• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Όταν αποκτήσω τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του Traveller ή του Υorgos να είσαι σίγουρος οτι θα γράψω, ξέρω να γράφω πολύ καλά. Να κάνω περιγραφές, ιστοριούλες της πλάκας και αναλύσεις για μέρη , όπου έχει πάει το μισό φόρουμ δεν ψήνομαι. Βαριέμαι και δεν θα προσθέσει τίποτα στο φόρουμ. Συμβουλές για πιο " σπάνια" μέρη έχω δώσει -επιγραμματικά- και ήταν λίαν χρήσιμες.
Στο social θα γράφω όταν κι όποτε θέλω, όπως σε θέματα πολιτικής. Αν δε σου αρέσουν οι απόψεις μου, τον άλλο μήνα που θα κυβερνάει ο Τσίπρακας (έτσι νομίζει) ζήτα του να με στείλει στο Μπούλκες.
M' αυτό το προσβλητικό ύφος, μάλλον μόνος σου θα τα γράφεις, μόνος σου θα τα διαβάζεις (και θα τα θαυμάζεις).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις μέρες μετά τις εκλογές,σύμφωνα με άρθρο του dow jones newswires που επικαλείται κρυφές δημοσκοπήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

2nd UPDATE: Greek Parties Fail To Form Govt; Fresh Polls Loom - WSJ.com
Άρα πολύ καλοί οι μετεκλογικοί -προεκλογικοί χειρισμοί του Αλέξη. Αυτό δεν ήθελε να πετύχει; Γιατί κυβέρνηση από ότι βλέπω δεν ήθελε να πετύχει

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα τα έχω πει ήδη αυτά.
Ότι πρόκειται για προεκλογικό επικοινωνιακό παιχνίδι.
Παίζει στη έδρα τους και τους πηδάει κανονικά.

Γι'αυτό έχουν σκυλιάσει οι άλλοι για κυβέρνηση πάση θυσία και επανασύσταση της κεντροδεξιάς και κουραφέξαλα.
Γιατί ξέρουν ότι στις επαναληπτικές ο Τσίπρας θα κάνει πάρτυ.
Εντάξει θα χάσουμε τον taver και τον elefinor στα ξένα,αλλά κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και το προσπερνάμε.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Μα τα έχω πει ήδη αυτά.
Ότι πρόκειται για προεκλογικό επικοινωνιακό παιχνίδι.
Παίζει στη έδρα τους και τους πηδάει κανονικά.

Γι'αυτό έχουν σκυλιάσει οι άλλοι για κυβέρνηση πάση θυσία και επανασύσταση της κεντροδεξιάς και κουραφέξαλα.
Γιατί ξέρουν ότι στις επαναληπτικές ο Τσίπρας θα κάνει πάρτυ.
Εντάξει θα χάσουμε τον taver και τον elefinor στα ξένα,αλλά κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και το προσπερνάμε.
Α συγνώμη! Η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει αρκετές σελίδες ενδιάμεσα (είστε και πολυγραφότατοι!) οπότε έχω κενά. Οκ συμφωνούμε τότε στη λογική του εγχειρήματος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται να ανεβαίνει το ποσοστό του και όχι να πέφτει με αυτούς τους χειρισμούς.

piccolo_mondo

Member
Αντιγράφω απο κείμενο που έχει γραφτεί 4 χρόνια πριν κ που κάποιος rt σήμερα..

"Ο κ. Τσίπρας είναι ένας συμπαθητικός νέος άντρας που μπήκε στη ζωή μας πρόσφατα. Αυτό που μας συνέβη μαζί του είναι ακριβώς αυτό που παθαίνει κάποιος όταν έχει μεγάλη ανάγκη να ερωτευτεί.

Έχεις φάει δυο τρία στραπάτσα, έχεις ορκιστεί πως τελείωσες με τους έρωτες, αλλά η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που είσαι καταδικασμένος να την πατήσεις ακόμα χειρότερα.

Βλέπεις μια όμορφη γυναίκα, δεν εξετάζεις καν ποια είναι και τι χαρακτήρα έχει, προβάλλεις πάνω της όλα όσα έχεις ανάγκη, και ελπίζεις να σταθεί στο …ύψος των περιστάσεων για να σε βγάλει από το βούρκο.

Αυτό έχουμε πάθει με τον κ. Τσίπρα. Τα κάναμε τόσο χάλια επί δεκαετίες, που τώρα έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας πάνω σε έναν νέο άνθρωπο που –στην πραγματικότητα- δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι, αλλά μας φαίνεται καθαρός, γλυκός και καλοπροαίρετος.

Στην ουσία, του ζητάμε να μη μας προδώσει, ενώ εμείς τα έχουμε προδώσει όλα. Του ζητάμε να μην αποδειχτεί βρόμικος. Δηλαδή, του ζητάμε να μην γίνει σαν κι …εμάς. Γιατί αυτό δεν θα του το συγχωρέσουμε ποτέ…"

http://pitsirikos.net/2008/03/περί-έρωτος/

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται να ανεβαίνει το ποσοστό του και όχι να πέφτει με αυτούς τους χειρισμούς.
Ίσως γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί η πολιτική ή γιατί είσαι λίγο πιο δεξιούλα απ'όσο νόμιζες.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Ίσως γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί η πολιτική ή γιατί είσαι λίγο πιο δεξιούλα απ'όσο νόμιζες.
Η μικροπολιτική εννοείς; Ναι δεν καταλαβαίνω πολύ πως λειτουργεί, αν και μεγάλωσα μέσα σε αυτή (γενιά μεταπολίτευσης και πέρα εννοώ). Αν και οι πεποιθήσεις μου είναι πιο φιλελεύθερες, αναγνωρίζω στον κάθε πολιτικό σχηματισμό (οκ όχι τον ΚΑΘΕ) την αξίωση να κυβερνήσει με σοβαρότητα και πλάνο. Σε αυτό το πρίσμα και επειδή συμφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος στο κοινωνικό πρόγραμμα της αριστεράς*, είμαι υπέρ μιας τέτοιας κυβέρνησης. Αλλά μην καταρρεύσει η χώρα μέχρι να γίνει...

Εξάλλου σήμερα 9/5 προτιμώ να σκέφτομαι πολιτικούς τύπου Jean Monnet και Robert Schuman και να μην αναλώνομαι σε ελληνικές σοβαροφάνειες

*Εδώ έχει δίκιο ο τάβερ, πότε θα σταματήσουμε να μιλάμε με όρους γαλλικής επανάστασης;

thessaris

Member
Έχει πλάκα που όσοι θεωρούμε τις προτάσεις του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ανεδαφικές για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, κατηγορούμαστε ως βολεμένοι, γρανάζια του συστήματος που φοβηθήκαμε την άνοδο του Αλέξη, θιασώτες συνθημάτων της χούντας, όπως το "Πατρίς, θρησκεία οικογένεια" (που παρεμπιπτόντως το ασπάζονται αρκετοί από τους βουλευτές που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ), ανάλγητοι νεοφιλελεύθεροι που μας αρέσει να πίνουμε το αίμα του λαού κλπ.

Από το μυαλό κανενός δεν πέρασε ότι είμαστε κι εμείς μέρος ενός λαού που υποφέρει από την συνεχιζόμενη ύφεση, που δεν γουστάρει μια χώρα έρμαιο επαγγελματιών συνδικαλιστών και πολιτικών που τάζουν λαγούς με πετραχήλια, όπως ο Τσίπρας κάνοντας ασφαλώς τους τζάμπα μάγκες.

Λένε πολλοί, οκ τους είδαμε τους αποτυχημένους, ας δοκιμάσουμε και το καινούριο. Μαζί σας, να δοκιμάσουμε το καινούριο, αλλά πιο καινούριο; Δεν πρέπει να έχουμε την κριτική ικανότητα να επιλέξουμε ποιο είναι αυτό το καινούριο; Το καινούριο είναι οι κούφιες υποσχέσεις Τσίπρα για επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα του 2009; Η μη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και η πρόσληψη επιπλέον 100.000; Η κρατικοποίηση των τραπεζών; Ο τσαμπουκάς στην Ευρώπη που επισείει τον κίνδυνο αποβολής από την ευρωζώνη; Η παραμονή στο πολιτικό παιχνίδι στελεχών που σηματοδοτούν το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, του λεγόμενου "πατριωτικού, παπανδρεϊκού" ΠΑΣΟΚ; (Κουρουπλής, Σακοράφα, Πάντζας, Μητρόπουλος κλπ)

Επιλέγουμε το καινούριο απλώς επειδή ο Αλέξης είναι ομορφούλης και νέος (όπως μου έλεγε μια συνάδελφος σήμερα στο γραφείο, εξηγώντας το κίνητρο που την έκανε να εγκαταλείψει τη ΝΔ που ψήφιζε για χρόνια και να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ); Δεν θα έπρεπε να επιλέξουμε το καινούριο ακούγοντας επιτέλους και κάτι που δεν χαϊδεύει τα αυτιά μας;

Θα το ξαναπώ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άλλη εκδοχή του "λεφτά υπάρχουν". Υπόσχεται στο λαό, πως με ένα μαγικό ραβδάκι θα μας φέρει πίσω, στην εποχή της ευημερίας, τονώνοντας μάλιστα και το εθνικοπατριωτικό μας αίσθημα (απόλυτα εναρμονισμένος άλλωστε με τις νέες συνιστώσες του κινήματος) ταπεινώνοντας τη Μέρκελ και τους δανειστές. Η πραγματικότητα είναι σκληρή όμως και το να το καταλάβει μόνος του ο Αλέξης δεν με απασχολεί και τόσο, με απασχολεί όμως να μην το καταλάβει μαζί του, πληρώνοντάς το, ο ελληνικός λαός.

jimp

Member
Παντως εγω δεν μπορω να καταλαβω πως τα κομματα της ελλαδας,ειτε ειναι το πασοκ ειτε ειναι η νδ ειτε ειναι ο συριζα στηριζουν τις ελπιδες τους στον ολαντ...

Τρατζικ που λεει και η αλλη.

Επισης δεν ξερω τι θα καταφερει ο τσιπρας.
Αλλα στις ποιο απολιτικ εκλογες,εχει την ευκαιρια να παρει με το μερος του και να κανει αριστερους(αν θεωρησουμε τον συριζα αριστερο κομμα) οσους τον ψηφισαν.

Η μετατροπη μιας μεγαλης απολιτικ μεριδας του ελληνικου πληθυσμου θα ειναι μεγαλη κατακτηση.

Μονο τοτε θα μπορεσουμε να περασουμε στο επομενο σταδιο.
Βεβαια για να γινουν ολα αυτα χρειαζεται και ο συριζα να αποκτησει μια σταθερη αποψη,τα μελη του να μην εχουν αντικρουομενες αποψεις για καποια θεματα.

Ευχομαι πραγματικα να πετυχει αυτα που θελει,μακαρι να εβρισκε την πλειοψηφια και τις συνεργασιες να κυβερνησει.
Βεβαια με το κκε που ζηταει συνεργασια τον χωριζει μεγαλη αποσταση,τοση οση και με τη νεα δημοκρατια αλλα εκει δεν βλεπω κανενας να πιεζει να συνεργαστει και δεν κραζουν το συριζα που δεν συνεργαζεται.
Απλα εμεις με τον ορο αριστερα,τσουβαλιαζουμε τους παντες μεσα,οικολογους,δημαρ,συριζα,κκε,ανταρσυα κτλ κτλ κτλ.

Τελος παντων μακαρι να τα παει καλα στις επομενες εκλογες,να πετυχει αυτα που θελει και κυριως αυτα που εχει δηλωσει.
Εστω ενας μερος απο αυτα.
Βασικα ας δουμε και κατι διαφορετικο.
Γιατι λαικισμους ακουγαμε τοσο καιρο απο τα κομματα της διαφθορας.
Λαικισμους κατηγορουν οι παραπανω οτι λεει και ο αλεξης.
Ε ας δουμε και τους αλλους!

Το μη χειρον,βελτιστον!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ρε maltakia τα site που παρέθεσα δεν σε επεισαν, ο συνταγματολογος Σωτηρέλης δεν σου αρεσει.
Δεν μας παραθέτεις εστω και ενα λινκ που να λεει ότι ο συριζα δικαιούται το μπονους των 50 εδρων;
Γιατί ψάχνοντας βρηκα και αυτό που λεει ότι ο συριζα σκεφτεται στις επόμενες εκλογές να δηλώσει ενα κομμα για να το δικαιούται.

Now24 : Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και πάει για το bonus των 50 εδρών

Καλό είναι οταν κανουμε λάθη να τα αναγνωρίζουμε

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τέλος, η ιδιότητα σου ως moderator δεν νομίζεις οτι είναι ασύμβατη με την ιδιοσυγκρασία σου, αφού είσαι πάντα έτοιμος για " καυγά"; ( Κανένα πρόβλημα κι εγώ έτσι είμαι, με τη διαφορά οτι εγώ δεν θέλω να κάνω τον moderator)
Συμφωνώ απολύτως (ελλείψει ευχαριστηρίου κουμπιού).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic