• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αν δεν την άντεχα θα είχα αποχωρήσει,όπως βλέπεις παραμένω εδώ και συζητάω.

Εμένα αυτό με κάνει καλύτερο άνθρωπο,σε αντίθεση με πολλούς άλλους που τους περιχαρακώνει πίσω από τις ιδέες τους.

Είμαι όμως και ειλικρινής ταυτόχρονα.Και ότι λαϊκίζει ο Τσίπρας δέχομαι και ότι γουστάρω να βγω από το ευρώ και ότι δεν με εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον θεωρώ ιστορική αναγκαιότητα και για ότι με κατηγορούν οι συνομιλητές μου κι ακόμα παραπέρα.

Από την άλλη αντιμετωπίζω ένα μπλοκ ανθρώπων που είμαι βέβαιος ότι σε μεγάλο βαθμό ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΡΗΜΑΔ όχι γιατί πιστεύουν ότι θα γίνει η χώρα/κοινωνία τους καλύτερη αλλά γιατί έχουν κόμπλεξ με ένα νόμισμα ή γιατί φοβούνται την Αριστερά όπως κάποιοι άλλοι κάποτε τον "αιώνιο Εβραίο".Ε,ας το παραδεχτούν επιτέλους να κάνουμε ειλικρινή συζήτηση.
Αν είναι έτσι πολλά μπράβο, αυτό προσπαθώ να πετύχω κι εγώ και έτσι νομίζω πρέπει να σκέφτονται όλοι. Και μέσα και από δική σου επιχειρηματολογία έχω διευρύνει οπτική (και αλλάξει γνώμη σε μία περίπτωση) σε κάποια θέματα.

Για τους λόγους που ψήφισε κάποιος ΔΗΜΑΡ μην είσαι άδικος, δε σηματοδοτεί αριστεροφοβία. Ειδικά οι νέες γενιές δεν έχουν τέτοια θέματα νομίζω (ελπίζω).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για τους λόγους που ψήφισε κάποιος ΔΗΜΑΡ μην είσαι άδικος, δε σηματοδοτεί αριστεροφοβία.
Προφανώς αυτούς τους κατατάσσω στο κομμάτι που απλώς τσίμπησε στην απειλή του ευρώ.
.
.
.
Σε ότι αφορά την υπόθεση ευρώ,ξεπερνώντας το δίλημμα μέσα-έξω και αν θα μας πέταγαν λόγω ΣΥΡΙΖΑ,θέλω να μάθω την άποψη όσων δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αν και κατά πόσο βλέπουν τώρα μια ενδεχόμενη έξοδό μας από το κοινό νόμισμα κι επίσης πως αντιμετωπίζουν μια κατάρρευση όλου του συστήματος της ευρωζώνης,που όσο κι αν μοιάζει απίθανη για κάποιους έχει ένα υπολογίσιμο ποσοστό να συμβεί.

jimp

Member
Ξαναδιάβασε.
Είπα η ψήφος είναι σεβαστή,αλλά δεν σημαίνει πως είναι και ορθή.

Μπορείς να συγκρουστείς με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η χ,ψ κυβέρνηση όπως έκανε ο κόσμος έμπρακτα δηλαδή και με την προηγούμενη κυβέρνηση,αλλά δεν θα αρχίσεις να κοπανιέσαι με όποιον ψήφισε διαφορετικά από εσένα.

Εκτός αν ψήφισες ΧΑ (πλάκα κάνω έτσι)
Κατσε δεν καταλαβες.
Δεν το εγραψα γιατι διαφωνω σε αυτο που ειπες.Αλλα γιατι συμφωνω.

Εγω ομως δεν μορω να σεβαστω την επιλογη του κοσμου.
Πως γινεται η χωρα να εχει βρεθει στον πατο του πηγαδιου απο τις πολιτικες της νεας δημοκρατιας και του πασοκ και εμεις να θελουμε αυτα τα δυο κομματα να συγκυβερνησουν?

Δηλαδη αυτο δεν λεγεται μαζοχισμος?Για νω μην πω πως αλλιως λεγεται και φαω κανενα μπαν.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Δεν ξέρω τι με αηδιάζει πιο πολύ - η Χρυσή Αυγή ή όταν οι '"αριστεροί" μιλούν για ρατσισμό.

Εμετός και οι δυο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν ξέρω τι με αηδιάζει πιο πολύ - η Χρυσή Αυγή ή όταν οι '"αριστεροί" μιλούν για ρατσισμό.

Εμετός και οι δυο.
Δεν μας το κάνεις πιο λιανά αυτό;
Έτσι για να σχολιάσουμε συνολικά την αντίληψη και να προλάβουμε να μάθουμε τι εννοείς πριν αρχίσουν τα ban.

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ειχα ακουσει καπου οτι δεν θα δινε αριστερο αλλοθι σε μια τετοια κυβερνηση... η στον υπνο μου θα το ακουσα η απλα θα τους δωσει αλλοθι που δεν ειναι ααριστερο :clap:

Ακριβώς. Μιλούσε για την κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τα αποτελέσματαα της 6ης ΜΑϊου. Και θα ήταν μια κυβέρνηση της οποίας το πρώτο κόμμα θα είχε... 18% και συνολικά ούτε καν 40%. Και είπε ο άνθρωπος ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχει ικανό ποσοστό ψήφων να θεωρείται αξιόπιστη, ασχέτως αν οι έδρες της φτάνουν.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
129+33=162

162>151
συμπερασμα κυβερνηση προκυπτει και χωρις Φωταρα.... __________________

Πάμε πάλι γιατί δεν το κατάλαβες. Σε αυτές τις εκλογές, και υπό το φόβο της ακυβερνησίας, είχε πει εξαρχής ο Φωτάρας ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει ένα σοβαρό ποσοστό ψήφων. Σχεδόν 50% έχει με το Φωτάρα, δεν είναι θέμα εδρών, θέμα αποδοχής είναι, και το 49% είναι ποσοστό που σε άλλες εποχές θα ήταν ρεκόρ. Πάλι θέλει το ΣΥΡΙΖΑ, διότι δίνει μεγαλύτερη αξιοπιστία επειδή εκπροσωπεί μεγάλο κομμάτι των ψηφισάντων, αλλά αφού δε θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αφήσει και τη χώρα ακυβέρνητη. Έκανε ακριβώς ό,τι είπε, κανένα "θαύμα". Εκλογικά/ψηφοθηρικά και τον Κουβέλη θα τον συνέφερε να μην μπει στην κυβέρνηση. Αλλά πράττει υπεύθυνα (κατά τη γνώμη μου) και μπαίνει. Κάνει αυτό που υποσχέθηκε δηλαδή.

Από την άλλη αντιμετωπίζω ένα μπλοκ ανθρώπων που είμαι βέβαιος ότι σε μεγάλο βαθμό ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΡΗΜΑΔ όχι γιατί πιστεύουν ότι θα γίνει η χώρα/κοινωνία τους καλύτερη
Προσωπικά ψήφισα διότι όντως πιστεύω πως η παρουσία του κόμματος που ψήφισα κάνει τη χώρα/κοινωνία καλύτερη. Μπορεί να έκανα και λάθος, αλλά προτίμησα να μην ψηφίσω ούτε από φόβο (που έχω για κάποια θέματα), ούτε από οργή (που δεν είναι περισσότερη από την οργή που έιχα και σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, τους έσω σιχαθεί αν και επιμένω ότι δε φταίνε αυτοί, αλλά αυτοί που τους ψήφιζαν και τους εξέθρεψαν, η γενιά των γονιών μας δηλαδή).

Ως τώρα ο ένας γελάει, ο άλλος χτενίζεται.

Η καλύτερη "φωτογραφία" της πολιτικής κατάστασης αυτή τη στιγμή...

Κανονικότατα,αλλά πιθανόν να διαφωνούμε σε ποια σημεία λαϊκισε και σε ποια όχι.

Και μπράβο σου που το παραδέχτηκες. Ερώτηση: Για να τους ψήφισες πάει να πει πως θεώρησες πως ο λαϊκισμός (στα όποια θέματα, ας μην κάτσουμε να το αναλύσουμε αυτό) τους δε σε προσέβαλε/ενόχλησε τόσο όσο...τι; Η ευκαιρία (επιτέλους) της αριστεράς να κυβερνήσει; Η πίστη ότι θα τα έκανε καλά; Ή ότι ίσως από όλες τις φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί εκείνη (η μειοψηφία) που σε εκφράζει καλύτερα και να γίνει κυρίαρχη τάση;

Οι ελάχιστες ειρηνικές κοινωνίες που αναφέρεις αντιμετωπίζουν ελάχιστα προβλήματα.
Συμφωνούμε. Για ποιο λόγο πιστεύεις πως γίνεται αυτό; Εγώ πιστεύω πως γίνεται επειδή όλες (κατά σύμπτωση) έχουν υιοθετήσει το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης που προτιμώ (και γι' αυτό το προτιμώ).

Στον υπόλοιπο πλανήτη επικρατεί φτώχεια,δυστυχία,διαφθορά,κυριολεκτικά αδίστακτο κεφάλαιο,τεράστιες κοινωνικές ανισότητες κλπ κλπ

Ε αφού δεν έβγαλαν κόμματα που να προωθούν τις πολιτικές που κάνουν τις κοινωνίες καλύτερες... Εντάξει, σε ορισμένες από αυτές δεν υπάρχει καν αυτή η επιλογή, είτε διότι δεν είναι ελεύθερες κοινωνίες, είτε για άλλους λόγους. Αλλά σε δυτικές (και όχι μόνο) κοινωνίες σαν την ελληνική, δημοκρατία έχουμε, το να επιλέξουμε κάποιον που θα μας κάνει Σουηδία ή Αυστρία (ε, στο περίπου... που θα μας κάνει να πλησιάσουμε ας πούμε) είναι καθαρά θέμα πολιτικής επιλογής.

Απάντησέ μου κι εσύ ευθέως,πρέπει οι λαοί αυτών των χωρών να διαδηλώνουν δυναμικά ή να βολτάρουν μέσα σε γήπεδα χωρίς να τους ακούει κανείς;

Εάν ζουν σε κοινωνίες όπου τους στερείται το δικαίωμα της πολιτικής επιλογής, πρέπει να τα κάνουν λαμπόγυαλο μέχρι να αποκτήσουν το διακίωμα αυτό, και με τα όπλα αν δε γίνεται αλλιώς. Αν ζουν σε δημοκρατικές κοινωνίες και επιμένουν να ψηφίζουν διεφθαρμένους/άχρηστους/ηλίθιους ε τότε το πρόβλημά τους δεν είναι η διαδήλωση, η ψήφος είναι.

Οι σύγχρονες εργατικές κατακτήσεις δεν έγιναν επειδή αποφάσισαν οι δυο πλευρές να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν,έγιναν επειδή κάποια κινήματα διεκδικητικά τους ανάγκασαν να καθίσουν.

Ή επειδή δεν είναι τόσο ταξικά τα πράγματα και απλά ψήφισαν κυβερνήσεις της προκοπής. Δεν είμαι της ταξικής θεώρησης των πραγμάτων.

Σε μια χώρα λοιπόν που δέχεσαι ότι είναι μπανανία,την ίδια ώρα μου λες να σεβαστώ τους μπανανονόμους της
,
Κάποιοι νόμοι είναι μια χαρά, απλά δεν εφαρμόζωνται (επειδή είμαστε μπανανία). Κάποιοι άλλοι όντως είναι απαράδεκτοι (και δε νομίζω πως θα διαφωνήσουμε και στο ποιοι, π.χ. ο νόμος περί ευθύνης υπουργών) και θέλουν αλλαγή. Οι νόμοι δεν αλλάζουν πετάγοντας μολότοφ, αλλάζουν ψηφίζοντας ανθρώπους που θέλουν να τους αλλάξουν. Εσύ γι'αυτό δεν ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ;

τους οποίους μάλιστα δεν εφαρμόζουν ούτε καν αυτοί που τους υποστηρίζουν.
Άρα πρέπει να στείλουμε σπίτι τους αυτούς που δεν τους εφαρμόζουν καν, είναι απλώς άχρηστοι και επικίνδυνοι.

Δεν βρίσκεις μια αντίφαση σε αυτό;
Αντίφαση βρίσκω στο να ζεις σε μια δημοκρατική κοινωνία (γιατί δημοκρατία έχουμε, ατελή, αλλά δημοκρατία, ελεύθερα μιλάμε, ελεύθερα ψηφίζουμε, επιλογές έχουμε) και να μη χρησιμοποιείς το δημοκρατικότερο μέσο (την ψήφο) για να αλλάξεις τα κακώς κείμενα. Άλλοι λαοί θα σκότωναν ή σκοτώνονται για να έχουν το δικαίωμα της ψήφου. Κι εμείς που το έχουμε, βγάλαμε το Λαλιώτη, το Βαρβιτσιώτη, το Βουλγαράκη και το Βενιζέλο. Ε, μας αξίζει η μπανανία μας, αφού ψηφίζουμε μαζικώς ουρακοτάγκους.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ έψαχνα, το γιατί ψήφισε ο καθένας ό,τι ψήφισε, σε ευχαριστώ πολύ Παύλο. Όλο το ζουμί αυτό είναι. Πήγα και αγόρασα τον Ελεύθερο Ρύπο που είχε "8 σελίδες ένθετο για τη γεωγραφία της ψήφου" και την πραγματική ανάλυση δεν την είχε. Υπάρχει όμως κι άλλη ανάλυση (την άκουσα στην τηλεόραση αλλά δεν την είδα γραμμένη) στο με ποιο κομμάτι του προγράμματος συμφωνεί/διαφωνεί ο ψηφοφόρος.

Αν θες, κάνε μου και μια ανάγνωση του πώς σου φαίνεται το γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν αυτό που ψήφισαν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ρε Γιώργο βάζεις τόσα ζητήματα που μόνο το quoting γίνεται κουραστικό.
Και παρερμηνεύεις κι εσύ πράγματα που λέω,ηθελημένα ή μη,ενώ γνωρίζεις πολύ καλά τι πρεσβεύω.

Για παράδειγμα λες "Για να τους ψήφισες πάει να πει πως θεώρησες πως ο λαϊκισμός (στα όποια θέματα, ας μην κάτσουμε να το αναλύσουμε αυτό) τους δε σε προσέβαλε/ενόχλησε τόσο όσο...τι; Η ευκαιρία (επιτέλους) της αριστεράς να κυβερνήσει; Η πίστη ότι θα τα έκανε καλά; Ή ότι ίσως από όλες τις φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί εκείνη (η μειοψηφία) που σε εκφράζει καλύτερα και να γίνει κυρίαρχη τάση;".

Έχω εξηγήσει πριν την 6η Μαϊου γιατί τους ψηφίζω και επανέρχεσαι συνεχώς με άλλες διατυπώσεις.

Τους ψήφισα γιατί θεωρώ ότι το κίνημα όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι πηγαίνει πίσω με την τωρινή κατάσταση και γιατί επίσης θεωρώ πως θα ήταν μια ανακούφιση για τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Απαντάς επίσης: "Οι σύγχρονες εργατικές κατακτήσεις δεν έγιναν επειδή αποφάσισαν οι δυο πλευρές να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν,έγιναν επειδή κάποια κινήματα διεκδικητικά τους ανάγκασαν να καθίσουν.
Ή επειδή δεν είναι τόσο ταξικά τα πράγματα και απλά ψήφισαν κυβερνήσεις της προκοπής. Δεν είμαι της ταξικής θεώρησης των πραγμάτων."

Το οκτάωρο δεν καθιερώθηκε επειδή οι Αμερικάνοι ψήφισαν άλλη κυβέρνηση αλλά επειδή κάποιοι σκοτώθηκαν στο Σικάγο.Τόσο απλά και ταξικά.

Θέτεις τεράστια ζητήματα για ανάλυση σε φόρουμ όταν μάλιστα έχουμε διαφορά ακόμα και στην διαλεκτική αντίληψη των πραγμάτων.Και γίνεσαι εκνευριστικός γιατί όταν βρισκόμαστε από κοντά δεν θυμάσαι να σου αναλύσω αυτά παρά μόνο με προβοκάρεις όπως δηλαδή έκανες (καθόλου άθελά σου) κι εδώ "Οι νόμοι δεν αλλάζουν πετάγοντας μολότοφ",όταν ξέρεις ξεκάθαρα πως εντάσσω τη χρήση βίας στην κοσμοθεωρία μου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ο Τζήμερος, που έχει χιούμορ αυτό δεν μπορώ να του το αρνηθώ, με λίγα λόγια μας λέει πως έχασε επειδή δέχθηκε πόλεμο λάσπης, επειδή κάποιοι λάκισαν, επειδή τον είπαν Μάρτυρα του Ιεχωβά, επειδή κάτι έγινε με τον πρώην εργοδότη του, επειδή υπήρξε πόλωση κλπ. Κουβέντα δεν είπε για τους δύο λόγους που έδιωξαν πολύ κόσμο από το κόμμα του:
- Την τουλάχιστον πρόστυχη στάση του στο μεταναστευτικό, που παραπέμπει σε γκουλάγκ
- Τη συνεργασία του με τον Μάνο που πρώτον έδιωξε τα μισά στελέχη του και δεύτερον αλλοίωσε το βασικό χαρακτηριστικό του κόμματός του: "το κόμμα χωρίς πολιτικούς". Κόμμα χωρίς πολιτικο΄πυς και σύμπραξη με πολιτικό παλαιάς κόπης κιόλας = κωλοτούμπα καρατζαφερίστικη
Ξέρω αρκετούς (5-6) που ψήφισαν Τζήμερο και κανείς τους δεν τον ξαναψήφισε. Όλοι τους το έκαναν για τους δύο λόγους που ανέφερα κι όχι επειδή νόμιζαν ότι είναι Γιαχωβάς. Έλεος, ας κάνει κι αυτός μια αυτοκριτική. Στην τελική περισσότερη λάσπη από τα άλλα κόμματα δε δέχθηκε και μπόλικο τηλεοπτικό χρόνο είχε, δεν του φταίει "το σύστημα" που τα έκανε μαντάρα. Στη γενικότερη πολυφωνία πάντως, θεωρώ την παρουσία του όχι άχρηστη.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ρε Γιώργο βάζεις τόσα ζητήματα που μόνο το quoting γίνεται κουραστικό.

Δίκιο έχεις.

Και παρερμηνεύεις κι εσύ πράγματα που λέω,ηθελημένα ή μη,ενώ γνωρίζεις πολύ καλά τι πρεσβεύω.

Μη ηθελημένα, ξεκάθαρα.

Τους ψήφισα γιατί θεωρώ ότι το κίνημα όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι πηγαίνει πίσω με την τωρινή κατάσταση και γιατί επίσης θεωρώ πως θα ήταν μια ανακούφιση για τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Αυτό το ξέρω κι εγώ και όλοι όσοι παρακολουθούν το νήμα (λίγοι είμαστε). Αυτό που ρωτάω και θέλω ειλικρινώς να μάθω, είναι αν ένας από τους λόγους είναι και επειδή η συνιστώσα/φράξια που συμπαθείς περισσότερο πιστεύεις πως θα μπορέσει να υπερκεράσει τις άλλες και κάποια στιγμή να βρεθεί και σε θέση εξουσίας. Νομίζεις δηλαδή ότι με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιθανότητα να κυβερνήσουν ποτέ οι αναρχοκομουνιστές;

αλλά επειδή κάποιοι σκοτώθηκαν στο Σικάγο.Τόσο απλά και ταξικά.
Ναι, μόνο που δεν είμαστε στο 19ο αιώνα. Το 36ωρο στη Γαλλία έγινε επειδή κάποιοι ψήφισαν σοσιαλιστική κυβέρνηση. Οι κοινωνικές κτήσεις στη Σουηδία έγιναν μέσα από μη βίαιες διεκδικήσεις. Το δωρεάν σύστημα υγείας του Καναδά υπάρχει επειδή ο Τόνι Ντάγκλας ήταν θεός. . Δε χρειάζεται να πεθάνει κανείς για να τελειώσει το παραμύθι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο Τσάβες δε βγήκε με αντάρτικο, από εκλογές βγήκε, η αναδιανομή γης στη Βολιβία έγινε από έναν συνδικαλιστή παραγωγών κόκας που κατέβηκε δημοκρατικότατα στις εκλογές. Δε χρειάζεται να σκοτώνονται άνθρωποι συνεχώς. Ευτυχώς είμαστε σε άλλη εποχή. Μπορεί να θέλει να μας γυρίσε η ΧΑ στο παρελθόν, αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δε γίνεται. Μέχρι και ο αρχιγκουρού της ένοπλης βίας το είπε, δεν υπάρχει πια χώρος για ένοπλα κινήματα, η μάχη παίζεται αλλού.

παρά μόνο με προβοκάρεις όπως δηλαδή έκανες (καθόλου άθελά σου) κι εδώ "Οι νόμοι δεν αλλάζουν πετάγοντας μολότοφ",όταν ξέρεις ξεκάθαρα πως εντάσσω τη χρήση βίας στην κοσμοθεωρία μου
.

Και απλώς σου λέω πως διαφωνώ καθέτως. Η χρήση βίας δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο σε ακραίες συνθήκες επιβίωσης. Οι Ζαπατίστας ήταν υποχρεωμένοι να την υιοθετήσουν γιατί τους έσφαζαν και ήταν και αποκλεισμένοι από πολιτικές επιλογές. Εμάς δε μας σφάζει κανείς, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας με τις αρλούμπες που ψηφίζουμε.

Φεύγω, ούτε μια δουλειά δεν έκανα πάλι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Νομίζεις δηλαδή ότι με το ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιθανότητα να κυβερνήσουν ποτέ οι αναρχοκομουνιστές;
Τις σκέφτεσαι αυτές τις μπούρδες πριν τις πεις ή τις πετάς έτσι;
O ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάσσει καμιά αναρχοκομμουνιστική συνιστώσα στις τάξεις του και εξάλλου κανείς δεν θα μπορούσε να αυτοπροσδιορίζεται έτσι και να συμμετέχει σε κοινοβουλευτικούς σχηματισμούς.

Κυβέρνηση και αναρχοκομμουνισμός είναι έννοιες αντίθετες.Με συγχωρείς αλλά και μόνο που πέταξες τέτοια κοτσάνα με κάνεις ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι κατέχεις πολύ επιδερμικά το ζήτημα της Αριστεράς.

Με ενδιαφέρει να γίνει μια αριστερή στροφή στην κοινωνία μπας και αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά,γιατί όσο σκέφτεται ατομιστικά,καταναλωτικά και κομπιναδόρικα όχι απλώς δεν πλησιάζει στις κοινωνίες που ονειρεύομαι αλλά σιχαίνομαι και που ζω ανάμεσά της.

Μέχρι και ο αρχιγκουρού της ένοπλης βίας το είπε, δεν υπάρχει πια χώρος για ένοπλα κινήματα, η μάχη παίζεται αλλού.
Πες μου σε ποιο σημείο των 258 σελίδων μίλησα για ένοπλη ανατροπή.Ειλικρινά τώρα πες μου.Το ότι οι ιδέες του ενόπλου δεν μου είναι ξένες δεν σημαίνει πως θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι ώριμες σε Ευρωπαϊκά πλαίσια για κάτι τέτοιο.

Δεν είμαι όμως κι από αυτούς που θα καταδικάσω στο πυρ το εξώτερον όσους ενστερνίζονται την τακτική γιατί στα πλαίσια μιας επαναστατικής αριστεράς δεν μπορεί ο ένας να κάνει υποδείξεις στον άλλον ποια είναι η ορθή οδός.Αυτά τα κάνει το ΚΚΕ.

Υπάρχει επίσης πάντα το ενδεχόμενο τυφλών εξεγέρσεων (γιατί η επανάσταση είναι κάτι ποιο βαθύ) όπως π.χ. της Αργεντινής πρόσφατα,για τις οποίες με ενδιαφέρει μια μερίδα κόσμου να έχει έναν βαθμό συνειδητοποίησης ώστε αν ξεφύγει από τα όρια να μη χάσει τα αυγά και τα πασχάλια,κι άμα λάχει να βγάλει και κάτι καλό όπως οι αυτοδιαχειριζόμενες επιχειρήσεις που προέκυψαν στην Αργεντινή και το ανταλλακτικό εμπόριο.

παρά μόνο με προβοκάρεις όπως δηλαδή έκανες (καθόλου άθελά σου) κι εδώ "Οι νόμοι δεν αλλάζουν πετάγοντας μολότοφ",όταν ξέρεις ξεκάθαρα πως εντάσσω τη χρήση βίας στην κοσμοθεωρία μου.

Και απλώς σου λέω πως διαφωνώ καθέτως. Η χρήση βίας δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο σε ακραίες συνθήκες επιβίωσης. Οι Ζαπατίστας ήταν υποχρεωμένοι να την υιοθετήσουν γιατί τους έσφαζαν και ήταν και αποκλεισμένοι από πολιτικές επιλογές. Εμάς δε μας σφάζει κανείς, μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας με τις αρλούμπες που ψηφίζουμε.
Μπέρδεψες τη χρήση του "πως" στην πρότασή μου και ανέπτυξες την απάντησή σου πάνω σε αυτό.

Αυτό που είπα είναι ότι "ξέρεις πως (με ποιο τρόπο) εντάσσω την βία στην κοσμοθεωρία μου (ότι δηλαδή σπάζοντας μια βιτρίνα δεν κάνεις επανάσταση)" κι εσύ νόμιζες ότι είπα πως εγκρίνω μια τυφλή βία που απλώς σπάει βιτρίνες.

Καλά ρε Γιώργο,μετά από τόσες συζητήσεις αυτό έχεις καταλάβει για μένα;

Αγόρι μου αν ήμουν ένα απλό μπάχαλο δεν θα δάκρυζα στον τάφο του Che,αλλά στη θύρα κανενός γηπέδου.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic