• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

_antonis_

Member
Εγώ πάλι από μια χώρα look but don't touch,όπου όλα θα υπάρχουν σε αφθονία αλλά λίγοι θα μπορούν να τα απολαμβάνουν,προτιμώ μια χώρα που να μου προσφέρει κατ'αρχήν τα βασικά κοινωνικά αγαθά δωρεάν και να μην εξευτελίζει την αξιοπρέπεια μια ολόκληρης κοινωνίας κι από εκεί και ύστερα μικρές πολυτέλειες που να με κάνουν να νοιώθω ότι ζω και δεν επιβιώνω απλώς.

Ζούσα και παλιότερα χωρίς Village Cinemas και iPhone.Δεν τα καταριέμαι που υπάρχουν,αλλά αν είναι να λειτουργούν εις βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας,προτιμώ το Αελλώ και τη motorola που είχαμε πριν 15 χρόνια.

Δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να πληρώσω έστω κι ένα ευρώ για να γεννήσει αξιοπρεπώς η γυναίκα μου.Και δεν χρειάζεται να ζω στον κομμουνισμό για να απολαμβάνω τα βασικά δωρεάν.Για ρωτήστε έναν Καναδό αν πλήρωσε ποτέ νοσήλεια στη ζωή του.Αυτό που απαιτώ είναι καλές κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν.Όποιος θέλει ας επιχειρεί αλλά με όριο.Ούτε να αισχροκερδεί,ούτε να φοροδιαφεύγει και θα τον φορολογώ σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες κι όχι τα προστάγματα του Κεφαλαίου.
Χαίρω πολύ.
Και εγώ το ίδιο ακριβώς θέλω και μάλιστα πολύ, αφού μια ζωή όλη η οικογένεια πληρώνει μέχρι και τη τελευταία δεκάρα σε φόρους, ασφάλειες, κρατήσεις κλπ.
Απ'ότι ακούω όμως, όλα αυτά που αναφέρεις τα προσέφερε το καθεστώς του 68-74, αλλά ούτε αυτό μας αρέσει....

''Αλλάζω'' θέμα:
Βλέπω ότι το θέμα δεν έχει συνέχεια και γι'αυτό θα κρατηθώ να μη συμμετέχω άλλο. Καλά μυαλά σε όλους!!! :bleh:

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά που υποστηρίζει όχι μοτορόλα και αελλώ δεν θα είχαμε, με το ζόρι τηλέγραφο και κουκλοθέατρο

liopyr

Member
Εμένα έχει καταδικαστεί το ίδιο μου το μέλλον, έχω καταδικαστεί εγώ, οι σκέψεις μου και τα όνειρά μου. Και αν είναι όποια κληρονομιά έχω πάρει απο τους γονείς μου, ηθική η υλική (οικογένεια, Πατρίδα, θρησκεία, χρήματα, περιουσία) ότι μου έχει απομείνει τέλος πάντων σε αυτή τη ζωή, να μου τα πάρει ο Τσίπρας, όχι ρε παιδί μου, δε θέλω να μου τα πάρει αυτός.
Πώς βγάζεις το συμπέρασμα πως θα σου στερήσει υλικές κατακτήσεις;
Ελπίζω να μη βλέπεις κι εσύ φαντάσματα "κομουνιστικού κινδύνου" [..]
Για την ακρίβεια, το ακριβώς αντίθετο θέλει να κάνει, να σταματήσει την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους και να ανακτήσει τα εργασιακά κεκτημένα, αυτά που σε προστατεύουν ώστε να εξακολουθήσεις να έχεις την δυνατότητα να δουλεύεις τίμια και αξιοκρατικά.

Την πατρίδα (χωρίς κεφαλαίο "π") πώς την ορίζεις;
Η θρησκεία σου από ποιον κινδυνεύει;

Προτιμώ έναν αργό θάνατο (να συνεχίσει να μου τα παίρνει κάποιος άλλος με άλλον τρόπο, αργό), παρά αυτό. Τουλάχιστον τον αργό θάνατο τον αποδέχεσαι πιο εύκολα. Είμαι ρεαλιστής ρε παιδιά, παρόλο που μίλησα για όνειρα και μέλλον. Δεν πιστεύω ότι ο νεοεμφανιζόμενος θεός μπορεί να μας ξελασπώσει, ούτε τον πιστεύω. Δεν με εμπνέει...
Δεν είναι πολιτική τοποθέτηση ρε συ το "δε με εμπνέει", τα έχω γράψει στο πρώτο ποστ.
Η ρεαλιστική προσέγγιση λέει πως δεν υπάρχει εύκολη λύση εκεί που έχουν φτάσει τα δεδομένα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως είμαστε τελειωμένοι.
Η θέση του Σύριζα δεν ωραιοποιεί την κατάσταση όπως θέλουν να λένε τα παπαγαλάκια, κάθε άλλο, λέει πως εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να ξεχάσει η αριστερά διαφορές δεκαετιών και να σπρώξει σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική no matter what.

Τα νούμερα έχουν αποδείξει πόσο χάρτινο ήταν το κατασκεύασμα πάνω στο οποίο στήθηκε η ευρωπαϊκή κρίση, και πως η Ελλάδα απλά ήταν η πρώτη που βγήκε στη σέντρα.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος γιατί ο σύριζα δεν συμφωνεί σε κυβέρνηση με νδ-πασοκ-δημαρ διάρκειας 2 ετών με ειδικό σκοπό να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ (όπως υποστηρίζει ο τσίπρας ότι θέλει) και την σταδιακή κατάργηση του μνημονίου (όπως υποστηρίζει ο τσίπρας ότι θέλει).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
δεν καταλαβαίνει ότι με αυτά που υποστηρίζει όχι μοτορόλα και αελλώ δεν θα είχαμε, με το ζόρι τηλέγραφο και κουκλοθέατρο
Σε αυτό διαφωνώ... οι σοβιετικοί ήταν πολύ μπροστά σε διάφορες εφευρέσεις, είμαι σίγουρος ότι θα είχαν φτιάξει και αυτοί αντίστοιχο iphone αν υπήρχαν σήμερα... απλά δικαίωμα κατοχής και χρήσης του θα είχαν μόνο οι υψηλόβαθμοι του κόμματος... στους προλετάριους θα επιτρέπονταν μόνο κανένα κινέζικο παραεισαγωγής (iphone clone):D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε αυτό διαφωνώ... οι σοβιετικοί ήταν πολύ μπροστά σε διάφορες εφευρέσεις, είμαι σίγουρος ότι θα είχαν φτιάξει και αυτοί αντίστοιχο iphone αν υπήρχαν σήμερα... απλά δικαίωμα κατοχής και χρήσης του θα είχαν μόνο οι υψηλόβαθμοι του κόμματος.
Σε ποιόν αναφέρεσαι ακριβώς;
Έχεις μια πιπίλα και την περιφέρεις από'δω κι από'κει.
Είδες κανέναν υπέρμαχο του Σοβιετικού μπλοκ εδώ μέσα;
Έναν είχαμε και έχει αποχωρήσει καιρό τώρα.

Αλλά προβοκατόρικα μπορώ να σου απαντήσω κι εγώ ότι οι Σοβιετικοί είχαν Μετρό στη Μόσχα όταν εσύ ακόμα καβαλούσες γαιδούρια.

Δεν ψάχνει κανένας σύγχρονος αριστερός μια επανάληψη του αποτυχημένου πειράματος του 20ου αιώνα.Από την άλλη με κριτικό πάντα μάτι πρέπει να δούμε και αν εφαρμόστηκε κάτι καλά τότε και να το κρατήσουμε.

liopyr

Member
Ας μας εξηγήσει λοιπόν κάποιος γιατί ο σύριζα δεν συμφωνεί σε κυβέρνηση με νδ-πασοκ-δημαρ διάρκειας 2 ετών με ειδικό σκοπό να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ (όπως υποστηρίζει ο τσίπρας ότι θέλει) και την σταδιακή κατάργηση του μνημονίου (όπως υποστηρίζει ο τσίπρας ότι θέλει).

Tι διαφορά θα έχει αυτή η κυβέρνηση με την προηγούμενη;

thessaris

Member
Η θέση του Σύριζα δεν ωραιοποιεί την κατάσταση όπως θέλουν να λένε τα παπαγαλάκια, κάθε άλλο, λέει πως εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να ξεχάσει η αριστερά διαφορές δεκαετιών και να σπρώξει σε προοδευτική κατεύθυνση την πολιτική no matter what.

Τα νούμερα έχουν αποδείξει πόσο χάρτινο ήταν το κατασκεύασμα πάνω στο οποίο στήθηκε η ευρωπαϊκή κρίση, και πως η Ελλάδα απλά ήταν η πρώτη που βγήκε στη σέντρα.
Επειδή τα πράγματα είναι συγκεκριμένα! Ο Συριζα δεν ωραιοποιεί την κατάσταση. Οκ. Μπορεί να μας εξηγήσει πώς θα επιτύχει παραμονή στο ευρώ και ταυτόχρονα επαναφορά μισθών συντάξεων στα επίπεδα προ του μνημονίου ΚΑΙ ταυτόχρονα να μην κάνει καμία μεταρρύθμιση; (θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάχτηκε εναντίον όλων των μεταρρυθμίσεων που προσπάθησε να κάνει - και δεν έκανε τελικά λόγω ατολμίας το ΠΑΣΟΚ: απελευθέρωση επαγγελμάτων, νέος νόμος για ΑΕΙ που τα συνδέει με την αγορά και σπάει την εξάρτηση από τον κομματισμό, ευελιξία στην αγορά: πχ άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές, όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές οικονομίες του κόσμου, αξιολόγηση ΔΥ, επενδύσεις σε Βοτανικό και Ελληνικό και πολλά ακόμα)

Δεν υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος (συμπεριλαμβανομένου του Krugman που τον περιφέρουν σαν σημαία τους οι στηρίζοντες τον ΣΥΡΙΖΑ) που να θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ και χωρίς λιτότητα και χωρίς μεταρρυθμίσεις. Γι' αυτό και προτείνουν ως ύστατη λύση την έξοδο από το ευρώ. Εκτός αν και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η λύση είναι η έξοδος. Κι αν το πιστεύει, γιατί δεν το προτείνει;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Τι εννοείς??!? Την προφανή διαφορά της συμμετοχής 2 αριστερών κομμάτων με το 1/3 των εδρών της κυβέρνσης φυσικά.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι εννοείς??!? Την προφανή διαφορά της συμμετοχής 2 αριστερών κομμάτων με το 1/3 των εδρών της κυβέρνσης φυσικά.
Μα οι έδρες παίζουν ρόλο ή το πρόγραμμα;
Αν είναι να εφαρμοστεί το Μνημόνιο,το τι χρώμα έχουν οι έδρες μας ενδιαφέρουν;
Ρε θα μας τρελάνεται τελείως;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μα τόσες έδρες πήρε η αριστερά, τι να κάνουμε? αν ξαναγίνουν εκλογές και πάρει 151+ και υπάρξει συνεννόηση όλων των αριστερών κομμάτων, ας κάνει τα δικά της, προς το παρόν καλό είναι να συμμετάσχει με το ποσοστό της και όσο μπορεί να συνεννοηθεί μεταξύ της. Γιατί άλλο το καλό του τόπου και άλλο ξανά εκλογές (πιστεύω εγώ). Εκτός αν μια αριστερή κυβέρνηση είναι αυτοσκοπός και πρέπει να γίνει με κάθε κόστος.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επίσης,
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ΤΟ Σ/Κ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις