• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για να βοηθάμε και τη συζήτηση αυτά είναι τα πρώτα από μια σειρά μέτρων που (ΔΕΝ )πήρε η κυβέρνηση Θαπατέρο...
Tough new Spanish austerity measures - FT.com

Άσε μας ρε Γιώργο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η διαφωνία μας αν θυμάσαι ήταν στο ότι στην Ισπανία οι διαφορές Σοσιαλιστών και Λαϊκού κόμματος είναι απείρως μεγαλύτερες απ' ό,τι οι (σχεδόν ανύπαρκτες) μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρεσαι σε μια ιδιωτική συζήτηση που δεν γνωρίζει ο κόσμος και που η πιο βασική μας διαφωνία είναι ότι εσύ αναφέρεσαι σε όλη την Αριστερά ως κομμουνιστές ενώ εγώ ως Αριστερά.

Και επέμενες ότι για την Ευρώπη η Αριστερά είναι τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και ότι βρίσκεται αριστερότερα από αυτούς ονομάζεται far-left.

Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι far-left,η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι είναι;

Αλλά ακόμα κι αυτό που λες είναι για γέλια,ότι δηλαδή Θαπατέρο-Ραχόι διαφέρουν περισσότερο από Βενιζέλο-Σαμαρά.

Τα ίδια σκατά είναι εδώ και 70 χρόνια οι σοσιαλδημοκράτες.Τώρα αν εσύ καταφέρνεις να τους τοποθετείς στην Αριστερά,μπράβο σου.Γι'αυτό λέω ότι οι αναλύσεις σου είναι για τα μπάζα.Κινείσαι κοντά σε αυτό που είπε κάποιος εδώ μέσα,κεντροαριστερός φιλελευθερισμός.Έχετε κάνει όλους τους όρους (οικονομικούς και πολιτικούς) έναν αχταρμά και τους χρησιμοποιείτε όπως σας βολεύουν.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Κι επειδή ξεφεύγουμε με τα ισπανικά και τα αργεντίνικα, ας μας πει ο καθένας τι βλέπει και τι θέλει να δει στις επαναληλτπικές, αφού κανείς μας δε βλέπει το χοντρό να κάνει κυβέρνηση.
ναι νομίζω αρκετά πιο επίκαιρο.

Τι βλέπω: κυβέρνηση συνεργασίας πασοκ-νδ + όποιος άλλος δεχθεί, που όλο και κάποιος θα βρεθεί. μείωση του ποσοστού των ακραίων κομμάτων και είσοδο φιλελεύθερων και οικολόγων στη βουλή. βλέπω η κυβέρνηση αυτή να είναι βραχύβια μια και ως λαός δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και να αντιληφθούμε το κοινό συμφέρον μας, οπότε σκούρα τα πράγματα εκτός αν πραγματοποιηθεί το σχεδόν απίθανο σενάριο της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

Τι θέλω να δώ: τους ναζί και τους σοβιετικούς εκτός βουλής. τον σαμαρά και τον βενιζέλο να παραιτούνται

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και επέμενες ότι για την Ευρώπη η Αριστερά είναι τα Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και ότι βρίσκεται αριστερότερα από αυτούς ονομάζεται far-left.
Επί του συγκεκριμένου, +1 σ' αυτά που (φέρεται να) υποστήριξε ο Yorgos.

Κινείσαι κοντά σε αυτό που είπε κάποιος εδώ μέσα,κεντροαριστερός φιλελευθερισμός.Έχετε κάνει όλους τους όρους (οικονομικούς και πολιτικούς) έναν αχταρμά και τους χρησιμοποιείτε όπως σας βολεύουν.
Επειδή το βλέπω να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά... Ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως αυτός επιθυμεί. Ούτε είναι υποχρεωτικό να συμφωνείς, ούτε πρέπει να επιλέξει μια από τις ταμπέλες που εσύ έχεις προεγκρίνει. Και σε μένα δεν είναι απολύτως σαφές το "κεντροαριστερός φιλελευθερισμός" (παρότι το αντιλαμβάνομαι ως αρκετά κοντινό σε μένα), αλλά μήπως μου είναι σαφείς οι δικές σου αλληλοαναιρούμενες θεωρίες?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
θα πω μια παπαριά.
επειδή ομως στην ελλαδα ζουμε και τα λαμογια διαπρέπουν..
μη δουμε τον χοντρο -τον αντωνάκη -και τον κουβελάκη να κανουν κυβέρνηση έτσι για αν μην μεινει ακυβέρνητη η χώρα...
καλα ρε μη βαράτε!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άκου να δεις taver,για να μπορεί να συνεννοείται η κοινωνία έχει αποσαφηνίσει μερικές ορολογίες ώστε να μην χάνεται η μπάλα σε μια συζήτηση.

Για παράδειγμα,η Αριστερά χαρακτηρίζεται από την Μαρξιστική ανάλυση της οικονομίας κατ'αρχήν και ύστερα από διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.Εκεί υπάρχουν ασφαλώς διαφορετικές σχολές ανάλυσης από τις οποίες προκύπτουν και τα πρώτα σχίσματα της Αριστεράς.Τα επόμενα κύρια ρεύματα του χώρου έχουν να κάνουν με την ανάλυση του τρόπου ανατροπής του Καπιταλισμού.

Τα Σοσιαλιστικά κόμματα εντασσόντουσαν στον Αριστερό χώρο όσο η ανάλυσή τους παρέμενε στο Μαρξιστικό πεδίο.Όταν αυτό αποκηρύχτηκε -κυρίως μετά τον Β'ΠΠ και την απομάκρυνση από την χρήση Μαρξιστικών όρων από το Γερμανικό SPD- δημιουργήθηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωσοσιαλισμός και που στηρίζεται στον περίφημο "τρίτο δρόμο" για την ανάπτυξη.Μια θεωρία δηλαδή με ισχυρές βάσεις στον Κεϋνσιανισμό.

Αυτές οι έννοιες έχουν αποκρυσταλλωθεί προϊόντος του χρόνου και δεν μπορεί να τις βιάζει ο καθένας όπως γουστάρει γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας μετά.Είναι σαν να λέω "είμαι χριστιανός και πιστεύω στον Αλλάχ".

Traveller

Member
Από όλα όσα διάβασα θέλω να σχολιάσω κάτι...

Από τα παλιά τα χρόνια τα ηρωικά, μέχρι τις μέρες μας οι σοσιαλδημοκράτες σε όλες τις μορφές τους ήταν σανίδα σωτηρίας του συστήματος... από την Ρωσία του 17 μέχρι την Γερμανία του 18, αλλά και μέχρι τις μέρες μας, βλέπε ΠΑΣΟΚ 81 σαμποτάριζαν συστηματικά το λαϊκό κίνημα και ΠΑΝΤΑ ήταν με την απέναντι μεριά... διαφορές σήμερα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν υπάρχουν όπως βέβαια ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικών... αν εσείς βρίσκετε διαφορές μεταξύ της cola cola και της pepsi cola με γειά σας και χαρά σας...

Επίσης αυτό που είπε ο maltakias είναι σωστότατο... οι κομμουνιστές, σε όλες τις μορφές τους, δεν είναι οι μοναδικοί αριστεροί... ξέρετε π.χ ότι καμία σχέση δεν έχω με το αναρχικό κίνημα αλλά δεν μπορώ να πω ότι οι αναρχικοί δεν βρίσκονται στον αριστερό χώρο... αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι πρέπει να κατατάσσουμε τους σοσιαλδημοκράτες στην αριστερά... ας είμαστε σοβαροί... οι τύποι ποτέ δεν είχαν σχέση με την αριστερά...

_antonis_

Member
α. Εννοείται

β. Και περισσότεροι μπορώ να σου πω

Δεν μπορώ να καταλάβω το κόλλημα ορισμένων με τις ιδιωτικές τράπεζες.Αποκομίζετε κάποιο προσωπικό κέρδος με το να ανήκουν οι τράπεζες σε ιδιώτες κι όχι στο κράτος;

Κι επίσης πως ανέχεστε να χρηματοδοτούνται ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με δικά σας λεφτά και στη συνέχεια να διανέμουν τα κέρδη τους στους μετόχους τους;
Ωραία, τότε, για όσους θέλουν την επιλογή maltakia, ας γίνουν και δημόσιες. Αλλά όχι να βγεί ο κάθε βολεμένος να χρησιμοποιήσει τα χρήματα καθενός, ώστε να πάρει μια καρέκλα!!! Αν θέλει κανείς να κινηθεί εκεί και μάλιστα να μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι κομμουνιστής, ας κάνει και δημόσιες τράπεζες, όπως είναι οι ασφάλειες (αν και στις ασφάλειες πληρώνεις εισφορές/κρατήσεις ούτως ή άλλως-τέλος πάντων).

Εγώ θέλω και τα 100 ευρώ που έχω στον λογαριασμό μου να μου ανήκουν, να ανήκουν αποκλειστικά σε μένα, γιατί εγώ τα δούλεψα και η οικογένεια μου με χρηματοδοτούσε 30 χρόνια για να μπορέσω να τα βγάλω, όχι ο κάθε Τσίπρας.

Αυτή είναι η διαφορά με τις ιδιωτικές, ότι τα χρησιμοποιούν όπου θέλουν, αλλά αν πάς και τα ζητήσεις τα παίρνεις ώς την επομένη (εάν είναι μεγάλο ποσό). Αυτό με τις δημόσιες ήταν μεγάλη μακακία, γι'αυτό προσπαθούν να το μπαλώσουν όπως κι όπως!!!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ θέλω και τα 100 ευρώ που έχω στον λογαριασμό μου να μου ανήκουν, να ανήκουν αποκλειστικά σε μένα, γιατί εγώ τα δούλεψα και η οικογένεια μου με χρηματοδοτούσε 30 χρόνια για να μπορέσω να τα βγάλω, όχι ο κάθε Τσίπρας.
Να σου πω ένα νέο;
Τα αποθεματικά των ταμείων που "κουρέψανε" χωρίς να σε ρωτήσουν δικά σου λεφτά ήταν.Και τα δούλεψες κι εσύ κι εγώ και οι οικογένειές μας.
Γιατί όταν σας κλέβει ο Καπιταλισμός το βουλώνετε,αδυνατώ να καταλάβω!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άκου να δεις taver,για να μπορεί να συνεννοείται η κοινωνία έχει αποσαφηνίσει μερικές ορολογίες ώστε να μην χάνεται η μπάλα σε μια συζήτηση.

Για παράδειγμα,η Αριστερά χαρακτηρίζεται από την Μαρξιστική ανάλυση της οικονομίας κατ'αρχήν και ύστερα από διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.Εκεί υπάρχουν ασφαλώς διαφορετικές σχολές ανάλυσης από τις οποίες προκύπτουν και τα πρώτα σχίσματα της Αριστεράς.Τα επόμενα κύρια ρεύματα του χώρου έχουν να κάνουν με την ανάλυση του τρόπου ανατροπής του Καπιταλισμού.

Τα Σοσιαλιστικά κόμματα εντασσόντουσαν στον Αριστερό χώρο όσο η ανάλυσή τους παρέμενε στο Μαρξιστικό πεδίο.Όταν αυτό αποκηρύχτηκε -κυρίως μετά τον Β'ΠΠ και την απομάκρυνση από την χρήση Μαρξιστικών όρων από το Γερμανικό SPD- δημιουργήθηκε αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωσοσιαλισμός και που στηρίζεται στον περίφημο "τρίτο δρόμο" για την ανάπτυξη.Μια θεωρία δηλαδή με ισχυρές βάσεις στον Κεϋνσιανισμό.

Αυτές οι έννοιες έχουν αποκρυσταλλωθεί προϊόντος του χρόνου και δεν μπορεί να τις βιάζει ο καθένας όπως γουστάρει γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας μετά.Είναι σαν να λέω "είμαι χριστιανός και πιστεύω στον Αλλάχ".
Αριστερά (πολιτική) - Βικιπαίδεια . Ούτε κι εκεί όμως δεν εξηγεί την προέλευση του όρου, που είναι από τη Γαλλική επανάσταση, πολύ πριν το Μάρξ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Υπάρχει και κόσμος έξω από τη Βικιπαιδεία.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αρκετά,εγέρθητω τώρα.

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις