• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Εμένα το λες; Φιλελεύθερη δηλώνω... :) Ο κομμουνισμός για μένα είναι μια ρομαντική ιδέα με κάποια θετικά στοιχεία και πολλές φασίζουσες συμπεριφορές. Όπως εφαρμόστηκε (γιατί δε μπορώ να ακούω ότι επειδή δεν εφαρμόστηκε ποτέ επιτυχημένα και ολοκληρωμένα και πάντα έμενε στη δικτατορία του προλεταριάτου μόνο και δεν περνούσε στο επόμενο βήμα δε μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία του) παγκοσμίως, δε με εξέφρασε καθόλου.
touché... Το επιστρέφω μετά πολλών επαίνων...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το wikipedia δεν είναι ευαγγέλιο και ειδικά σε ζητήματα πολιτικής φύσεως.
Αν είναι να δέχομαι ότι γράφει το wiki τότε να καταργήσω το διάβασμα.

Ίσα ίσα,εγώ θα αντέστρεφα τη φράση σου και θα έλεγα πως όποιος απαντάει συνεχώς μέσω wikipedia δεν κατέχει αρκετά το πεδίο στο οποίο προσπαθεί να κινηθεί.
OK, για πες μας εσύ που κατέχεις τη μία και μοναδική αλήθεια. Αληθεύει ή όχι ότι υπάρχουν κι άλλοι ορισμοί εκτός από το δικό σου? Αληθεύει ή όχι ότι ο όρος προέρχεται από τη Γαλλική επανάσταση? Το link από Wikipedia δε στο έδωσα για να μάθεις τι εστί αριστερά (αν και μάλλον είναι πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα από την άποψή σου). Στο έδωσα για να καταλάβεις ότι υπάρχουν κι άλλοι ορισμοί.

_antonis_

Member
Το θέμα είναι αν όντως ο Γλέζος έκανε τέτοια δήλωση, όχι το ποιός την δημοσιεύει. Αλλά και το πρώτο δεν το βρίσκω κάπου αλλού εκτός απο τη ζούγκλα και το πρόταγκον

Γιατί είναι αυτό το θέμα;
Έκανε - δεν έκανε την δήλωση, ακούσαμε και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να το λέει ξεκάθαρα και σε ραδιοφωνική εκπομπή αλλά και σε τηλεοπτική, όπως και τον πρόεδρο του κόμματος. Γιατί κάθε ζούγκλα και πρόταγκον να έφτιαχναν ένα ψεύτικο θέμα, αφου υπάρχουν επίσημες θέσεις του κόμματος;

Και μη μου πεί κανείς ότι δεν εννοούσε αυτό το ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ, γιατί ούτε ψευδαισθήσεις έχω, ούτε αυταπάτες...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Του Τάκη Μίχα (υποψηφίου με τη Δράση)
Μιλάμε για μεγάλο διανοητή της εποχής μας.
Μπορείς αντί να κολλάς ταμπέλες στους ανθρώπους και να σχολιάζεις αυτές, για μια φορά επιτέλους να ασχοληθείς μ' αυτό που λένε? Εκτός αν για σένα οι υποψήφιοι με τη Δράση στερούνται το δικαίωμα στο λόγο και στην άποψη.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα προφανώς και συμφωνώ ότι ο όρος προέρχεται από την Γαλλική Επανάσταση,όμως η χρήση του σήμερα είναι εντελώς διαφορετική.

Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς εξάλλου αφού ο όρος εμφανίστηκε 59 χρόνια πριν την δημοσίευση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου και την σταδιακή σύνδεση της Αριστεράς με το Μαρξισμό.

Φαντάζομαι δέχεσαι ότι κάποιοι όροι εξελίσσονται με τη χρήση τους στο χρόνο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μπορείς αντί να κολλάς ταμπέλες στους ανθρώπους και να σχολιάζεις αυτές, για μια φορά επιτέλους να ασχοληθείς μ' αυτό που λένε? Εκτός αν για σένα οι υποψήφιοι με τη Δράση στερούνται το δικαίωμα στο λόγο και στην άποψη.
Όταν μου παραθέσεις κι εσύ την πρωτότυπη δήλωση θα πάρεις απάντηση.

ANEL

Member
Να σου πω ένα νέο;
Τα αποθεματικά των ταμείων που "κουρέψανε" χωρίς να σε ρωτήσουν δικά σου λεφτά ήταν.Και τα δούλεψες κι εσύ κι εγώ και οι οικογένειές μας.
Γιατί όταν σας κλέβει ο Καπιταλισμός το βουλώνετε,αδυνατώ να καταλάβω!

maltakia,αυτό δεν λέγεται κλέψιμο.στον καπιταλισμό λέγεται σώσιμο..;)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν εφαρμόστηκε ποτέ. :cool:
Ούτε καν στην Κούβα? Ούτε καν στη Βόρεια Κορέα? Ούτε καν στην Αλβανία του Χότζα? Με σοκάρεις!

Μα είναι δυνατό να πιστεύει κανείς στα σοβαρά σε ένα κράτος-πατερούλη που όλα τα ρυθμίζει? Υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξει όπως όλες τις περιπτώσεις πρώην (ή νυν) κομμουνιστικών κρατών?

ANEL

Member
Λοιπόν.εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση και την κάνω σοβαρά:
για ποιο λόγο έπρεπε να γίνουν αυτή τη χρονική στιγμή εκλογές στην Ελλάδα και να μην γίνουν ας πούμε 1χρ,ή 8μήνες ή έστω 5 μήνες πριν???
για ποιο λόγο θα έπρεπε δηλ. πρώτα να ψηφίσουν τα μνημόνια,να τα ψιλοεφαρμόσουν και μετά να κάνουν εκλογές??

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όταν μου παραθέσεις κι εσύ την πρωτότυπη δήλωση θα πάρεις απάντηση.
Δεν αναφέρομαι στο θέμα, όπως μάλλον θα πρόσεξες, αλλά στην αρχική αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά σου, και την τρανή επιχειρηματολογία που προέβαλες. Αποφάσισε. Ή συζητάμε, ή πλακωνόμαστε (και κλειδώνει και το θέμα).

_antonis_

Member
Λοιπόν.εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση και την κάνω σοβαρά:
για ποιο λόγο έπρεπε να γίνουν αυτή τη χρονική στιγμή εκλογές στην Ελλάδα και να μην γίνουν ας πούμε 1χρ,ή 8μήνες ή έστω 5 μήνες πριν???
για ποιο λόγο θα έπρεπε δηλ. πρώτα να ψηφίσουν τα μνημόνια,να τα ψιλοεφαρμόσουν και μετά να κάνουν εκλογές??
Θα το μάθουμε σε καμιά 30ριά χρόνια, όπως γίνονται όλα σε αυτή τη χώρα!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic