• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Α, θα βάλετε χέρι στις καταθέσεις τελικά, ε? Να τα πάω τώρα έξω (ή στο σεντούκι) ή να περιμένω?
Μην κάνεις τίποτα. Δεν σε αφορά. Οι καταθεσεις μέχρι 2 ευρώ δεν κινδυνεύουν.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ίσως γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί η πολιτική ή γιατί είσαι λίγο πιο δεξιούλα απ'όσο νόμιζες.
Τι περιμενεις κι εσυ. Να πεσεις πανω σε μη δεξια Σερραια ειναι πιο δυσκολο απο το να κερδισεις στο Τζοκερ.

Ρε maltakia τα site που παρέθεσα δεν σε επεισαν, ο συνταγματολογος Σωτηρέλης δεν σου αρεσει.
Δεν μας παραθέτεις εστω και ενα λινκ που να λεει ότι ο συριζα δικαιούται το μπονους των 50 εδρων;
Γιατί ψάχνοντας βρηκα και αυτό που λεει ότι ο συριζα σκεφτεται στις επόμενες εκλογές να δηλώσει ενα κομμα για να το δικαιούται.

Now24 : Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και πάει για το bonus των 50 εδρών

Καλό είναι οταν κανουμε λάθη να τα αναγνωρίζουμε
ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Ο Αρειος Παγος για τις εκλογες της 6 Μαιου ανακυρηξε το ΣΥΡΙΖΑ αυτοτελες κομμα.

liopyr

Member
Συμφωνώ απολύτως (ελλείψει ευχαριστηρίου κουμπιού).
Θα φορέσω το σοβαρό μου και θα πω πως οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με την διαχείριση, pm.
Οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με οποιαδήποτε συμπεριφορά, report.

Το επόμενο μήνυμα που θα θίξει αντίστοιχο ζήτημα θα διαγραφεί, απλά - ελεύθερα - κομμουνιστικά.

:cool:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θα φορέσω το σοβαρό μου και θα πω πως οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με την διαχείριση, pm.
Οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε με οποιαδήποτε συμπεριφορά, report.

Το επόμενο μήνυμα που θα θίξει αντίστοιχο ζήτημα θα διαγραφεί, απλά - ελεύθερα - κομμουνιστικά.

:cool:
Εχω προβλημα με τη διαχειριση της πολυκατοικιας, να σου στειλω pm;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Της δεξιάς;
Έχει αναλάβει άλλος, άστο μια χαρά τα πάει.
Θα 'ταν ωραιο παντως να δουμε Σαμαρα, Ντορα, Μανο, Καρατζαφερη μαζι. Σιγουρη διαλυση της ΝΔ και παρτυ για Καμμενο και Τζημερο...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Έχει πλάκα που όσοι θεωρούμε τις προτάσεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανεδαφικές για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, κατηγορούμαστε ως βολεμένοι, γρανάζια του συστήματος που φοβηθήκαμε την άνοδο του Αλέξη, θιασώτες συνθημάτων της χούντας, όπως το "Πατρίς, θρησκεία οικογένεια" (που παρεμπιπτόντως το ασπάζονται αρκετοί από τους βουλευτές που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ), ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι που μας αρέσει να πίνουμε το αίμα του λαού κλπ.

Από το μυαλό κανενός δεν πέρασε ότι είμαστε κι εμείς μέρος ενός λαού που υποφέρει από την συνεχιζόμενη ύφεση, που δεν γουστάρει μια χώρα έρμαιο επαγγελματιών συνδικαλιστών και πολιτικών που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όπως ο Τσίπρας κάνοντας ασφαλώς τους τζάμπα μάγκες.

Λένε πολλοί, οκ τους είδαμε τους αποτυχημένους, ας δοκιμάσουμε και το καινούριο. Μαζί σας, να δοκιμάσουμε το καινούριο, αλλά πιο καινούριο; Δεν πρέπει να έχουμε την κριτική ικανότητα να επιλέξουμε ποιο είναι αυτό το καινούριο; Το καινούριο είναι οι κούφιες υποσχέσεις Τσίπρα για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009; Η μη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και η πρόσληψη επιπλέον 100.000; Η κρατικοποίηση των τραπεζών; Ο τσαμπουκάς στην Ευρώπη που επισείει τον κίνδυνο αποβολής από την ευρωζώνη; Η παραμονή στο πολιτικό παιχνίδι στελεχών που σηματοδοτούν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, του λεγόμενου "πατριωτικού, παπανδρεϊκού" ΠΑΣΟΚ; (Κουρουπλής, Σακοράφα, Πάντζας, Μητρόπουλος κλπ)

Επιλέγουμε το καινούριο απλώς επειδή ο Αλέξης είναι ομορφούλης και νέος (όπως μου έλεγε μια συνάδελφος σήμερα στο γραφείο, εξηγώντας το κίνητρο που την έκανε να εγκαταλείψει τη ΝΔ που ψήφιζε για χρόνια και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ); Δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε το καινούριο ακούγοντας επιτέλους και κάτι που δεν χαϊδεύει τα αυτιά μας;

Θα το ξαναπώ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη εκδοχή του "λεφτά υπάρχουν". Υπόσχεται στο λαό, πως με ένα μαγικό ραβδάκι θα μας φέρει πίσω, στην εποχή της ευημερίας, τονώνοντας μάλιστα και το εθνικοπατριωτικό μας αίσθημα (απόλυτα εναρμονισμένος άλλωστε με τις νέες συνιστώσες του κινήματος) ταπεινώνοντας τη Μέρκελ και τους δανειστές. Η πραγματικότητα είναι σκληρή όμως και το να το καταλάβει μόνος του ο Αλέξης δεν με απασχολεί και τόσο, με απασχολεί όμως να μην το καταλάβει μαζί του, πληρώνοντάς το, ο ελληνικός λαός.
o ελληνας εχει μνημη ψαριου...
ξεχασε τις σφαγες στο Διστομο, στα Καλαβρυτα και ψηφιζει Χ.Α.
ξεχασε οτι ο Σαμαρας εριξε την ΝΔ καποτε, και τωρα τον εχει αρχηγο κομματος και τον ψηφιζει
ξεχασε τις υποσχεις τυπου "λεφτα υπαρχουν" και ψηφιζει παλι ενα "λεφτα υπαρχουν"

μερικα θα, θα , θα που ελεγε ο Χαρυ Κλυν, λιγο ωραιο στυλακι (αλλα Ανδερας παλια, Τσιπρας σημερα, κανα ζιβαγκο και ζεν πρεμιε), μερικες υποσχεσεις και εδεσε το γλυκο...

ο ελληνας γουσταρει και αυτην την βλαχομαγκια ...θα ακυρωσουμε το μνημονιο και την δαν. συμβαση και θα παρουν τα @@ μας οι ευρωπαιοι...γιατι ειμαστε ελληνες και γα---με και δερνουμε....

σκεψου απο αυτους που πιστεψανε τον τσιπρα και υποστηριζουν πλεον καποιες πτυχες του προγραμματος του ΣΥΡΙΖΑ οπως :
-εκατονταδες χιλιαδες νεες προσληψεις στο δημοσιο (γιατι για να καλυψει τις θεσεις που λεει τοσες θελει),
- κρατικες ΔΕΚΟ, τραπεζες Ολυμπιακη και ξερω γω τι αλλο,
ειναι πολλοι απο αυτους που λιγους μηνες πριν ουρλιαζανε για απολυσεις στο δημοσιο, ιδιωτικοποιησεις, απολυσεις σε ΔΕΚΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ...

καληνυχτα μας....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλά, από τη δεύτερη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές, όλοι ετοιμάζονται για τις επόμενες: ο Αντωνάκης θέλει να κάνει δεξιά πανστρατιά (τώρα το θυμήθηκε, μέχρι τώρα κατέβαινε μόνος του και λύσσαξε να κάνει εκλογές ο μουρόχαβλος και πήρε τα τέτοια μου), ο Τσίπρας που έχει 17% και κάνει λες και πήρε 40άρι ξεκίνησε με τους εξωκοινοβουλευτικούς (που εμένα μου αρέσουν, ομολογώ) σαν να λέει "έρχομαι για το 2ο γύρο, χεσμένες τις έχω τις συνεργασίες", ο Βενιζέλος πασχίζει να δείξει ότι δεν αποτελεί τροχοπέδη σε σχηματισμό κυβέρνησης αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να βάλει τρικλοποδιές και με κάτι χαζά επιχειρήματα "δε φταίω εγώ, ο χαζοΓιώργος φταίει, εγώ έτρωγα όταν υπέγραφε αυτός και δεν πήρα χαμπάρι" και το ΚΚΕ κάνει ό,τι ξέρει καλύτερα από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα: να λέει ΟΧΙ σε όλα, λες και κόλλησε η βελόνα στην 28η Οκτώβρη. Μακράν η πιο άχρηστη πολιτική πρόταση, για μένα πιο κενή κι από του Καμμένου (που τον βλέπω να χάνει πολλές ψήφους στις επαναληπτικές, το θέμα είναι ποιος θα τις πάρει, αν τρομοκρατήσει πολλούς ο Αντωνάκης με το "Δεξιά ή Τανκς" μπορεί και να τσιμπήσει κάτι από τρομοκρατημένους αντι-αριστερούς).

Άρα το πιθανότερο είναι ότι πάμε σε επαναληπτικές, το οποίο με δεδομένη την πίεση χρόνου είναι απώλεια. Κλειδί για μένα θα είναι οι έδρες των Χρυσών Αυγών διότι αποκλείω να ξαναπάρει 7% αυτό το πράγμα. Ο κόσμος εμφανώς ψήφισε θυμωμένος, έβαλε κι αυτούς στη Βουλή, αλλά αρκετά γελάσαμε, το είδαμε κι αυτό και βλέπω τουλάχιστον το μισό ποσοστό τους να πηγαίνει αλλού. Το άλλο ζητούμενο, ακόμη πιο μεγάλο, είναι το 19% που πήραν οι εξωκοινοβουλευτικοί: λογικά οι περισσότεροι από αυτούς θα μπουν σε σχηματισμούς που ήδη μπαίνουν στη Βουλή (θεωρώ πως οι Οικολόγοι θα στηρίξουν Κουβέλη π.χ.), αλλά κάποιοι θα μείνουν απέξω και δύσκολα μάλιστα με το ίδιο ποσοστό. Μένει πολύ μεγάλο ποσοστό για να "φάνε" οι υπόλοιποι κι επειδή οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, ακόμη και το 0,61% του Λεβέντη, ή το 0,5% των Πειρατών και άλλο τόσο του Καποδίστρια κλπ μπορεί να κρίνει κυβέρνηση με αυτή την διεστραμμένη ανωμαλία των 50 εδρών μπόνους του Παυλόπουλου.

Δεν το βρίσκω εύκολο να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από αυτά που λέει είναι τουλάχιστον πειραματικά και δεν ξέρω πόσοι θέλουν το κεφάλι τους να γίνει κασιδοκέφαλο, έστω κι αν σε κάποια τσαμπουκαλίστικα δεν έχει άδικο. Π.χ. ξέρουμε ότι το κόστος του να μας βγάλουν από το ευρώ είναι τεράστιο κι αυτό είναι διαπραγματευτικό ατού, αλλά δεν μπορείς να πηγαίνεις έτσι έξω και μόνο να πουλάς τσαμπουκά, ειδικά όταν οι άλλοι είχαν χρόνο να ετοιμαστούν για πιθανή έξοδο (έστω κι αν δεν τους αρέσει ως ιδέα), κι όταν ως κράτος έχεις τη φωλιά σου πολύ χεσμένη.

Ιδανικά θα ήθελα μια μίξη φιλοευρωπαϊσμού και ρεαλιστικού εκβιασμού: τον Κουβέλη π.χ. να πηγαίνει να συζητάει με το Eurogroup, να τους λέει ότι με τέτοια μέτρα λιτότητας δεν τραβάει η ομάδα, βάλτε πλάτη γιατί χανόμαστε και μαζί μας θα πέσετε κι εσείς, δώστε χρονικά περιθώρια, νέο σχέδιο Μάρσαλ για όλη τη Νότια Ευρώπη και την Ιρλανδία, δώστε και σώστε με κανένα ευρω-ομόλογο, θα σταματήσουμε κι εμείς το πελατειακό κράτος τα κλειστά επαγγέλματα κλπ και μη με ζορίζετε και πολύ, γιατί στο συνασπισμό κομμάτων που εκπροσωπώ, αν φύγω θα σας στείλω εναλλακτικά τον Τσίπρα που νομίζει ότι είναι η Τσακ Νόρις έκδοση του Τσάβες ή τίποτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άντε να συνεννοηθείτε μαζί τους, προσεχώς κατσαρίδες. Μια good old school bad cop -good cop τακτική δηλαδή, κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει, δεν νομίζω ότι μας μένει και τίποτε άλλο.

Για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάμε, μιλάμε για δοκιμασμένη συνταγή αποτυχίας: και να θέλουν να εφαρμόσουν το μνημόνιο δεν μπορούν, ούτε καν τα δικά τους κομματόσκυλα δεν μπορούν να ελέγξουν, καμία απολύτως ικανότητα και μηδαμινή αξιοπιστία εντός κι εκτός. Αλλά και να το εφάρμοζαν, πάλι τα τρία θα παίρναμε διότι αποδεδειγμένα ύφεση + λιτότητα = Γουατεμάλα.

Καταφέραμε να τρομάξουμε τη μισή Ευρώπη με αυτά που ψηφίσαμε, δεν είναι κακό αυτό, μπορεί να αποδειχθεί και χρήσιμο. Το θέμα είναι πέρα από τους λεονταρισμούς να παρουσιάσουμε και καμιά πρόταση, ειδικά τώρα που φαίνεται ότι γενικώς έξω έχουν αρχίσει και το συνειδητοποιούν ότι αυτές οι συνταγές λιτότητας δεν τραβάνε, πέθανε ο νεοφιλελευθερισμός, οι θεωρίες του σοκ και τα γιατροσόφια-δηλητήρια του ΔΝΤ, ο Ολάντ χειρότερος από το Σαρκό δεν είναι σε καμία περίπτωση και αν ολοκληρώσει την τετραετία ο Ραχόι με αυτές τις μπούρδες που κάνει, σφύρα μου κλέφτικα, έρχεται άλλη αντάρα από εκεί και μιλάμε για μεγάλο μπραφ, ούτε εκεί αντέχει ο κόσμος λιτότητα και κόψιμο κοινωνικού κράτους με την ανεργία να φτάνει σε ποσοστό τα χρόνια του Χριστού έτσι όπως πάνε.

Μαλτάκια γιο εσύ; Γάμο εγώ! (λέμε τώρα)

_antonis_

Member
Είναι πάρα πολλές σελίδες και δεν μπορώ να τις διαβάσω.

α. στις επαναληπτικές ψηφίζουμε τα πάντα απο την αρχή, κόμμα, βουλευτές κλπ ή μόνο πχ τους 7 που μπήκαν στις πρώτες;

β. μετά την μακακία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις δημόσιες τράπεζες κλπ άτομα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή γνωστοί τους (αν δε θέλουν να πούν ότι ψήφισαν οι ίδιοι) λένε ότι θα ψηφίσουν το ίδιο;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
α. στις επαναληπτικές ψηφίζουμε τα πάντα απο την αρχή, κόμμα, βουλευτές κλπ ή μόνο πχ τους 7 που μπήκαν στις πρώτες;

β. μετά την μακακία που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις δημόσιες τράπεζες κλπ άτομα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή γνωστοί τους (αν δε θέλουν να πούν ότι ψήφισαν οι ίδιοι) λένε ότι θα ψηφίσουν το ίδιο;
α. Εννοείται

β. Και περισσότεροι μπορώ να σου πω

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων με τις ιδιωτικές τράπεζες.Αποκομίζετε κάποιο προσωπικό κέρδος με το να ανήκουν οι τράπεζες σε ιδιώτες κι όχι στο κράτος;

Κι επίσης πως ανέχεστε να χρηματοδοτούνται ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με δικά σας λεφτά και στη συνέχεια να διανέμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιώργο,σου έχω ξαναπεί ότι η χρόνια παραμονή στην Κούβα σου έχει σαπίσει την ικανότητα πολιτικής ανάλυσης.Χαίρομαι όμως γιατί συνεχίζεις να προσπαθείς.Βέβαια σε κράζω καιρό για το γκρεμίδι της Ισπανικής οικονομίας αλλά μόλις τώρα θυμήθηκες να το σχολιάσεις και να πεις ότι ο λαός θα αντιδράσει ενώ εγώ στο λέω από πέρσι.

Θα πεις διάφορες μπούρδες για να δικαιολογηθείς αλλά το ρεζουμέ θα είναι το ίδιο.

Σου εύχομαι βίον ανθόσπαρτον (λέμε τώρα)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος