για κομματικους λογους τους υποστηριζαν και ετσι υπηρχε ατιμωρησια (προχτες διαβασ για καποιον Αλβανο που τον μπαγλαρωσανε για 5η φορα για το ιδιο αδικημα. Αραγε γιατι τον αφησαν τις προηγουμενες 4 φορες?). Ετσι αρχισαν απο ψιλοκλοπες και φτασαμε εδω που βρισκομαστε. Φυσικα οι ντοπιοι κακοποιοι οταν ειδαν αλλοδαπους απο τη μια μερα στην αλλη να εχουν λεφτα, δεν αργησαν κι αυτοι να "ξεψαρωσουν". Να μη ξεχναμε βεβαια και τους πακιστανους καταληψιες της Κρητης. Αν εγω ημουν ενας απο αυτους και μετα ολα αυτα με αφηναν, το επομενο που θα εκανα θα ηταν τνα τηλεφωνησω στο πακισταν και να προσκαλεσω ολο μου το σοι να "επισκεφτει" τη φιλοξενη χωρα μας. Γι αυτο μη κοιτας τη ΧΑ.

Οσο δεν κανει κανεις τιποτα γι ολα αυτα, θα βλεπεις μαυροφορεμενοςυ στη Βουλη. Οταν με το καλο αποφασισουν να κανουν κατι (και τους αφησει ο Αλεξης κ.α.) τοτε να εισαι σιγουρος οτι η ΧΑ θα επιστρεψει στην αφανεια.
Φίλε Joss, αυτά που λες δεν έχουν καμία βάση.

Αν και δεν είναι θέμα του τόπικ, συμφωνώ ότι υπάρχουν θεμελιώδη προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης και αστυνομίας (προβλήματα από όλες τις όψεις όμως: και κακοφορμισμού φασιστικών στοιχείων εντός τους, και ανικανότητας, όμως ΚΑΙ μηδενικής προστασίας από το κράτος στην εκτέλεση καθηκόντων).

Στα υπόλοιπα όμως έχεις λογικά άλματα. Δε ξέρω αν είναι της παρούσης (του τόπικ) να συζητηθεί εκτενώς.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Δε ξέρω αν είναι της παρούσης (του τόπικ) να συζητηθεί εκτενώς.
Εχεις δικιο. Ειναι μεγαλο θεμα. Ηδα φτασαμε τοσες σελιδες με αυτο. Αν ξεκινησουμε το αλλο μας βλεπω να μας σουταρει ο Def που τοσο καιρο κανει υπομονη ποτε θα "κλεισει" αυτο το τοπικ.

liopyr

Member
Δυστυχώς η πραγματικότηατα αποδεικνύει το αντίθετο...γιατί αλλιώς θα έπρεπε να δεχτούμε ότι η ΧΑ δεν είναι ναζιστική αλλά εθνικιστική.
(εσύ μπορεί να είσαι ευαίσθητος με τους ορισμούς αλλά τα λεξικά έχουν πάει στην πυρά από πολύ κόσμο)
Δε καταλαβαίνω το συλλογισμό σου με τη χρυσή αυγή.
Η χρυσή αυγή είναι ακριβώς αυτό που της προσάπτουν, μία ναζιστική συμμορία με βαρύτατο ποινικό μητρώο.

Είμαι ευαίσθητος με τους ορισμούς, όχι επειδή έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανακριβολογία, αλλά επειδή τη θεωρώ ύπουλο τρόπο διαστρέβλωσης εννοιών και κατ'επέκταση εντυπώσεων, και η συχνή αναπαραγωγή λάθος εντυπώσεων οδηγεί μαθηματικά στην δημιουργία λάθος συνειδήσεων.

Δεν υπάρχει όρος "αριστερός φασίστας", ούτε "αναρχοφασίστας" (φοριέται και αυτό πολύ τελευταία), είναι έννοιες εντελώς αντίθετες, και κάθε χρήση τους είναι επικίνδυνη και τουλάχιστον προσβλητική για την ιστορία.

XRISTOS71

Member
maltakias said:
Εδώ και πολύ καιρό,πέραν των διαπλικτισμών μου εκατέρωθεν της πολιτικής χρωμόσφαιρας είμαι σταθερά ο μόνος που ανεβάζει κείμενα και αναλύει πέντε απόψεις,όπως εγώ τις αντιλαμβάνομαι.

Κάποιοι αντί να συζητάνε ξέρουν απλώς να πετάνε καμιά μαλακία που και που χάριν εντυπωσιασμού (όπως το ορφανό της Θάτσερ χθες,που εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις).

Όταν φάτε την πρώτη λοσταριά από τον Χρυσαυγίτη της γειτονιάς σας θα είναι πολύ αργά για αναλύσεις και για να καταλάβετε ότι ο εχθρός σας δεν ήταν ο κάθε παπαρο-Maltakias.

Όταν οι σουγιάδες γίνουν νόμος απλώς θα λουφάζετε στις γωνιές σας από το φόβο ότι μιλώντας θα στραφούν εναντίον σας.Ενδεχομένως κι εγώ,γιατί δεν το παίζω άφοβος ή υπεράνθρωπος.Γι'αυτό φωνάζω να κάνουμε κάτι πριν φτάσουμε εκεί,γιατί τότε θα είναι αργά και δεν θα υπάρχουνε γραφικοί μαλτάκηδες να φωνάζουν,παρά μόνο άσβερκοι Ναζί που θα μαχαιρώνουν.
Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν αρκετοί που θα τους βολέψει η κατάσταση όπως σωστά περιγράφεις με την ΧΑ

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Με εγκαλείς γιατί δεν είμαι αρκούντως αναρχικός τώρα;
Δε σε εγκαλώ, παρατήρηση έκανα.

Στείλε με για αναμόρφωση.
Δεν τη χρειάζεσαι. Ανεπίδεκτος.

Έτσι τη δεδομένη στιγμή νοιώθω πως πρέπει να στηριχτεί μια αριστερή δύναμη που έχει ρεύμα στον κόσμο κι ύστερα θα πάμε κι ένα βήμα παρακάτω.
Αυτό ακριβώς σε ρώτησα πιο πριν.

(δες πως αντιμετώπισε μια μερίδα -αρκετά mainstream- του αναρχικού
Συμμετείχα ήδη στη συζήτηση στο indymedia...

Ναι ε;
Για πες μου...oh wait
Θες να σου βρω 500 άρθρα που χαρακτηρίζουν την τάση ασυμβίβαστη; Δεν έχει νόημα...

Γιώργο η Αριστερά είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Ούλοφ Πάλμε και κάτι Καναδούς δήθεν.Για την ακρίβεια αυτοί είναι απλώς ένας αστερίσκος στην παγκόσμια ιστορία της Αριστεράς.

Σωστά, αυτοί είναι το 1% της Παγκόσμιας ιστορίας της Αριστεράς. Οι άλλοι, που δε γεμίζουν ταξί κια αν το γεμίσουν τσακώνονται μεταξύ τους, είναι αυτοί που κυβερνούν, δημιουργούν, φτιάχνουν μερικές από τις πιο ευτυχισμένες κοινωνίες. Άιντε άιντε...

Καλά και αν σου έλεγα για εργατικά συμβούλια και ένοπλα θα μου έλεγες "αυτά δεν γίνονται",όταν σου λέω ότι θέλω να το πάμε λάου λάου μου λες "δεν συνάδουν".

Δε συνάδουν διότι δε γίνονται. Δεν έγιναν, δε θα γίνουν, δε γίνεται. Ιστορικώς αποδεδειγμένο.

Επίσης το να καταδικάζει ένα συνδικαλιστικό όργανο την οργή των εργαζομένων
Δεν καταδίκασε την οργή των εργαζομένων. Καταδίκασε το κλείσιμο δρόμων (μεταξύ άλλων δε δυο ασθενοφόρα), τον τραπουκισμό σε βάρος πολιτών και το ότι κόντεψαν να αφήσουν έναν αστυνομικό τυφλό (ευτυχώς τη γλίτωσε). Τη βία καταδίκασε. Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ισπανίας και οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι. Όπως και όσοι θέλουν να πάνε στις δουλειές τους, όπως και οι ασθενείς.

Οι 15-20 που έκαναν λοιπόν τραμπουκισμούς κατάφεραν να καταστρέψουν όλη τη διαμαρτυρία των υπολοίπων εκατοντάδων, που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν κερδίσει και τις εντυπώσεις και τη συμπάθεια της κοινής γνώμης, βασική προϋπόθεση για οποιοαδήποτε κατάκτηση. Ο καλύτερος τρόπος να καταστρέψεις μια διεκδίκηση είναι να βάλεις απέναντί σου όλη την κοινωνία και δε χρειάζονται και πολλοί για να το καταφέρουν αυτό. Είναι η ίδια λογική με την οποία ο καλύτερος τρόπος να διαλύσεις μια μεγαλειώδη πορεία είναι να βάλεις 5-10 μπαχαλάκηδες (ΚΥΠατζήδες, αυθεντικούς μπαχαλάκηδες, ΧΑγίτες, όλοι κάνουν) να την κάνουν κώλο και να τσιμπήσουν και μερικοί ανίδεοι.

Κι επειδή είμαστε και ταξιδιωτικό φόρουμ,έχετε ιδέα τι αντίκτυπο έχει στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή η δράση Νεοναζί που μαχαιρώνουν στους δρόμους έγχρωμους;

Καμία απολύτως. Τρεις γνωστούς έχω που ασχολούνται με το incoming, ούτε ένα θέμα δεν έχει δημιουργηθεί με πελάτες που φοβούνται να πάνε στους Δελφούς ή την Ακρόπολη μην τυχόν τους μαχαιρώσει κανένας ναζί, από αυτούς που έχουν και στη χώρα τους. Αντίθετα, οι ακυρώσεις πάνε σύννεφο από πέρυσι λόγω των κινητοποιήσεων σε λιμάνια, αρχαιολογικούς χώρους κλπ και πολλά πρακτορεία ζητούν εγγυήσεις (αποζημιώσεις) για ακυρώσεις σε απόπλου, αποβίβαση, τέλεσης δρομολογίων κλπ. Ο τουρίστας δε φοβάται μην τον μαχαιρώσουν στα Φηρά, φοβάται μην κλείσουν το λιμάνι οι ταρίφες και δεν καταφέρει καν να αποβιβαστεί στη Σαντορίνη, παρότι πλήρωσε τα μαλλιά του. Τουλάχιστον θα δει τον Τσίπρα από κοντά, να κρατάει τη ντουντούκα και να υπόσχεται στους καταληψίες των λιμανιών νέους αγώνες και νέους ΠΑΣΟΚ-like διορισμούς, άλλωστε τσάμπα είναι οι υποσχέσεις, μήπως θα πρέπει να μας πει πού θα βρει και τα λεφτά;

Ε, μεταξύ μας τώρα, είσαι σταθερά ο μόνος γιατί κάποιους από αυτούς που καθόταν και έγραφαν αναλύσεις εσύ τους έδιωξες με προσωπικές επιθέσεις (βλ. taver) :) Και ο Yorgos δε νομίζω να ξαναγράψει σύντομα πάντως.

+1
Ούτε σύντομα, ούτε αργά... Με επιθετικούς προσδιορισμούς αντί συζήτησης αυτό που δείχνει κανείς είναι έλλειψη επιχειρηματολογίας. Έτσι δεν έχει νόημα να συζητάμε, αλλιώς να καταφύγουμε όλοι σε χαρακτηρισμούς και να τσακωθούμε και χωρίς λόγο.

Καλή ημέρα σε όλους.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι λε ρε Γιώργο θίχτηκες;
Έχεις ακούσει κι έχεις ακούσει,θίχτηκες τώρα δήθεν από επιθετικούς προσδιορισμούς....(που κάνω μόνο επειδή σε ξέρω,αλλιώς δεν θα ασχολούμουν ή θα σε έβριζα κανονικά).

Επειδή δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις μου δεν σημαίνει ότι δεν παίρνεις απαντήσεις.Πες μου τι ρώτησες και δεν σου απάντησα δηλαδή.Επειδή δεν σου αρέσουν οι ορισμοί μου πρέπει να δεχτώ ντε και καλά τους δικούς σου;Πως το έχεις δει το πράγμα ακριβώς;

Κάτσε τότε να μιλάς με όσους συμφωνούν μαζί σου και κρέμονται από το στόμα σου.

Άσε που δεν κατάλαβα πότε ακριβώς έγινε θέμα συζήτησης τι πιστεύω εγώ και ο ορισμός του αναρχοκομμουνισμού.Δεν είχα καταλάβει πόσο φλέγον θέμα είναι!

Είναι όμως εύκολο να πετάς το μπαλάκι σε άσχετες συζητήσεις -παλιά σου τέχνη κόσκινο- όταν αυτό που καλείσαι να απαντήσεις δεν μαζεύεται με τίποτα:

Last edited by a moderator:

dmdoc

Member
Δε καταλαβαίνω το συλλογισμό σου με τη χρυσή αυγή.
Η χρυσή αυγή είναι ακριβώς αυτό που της προσάπτουν, μία ναζιστική συμμορία με βαρύτατο ποινικό μητρώο.

Είμαι ευαίσθητος με τους ορισμούς, όχι επειδή έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανακριβολογία, αλλά επειδή τη θεωρώ ύπουλο τρόπο διαστρέβλωσης εννοιών και κατ'επέκταση εντυπώσεων, και η συχνή αναπαραγωγή λάθος εντυπώσεων οδηγεί μαθηματικά στην δημιουργία λάθος συνειδήσεων.

Δεν υπάρχει όρος "αριστερός φασίστας", ούτε "αναρχοφασίστας" (φοριέται και αυτό πολύ τελευταία), είναι έννοιες εντελώς αντίθετες, και κάθε χρήση τους είναι επικίνδυνη και τουλάχιστον προσβλητική για την ιστορία.
Διάβασε καλύτερα και θα καταλάβεις ότι η ΧΑ είναι μόνο παράδειγμα.
Δηλ όλοι οι αριστεροί είναι καρα-προοδευτικοί δημοκράτες; αν η απάντησή σου είναι ΝΑΙ τότε αυτό και αν είναι προσβλητικό για την ιστορία.
Εξάλλου το αν κανείς δεν έχει βάλει στα λεξικά τον αριστερο-φασισμό δεν είναι πρόβλημα δικό μου,αλλά όλων αυτών που βαυκαλίζονται την δημοκρατία για πάρτη τους.
Και τέλος,η ΧΑ είναι τόσα και άλλα τόσα...το ΚΚΕ τι είναι;
Καληνύχτα σας

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Απο τωρα καληνυχτα; Ειναι νωρις ακομα...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ας ελαφρύνω το κλίμα :)

Από facebook status φίλου:

Καλη επιτυχια,λοιπον,σ αυτον που καταφερε και του φαγε γκομενα ο Νικος ο Καρβελας.

liopyr

Member
Διάβασε καλύτερα και θα καταλάβεις ότι η ΧΑ είναι μόνο παράδειγμα.
Δηλ όλοι οι αριστεροί είναι καρα-προοδευτικοί δημοκράτες; αν η απάντησή σου είναι ΝΑΙ τότε αυτό και αν είναι προσβλητικό για την ιστορία.
Όλοι οι αριστεροί οφείλουν να είναι προοδευτικοί.
Αν δεν είναι, παύουν να είναι και αριστεροί. Dat simple. ;p

Εξάλλου το αν κανείς δεν έχει βάλει στα λεξικά τον αριστερο-φασισμό δεν είναι πρόβλημα δικό μου,αλλά όλων αυτών που βαυκαλίζονται την δημοκρατία για πάρτη τους.
Στα λεξικά δεν έχει μπει αυτός ο όρος (και ούτε πρόκειται να μπει) επειδή δεν στέκει.

Και τέλος,η ΧΑ είναι τόσα και άλλα τόσα...το ΚΚΕ τι είναι;
Καληνύχτα σας
Το ΚΚΕ (το σημερινό έστω) μπορεί να χρεωθεί ένα κάρο χαρακτηρισμούς.
Σταλινικό, ολοκληρωτικό, μονολιθικό, σκληροπυρηνικό, αντιεπαναστατικό, ντροπή της ιστορίας του.
Φασιστικό δεν είναι.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος