• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων με τις ιδιωτικές τράπεζες.Αποκομίζετε κάποιο προσωπικό κέρδος με το να ανήκουν οι τράπεζες σε ιδιώτες κι όχι στο κράτος;
Στο κάτω κάτω, τις καταθέσεις μας δεν τις εμπιστευόμαστε σε τράπεζες που θα διοικεί δοτός του Τσίπρα... Άλλο ανέκδοτο από κει: Θέλει να κρατικοποιήσει τις τράπεζες με λεφτά της ΕΕ, αλλά μετά να τη σκάσει στην ΕΕ και να μην γυρίσει πίσω τα λεφτά... Και πιστεύει πως θα τον αφήσουν.

Κι επίσης πως ανέχεστε να χρηματοδοτούνται ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με δικά σας λεφτά και στη συνέχεια να διανέμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους;
Τα χεις μπλέξει. Η όποια χρηματοδότηση δίνεται είτε ως (έντοκο) δάνειο (όχι αυτή τη φορά όμως), είτε ως συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο (και άρα και στη διανομή των κερδών).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι περιμενεις κι εσυ. Να πεσεις πανω σε μη δεξια Σερραια ειναι πιο δυσκολο απο το να κερδισεις στο Τζοκερ.
Α,συγγνώμη δεν γνώριζα την καταγωγή.
Ακόμα κι εκεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε 9%,ποτέ δεν ξέρεις.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Επιτέλους το αυτοτελές επεισόδιο ''ο αλέξης πρωθυπουργός'' τελείωσε. ο αλέξης έκανε το κομμάτι του στους ψηφοφόρους του, σε μόλις 2 ημέρες κατόρθωσε να πανικοβάλλει τους καταθέτες, να φάει πόρτα απο συνδικαλιστικές οργανώσεις και ευρωπαίους ηγέτες (που φυσικά παραξενεύτηκαν απο την ουρανοκατέβατη πρόσκληση), παραδέχτηκε ότι το όνειρό του δεν βγαίνει, και τελείωσε η Ολυμπιάδα Ασχετοσύνης ευτυχώς λίγο πιο σύντομα απο το αναμενόμενο. Σειρά έχει ο χοντρός που αρχικά διέρρεε ότι δεν θα παραλάβει την εντολή αλλά τελικά το ξανασκέφτηκε και θα ξαναμανασυναντηθεί με τους υπόλοιπους για να ξαναπούν τα ίδια σε άλλο γραφείο. Στο μεταξύ ο αρχι-βλακέντιος Αντωνάκης αναρρωτιέται γιατί η κεντροδεξιά δεν οχυρώνεται γύρω του... χμμμ, μα γιατί άραγε.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Γιώργο,σου έχω ξαναπεί ότι η χρόνια παραμονή στην Κούβα σου έχει σαπίσει την ικανότητα πολιτικής ανάλυσης.

Ε καλά, άμα το έχεις πει εσύ...

Χαίρομαι όμως γιατί συνεχίζεις να προσπαθείς.

Μια μέρα θα φτάσω κι εγώ στο σημείο οι αναλύσεις μου να καταλήγουν στο ότ θα γίνει επανάσταση στο Ελλάντα, θα πάρουμε τα όπλα, ζήτω ο λαός, αντάρτικο σήμερα κιόλας, κλπ κλπ. Οσονούπω. Hold your breath.

τώρα θυμήθηκες να το σχολιάσεις και να πεις ότι ο λαός θα αντιδράσει ενώ εγώ στο λέω από πέρσι.

Μόνο που πέρσι ακόμη κυβερνούσε ο Θαπατέρο που αρνιόταν να πάρει μέτρα, άρα δεν είχε σε τι να αντιδράσει κανείς, εξ ου και δεν υπήρχαν ολες αυτές οι αντιδράσεις.

Θα πεις διάφορες μπούρδες για να δικαιολογηθείς αλλά το ρεζουμέ θα είναι το ίδιο.
Έχεις δίκιο. Ο λαός θα αντιδρούσε επειδή δεν είχαν πάρει μέτρα εναντίον του...

Σου εύχομαι βίον ανθόσπαρτον (λέμε τώρα)
Κράτα σημειώσεις για το μωρό γιατί μπορεί και να τις χρειαστώ (καραλέμε τώρα).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μια μέρα θα φτάσω κι εγώ στο σημείο οι αναλύσεις μου να καταλήγουν στο ότ θα γίνει επανάσταση στο Ελλάντα, θα πάρουμε τα όπλα, ζήτω ο λαός, αντάρτικο σήμερα κιόλας, κλπ κλπ. Οσονούπω. Hold your breath.
Τι γκράφω εντώ ντιαβάζεις ή έχει μπει πολύ άμμος στο λάπτοπ και ντεν ντιακρίνεις;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Όσο ασύμβατο είναι σε ταξιδιωτικό φόρουμ να γράφεις μόνο στο social κομμάτι του.
Oh wait,που λέει κι o captain obvious.
γιατί είναι ασύμβατο? εγώ που λόγω του ταξιδιωτικά καταστρεπτικού συνδυασμού νεογέννητου και κρίσης έχω να πάω ταξίδι πολύ καιρό πειράζει που προς το παρόν δεν γράφω στο υπόλοιπο κομμάτι μια και δεν έχω κάτι καινουριο να πώ? (να σου ζήσει και ο γιόκας!)

Με Χίτες σαν του λόγου σου πάντως δεν είχε σχέση.
γενικά είσαι πολύ αξιόλογος συνομιλητής και αυτή η απάντηση σε αδικεί.

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων με τις ιδιωτικές τράπεζες.Αποκομίζετε κάποιο προσωπικό κέρδος με το να ανήκουν οι τράπεζες σε ιδιώτες κι όχι στο κράτος;
το κέρδος είναι καθαρά ψυχολογικό. είναι προφανές ότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει το κράτος κανείς δεν το εμπιστεύεται

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Κατά τ'άλλα Αντωνάκη κανένα κράτος δεν κρατικοποιεί επιχειρήσεις.

Άλλο να κρατικοποιείται μια εταιρεία επειδή κρίνεται TBTF, για να μη χρεωκοπήσει (πράγμα που γίνεται μέχρι και στις ΗΠΑ), κι άλλο εθνικοποιώ μια εταιρεία που είναι υγιής και βγάζει κέρδη (όπως γίνεται κατά κόρον στη Λατινική Αμερική εδώ και πάνω από μια δεκαετία).Το ένα είναι ανάγκη, το άλλο είναι επιλογή. Η περίπτωση Bankia είναι ανάγκη, η YPF επιλογή.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχεις δίκιο. Ο λαός θα αντιδρούσε επειδή δεν είχαν πάρει μέτρα εναντίον του...
Να σου θυμίσω ότι οι Indignados είχαν βγει στις πλατείες επί Θαπατέρο.Του μεγάλου Σοσιαλιστή ήρωά σου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
γιατί είναι ασύμβατο? εγώ που λόγω του ταξιδιωτικά καταστρεπτικού συνδυασμού νεογέννητου και κρίσης έχω να πάω ταξίδι πολύ καιρό πειράζει που προς το παρόν δεν γράφω στο υπόλοιπο κομμάτι μια και δεν έχω κάτι καινουριο να πώ? (να σου ζήσει και ο γιόκας!)
Άλλο αυτό κι άλλο να ασχολείσαι συστηματικά με το social και τις πολιτικές του πτυχές από την πρώτη μέρα που μπήκες στο φόρουμ αδιαφορώντας ουσιαστικά για το υπόλοιπο.

Όσο για το ύφος μου προς μερικούς,απλώς απαντάω όπως τους πρέπει.

(ευχαριστώ και ανταποδίδω)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άλλο πράγμα οι indignados με γενικόλογα "10% για την παιδεία", "είμαστε άνεργοι", αιτήματα δεκαετιών στην Ισπανία, κι άλλο πράγμα το παίρνω συγκεκριμένα μέτρα που οδηγούν σε καθολικές απεργίες, στάση από όλα σχεδόν τα συνδικάτα της χώρας, αποχώρηση βυλευτών από το κυβερνών κόμμα και αντίσταση ακόμη κι από τα συνδικάτα προσκείμενα στην κυβέρνηση. Οι indignados ήταν ένα κίνημα κυρίως νέων χωρίς συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα, χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, που έκανε γενικώς και αορίστως διαδηλώσεις στις πλατείες. Αυτό που συμβαίνει σημερα στην Ισπανία είναι οργανωμένη αντίδραση σε συγκεκριμένα μέτρα, που κυμαίνονται από απεχθή ως βλακώδη, δεν είναι γενικώς αντίδραση κατά "του συστήματος" ή "του καπιταλισμού" και υπάρχει καθολική συμμετοχή, όχι 5-10.000 φοιτητές σε κάθε πόλη που εν πολλοίς εκφύλισαν και το όποιο κίνημα με μίξη κατασκήνωσης, botellon και πλιάτσικου (για όσους το είδαν από κοντά, το κίνημα των αγανακτισμένων στην Ισπανία δεν έμοιαζε και σε πολλά με το αντίστοιχο στην Ελλάδα, πιο πολύ σε χίπικο party έφερνε).

Ούτε ήρωάς μου είναι ο Θαπατέρο, ούτε μεγάλος. Η διαφωνία μας αν θυμάσαι ήταν στο ότι στην Ισπανία οι διαφορές Σοσιαλιστών και Λαϊκού κόμματος είναι απείρως μεγαλύτερες απ' ό,τι οι (σχεδόν ανύπαρκτες) μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη, ότι τα μέτρα που πήρε ο Ραχόι ο Θαπατέρο δεν τα πήρε και δε θα τα έπαιρνε ποτέ και γι' αυτά τα μέτρα βρίσκονται οι Ισπανοί σε συνεχή κατάσταση απεργίας.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κι επειδή ξεφεύγουμε με τα ισπανικά και τα αργεντίνικα, ας μας πει ο καθένας τι βλέπει και τι θέλει να δει στις επαναληλτπικές, αφού κανείς μας δε βλέπει το χοντρό να κάνει κυβέρνηση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic