• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thessaris

Member
Παραιτήθηκε ο Μάνος από την προεδρία της Δράσης. Κυρ Στέφανε τα ΄χαμε πει. Η συνεργασία σου με τον ημίτρελο ακροδεξιό με κουστούμι Τζήμερο θα ήταν η ταφόπλακα. Ελπίζω να κατάλαβες το λάθος σου.

D

Delmem9770

Guest
Παραιτήθηκε ο Μάνος από την προεδρία της Δράσης. Κυρ Στέφανε τα ΄χαμε πει. Η συνεργασία σου με τον ημίτρελο ακροδεξιό με κουστούμι Τζήμερο θα ήταν η ταφόπλακα. Ελπίζω να κατάλαβες το λάθος σου.
Τουλαχιστον οι λιμπεραλς παραιτούνται, σε αντιθεση με τα κομμουνια(παπαρηγα η καλη) που αμα πιασουν καρεκλα δεν την αφηνουν μεχρι να εκδιχθουν με το καλο σαν τον τσαουσεσκου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αλήθεια Γιώργο,έχεις δει με τι μέσα διαμαρτύρονται οι μεταλλωρύχοι στην Asturias;

Δείτε και οι υπόλοιποι για να μη νομίζετε ότι όλα συμβαίνουν σε χώρες μακρινές και άγριες.

Last edited by a moderator:

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Ευτυχώς που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Του antapoΚΡΙΤΗ.

Πάλι καλά που δεν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί εδώ και λίγες ώρες που οριστικοποιήθηκε ότι θα μας κυβερνήσει ο Σαμαράς, βλέπουμε θέατρο παραλόγου και παραδοξότητας. Το οποίο θα ήταν παραλογότερο και παραδοξότερο αν προέκυπτε πρωτιά αριστεράς.

Ξεκινάμε την καταμέτρηση:
Πρώτον: Στη δημοκρατία υπάρχει κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και αντιπολίτευση, της οποίας μάλιστα ο ρόλος είναι θεσμικός. Εξαιρείται η περίπτωση όπου αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται αντιπολίτευση. Επιβάλλεται συμπολίτευση, ή έστω ανοχή. Διότι άλλο είναι να έχεις στην αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Νιώθεις σιγουριά. Θα καεί ο ένας; Θα έρθει ο άλλος και θα κάνει τα ίδια. Ενώ ο Τσίπρας είναι ανεξέλεγκτος.

Δεύτερον: Θα γίνει συμβούλιο αρχηγών όχι απλά για να γίνει κυβέρνηση, αλλά και για να καθοριστεί ο ρόλος της αντιπολίτευσης! Έτσι τουλάχιστον απεφάνθη η Όλγα Τρέμη. Είναι αλήθεια ότι το συνταγματικό δίκαιο είναι το πιο πολιτικό δίκαιο και ερμηνεύεται αναλόγως, αλλά τέτοια διασταλτική ερμηνεία ούτε ο Φώτης Κουβέλης στα καλύτερά του δεν μπορεί να υποστηρίξει.

Τρίτον: Αν λέγεσαι Ανδρέας Παπανδρέου, έχεις δικαίωμα από την επόμενη των εκλογών να ζητάς νέες εκλογές για να ανατραπεί η εκλεχθείσα κυβέρνηση. Αν λέγεσαι Αλέξης Τσίπρας δεν έχεις καν δικαίωμα να διαφωνήσεις με την νέα κυβέρνηση, πόσο μάλλον να ζητήσεις ξανά εκλογές στο όνομα της αντιμνημονιακής απαίτησης του ελληνικού λαού. Κι αν τολμήσεις να πεις ότι θα κάνεις “ισχυρή αντιπολίτευση”, να στην πέφτουν εν χορώ οι πολιτικοί απόγονοι του Ανδρέα.

Τέταρτον: Στις 7 Μάη δε σχηματίστηκε κυβέρνηση από την πρώτη ΝΔ, το τρίτο ΠΑΣΟΚ και την πέμπτη ΔΗΜΑΡ διότι δεν συμμετείχε ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ. Στις 18 Ιούνη θα σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη ΝΔ, το τρίτο ΠΑΣΟΚ και την έκτη ΔΗΜΑΡ, χωρίς τη συμμετοχή του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που μπορούσε να γίνει πριν ενάμισι μήνα και δεν έγινε μπας και εξοντωνόταν ενδιαμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα γίνει. Παρόλα αυτά απαγορεύεται να υποψιαστούμε ότι η νεοσυσταθείσα εγχώρια τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, είναι ένας συρφετός ανεύθυνων τυχοδιωκτών που παίζουν με τον πόνο της χώρας.

Πέμπτον: Άμα σε λένε Κουβέλη ή Σαμαρά δικαιούσαι να λες άλλα πριν κι άλλα μετά τις εκλογές. Πριν τις εκλογές, αντιμνημονιακός ο πρώτος και επαναδιαπραγμάτευση ο δεύτερος. Μετά τις εκλογές, μνημονιακός ο πρώτος και μόκοτο ο δεύτερος. Αλλά άμα σε λένε Τσίπρα δεν μπορείς να λες τα ίδια και πριν και μετά τις εκλογές. Οφείλεις κι εσύ να κάνεις κωλοτούμπα.

Εν κατακλείδι και σταματώντας την καταμέτρηση του παραλογισμού τεσσάρων ωρών τηλεοπτικής παρουσίασης των εκλογών: Ευτυχώς που κέρδισαν οι αγαπημένοι των καναλιών και των Γερμανών. Γιατί άμα είχε κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φλερτάραμε πολύ περισσότερο με τη σχιζοφρένεια

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τις σκέφτεσαι αυτές τις μπούρδες πριν τις πεις ή τις πετάς έτσι;

Δεν είναι μαγιό αυτό που έβαλαν στη νέα Τσιτάρα. Και κάτι τρέχει και με το κούρεμα του Λάιανο, ο Τρύφων Σαμαράς το επιμελήθηκε;

O ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσει καμιά αναρχοκομμουνιστική συνιστώσα στις τάξεις του και εξάλλου κανείς δεν θα μπορούσε να αυτοπροσδιορίζεται έτσι και να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικούς σχηματισμούς.

Όπως το ορθόδοξα λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ένας δεδηλωμένος αναρχοκομουνιστής δε θα ψήφιζε, πόσο μάλλον δε θα λάμβανε ένθερμα άποψη υπέρ καθαρά κοινοβουλευτικού κόμματος. Εκτός κι αν έχασα κανένα επεισόδιο και υπάρχει καμιά νέα τάση αναρχοκομουνισμού, που χώθηκε σε καμιά υποφράξια κάποιας έκφανσης κάποιου παρακλαδιού κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ρώτησα, γιατί τους έχω ικανούς για όλα και δεν αποκλείω να έχασα κανένα επεισόδιο, δεν είμαι και συνδρομητής στα περιοδικά τους, έχουν την Αβάνα εκτός εμβέλειας διανομής.

Κυβέρνηση και αναρχοκομμουνισμός είναι έννοιες αντίθετες.

Καλά, ο αναρχο + κομμουνισμός είναι έννοιες αντίθετες, από την εποχή των Αντζολίγιο και Κάνοβας, αλλά κι αυτό ξεπεράστηκε. Αλλά ακριβώς επειδή είναι αντίθετες ρώτησα.

Με συγχωρείς αλλά και μόνο που πέταξες τέτοια κοτσάνα με κάνεις ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι κατέχεις πολύ επιδερμικά το ζήτημα της Αριστεράς.

Όχι ρε γαμώτο. Ελπίζω να έχει επαναληπτική εξεταστική στο Πανεπιστήμιο της Αριστεράς που διδάσκεις για να μου το δώσεις το πιστοποιητικό, δάσκαλε.

Με ενδιαφέρει να γίνει μια αριστερή στροφή στην κοινωνία μπας και αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά,γιατί όσο σκέφτεται ατομιστικά,καταναλωτικά και κομπιναδόρικα όχι απλώς δεν πλησιάζει στις κοινωνίες που ονειρεύομαι αλλά σιχαίνομαι και που ζω ανάμεσά της.

Αυτό είναι απάντηση. Πάλι δε συνάδει με τον αναρχοκομμουνισμό, αλλά τέλος πάντων έχει μια λογική.

Πες μου σε ποιο σημείο των 258 σελίδων μίλησα για ένοπλη ανατροπή.Ειλικρινά τώρα πες μου.Το ότι οι ιδέες του ενόπλου δεν μου είναι ξένες δεν σημαίνει πως θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες σε Ευρωπαϊκά πλαίσια για κάτι τέτοιο.

Για αποδοχή της βίας μίλησες και φαντάστηκα ότι δε μιλούσες για σπασμένες βιτρίνες.

Δεν είμαι όμως κι από αυτούς που θα καταδικάσω στο πυρ το εξώτερον όσους ενστερνίζονται την τακτική γιατί στα πλαίσια μιας επαναστατικής αριστεράς δεν μπορεί ο ένας να κάνει υποδείξεις στον άλλον ποια είναι η ορθή οδός.Αυτά τα κάνει το ΚΚΕ.

Ε, άποψη μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι απαραίτητα υποδείξεις. Συμφωνώ στο ότι υποδείξεις κάνει μόνο το ΚΚΕ. Εδώ έκανε και υποδείξεις στην Κούβα για τις "ρεβιζιονιστικές" πολιτικές του Ραούλ και για πρώτη φορά δεν κάλεσαν την ΚΝΕ στο φεστιβάλ κομουνιστικών νεολαιών. Θα συγχύστηκε η Αλέκα που κάτι Κουβανοί νομίζουν πως ξέρουν καλύτερα τον κομμουνισμό από τον Περισσό. Θρασύτατοι.

Υπάρχει επίσης πάντα το ενδεχόμενο τυφλών εξεγέρσεων (γιατί η επανάσταση είναι κάτι ποιο βαθύ) όπως π.χ. της Αργεντινής πρόσφατα,για τις οποίες με ενδιαφέρει μια μερίδα κόσμου να έχει έναν βαθμό συνειδητοποίησης ώστε αν ξεφύγει από τα όρια να μη χάσει τα αυγά και τα πασχάλια,κι άμα λάχει να βγάλει και κάτι καλό όπως οι αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις που προέκυψαν στην Αργεντινή και το ανταλλακτικό εμπόριο.

Καλά, τέτοιες πρακτικές προκύπτουν και λειτουργούν σε πάμπολλα μέρη και έξω από εξεγέρσεις.

Μπέρδεψες τη χρήση του "πως" στην πρότασή μου και ανέπτυξες την απάντησή σου πάνω σε αυτό.
ΟΚ.

Αυτό που είπα είναι ότι "ξέρεις πως (με ποιο τρόπο) εντάσσω την βία στην κοσμοθεωρία μου (ότι δηλαδή σπάζοντας μια βιτρίνα δεν κάνεις επανάσταση)" κι εσύ νόμιζες ότι είπα πως εγκρίνω μια τυφλή βία που απλώς σπάει βιτρίνες.

Βάλε ένα τόνο χριστιανέ μου να σε καταλάβουμε. το "πώς" (με ποιο τρόπο) έχει τόνο. Το "πως" (ότι) δεν έχει. Μάθημα τέλος, πριν νιώσω ΚΚΕς.

Καλά ρε Γιώργο,μετά από τόσες συζητήσεις αυτό έχεις καταλάβει για μένα;
Όχι, γι αυτό ρώτησα. Η δύναμη του τόνου.

Αγόρι μου αν ήμουν ένα απλό μπάχαλο δεν θα δάκρυζα στον τάφο του Che,αλλά στη θύρα κανενός γηπέδου.

Καλά, μπορείς να είσαι και απλό μπάχαλο χωρίς να έχεις πάει ποτέ στο γήπεδο και να χεις και τον Τσε τατουάζ, το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Ναι, άκουσα στο ισπανικό ραδιόφωνο για τα τεκταινόμενα στις Αστούριας. Η βασική τους διαμαρτυρία (στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες, όχι οι 5-10 που βλέπω στο βίντεο) πάντως ήταν καθιστική (διαμαρτύρονται για τη μείωση των επιδοτήσεων αν κατάλαβα καλά) και πριν αποχωρήσουν από τα γραφεία του PP ξεβρακώθηκαν, αφήνοντας τα παντελόνια τους στην πόρτα των γραφείων, υπονοώντας πως η κυβέρνηση τους πήρε και τα σώβρακα. Μετά κάποιοι από αυτούς έκλεισαν δρόμους εμποδίζοντας τη λειτουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας (ή κάτι αντίστοιχο), με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία να τους διώξει για να ανοίξει ο δρόμος και να συνεχιστεί η λειτουργία της μονάδας, της οποίας οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση. Στην εκτόξευση ...πυροτεχνημάτων, κατάφεραν να τραυματίσουν έναν αστυνομικό στο μάτι (ενδεχομένως να χάσει και την όρασή του) κι άλλους τρεις-τέσσερις, έναν εκ των οποίων σοβαρά. Το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν αναγνωρίζει το κλείσιμο των δρόμων ως ορθό τρόπο διαμαρτυρίας (θεωρεί πως αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες) και καταδικάζει κατηγορηματικά "τις ανεξέλεγκτες πράξεις βίας" των μελών του, ενώ ο εκπρόσωπός τους ζήτησε από την αστυνομία να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και ζήτησε συγγνώμη. Το συνδικάτο πάντως θεωρεί τις πράξεις βίας "μεμονωμένο περιστατικό" και επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο και τον άτυχο αστυνομικό.

Πριν τις εκλογές, αντιμνημονιακός ο πρώτος και επαναδιαπραγμάτευση ο δεύτερος. Μετά τις εκλογές, μνημονιακός ο πρώτος

Από πού προκύπτει ότι είναι μνημονιακός; Επειδή θα πάει να διαπραγματευτεί άλλους όρους, όπως δήλωσε σήμερα πως θα έκανε και ο Τσίπρας; Δηλαδή ο Τσίπρας είναι κι αυτός μνημονιακός; Ή δε θα πήγαινε να διαπραγματευτεί και θα καθόταν σπίτι του;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όπως το ορθόδοξα λογικό είναι να υποθέσει κανείς πως ένας δεδηλωμένος αναρχοκομουνιστής δε θα ψήφιζε, πόσο μάλλον δε θα λάμβανε ένθερμα άποψη υπέρ καθαρά κοινοβουλευτικού κόμματος.
Με εγκαλείς γιατί δεν είμαι αρκούντως αναρχικός τώρα;Καλά είσαι μεγάλο πανηγύρι.
Στείλε με για αναμόρφωση.

Κι εξάλλου σου έχω πει ότι πρωτίστως νοιώθω αριστερός κι ύστερα στρατεύομαι πίσω από μια από τις δεκάδες φράξιες της αριστεράς.Έτσι τη δεδομένη στιγμή νοιώθω πως πρέπει να στηριχτεί μια αριστερή δύναμη που έχει ρεύμα στον κόσμο κι ύστερα θα πάμε κι ένα βήμα παρακάτω.Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας από τη μια μέρα στην άλλη.

(δες πως αντιμετώπισε μια μερίδα -αρκετά mainstream- του αναρχικού κινήματος τις εκλογές της 6ης Μαϊου,έχοντας στο μυαλό ότι ένα αξιοσέβαστο ποσοστό αντιεξουσιαστών επέλεξε να ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές, https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1402038)

Καλά, ο αναρχο + κομμουνισμός είναι έννοιες αντίθετες, από την εποχή των Αντζολίγιο και Κάνοβας, αλλά κι αυτό ξεπεράστηκε. Αλλά ακριβώς επειδή είναι αντίθετες ρώτησα.
Ναι ε;
Για πες μου...oh wait

Αναρχοκομμουνισμός - Βικιπαίδεια

Αναρχοκομμουνισμός - Αναρχοπαίδεια

Κεφάλαιο 3: Αναρχοκομμουνισμός

Anarchist communism - Wikipedia, the free encyclopedia

Γιώργο η Αριστερά είναι πολύ μεγαλύτερη από τον Ούλοφ Πάλμε και κάτι Καναδούς δήθεν.Για την ακρίβεια αυτοί είναι απλώς ένας αστερίσκος στην παγκόσμια ιστορία της Αριστεράς.

Με ενδιαφέρει να γίνει μια αριστερή στροφή στην κοινωνία μπας και αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά,γιατί όσο σκέφτεται ατομιστικά,καταναλωτικά και κομπιναδόρικα όχι απλώς δεν πλησιάζει στις κοινωνίες που ονειρεύομαι αλλά σιχαίνομαι και που ζω ανάμεσά της.
Αυτό είναι απάντηση. Πάλι δε συνάδει με τον αναρχοκομμουνισμό, αλλά τέλος πάντων έχει μια λογική.
Καλά και αν σου έλεγα για εργατικά συμβούλια και ένοπλα θα μου έλεγες "αυτά δεν γίνονται",όταν σου λέω ότι θέλω να το πάμε λάου λάου μου λες "δεν συνάδουν".

Με τι δεν συνάδουν;
Με αυτό που μόλις μια παράγραφο πιο πάνω δεν αναγνωρίζεις ότι υπάρχει;
Το συνδικαλιστικό τους όργανο δεν αναγνωρίζει το κλείσιμο των δρόμων ως ορθό τρόπο διαμαρτυρίας (θεωρεί πως αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες) και καταδικάζει κατηγορηματικά "τις ανεξέλεγκτες πράξεις βίας" των μελών του
Σαν να λέμε η ΓΣΕΕ;
Με έκανες και γέλασα πρωί-πρωί,να'σαι καλά.
Επίσης το να καταδικάζει ένα συνδικαλιστικό όργανο την οργή των εργαζομένων που τους παίρνουν τις δουλειές αντί να στέκεται στο πλευρό τους μου μυρίζει ότι μάλλον δεν είναι και πολύ φιλεργατικό.
Ή μάλλον είναι μέχρι εκεί που δεν ενοχλεί την κυβέρνηση και το κεφάλαιο.
Η ΓΣΕΕ με άλλα λόγια.

Να κλείσουν μια αίθουσα δεξιώσεων να διαμαρτυρηθούν σαν άνθρωποι.Άκου να κλείνουν τους δρόμους!!!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μπα, ο Μάνος χίλια καλά έχει (για μένα) αλλά μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα συνεργασίας. Από όπου πάει μαλώνει και φεύγει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως δήλωσε ότι αποχωρεί από την προεδρία της Δράσης, και όχι γενικά από το σχηματισμό, γιατί θεωρεί εαυτόν υπεύθυνο για τα χαμηλά ποσοστά που έχει πάρει στις 3 εκλογές που συμμετείχε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ας προχωρήσουμε λίγο τη συζήτηση παραπέρα από το αναρχικό κίνημα.

α) Να δείτε τώρα που πάλι όλοι θα λένε "εγώ δεν ψήφισα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".Το αόρατο χέρι τους ξαναέβγαλε κυβέρνηση.

β) Αριστερός ονομάζεται αυτός που συνεργάζεται με κόμματα των οποίων η κεντρική ατζέντα είναι "ανακατάληψη των πόλεων" και έχουν στελέχη πρώην μέλη του ΛΑΟΣ και της ΕΠΕΝ.Εύχομαι και με τη ΧΑ κάποτε.Υπεύθυνη αριστερά.

γ) Επίσης συμμετέχουν στην κυβέρνηση χωρίς στελέχη δικά τους,άρα ουσιαστικά στηρίζουν ότι κάνει η ΝΔ χωρίς καν να παρεμβαίνουν,κι αν κάποια στιγμή διαφωνήσουν απλώς θα αποσύρουν τη στήριξη χωρίς να συμβεί και τίποτα αφού η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία.Υπεύθυνη αριστερά.

δ) Μη ξανακούσω συνταξιούχο από επαρχία να παραπονιέται για τη σύνταξη και τα φάρμακά του.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic